Wilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz już to mówię, ale to ciasto przeszło smakiem samo siebie(...)poradzę, że wymyślane przeze mnie przepisy, co raz to są lepsze i smaczniejsze. 😏 Ten przepis jest połączeniem trzech moich ulubionych składników. Uwielbiam ciasta z twarogiem, czekoladę gorzką i kaszę jaglaną, a z takiego połączenie musiało wyjść coś naprawdę wspaniałego! Polecam spożywać je schłodzone z lodówki. Spód wykonałam z ciasteczek pełnoziarnistych, masa w wyżej wymienionych składników. A ciekawi Was pewnie polewa
zdrowo i aktywnieWilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz już to mówię, ale to ciasto przeszło smakiem samo siebie(...)poradzę, że wymyślane przeze mnie przepisy, co raz to są lepsze i smaczniejsze. 😏 Ten przepis jest połączeniem trzech moich ulubionych składników. Uwielbiam ciasta z twarogiem, czekoladę gorzką i kaszę jaglaną, a z takiego połączenie musiało wyjść coś naprawdę wspaniałego! Polecam spożywać je schłodzone z lodówki. Spód wykonałam z ciasteczek pełnoziarnistych, masa w wyżej wymienionych składników. A ciekawi Was pewnie polewa
Zdrowie i pysznie na talerzusię kleista. Po ugotowaniu przekładamy kaszę do miski i studzimy. Dodajemy łyżkę masła i miodu i dokładnie musimy wymieszać. Z masy jaglanej możemy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. ( maczając dłonie w wodzie ) , lub rozkładamy masę na 2-3 cm warstwę ( jak w moim przypadku ) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. i rozdzielamy ciasto na małe kwadraciki ‚ na jednego kęsa
Pysznosci Babci Basitanio, tylko trzeba znaleźć odrobinę czasu na pobawienie się w lepienie. Do tego pietruszkowe skwarki i można się zajadać ze smakiem! Wegańskie pierogi "ruskie" z kaszą jaglaną Przepis na ok. 30 pierogów Potrzebujemy: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wody Farsz: 1/2 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej 3-4 średniej wielkości ziemniaki 2 duże cebule 2 łyżki sosu sojowego sól(...)pieprz - sporo do smaku wedle uznania Skwarki z pietruszki: 1 pietruszka (korzeń) 1 łyżka papryki wędzonej 2 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i płuczemy. Pół szklanki kaszy zalewamy 1 szklanką wody, odrobinę solimy i gotujemy do miękkości . Kiedy będzie gotowa odstawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki gotujemy i odrobinę solimy. Po ugotowaniu ugniatamy je i odstawiamy, aby ostygły
Bananowe Polepestek 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżka masła kokosowego 2 łyżki kakao Część jaglana Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam sok z pomarańczy, agawę, mąkę ziemniaczaną, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Dodałam daktyle pokrojone na małe kawałki (wcześniej zalewam je wrzątkiem). Całą masę dokładnie mieszam, przekładam do tortownicy(...)agawę i dokładnie wymieszałam. Masę makową przełożyłam na masę jaglaną i ponownie wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu uprzednio
nietadietaWYKONANIE: Kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody razem z bananami. Po ugotowaniu, dolewamy mleko migdałowe, dosładzamy, dodajemy olej kokosowy i całość blendujemy (ja wszystko wymieszałam i ugniotłam ;D). Po uzyskaniu gładkiej konsystencji do masy jaglanej dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę kaki oraz morwę. Całość przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym formy do pieczenia ciast- pieczemy w 180stopniach przez
healthy dreamstrochę przeliczyłam się z ilością daktyli i okazało się, że nie mam ich w domu wystarczająco dużo, więc odpuściłam spód, ale masa na bazie kaszy jaglanej i tak stężała na tyle, że mogłam podzielić ciasto na kawałki i trzymało ono swój kształt. Deser jest sycący, słodki i idealny do kawy – myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Jagielnik jest wegański(...)użycia piekarnika, więc pewnie niektórych ucieszy ta zaleta Pewnie zrobię jeszcze trochę bardziej owocową wersję, żeby przełamać słodycz całego ciasta i dodać odrobinę kwaskowatości. Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem foremka 20 x 25 cm Masa jaglana: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka dowolnego mleka (roślinnego lub zwykłego) 1 szklanka wody 1 puszka dobrze schłodzonego mleczka kokosowego 5 łyżek
Fitkotsmak batonika bounty. Jak? Sama nie wiem, efekt był niezamierzony, aczkolwiek wyszło to na plus. Ciasto zdecydowanie uzależnia swoim smakiem, co jest jego minusem, ale na szczęście szybko syci, dzięki czemu nikt nie zje go za dużo. SKŁADNIKI: MASA: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 270g chałwy naturalnej (słonecznikowej) banan SPÓD: 175ml mleczka kokosowego 2 szklanki płatków migdałowych 2 szklanki(...)piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-15 min. Pół szklani kaszy jaglanej gotujemy z dodatkiem szklanki wody, w razie potrzeby dolewamy trochę płynu. Ugotowaną kaszę blendujemy z chałwą i bananem. Gotową masę przekładamy na upieczony delikatnie spód. Wierzch posypujemy wiórkami, po czym ciasto przekładamy do chłodnego pomieszczenia na kilka godzin
healthy dreamsmiseczki wsypać cukier w naszym wypadku ksylitol, połączyć z pokrojonymi drobno laskami wanilii wymieszać i przełożyć do słoiczka, szczelnie zakręcić. Cukier nabierze cudownego aromatu i uperfumuje każde ciasto) szczypta soli Przygotowanie Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na sicie pod bieżącą, zimną wodą, aż woda będzie czysta, a następnie ugotować ją w podanej ilości wody z dodatkiem soli do miękkości. Do ugotowanej
W garach u Gosiminut. Po tym czasie kaszę ściągamy z ognia, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dajemy jej 10 minut na ‘odpoczynek’. Studzimy kaszę i miksujemy ją ręcznym blenderem – chwilę to potrwa, bo kasza jest niemiłosiernie gęsta i zatyka ostrza. Po zblendowaniu kasza będzie przypominać swoja fakturą ziemniaczane purée. Przekładamy ją do miski, powierzchnię kaszy wygładzamy lekko zwilżoną wodą dłonią i dzielimy całość(...)jajka? W ogóle nie jest tu potrzebne – kasza sama w sobie jest spoista i lepka, ale żeby nie porozpadała się przy powtórnym gotowaniu dodajemy do ciasta skrobię ryżową i ziemniaczaną. Obie mają podobne właściwości – wygładzają i lekko utwardzają ciasto, dodają mu elastyczności. Dodatek jajka sprawiłby, że kaszowe ciasto będzie dużo rzadsze i bardzo wilgotne – potrzebowałoby wtedy dużo więcej mąki
Karo in the KitchenCiasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czekoladowe batony z kaszą jaglaną ekspandowaną, fistaszkami, sezamem i z truskawkami to pomysł na wyjątkowo łatwą w przygotowaniu przekąskę. Składniki suche, czyli orzechy, ziarna, płatki i
Tajemnice Smakumnóstwo dużych, czerwonych i słodkich truskawek oraz orzeźwiająca galaretka. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na letni deser nie tylko dla osób, które nie spożywają nabiału czy glutenu. Pycha! Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki ksylitolu 8 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub mleka roślinnego 1 puszka gęstego(...)Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Budyń jaglany: Kaszę uprażyć na suchej patelni, a następnie przelać raz gorącą a raz zimną wodą. Przełożyć do garnuszka i zalać 2 szklankami mleka roślinnego lub wody. Gotować na małym ogniu około 20 minut, aż kasza wchłonie płyn. Masę przestudzić i zmiksować. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w kilku łyżkach
Healthy food explorerJAGLANY Z TRUSKAWKAMI JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ RAFAELLO JAGLANE Z CZEKOLADĄ ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE Ja mam swoich ulubieńców wśród tych przepisów, a jakie są lub będą Wasze? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnieJAGLANY Z TRUSKAWKAMI JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ RAFAELLO JAGLANE Z CZEKOLADĄ ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE Ja mam swoich ulubieńców wśród tych przepisów, a jakie są lub będą Wasze? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu