jogurtu naturalnego, 120 g śmietany, 2 jajka, łyżka oleju, około 500 g mąki, dwa cukry waniliowe, łyżeczka proszku do pieczenia, około 5 łyżek cukru (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie), cukier p uder do posypania. Przygotowanie: Jabłka obieram, wydrążam gniazda nasienne, kroję w plastry (każde jabłko pokroiłam na 5 części). Przygotowuję ciasto: wszystkie składniki dokładnie łączę. W razie potrzeby
JejKuchniaszkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumożna zastąpić wegańskim jogurtem naturalnym) 30 g (duża łyżka) oleju/masła kokosowego lub 50 ml innego ojeju roślinnego 500 g mąki pszennej u mnie była to Basia extra wypiek łyżeczka soli 1 dojrzały średniej wielkości banan 200 ml letniej wody (najlepiej przegotowanej) Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe składniki (banana rozgnieć widelcem). Zagnieć ciasto formując kulę. Przełóż ciasto
greenscarfGołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych
moj przepis nacytryny, jogurt naturalny, jajka, cukier i olej. Wszystko dokładnie blendujemy, aby powstała jednolita, płynna masa. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy startą czekoladę. Mieszamy. Do suchych składników wlewamy składniki mokre i chwilę mieszamy (łyżką drewnianą lub rózgą), aby tylko się połączyły (nie mieszamy długo). Foremki napełniamy przygotowanym ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy
MyCookBook.plszklanka* jogurtu naturalnego - 1 szklanka puree dyniowego ( klik ) - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli * szklanka o pojemności 250 ml Do miski przełożyć jogurt, puree dyniowe, olej i jajka - roztrzepać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli. Wymieszać - ciasto ma konsystencję gęstej śmietany
kawawszklancejajka 180 g jogurtu naturalnego 170 ml mleka 6 łyżek oleju rzepakowego Dodatkowo: borówki lub inne owoce sezonowe Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką, aż się połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki wkładamy kilka borówek, następnie wlewamy ciasto do 1/2 wysokości foremki
Kuchnia bezglutenowa Loliróżyczki kalafiora w cieście, kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony. Czynność powtarzamy z całością kalafiora i odstawiamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadwyżki oleju. Tzatziki : 1 duży świeży ogórek 1 średni korniszon 1 jogurt typu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Świeży ogórek ścieramy i odciskamy z nadmiaru wody, korniszona również ścieramy. Dodajemy jogurt naturalny, dwie łyżki majonezu
vegetaniejogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru pudru + do dekoracji 15 dag rabarbaru olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do malaksera przelewamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mąkę oraz cukier puder – wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijajka 180 g jogurtu naturalnego 170 ml mleka 6 łyżek oleju rzepakowego Dodatkowo: borówki lub inne owoce sezonowe Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką, aż się połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki wkładamy kilka borówek, następnie wlewamy ciasto do 1/2 wysokości foremki
Smakowity Blog Kulinarnyjogurtu naturalnego 200 g borówek Wykonanie: W misce ubijamy jajka z cukrem, wanilią, olejem, jogurtem i cynamonem. W drugiej misce mieszamy mąkę, zmielone płatki owsiane i te w całości, proszek do pieczenia i sodę. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy borówki. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, które napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Muffiny pieczemy
Kulinarne przygody Gatitykoperek, duże opakowanie jogurtu naturalnego typu greckiego i odrobinę oliwy, posolić do smaku i wymieszać, warto schłodzić go w lodówce Przygotowanie: Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Lekko posól, po czym odstaw na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odciśnij. W misce roztrzep jajka i, ciągle mieszając trzepaczką, dodaj mąkę, sól i pieprz. Do ciasta dodaj odciśniętą cukinię, posiekaną
