ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:157/254)

Ryżowe placuszki z cukinią 362

według mnie pasuje idealnie. Zapraszam!!!!     Składniki: 1 cukinia ( większa), 1 woreczek ryżu, 1 jajko, sól, pieprz, olej lub oliwa do smażenia   Sos jogurtowo-koperkowy 200 ml jogurtu naturalnego, pęczek posiekanego   koperku, sól, pieprz   Wykonanie: Ryż gotujemy na sypko. Uważamy, żeby się nie rozgotował. Odstawiamy do wystygnięcia. Cukinię ścieramy na grubszych oczkach, lekko solimy i odstawiamy(...)Odciskamy ja z nadmiaru wody.   Jak ryż wystygnie dodajemy jajko, cukinię i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.    Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni   nakładając   ciasto za pomocą łyżki. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Odstawiamy do lodówki, aby się dobrze schłodził.   Smacznego

Passion of Cooking
Gyros 154

dzielimy ciasto na 3-4 części (zależy od wielkości chlebków, które chcemy otrzymać), rozwałkowujemy dość płasko (maksymalnie na 10 mm grubości), smarujemy olejem z obu stron i od razu kładziemy na gorącą blachę. Pieczemy 8-10 minut. Nadzienie: 350 g łopatki wieprzowej przyprawa do gyrosa kapusta pekińska pomidor cebula czerwona i biała Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 2 łyżki

Marder&Marder Manufacture
Babeczki z rabarbarem, budyniem i rabarbarowym curdem 127

jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam cukier wanniliowy) 170 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 150 g rabarbaru pociętego na małe kawałki 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru 500 ml mleka Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać jajko, jogurt i wanilię. Wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą. Ciasto dokładnie wymieszać

My simple kitchen
Muffinki z jabłkami i cynamonem 157

jogurtu naturalnego 2 jajka 120 g stopionego masła 50 g siekanych migdałów Przygotowanie: Mąkę, proszek i cukier mieszamy w misce. W drugiej misce łączymy jabłka, przyprawy i miód. Jajka roztrzepujemy z jogurtem i masłem, dodajemy do jabłek, następnie łączymy za pomocą łyżki (nie miksujemy) z suchymi składnikami. Formę do muffinów wypełniamy papierowymi papilotkami. Każdą z nich napełniamy ciastem, na wierzchu

Smakowity Blog Kulinarny
Muffiny kawowo-czekoladowe 204

szklanki jogurtu naturalnego i 0,5 szklanki mleka (lub szklanka maślanki) Wykonanie: Łączymy ze sobą suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kawę, cukier waniliowy, sól. Kruszymy czekoladę i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy. Roztapiamy masło, po przestudzeniu dodajemy do niego jajka, mleko i maślankę. Łączymy ze sobą suche składniki z mokrymi. Następnie napełniamy ciastem foremki

Taste Of My Day
Oponki serowo - cytrynowe 166

jogurtu naturalnego skórka otarta z cytryny 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżka spirytusu olej do smażenia dodatkowo do oprószenia: brązowy cukier zmielony w blenderze na puder Mąkę i sodę przesiać, dodać rozdrobniony widelcem ser i otartą skórkę z cytryny oraz cukier. Następnie dodać żółtka i jogurt, wymieszać całość, aby składniki się połączyły i wyrobić ręką na gładkie ciasto. Gdyby jeszcze

wyzwania kuchenne
Muffiny z konfiturą różaną 133

jogurt naturalny 1 jajko 2 szklanki mąki 1 szklana cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Ok. 200g konfitury różanej Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą i osobno mieszamy składniki mokre (oprócz konfitury). Następnie mieszamy delikatnie wszystko razem i nakładamy do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów po jednej łyżce ciasta, następnie jednej łyżeczce

Emcia Pichci
Raita z ogórkiem 237

Raita to rodzaj indyjskiego dipu przygotowywanego na bazie jogurtu i przypraw, najczęściej serwowanego jako dodatek do dań głównych. Istnieje wiele wersji tej potrawy np. na słodko

Oryginalny smak
Pomarańczowe ciasteczka (Biscotti all'arancia) 148

masła 100 g cukru 1 pomarańcza  1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego Lukier 120 g cukru pudru 2-3 łyżki soku z pomarańczy **** INGREDIENTI 400 g di farina 200 g di burro 100 g di zucchero 1 arancia 1 confezione di vanillina 1 cucchiaino di lievito vanigliato 2 cucchiai(...)zucchero a velo 2-3 cucchiai di succo d'arancia PRZYGOTOWANIE Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy oraz jogurt mieszamy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec otartą skórkę z pomarańczy. Ciasto dokładnie wyrabiamy. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wycinamy ciasteczka. Ciasteczka układamy

La grande e la piccola cuoca
Kozia Pascha 165

Wiem, wiem pomyślicie, że oszalałam, w środku lata podaję przepis na Wielkanocny deser. Swoją drogą macie pomysł na urlop? A może polskie morze? Jeżeli tak, to

moj przepis na
Babka jogurtowa - na Wielkanoc też doskonała 168

posiekaną czekoladą lub suszoną żurawiną, polać polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem Składniki jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml 2 szklanki mąki pszennej  1 szklanka naturalnego jogurtu 200 g drobnego brązowego cukru np. Demerara (jeśli babka ma mieć nieco ciemniejszy kolor można użyć ciemnego cukru trzcinowego Muscovado np. takiego jak ten ) 75 ml roztopionego i przestudzonego(...)ekstraktem waniliowym na najwyższych obrotach miksera przez około 8-10 minut, aż masa nabierze lekkości. Po koniec miksowania wlać roztopione masło. Dodać jogurt,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką do połączenia składników (ciasto powinno być gładkie, bez grudek mąki). Na koniec dodać ulubione dodatki i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy z kominem lub keksówki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ŚNIADANIOWE KRUCHE MUFFINY OWSIANE 116

naturalny 1 filiżanka rum 1 kieliszek mąka kukurydziana 1 łyżka METODA: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier dalej miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, żółtkami, jogurtem i olejem. Wymieszać. Stopniowo dodawać ubite białka delikatnie mieszając.  Rodzynki namoczyć w rumie i odstawić na 15 minut. Następnie oprószyć je mąką kukurydzianą. Dodać do ciasta

Kuchnia Paulettes
Wiosenne pierogi z botwiną 217

ciasto (powinno odrywać się od rąk). Rozwałkuj dość cienko, następnie wytnij okręgi na pierogi.  Komosę połącz wraz z botwiną, dopraw całość ponownie solą i pieprzem (jeśli zajdzie taka potrzeba). Ricottę rozgnieć widelcem, następnie dodaj do całości, dokładnie wymieszaj.  Napełnij nadzieniem pierogi, następnie ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Podawaj z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym

Garniec Magalie
Wytrawny keks z suszonymi pomidorami i oliwkami 156

wegańskiego jogurtu naturalnego /możesz zastąpić mlekiem sojowym 250 ml + 2 łyżki mąki kukurydzianej lub z ciecierzycy kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka pieprzu pół łyżeczki soli Przygotowanie: siemię lniane zalej 100 ml ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na chwilę aż się zrobi glut. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i wymieszaj, najlepiej dużą łyżką. Jeżeli wg Ciebie ciasto będzie

greenscarf
Jogurtowe muffiny z owocami 169

łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego szczypta soli owoce - truskawki/ brzoskwinie/ maliny itp. Przygotowanie: Do jednej miski przesiać mąkę, dodać proszek, sól i cukier.  Wymieszać suche składniki razem. Do drugiej miski dodać roztopione masło, jajko, jogurt.  Dokładnie wymieszać mokre składniki. Połączyć obie miski - do mokrych składników(...)dodać suche. Dopuszczalne są grudki - nawet jest lepiej.  Do formy do muffinek włożyć papierowe papilotki. Nakładać ciasto do 3/4 papilotek. Do każdej babeczki włożyć do środka po 1 owocu. Włożyć muffinki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Oprószyć cukrem pudrem lub przygotować swój ulubiony krem. Smacznego! Jaki przepis chcielibyście zobaczyć na blogu

Gotowanie, czyli hobby dla każdego

Proponowane wyszukiwania