Witam Kochani dziś przychodzę do Was z bardzo prostym ciastem-idealnym do kawy. Jest ucierane, dwukolorowe, z dodatkiem malin (można je kupić teraz mrożone) oraz z niewielką ilością kremu. Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie :) Polecam i zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -6 jajek -3/4 szkl cukru -150 ml oleju(...)osobnej misce mieszamy cukier, budyń, mąkę i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń. Krem wykładamy na ostudzone ciasto. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. I gotowe :) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwszystkie pyszne dary lata powoli się kończą. Dziś chcę Wam przedstawić przepis na bardzo dobre ciasto, które nazwałam "Pożegnanie lata". Jest ono z malinową galaretką, na kakaowym cieście oraz z kremem. Bardzo Wam je polecam, i zachęcam do jego upieczenia, póki jeszcze można dostać maliny :) Zapraszam Blaszka 25x25cm CIASTO KAKAOWE -4 jajka+2 białka z kremu -3/4 szkl(...)szklanki gorącej wody-studzimy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy na chwilkę do lodówki by stała się lekko tężejąca. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszy spód ciasta wykładamy połowę kremu, odstawiamy do lodówki na 15 minut by trochę stwardniał. Na krem wykładamy tężejącą galaretkę, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, na stężałą galaretkę wykładamy resztę kremu i przykrywamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuBiszkopt nasączyć przygotowanym ponczem. Na biszkopt wyłożyć około 1/3 kremu cappuccino, wyrównać i wstawić na około 10 - 15 minut do lodówki. Pozostały krem zamieszać w tym czasie kilka razy, by nie stężał. UWAGA: Jeżeli krem od razu po przygotowaniu będzie wydawał się zbyt rzadki, by wykładać go na ciasto, należy wstawić go na około 10 minut do lodówki(...)trochę zgęstniał ( ale trzeba pilnować, aby nie zgęstniał zbyt mocno ). Na warstwę lekko już tężejącego kremu wyłożyć żelkę malinową ( żelkę wyjęłam z formy, odwróciłam ją, by folia znalazła się na górze i położyłam na krem, następnie odkleiłam folię ). Na żelkę wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószyć kakao i ewentualnie udekorować malinami
Opowieści z piekarnikaBigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Ciasta Ciasto pomarańczowo-czekoladowe Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread(...)szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą Napoje alkoholowe
Kulinarne przygody GatityBigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Ciasta Ciasto pomarańczowo-czekoladowe Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread(...)szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą Napoje alkoholowe
Kulinarne przygody Gatityserniku i kremie dominuje wanilia. Jest w cieście jak i w kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki(...)się czekolady. Do ciepłej dodajemy kawałki masła, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia na 2-3 godziny do lodówki. Wyjmujemy wanilię. Po tym czasie ubijamy ją mikserem z dodatkiem fixu. Krem przekładamy do szprycy i robimy okrągłe kółka. Chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzenieWitam Kochani w nowym roku :) Mam nadzieję,że dobrze spędziliście święta i Sylwestra. Przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem-kakaowe ciasto,krem z mleka w proszku i polewa czekoladowa-po prostu pycha-zapraszam na Milky Waya lub jak kto woli mleczną kanapkę,bo i pod taką nazwą ciasto to występuje :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm KREM(...)się składników i dodajemy wodę i olej-miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 25-30 minut (do suchego patyczka) w temp 180 stopni. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM Do garnka dajemy 250 ml mleka, 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy i zagotowujemy mieszając do rozpuszczenia cukrów. Odstawiamy do przestygnięcia-ma to być letnie. Masło
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuchwilę odstawiamy i pozwalamy by czekolada zmiękła. Następnie mieszamy i schładzamy. Zanim naszym ganache przełożymy tort należy je jeszcze ubić na puszystą masę mikserem i gotowe. Gdy mamy przygotowane ciasto, krem i ganache oraz poncz z wiśniówki i soku przystępujemy do składania tortu w całość. Krążek ciasta, który chcemy, by stanowił bazę nasączamy ponczem. Następnie rozsmarowujemy na nim połowę ganache(...)układamy wiśnie w żelu i układamy ok. 1/4 kremu śmietankowego. Kolejny krążek ciasta nasączamy i układamy na kremie. Na ciasto znów idzie ganache, wiśnie i mniej więcej tyle samo kremu (ok. 1/2 całego kremu musi zostać do jego obłożenia i ewentualnej dekoracji). Na wierzchu układamy trzeci krążek ciasta. Całość równomiernie smarujemy kremem. Gdy pokryjecie cały tort, a jeszcze trochę
