ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:54/1282)

Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 455

Wilgotne biszkoptowe blaty o smaku krówki, słodki miodowo- jajeczny  krem, zwieńczenie całego ciasta to czekoladowa rozpływająca się w ustach pianka. Brzmi pysznie…. Pomysł na to ciasto powstał z inspiracji wieloma innymi przepisami, strasznie bałam się, co z tego mi wyjdzie, zdałam się tylko na swoje wyobrażenie smaków-nie zawiodło mnie!  Jest idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę(...)wtedy mieszamy szpatułką lub łyżką do połączenia, ostudzoną masę wkładamy na minimum 5 godzin do lodówki lub najlepiej na całą noc. Następnego dnia miksujemy na gładki sztywny krem. Przełożenie: Pierwszy blat ciasta nasączamy połową ponczu, wykładamy całą miodową masę, przykrywamy drugim blatem, nasączamy ponczem i wykładamy piankę czekoladową. Oprószamy kakao, dekorujemy, chłodzimy w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Słodkich

Wanilia i Kardamon
Eklerki mocno czekoladowe 195

faworki to klasyka i jak nakazuje tradycja nie może ich zabraknąć,  dla tych którzy jednak za nimi nie przepadają proponuję mega czekoladowe eklerki.  Parzone ciasto ptysiowe i czekoladowy aksamitny   krem z odrobiną amaretto  lub  rumu do smaku. Spróbujcie je zrobić i zajadajcie się bez żadnych wyrzutów sumienia J   Życzę Wam słodkich chwil ! Składniki(...)ostygnie przykryć rondelek folią spożywczą i włożyć na całą noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć z lodówki, wlać rum lub amaretto   i zmiksować mikserem na gęsty gładki krem. Ciasto: Masło umieścić w rondelku razem z kakao, wlać wodę, wsypać szczyptę soli, doprowadzić do wrzenia, dokładnie wymieszać rózgą kuchenną aby nie było żadnych grudek z kakao. Wsypać mąkę i energicznie

Wanilia i Kardamon
Metrowiec 210

Kolejny smak dzieciństwa.  Pyszne, dwukolorowe ciasto przekładne delikatnym kremem budyniowym. Ciasto jest bardzo podzielne- z podanego poniżej przepisu wyjdą Wam dwa spore kawałki. Metrowiec jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ze stołu niż się go robi.  Ciacho podałam na porcelanie Bogucice- seria Jesień  Składniki: 4 jajka 8 łyżek wody(...)gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. Budyń wystudzić. Gdy będzie chłodny utrzeć go z kostką miękkiego masła. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Metrowiec schłodzić w lodówce a następnie oblać czekoladą. Polewa: Kremówkę umieścić

Krakowskie smaki Ani
Świąteczne ciasto makowe z wiśniami 469

krem się nie zważył. Gotowy krem dzielimy na dwie nierówne części: 2:3 i 1:3. Większą część wykładamy na wiśnie *** *** Całość przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko wkruszamy do niego czekoladę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i za pomocą(...)wykałaczki mieszamy delikatnie z kremem aby powstały ozdobne wzorki *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin przed podaniem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Tort czekoladowy z kremem malinowym 189

tortownice z ciastem i piec przez 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Chłodne ciasto wyjąć z tortownicy i przekroić na trzy blaty. Krem - maliny rozmrozić, odsączyć sok, a następnie owoce zblendować na mus. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone. Do ubitej z serkiem śmietanki dodać(...)Krem podzielić na trzy części - dwie duże i jedną małą. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć dużą część kremu, nakryć drugim blatem biszkoptu i ponownie wyłożyć dużą część kremu, nakryć trzecim krążkiem ciasta. Całość przesmarować pozostałą częścią kremu. Czekoladę zetrzeć na tarce, oprószyć tort czekoladowy z kremem malinowym i udekorować świeżymi malinami. Włożyć do lodówki na minimum kilka godzin - optymalnie

