Migdałowa napoleonka

Migdałowa napoleonka

Napoleonka jest doskonałym ciastem pod każdym względem. Prosta i szybka. Migdałowa napoleonka podobnie jak jej tradycyjna siostra powstał na bazie ciasta francuskiego i kremu budyniowego. Nie jest to jednak zwykły krem budyniowy. Do kremu dodałam likier amaretto i cukier migdałowy. Pomyślicie sobie pewnie, że za dużo tych migdałów. Nic bardziej mylnego. Migdały w tym deserze nie dominują. Dają przyjemny aromat i smak. Całość wraz z ciastem francuskim tworzy niepowtarzalny wypiek. Moim zdaniem migdałowa napoleon...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, likier, budyń, ciasto z kremem, deser, desery, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.