Chilli Czosnek i OliwaKOMOSĘ? Może być wykorzystywana jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych - jako zamiennik ziemniaków, ryżu czy kaszy. Można ją podać jako śniadanie, na przykład z jogurtem i owocami, a także dodać do ciast i ciasteczek. Dobrze sprawdzi się jako składnik sałatek czy też dań kuchni śródziemnomorskiej. KOMOSA RYŻOWA ---> DO KUPIENIA TUTAJ 2. JAGODY GOJI(...)układu pokarmowego, wpływają dodatnio na procesy metaboliczne, a także poprawiają wygląd skóry. Same pozytywy! JAK PODAWAĆ JAGODY GOJI? Będą idealne do sałatek, muesli, jako przekąska i dodatek do jogurtu naturalnego. JAGODY GOJI ---> DO KUPIENIA TUTAJ 3. KSYLITOL Nazwa z pewnością jest Wam znana. Ksylitol to nic innego, jak naturalny słodzik
Katsuumikawałów): 3 jajka 1/3 szklanki ksylitolu firmy Oleofarm 2 kubki jogurtu naturalnego bałkańskiego light (2x340g, dostępny w Netto, wybrałam ten jogurt bo jest chyba najgęstszy z najgęstszych ;)) łyżeczka mielonej wanilii dostępnej w sklepie Skworcu łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie CENTRUM SYLWETKI spora garść borówek Sposób przygotowania: Jogurty przekładamy na gęste sito aby pozbyć sie ewentualnej wody i pozostawiamy(...)jajka ubijamy z ksylitolem na najwyższych obrotach przez minimum 5 min. aż powstanie gęsta masa (tzw. Kogel mogel, ale z białkami;) ) dodajemy jogurt, skrobię, wanilię i miksujemy do połączenia składników przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzch rozrzucamy borówki ;) z kolei formę z ciastem wkładamy do większej formy do której wlewamy wodę /będziemy piec
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćardzo proste w wykonaniu ciasto z truskawkami, rabarbarem, jabłkiem i migdałami. Klasyka smaku i absolutnie obowiązkowy wiosenny wypiek. Bardzo wilgotne dzięki jabłku i jogurtowi, aromatyczne za sprawą cynamonu, skórki z cytryny i ekstraktu z wanilii. Do jego przygotowania nie potrzeba żadnego skomplikowanego sprzętu. Wystarczy łyżka, którą mieszamy składniki suche z mokrymi i już! Latem truskawki i rabarbar możemy zamienić(...)łyżeczka sody oczyszczonej 1 i 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu skórka starta z 1/2 cytryny szczypta soli 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 ml oleju Kujawskiego 2 jajka 180 ml jogurtu naturalnego 1 jabłko, obrane pokrojone w drobną kostkę 6 dużych truskawek, pokrojonych w ćwiartki 2 łodygi rabarbaru, pokrojone 50 g płatków migdałów 2 łyżeczki brązowego cukru kwiaty czarnego bzu do dekoracji
Smakowity Blog KulinarnyNadając postom tytuły, czyli najprościej mówiąc kiedy wpisuję nazwę danej potrawy, bardzo rzadko używam sformułowań "wyjątkowy przepis na gulasz", "absolutnie niesamowite ciasto z owocami", "jedyne w swoim rodzaju placki ziemniaczane". Nie lubię tak podkręconych tytułów i działają na mnie wręcz odwrotnie niż powinny. Jednak wpisując nazwę tych placuszków, literki same wciskały się w klawiaturze(...)spaliśmy do samej 8.15! Zaklinając sobotni i niedzielny poranek.... ciągle zapalam na choince światełka. Żadnych wczesnych pobudek w ten weekend! składniki: na ok. 10-12 placuszków 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego (lub masła) 1 łyżeczka syropu klonowego (lub miodu) 1/2 szklanki mielonych orzechów lub migdałów 1/2 szklanki mąki ryżowej
bistro mamajaglanej szklanka mleka 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 50 g masła 50 g cukru 50 g rodzynek 150 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 duże jabłko + kilkanaście cukierków toffi, u mnie Milka Toffees ;) Przygotowanie: Suchą kaszę jaglaną uprażyć w garnku z grubym dnem do momentu, aż zacznie ładnie pachnieć. Wlać(...)Jabłko ostrugać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać jajka, kaszę i jogurt. Cały czas miksując dodawać stopniowo składniki suche. Nie robić tego długo, by ciasto przypadkiem się nie ,,napowietrzyło". Trzeba mieszać krótko, inaczej muffinki później opadną. ;) Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłko i rodzynki. Do papilotek
Kuchnia Ellie30x12x8 cm (LxWxH) : 4 jajka 8 łyżek cukru trzcinowego [180g] - można zastąpić stewią w proporcji 1:3 (czyli 3 płaskie łyżki stewii) 1/2 szkl. oleju rzepakowego [120ml] 3 łyżki jogurtu naturalnego [100g] 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego - można zastąpić olejkiem migdałowym 8 łyżek płatków owsianych [100g] - zwykłe "górskie" 2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej [300g] - u mnie drobna graham(...)jogurt i ekstrakt migdałowy. Dorzucić płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i stopniowo mąkę. Krótko miksować do wymieszania składników. Na koniec wmieszać łyżką starte buraki, migdały i porzeczki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. Piec w 180C ok 60min. Sprawdzać stan upieczenia testem "suchego patyczka" - u mnie 60min okazało się niewystarczające i trzymałam ciasto