WSZYSTKO SMACZNE
BÛCHE DE NOËL - BOŻONARODZENIOWE POLANO 450

swoich domach przygotować takie "bożonarodzeniowe polano" w formie wyjątkowego ciasta. Rolada wygląda na czasochłonną, ale uwierzcie mi, to jedno z najprostszych wypieków jakie kiedykolwiek robiłam:) Świetnie się pracuje z ciastem, krem to sama przyjemność, a nadawanie kształtu roladzie i smarowanie jej wierzchu kremem, by imitował wzór kory drzewa to już sama zabawa!:) Jestem przekonana, ze ten delikatny, puszysty biszkopt oraz(...)dodać, że w oryginalnym przepisie podane jest aż 200 ml rumu! Ale ja ze względu na Dzieci i to, że nie przepadam za mocno alkoholowymi ciastami dodałam tylko 4 łyżki brandy. Krem wyszedł cudowny i musiałam się powstrzymywać, żeby nie wyjeść go całego z miski:) Na początku też wydawało mi się, ze kremu jest ogólnie za mało, że warstwa

Słodko-Słony Świat Ilony
Krucha tarta ze śliwkami i kremem 213

rodzaju sosów i chutneyów podawanych do dań mięsnych. Na pewno są tu też amatorzy śliwkowych nalewek czy śliwowicy. ------------------------------------------------------------- Krucha tarta ze śliwkami i kremem Czas przygotowania: 3 godziny Proporcje na formę o średnicy 24 cm Składniki: Ciasto: 225 mąki pszennej 120 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% strata skórka z cytryny 2 łyżki cukru pudru Nadzienie(...)niego biały ser i dokładnie mieszamy. Ze śliwek usuwamy pestki, owoce kroimy na 6 lub 8 części, w  zależności od tego jak duże są śliwki. na podpieczone ciasto wykładamy krem, posypujemy go przyprawami, a na wierzchu układamy owoce. Tarte pieczemy w  piekarniku nagrzanym do 180 przez około 45 minut. Studzimy na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Princessa z karmelem 2895

Lekkie ciasto kokosowe, delikatny krem budyniowy, biszkopty, słodki karmel i chrupiące wafelki. Takie jest właśnie to ciasto:) PRZEPYSZNE! Idealne praktycznie na każdą okazję, Święta, urodziny, niedzielne ciasto, ale bez okazji też zniknie w mgnieniu oka...  W Kauflandzie znajdziecie właśnie atrakcyjną promocję na jajka, śmietanę 30% oraz masę krówkową !  foremka 23x33 cm   Biszkopt:  6 białek ,  200g(...)Wafle Princessa kokosowe (po37g każda). Na cieście rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami.  Ciasto przechowywać w lodówce. Źródło:  Zjem

Z miłości do słodkości
Tort Dobosza 182

pryskać), wymieszać i rozlać na najcieńszy biszkopt szybko rozprowadzając karmel po całej powierzchni ciasta. Gdy karmel przestanie się burzyć i odrobinę zastygnie pokroić ciasto ostrym nożem posmarowanym olejem na 8 części i zostawić do wystygnięcia. 3. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Ja łamię czekoladę na mniejsze kawałki, wkładam do metalowej miski, którą ustawiam na garnku z wodą(...)powtarzać aż wykorzystamy wszystkie podkłady. Ostatni podkład posmarować masą i za pomocą szprycy zrobić 8 dużych keksów lub tyle ile mamy kawałków ciasta z  karmelem) na brzegu ciasta. Resztą kremu posmarować brzeg ciasta. Można zostawić kremu na 1 keks do dekoracji ciasta. O każdy keks oprzeć kawałek ciasta z karmelem. Można na koniec zrobić jeszcze jeden keks na środku

Mama Gotuje
MIDSOMMARTÅRTA 155

Lekkie, owocowe ciasto z kremem śmietanowym – obowiązkowy deser na Midsommar w Szwecji Biszkopt: Składniki: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 50g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), a w drugiej, z pozostałym cukrem(...)podaj z owocami w pucharkach Montaż: Blaty biszkoptowe przełóż kremem i owocami jagodowymi (truskawki w Szwecji na Midsommar to świętość, także nie zapomnij o nich!). Również wierzch ciasta posmaruj kremem i ozdób owocami. Ciasto możesz podać od razu, albo wstawić na jakiś czas do lodówki, by wszystkie składniki lepiej się połączyły. W obu wersjach jest wyborne! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

SandraFrej.com
Kostka orzechowa przekładana nutellą 188

cytrynową masę z lemon curd Ja poszłam na łatwiznę i mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 białka – 4 łyżki cukru – 3 łyżki mąki pszennej(...)puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 280 kcal. Deser podany na drewnianej desce dębowej Kostka orzechowa przekładana

Relaxtime
TORT ŚMIETANOWO- ANANASOWY 202

ananas, który wcześniej potraktowałam blenderem. Każdy płat ciasta nasączam przegotowaną wodą z cukrem. Na jeden płat biszkoptu wyłożyć część kremu ananasowego, rozsmarować i zakryć drugim płatem ciasta, reszta kremu ananasowego i na to trzeci płat ciasta. Ciasto obsmarować kremem wymieszanym z barwnikiem i udekorować według uznania. Boki tortu udekorowałam kolorową posypka wymieszaną ze startą na tarce białą

Zrób to smacznie
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 217

cytryny– ile lubicie – i studzimy. I wszystko razem Ciasto kładziemy na duży płaski talerz bądź paterę. Dolny blat ciasta nasączamy mocno ponczem na rumie i herbacie. Krem wyciskamy pół centymetra od rantu ciasta, bez żadnej końcówki zamocowanej na rękawie. W okręgu który powstał z grubszej warstwy kremu robimy kolejne mniejsze okręgi i wypełniamy je świeżymi drobnymi(...)owocami. Krem wyciskamy również na ich wierzch, kładziemy drugi blat ciasta, wyrównujemy konstrukcję a następnie lekko górny blat dociskamy. Ja wyrównuję boki kremu szpachelką, żeby dokładnie zrównać poziom kremu z poziomem ciasta.   Nasączamy górny blat pozostałym ponczem, ponownie wyciskamy krem i układamy owoce. Całość schładzamy w lodówce przed podaniem przez minimum jedną, a najlepiej dwie-trzy godziny. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Kostka milky way z kajmakiem i wiśniami 375

ugotowaniu ostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu i odrobinę aromatu migdałowego i miksujemy na puszysty krem. Krem milky way przygotowujemy dzień wcześniej przed złożeniem ciasta: Śmietankę podgrzewamy w rondelku(nie gotujemy)dodajemy połamane batoniki milky way, po upływie 2 minut masę mieszamy do rozpuszczenia batoników, schładzamy. Zimną masę wkładamy na całą(...)zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu, napęczniałą odciskamy w dłoniach, przekładamy do miseczki, rozpuszczamy do płynnej konsystencji nad goracą kąpielą wodną. Płynną wlewamy cienkim strumieniem do kremu, miksujemy. Złożenia ciasta: Blaszkę o podanych wymiarach wykładamy pergaminem układamy pierwszą warstwę herbatników, smarujemy połową kremu budyniowego, wyrównujemy, posypujemy osączonymi wiśniami lekko wciskając je w krem, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, rozsmarowujemy miękki

Wanilia i Kardamon
Brzoskwiniowa chmurka 355

owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). Brzoskwiniową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować ten przepis: Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle(...)części masy (takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście z galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje), aczkolwiek ciasto kroi się najlepiej po całej nocy w lodówce, gdy beza nieco wsiąknie kremu i nie kruszy się podczas

Kulinarne Przeboje