Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wrzątku szczypta soli 50 ml oleju 4 jajka 1 śmietanka kremówka 30% 3/4 szklanki cukru 1 łyżki kakao
kgwjanczewotyle wdzięczna, że można ją jeść i w sałatkach i jako dodatek i w kotletach i w ciastach Postawiłam tym razem na słodki smak. A niech mąż ma trochę słodyczy, bo czeka go ciężki tydzień. A kaszę mąż lubi. Zatem kasza jaglana z owocami. Zwykle dodaję do niej takie owoce jakie mam. Górę za to posypuję podprażonymi płatkami migdałów(...)śliwki, brzoskwinie, gruszki itp. Owoce miękkie, dodajemy na koniec. Podajemy posypane cynamonem i czekoladą, opcjonalnie dosładzamy miodem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-na-slodko-z-owocami/ MieszamWGarnku Artykuł Kasza jaglana na słodko, z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwierzch zamiast owoców posmarować czekoladowym kremem z awokado, żeby uzyskać pyszne ciasto czekoladowe, można do kaszy dodać odrobinę wanilii i zrobić czekoladową polewę, ja robiłam je na tysiąc sposobów i za każdym razem smakuje niesamowicie. Składniki: - 3 szklanki mleka (zwykłego lub roślinnego) - 1,5 szklanki kaszy jaglanej suchej - 2-3 łyżki miodu lub innego słodu - paczka daktyli 150g
zdrowa vege kuchniaKaszy jaglanej, pełnej niezliczonych właściwości zdrowotnych, używam nie tylko do przyrządzenia ciasta , ale też i pysznego śniadania A do zjedzenia czekoladowej jaglanki nikogo nie trzeba namawiać . Polecam! Składniki: 1/2 szklanka suchej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka roślinnego 1 szklanka wody 1 łyżeczka kakao 2 łyżki syropu z agawy lub innego słodzika (można więcej według uznania) garść łuskanych ziaren słonecznika
Lamarida.plwsypujemy mąkę, wbijamy jajo, dodajemy ksylitol i olej. Całość szybko i dokładnie zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Budyń Kaszę jaglaną gotujmy według instrukcji na opakowaniu. Lekko studzimy i dodajmy banana. Całość blendujemy na gęsty krem. Na wystudzone ciasto przekładamy budyń, a następnie układamy
Truskawkowa FiestaIdealna alternatywa dla przesłodzonych ciast z cukierni, gdy macie ochotę na coś pysznego :) Tartę przygotowujemy na owsianym spodzie z dodatkiem prawdziwego kakao i miodu, a
Chocolate Muffin Blogu017cki oliwy\r","\u015bwie\u017co zmielony pieprz\r","ser do posypania"],"name":"Kluski z kaszy jaglanej, sera i ziemniak\u00f3w z mas\u0142em rozmarynowym","recipeInstructions":["Z sera, ziemniak\u00f3w, kaszy, jajka, soli i pieprzu oraz mas\u0142a zagnie\u015b\u0107 zwi\u0119z\u0142e ciasto, dodaj\u0105c tyle m\u0105ki, ile ciasto zbierze.\r","Formowa\u0107 z ciasta wa\u0142eczki, kroi(...)podgrzewać troszkę z gałązkami rozmarynu. Kluski polać masłem, posypać pieprzem i serem. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/kluski-z-kaszy-jaglanej-sera-i-ziemniakow-maslem-rozmarynowym/ MieszamWGarnku Artykuł Kluski z kaszy jaglanej, sera i ziemniaków z masłem rozmarynowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPrzedstawiam przepis na przepyszne małe co-nie-co nazwane przeze mnie ciastko-plackami albo placko-ciastkami, bo trudno mi się zdecydować, czym ten przysmak jest w
Kawa z mlekiemjabłek – łyżka miodu + sok z cytryny + cynamon Sposób przygotowania Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotować z dodatkiem ksylitolu w proporcji 2:1 wody do kaszy przez ok. 17-20 min. Ostudzoną kaszę dobrze zblendować i zagnieść ciasto z mąką, proszkiem do pieczenia, posiekanym zimnym masłem i jajkiem. Jabłka zetrzeć(...)stopni Celsjusza. Przełożyć masą jabłkową, przykryć drugą porcją ciasta i piec jeszcze przez ok. 35-40 min. Kroić na kawałki dopiero kiedy dobrze wystygnie, po ok. 1-2 h. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Bezglutenowa szarlotka z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina
Mrs. Endorfinałyżki tak, by ciasto zostawić po bokach i na dnie nie robiąc dziur. W ten sposób formujemy miejsce na budyń. Pozostałości z wydrążania ciasta zazwyczaj jadam na śniadanie polane jogurtem. Składniki na budyń: - 100g kaszy jaglanej (woreczek) - 500ml mleka (lub więcej) - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 1 łyżka ksylitolu Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w mleku do miękkości na małym(...)całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Całość przelewamy do misy blendera lub za pomocą blendera ręcznego miksujemy na gładki budyń (w trakcie możemy dolać mleka, żeby go rozrzedzić, aczkolwiek do ciasta powinien być bardzo gęsty). Tak przygotowany budyń wylewamy na otrębowy spód. Dekorujemy wedle własnej wyobraźni. U mnie były to maliny, jeżyny i ziarenka granatu. Przechowujemy w lodówce. Wychodzi ok. 12 porcji
Be Fit Be Strongprzypomina ani tarty, ani tradycyjnego pieczonego ciasta. Jeśli miałabym go jakoś scharakteryzować, najbardziej pasują tu określenia: kremowe, delikatne i rozpływające się w ustach. Zapraszam :) Składniki (u mnie forma 20 cm): SPÓD: - 1 szklanka płatków jaglanych (szklanka = 200 ml) - 1 szklanka suszonych daktyli - 2 łyżki kakao/karobu MASA BUDYNIOWA: - 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej - 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego(...)pojemniku blendera rozdrabniamy płatki jaglane, dodajemy kakao i miksujemy z daktylami. Jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy ok. 50 ml wody odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem wykładamy ciemną masą, dokładnie dociskamy. Wkładamy na 30 minut do lodówki lub na 10 minut do zamrażarki. Na ciemnym spodzie rozsmarowujemy budyń jaglany. Dekorujemy truskawkami. Jeśli nie chcemy, żeby truskawki "wyschły
Smakuje zdrowośrodku są rodzynki :)). Smacznego! Składniki na ok 42 pierogów: domowy sos truskawkowy Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 650 3/4 szklanki gorącej przegotowanej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: ok 400 g twarogu półtłustego (mój miał 386 g) 6-7 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 2 żółtka 3,5 łyżki cukru 2 łyżki rodzynek ziarenka z połowy laski(...)więc nie chciałam aż tak hałasować. Ręcznie poszło fajnie. Z żółtek powstanie jasna, puszysta masa. Dodaj twaróg i utrzyj do gładkości. Dodaj kaszę jaglaną i rodzynki. Wymieszaj dokładnie. Sprawdź, czy jest dostatecznie słodkie. Możesz ewentualnie dosłodzić. Ciasto podziel na 2-3 części. Każdą rozwałkuj cienko na stolnicy lub blacie podsypanym odrobiną mąki. Szklanką wykrój krążki. Ja użyłam tej po nutelli
Anioszek w kuchnizapiekana zawsze smakuje idealnie, a jeśli chodzi o słodkie przepisy, to też znajdzie swoje zastosowanie w wielu smakołykach. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na ciasto bez pieczenia, gdzie podstawą była właśnie kasza jaglana. Taki zamiennik twarogu, a sam przepis okazał się hitem! Od razu wiele osób wzięło się za robotę i chwalili ten smak. TUTAJ znajdziecie przepis. Kaszę również
zdrowo i aktywniezapiekana zawsze smakuje idealnie, a jeśli chodzi o słodkie przepisy, to też znajdzie swoje zastosowanie w wielu smakołykach. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na ciasto bez pieczenia, gdzie podstawą była właśnie kasza jaglana. Taki zamiennik twarogu, a sam przepis okazał się hitem! Od razu wiele osób wzięło się za robotę i chwalili ten smak. TUTAJ znajdziecie przepis. Kaszę również
Zdrowie i pysznie na talerzuNa blogu dalej jagodowo. Sezon powoli zbliża się ku końcowi więc trzeba korzystać... Ja dodatkowo jak zwykle zamroziłam nieco jagód na ciężkie zimowe czasy ;) Przejdę jednak
chili & sugar