Grunt to przepis!Wariacji z placuszkami ciąg dalszy Placuszki z płatków owsianymi, to jedno z moich ulubionych śniadań. Tym razem dodałam do nich kolejny składnik, nieocenione w mojej kuchni
Ania i Marcin gotujązwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo-ziołowy :) Pychota! Składniki: 1 mała cukinia 4 duże pieczarki 2 łyżki przyprawy grillowej ziołowej 8 łyżek jogurtu naturalnego (może być typu greckiego
Szczęśliwa kuchniazwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo-ziołowy :) Pychota! Składniki: 1 mała cukinia 4 duże pieczarki 2 łyżki przyprawy grillowej ziołowej 8 łyżek jogurtu naturalnego (może być typu greckiego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNastępnie z ciasta urywamy mały kawałek i wałkujemy bardzo cieniutko na okrągły placek. Suchą patelnię dobrze rozgrzewamy i dajemy na nią placek., Powinny pojawić się pęcherzyki. Odwracamy na drugą stronę, dosmażamy i gotowe. :-) Tortille jak ze sklepu-tylko lepsze :P bo bez chemii :-) Usmażone tortille przykrywamy ściereczką lub miską. SOS CZOSNKOWY -1 duży jogurt naturalny -3 ząbki czosnku -pieprz
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokujogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 jajo 2 łyżki trzcinowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej 1 garść mrożonych borówek cukier puder do posypania olej do smażenia Jajko miksujemy z cukrem trzcinowym, dodajemy jogurt oraz mleko. Po rozpuszczeniu cukru dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno wyjść gęstsze niż
peggiwkuchniwyrosnąć. Zużywamy całe ciasto do końca. Usmażone pancakes składamy jeden na drugim – dłużej utrzymają ciepło. Podajemy ze schłodzoną śmietaną i owocami. PS: Żeby masło reprezentacyjnie wyglądało nie wymieszałam go przed zrobieniem zdjęć. Przed jedzeniem zawartość miseczki dobrze jest dokładnie wymieszać, a potem masełko rozsmarowywać sobie na kolejnych placuszkach. SKŁADNIKI 250g jogurtu – typu greckiego lub bardzo gęstego naturalnego 1,5 szklanki
Karo in the Kitchenłyżki gęstego jogurtu naturalnego (polecam TOLE z Biedronki) opcjonalnie jakieś słodzidło (choć dla mnie przełożone kremem bananowym nie wymagały słodzenia) jako dodatek: mega dojrzały banan + odtłuszczone, ciemne kakao (blendujemy lub rozduszamy na miazgę widelcem) Sposób przygotowania: Jedno białko z jajka ubijamy na sztywno resztę składników (całe jajko, żółtko, mąkę migdałową, owsianą, sodę, jogurt) miksujemy tak przygotowane ciasto dodajemy do białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszkl.jogurtu naturalnego 100 ml wody gotowanej (letniej) 60 dkg mąki 1 łyżka (płaska) soli 1 łyżeczka cukru 10 dkg ziaren słonecznika Drożdże, cukier, 100 ml wody i 4 łyżki mąki wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Do reszty mąki, dodać sól i ziarna słonecznika, wlać jogurt oraz wyrośnięty zaczyn. Wyrobić ciasto.Jeżeli ciasto jest zbyt lepkie
Moje domowe kucharzeniejogurtu naturalnego 150 ml oleju 450 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki wyciągnąć odpowiednio wcześniej, żeby miały temperaturę pokojową. Jajka ubić na gęstą pianę. Nadal ubijając powoli dodawać po trochu oba cukry. Nie przestając ubijać masy dodawać po trochu jogurt i olej. Do masy dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem
Mama Gotujejogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe dojrzałe banany 1 jajko szczypta imbiru 2 łyżki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE : Mąkę wymieszać z cukrem, imbirem i proszkiem do pieczenia. Osobno połączyć jajko z olejem i jogurtem. Pół banana pokroić w cieniutkie plasterki, a resztę rozgnieść dokładnie widelcem. Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi na ciasto, dodać rozgniecione banany i dokładnie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKolejny ciekawy smak przed Wami!. Wędzona pierś z kurczaka, ser rolada ustrzycka, chrupiąca kapusta pekińska, czerwona cebula oraz groszek to pierwszy skład :). Drugi to jogurt grecki
Kuchnia PROzdrowotna