ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:69/1282)

Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 160

minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zdejmujemy obciążenie razem z papierem do pieczenia i dalej pieczemy ok. 5 minut. Upieczone ciasto powinno być złociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji(...)Krem miksujemy na gładką masę. Krem schładzamy w lodówce 1 godzinę.   Tarta Na ciasto wykładamy połowę kremu, a na niego  grubo pokrojone wiśnie. Ciasto pokrywamy drugą połową kremu.  Tartę dekorujemy pozostałymi wiśniami i syropem z wiśni. Ciasto schładzamy w lodówce

La grande e la piccola cuoca
Ciasto Mleczna kanapka 3459

wszelkie imprezy. Ciasto najlepiej jest przygotować dzień przed podaniem i wyjąć na około 2 godziny z lodówki, wtedy ciasto mięknie i jest przyjemnie rozpływające się w ustach. Krem którym jest przełożone ciasto nadaje się również do przełożenia i tynkowania tortów. Polecam!   Blaszka 25/30 cm Ciasto: 5 dużych   jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej(...)łyżki czarnego kakao Dr.Oetker 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia Krem mleczny: 35 dag masła 82% 2 szklanki mleka w proszku 3 łyżki cukru pudru 16 g cukru waniliowego 125 ml mleka 3,2% Polewa: 5 dag masła 10 dag gorzkiej czekolady 60% kakao Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki do przygotowania ciasta muszą mieć temp pokojową. Do małego rondelka wlać

Wanilia i Kardamon
Ciasto z jabłkami i kremem orzechowym 191

łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 3 jabłka Krem: 1 kostka masła 30 dkg … Czytaj dalej Ciasto z jabłkami i kremem orzechowym

czarrna od kuchni
Miodownik z kajmakiem i kawą 175

Piec w 180 stopniach przez 8 minut. Wystudzić. Tak samo postąpić z pozostałymi 6 kawałkami ciasta.  Sześć blatów odłożyć, a siódmy pokruszyć w malakserze na okruszki (do dekoracji ciasta). Krem: 300 g masła 800 g masy kajmakowej z puszki 100 g drobno posiekanych orzechów włoskich 5 łyżek wódki 2 łyżki kawy zmielonej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)części. Poncz do nasączenia: 50 ml wódki 50 ml wody Wymieszać. Dodatkowo: orzechy do dekoracji Blaty układać na paterze, każdy nasączyć ponczem i posmarować kremem. Ostatnią częścią kremu posmarować boki ciasta. Okruszkami posypać wierzch i boki miodownika. Orzechy grubo posiekać i posypać wierzch ciasta. Ciasto przez noc powinno stać w temperaturze pokojowej, następnego dnia wkładamy na kilka godzin do lodówki

kulinarnyswiatdomi
Mazurek cytrynowy 145

pieczecie mazurki na święta, a jeśli tak to jakie. Prócz mazurków robię też inne ciasta, które możecie zobaczyć tutaj A teraz zapraszam na kruche ciasto z cytrynowym kremem. Ciasto 1 i 1/4 szklanki mąki 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 żółtko Wszystkie połączyć i zagnieść ciasto. Owinąć ciasto w folię i odstawić do lodówki na około

O kuchni z uczuciem
pyszny, miękki miodownik, zawsze się udaje :-) 268

dziś z klasykiem. Ciastem, które każdy zna, każdy lubi. najczęściej przygotowuje się to ciasto na różnego rodzaju imprezy rodzinne, czy święta. Mowa oczywiście o miodowniku :-) Wspaniałe ciasto, składające się z 4 spodów przełożonych kremem, a wszystko polane czekoladową polewą i posypane orzechami. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, nie za słodkie, wręcz idealne.  Udaje się zawsze,nie musi długo(...)powoli dodajemy budyń. Masa wychodzi troszkę rzadka, ale taka ma  być :-) ładnie się zetnie w lodówce. następnie placki przekładamy gotowym kremem. Na ostatni placek również dajemy cieniutką warstwę kremu. Ciasto wstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy polewę. Ja składniki daje do miseczki i wkładam do mikrofali na 20-30 s, wszystko dokładnie mieszam. Polewę wykładamy na ciasto, całość

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rafaello czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu. 152

idzie reszta masy , którą obficie posypujemy  resztą wiórek, które  lekko  wciskamy w masę.  Jak wiadomo krakersy są suche i to ciasto nabiera smaku dopiero następnego dnia jak najdą wilgocią i smakiem kremu.  Moja rada jest taka(...)szaleć z cukrem. Wiórki same w sobie są słodkie, a słone krakersy jeszcze bardziej podkręcają słodycz całego ciasta. Dobrym testem na słodycz jest zjedzenie ciastka posmarowanego kremem. Ciasto śmiało można zaliczyć do tych łatwych i co zawsze się udają. A nawet jak się komuś zważy krem to też nie ma tragedii. Kieliszek alkoholu, chwila miksowania i zaraz się go doprowadzi

Dieta moja pasja
Miodownik (stefanka) z masą grysikową 354

Pyszne świąteczne ciasto, mocno pachnące miodem, przełożone kremem z mleka i kaszy manny. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (2x duża blacha): 300 g masła 250 g cukru 4 łyżki miodu (do wypieków najlepiej sprawdzi się sztuczny) 600 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 żółtka wymieszane z 2 łyżkami wody Składniki na krem(...)papierze do pieczenia), wkładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10-11 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Czynność powtarzamy z resztą ciasta. KREM: W garnku umieszczamy mleko, kaszę manną i cukier wanilinowy. Zagotowujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje i w konsystencji będzie przypominać budyń. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby dotykała powierzchni