Ratunku obiadwyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 20-25 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na dwa równe blaty ciasta. Krem: Białą czekoladę połamać na kostkę, wrzucić do metalowej miski, dodać 50 ml śmietanki kremówki. Rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, ostudzić. Następnie roztopioną (ostudzoną, ale wciąż płynną) czekoladę wymieszać z mascarpone. Schłodzoną(...)uzyskania jednolitego i puszystego kremu. Pierwszy blat makowo-kokosowy nasączyć wcześniej przygotowanym ponczem (woda + cytryna + cukier puder) lub alkoholem. Następnie posmarować go dżemem, kolejno wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Również go nasączyć. Na wierzch wyłożyć resztę kremu, wyrównać. Na patelni roztopić masło, wrzucić wiórki kokosowe oraz cukier puder, cały czas mieszać i smażyć do lekkiego zarumienienia
Kulinarne PrzebojeKruche babeczki z kremem mascarpone i owocami Kolorowe, małe babeczki na kruchym cieście z delikatnym kremem i sezonowymi owocami, świetnie sprawdzają się na przyjęciu i to nie tylko dla dzieci bo dorośli też z chęcią po nie sięgają. Są efektowne oraz łatwe i szybkie w wykonaniu. Wszystkim smakują i zawsze podobają się gościom Składniki na ciasto: 100g miękkiego(...)masła 200g mąki 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko Składniki na krem: 200g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: sezonowe owoce *** Składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa *** *** Jeżeli używamy metalowych foremek należy je wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą aby nie było problemu z wyjęciem
Blog z Apetytemgorącego piekarnika włożyć blaszkę z biszkoptem i piec przez 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zimny biszkopt wyjąć z formy i przekroić na trzy blaty. Krem – z podanej ilości mleka, cukru i budyni śmietankowych w proszku ugotować gęsty budyń. Nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia(...)całego ponczu ), wyłożyć połowę kremu chałwowego z bakaliami i nakryć drugim blatem ciasta. Drugi blat ciasta również nasączyć ( połową pozostałego ponczu ) i wyłożyć resztę kremu z bakaliami. Nakryć trzecim blatem ciasta, który również należy nasączyć ponczem rumowym. Całość przesmarować częścią kremu bez bakalii. Tort czekoladowo-rumowy z kremem chałwowym i bakaliami udekorować posiekaną chałwą, migdałami i rodzynkami. Włożyć do lodówki
WSZYSTKO SMACZNECiasto : 230 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki soli 60 g cukru białego 60 g cukru trzcinowego 100 g masła (rozpuszczonego) 120 ml jogurtu naturalnego, waniliowego lub śmietany 100 ml mleka 1 duże jajko 1 łyżka ekstraktu waniliowego 80 g cukrowego groszku wielokolorowego Krem cytrynowy : 1 serek "Mój ulubiony" lub "Philadelphia(...)minut w blaszce, następnie ściągamy obręcz i pozostawiamy do wystygnięcia. 3. Krem - masło z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy skórkę, serek i sok z cytryny, na wystudzone ciasto kładziemy krem, smarujemy też kremem lekko boki ciasta, posypujemy cukrowym groszkiem. Wkładamy na godzinę do lodówki, aby krem stężał. Przechowywałam ciasto ok. 3-ch dni, moim zdaniem najlepsze
Kuchnia PrezydentowejBardzo pyszne ciasto do kawy lub herbatki, moja rodzinka uwielbia takie ciasta. Następnym razem przekroję ciasto i przełożę kremem, dlatego że ten kopczyk, bardzo się kruszy. Do śmietany też nie dałam cukru pudru, aby nie była za słodka(...)powoli żelatynę, ubić na sztywno. Następnie dodać startą na tarce czekoladę, dokładnie wymieszać. Wyłożyć krem śmietanowy na banany, formując górkę, obsypać startym ciastem, lekko dociskając do kremu. Odstawić ciasto na kilka godzin do lodówki. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia Danusiwystudzenia. Muffinki wyrosną z górką, którą należy ściąć. Okruchy (100gramów) rozdrobnić i połączyć z czekoladą rozpuszczoną nad kąpielą wodną. Na płaskiej powierzchni zrobić z ciasta placek, a kiedy czekolada zwiąże, wyciąć małe serduszka. Krem pomarańczowy nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką małej gwiazdy i wycisnąć na muffinki. Na wierzch nałożyć małe serduszka, ozdobić lukrem i ozdobami. Smacznego :) ♥ Dziękuję za wspólne(...)Rola http://wmojejkuchni.blox.pl/…/Kruche-ciasteczka… Marzena Szkodzińska http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/…/sernic… Julianna Bednarczuk http://obiadgotowy.blogspot.com/…/babeczki-z-sercem.html Dorota Owczarek http://doowa.blogspot.com/…/zimowy-fool-wedug-jamiego… Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Na specjalne okazje , Walentynki Tagged: czekolada , kakao , olej , pomarańcze
https:KKuchniaMniamtort z kremem jagodowym. Przypomnę, że ten torcik zajął III miejsce w konkursie „Słodko, Oryginalnie i Urodzinowo" . Co tu dużo pisać... przepis dopracowany w 100%. Trzy blaty szpinakowego ciasta przełożone kremem jagodowym z kostkami galaretek. Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie pozmieniała ;) Galaretki jagodowe zastąpiłam leśnymi (tylko takie udało mi się znaleźć), w kremie zmniejszyłam ilość cukru pudru, oprócz jagód(...)boków i góry tortu. Do reszty dodać pokrojoną w kostkę galaretkę jagodową, wymieszać i schłodzić 10-15 minut w lodówce, by masa zgęstniała. Na pierwszy blat ciasta szpinakowego wyłożyć krem jagodowy z kostkami galaretki, przykryć II blatem ciasta i wysmarować resztą kremu z galaretką. Przykryć ostatnim blatem ciasta. Boki tortu wysmarować odstawioną wcześniej masą i posypać
Nastoletnie Wypiekanie