My Culinary Art
Mazurek czekoladowy II 169

podobny sposób podgrzewamy śmietankę uważając, by nie doprowadzić do wrzenia. Ponownie na parze łączymy śmietankę z czekoladą i dodajemy również masło. Krem pozostawiamy do przestudzenia. Do polania spodu powinien mieć temperaturę pokojową. Na przestudzone kruche ciasto wykładamy konfiturę(...)róży. Tę zalewamy kremem czekoladowym. Na koniec formę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli chcemy mazurek ozdobić bakaliami, należy zrobić to po polaniu ciasta kremem

Kuchenna Kontrrewolucya
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 162

Rolada biszkoptowa to rewelacyjnie szybki deser. Delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe przełożone aksamitym kremem jeżynowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać(...)zacząć ubijać wlewając porcjami bitą śmietanę. Dodać cukier. Masa początkowo bardzo rozrzednie, ale w miarę ubijania będzie gęstnieć. Na końcu porcjami dodać przestudzone puree z jeżyn posmarować kremem przestudzone ciasto. Na kremie rozłożyć kilka garstek pozostawionych jeżyn. Zwinąć roladę pomagając sobie ściereczką. Część kremu pozostawić do wykonania rozetek. Przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielony tort z piernikowym kremem 105

smaku, ponieważ szpinak w tym cieście kompletnie nie wpływa na smak, a jedynie je pięknie koloryzuje- jednak, aby ciasto było w jednolitym i soczystym kolorze, to szpinak musi być bardzo dobrze zmiksowany, to ważne! Jeżeli lubisz dodatek owoców, to śmiało do kremu piernikowego można je dodać, np.; borówki, maliny lub cząstki pomarańczy będą się bardzo dobrze komponować. Myślę(...)całkowitym ostudzeniu ściąć wystający wierzch i drobno go pokruszyć, a resztę ciasta przekroić na 3 części. Blaty posmarować kremem czekoladowym (po 2 łyżki), a wierzch posypać kruszonką z ciasta. Krem piernikowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Kremówkę ubić. Miękkie masło utrzeć wraz z roztopioną czekoladą, przesiać kakao, dodać przyprawę do piernika i dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć

Kraina Miodem Płynąca
KOSTKA TIRAMISU 200

Puszysty, delikatny biszkopt nasączony kawą i migdałowym likierem Amaretto. Przełożony pysznym delikatnym kremem na bazie mascarpone i bitej śmietany. Przed podaniem obficie posypany gorzkim kakao. Ciasto jest lekkie, niesłodkie i łatwe w przygotowaniu. Krem jest lekki, a równocześnie zwarty, dzięki czemu nie wypływa podczas krojenia. Zawsze jest hitem każdego przyjęcia. SKŁADNIKI BISZKOPT / wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 5 jajek(...)części. PRZEŁOŻENIE : Pierwszy blat ciasta układamy na paterze, skrapiamy kawą wymieszaną z likierem. Wykładamy jedną część kremu. Przykrywamy drugim blatem ciasta i znów powtarzamy nasączenie i krem. Wierzch ciasta posypujemy (przez sitko) kakao. Na minimum 1 godzinę wstawiamy do lodówki.  Przed podaniem kroimy na porcje. Dekorujemy bitą śmietaną

cool and minty
Karpatka z malinami 176

Karpatka, kto jej nie lubi?  Pyszne ciasto parzone, przełożone kremem   budyniowym. Przygotowanie jest proste i szybkie do zrobienia. Ja dodatkowo   dodałam maliny, chodź można je pominąć, albo zamienić na inny owoc. Polecam  😊            Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 150 g masła 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukier waniliowy. Do gotującego się mleka wlać masę budyniową, ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie dodając po łyżce budyniu cały czas miksując. Krem rozsmarować na jednym blacie ciasta, poukładać maliny, przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto Forsetka 335

słoneczny wtorkowy poranek zapraszam na pyszne ciasto biszkoptowe z kremem waniliowym, borówkami i galaretką. Ciasto to doskonały, orzeźwiający deser dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia, Krem waniliowy: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego(...)cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję budyń. Ucieram. Wlewam alkohol i wszystko razem ucieram. 3. Na jeden blat biszkoptu wykładam 2/3 kremu. Wyrównuję. Przykrywam drugim blatem ciasta. Wykładam pozostały krem. Wyrównuję. 4. Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku. Studzę. Borówki amerykańskie układam na wierzchu ciasta. Zalewam tężejącą galaretką jagodową. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto czekoladowe z kremem twarogowym 155

czekolady (60% kakao) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 3/4 szklanki cukru - łyżeczka wanilii - 1 łyżeczka kawy   Składniki na krem twarogowy: - 1/3 szklanki cukru pudru - 1/2 kg sera białego - 1 łyżeczka likieru kawowego   Najpierw w misce łączymy same suche składniki na ciasto: mąki, kakao, proszek do pieczenia, soda i sól. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy. Teraz ubijamy jajka z olejem(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia i zaczynamy robić krem. Ser miksujemy z cukrem i likierem na gładką masę i nakładamy na wystudzone ciasto. Na krem ścieramy trochę czekolady. Ciasto wkładamy do lodówki aby krem nam stężał. Smacznego

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania