ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:69/278)

Kruche ciasto z budyniem, z białą czekoladą i borówką amerykańską/jagodami 150

jajka i mogłam dokończyć, bez problemu ciacho. Jest pyszne. Kruchy spód, kwaskowe jagody, słodki budyń i chrupiącą kruszonka. Czego chcieć więcej? Ja zrobiłam w małych foremkach, ale spokojnie w standardowej wielkości formie na tartę, możecie zrobić i składników wystarczy Polecam z czystym sumieniem. Składniki: * ciasto: – 2 żółtka – 0,5 szklanki cukru – 1,5 szklanki mąki pszennej(...)kruszonka: – 110 g mąki pszennej – 100g masła (schłodzonego) – 3 łyżeczki cukru pudru – 50g białej czekolady (startej na grubych oczkach) – 500g borówki lub jagód Ze składników na ciasto ugnieść szybko kruche ciasto i umieścić je na 20 minut w lodówce, do schłodzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto zetrzeć na grubych oczkach do formy

CookYourself
Kruche ciasto z budyniem, z białą czekoladą i borówką amerykańską/jagodami 137

jajka i mogłam dokończyć, bez problemu ciacho. Jest pyszne. Kruchy spód, kwaskowe jagody, słodki budyń i chrupiącą kruszonka. Czego chcieć więcej? Ja zrobiłam w małych foremkach, ale spokojnie w standardowej wielkości formie na tartę, możecie zrobić i składników wystarczy :) Polecam z czystym sumieniem.   'kruche ciasto z budyniem z białej czekolady i borówką amerykańską/jagodami' Składniki: *  ciasto(...)waniliowego - 200g białej czekolady *  kruszonka: - 110 g mąki pszennej - 100g masła (schłodzonego) - 3 łyżeczki cukru pudru - 50g białej czekolady (startej na grubych oczkach) - 500g borówki lub jagód Ze składników na ciasto ugnieść szybko kruche ciasto i umieścić je na 20 minut w lodówce, do schłodzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto zetrzeć na grubych oczkach do formy

CookYourself
Jagodowy sernik na zimno 190

Lipiec to czas na jagody więc u mnie dziś jagodowy sernik. Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g mlecznej czekolady  

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z jagodową frużeliną 224

   Dzień Matki więc kolejna majowa okazja na sernik :)  jagód jeszcze nie ma ale kupiłam mrożone i zrobiłam frużelinę  ,serniczek wyszedł rewelacyjnie ,wilgotny

Wypieki Rene
JAGODZIANKI 109

Jagodzianki... miękkie, puszyste, słodkie bułeczki nadziewane jagodami. Co prawda sezon jagodowy już dawno za nami, jednak można sięgnąć po jagody mrożone lub z kompotów :) Jagodzianki uwielbiam z letnim mlekiem, idealne są na śniadanie, bądź do popołudniowej kawki :) Przepis na ciasto drożdżowe już poznaliście  (kliknij tutaj) . Składniki: * 1/2 kg mąki * 1 jajko * 40 g świeżych drożdży(...)łyżeczki drożdży suszonych * 1 szklanka płynu: pół szklanki wody wymieszane z połową szklanki mleka * 2 łyżki oleju * sól * 1 łyżeczka cukru ( do ciasta na słodko dodaję 2-3 łyżeczki cukru więcej) * jagody świeże lub mrożone * cukier puder+ woda do lukru Wykonanie: Mleko wymieszać z wodą, podgrzać (płyn musi być ciepły ale nie gorący!!!). Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać

Zrób to smacznie
Naleśniki z kremowym musem jagodowym 134

Naleśniki z kremowym musem jagodowym Deserowe naleśniczki ze śmietanką, serkiem mascarpone i jagodami. Słodko, kolorowo i przepysznie! Łatwy do przygotowania deser, który z pewnością zasmakuje każdemu. Polecam     Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) + olej do smażenia(...)jagodowy: 150g śmietanki kremówki 30-36% 150g serka mascarpone 3/4 szklanki jagód 2-3 łyżki cukru + owoce do ozdoby     *** Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy ze sobą, aż powstanie jednolita masa *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni. Naleśnika smażymy

Blog z Apetytem
Drożdżowe bułeczki z jagodami 618

bułeczki drożdżowe z jagodami i kruszonką. Dodatkiem do ciasta drożdżowego jest serek mascarpone, który nadaje zarówno smacznego posmaku jak i wyjątkowej delikatności bułeczkom. Patent z serkiem mascarpone podpatrzyłam na blogu Gotuję bo lubi . Jak dla mnie ciasto drożdżowe nie istnieje bez kruszonki. Polecam! Drożdżowe bułeczki z jagodami Temperatura pieczenia: 220 o C | Czas pieczenia(...)mascarpone Jagodowe nadzienie 300 g jagód 3 łyżki cukru Kruszonka 0,5 szkl. mąki 0,5 szkl. cukru 3-4 łyzki masła kilka kropli aromatu migdałowego Przygotowanie Nadzienie. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Kruszonka. Wszystkie składniki rozetrzeć palcami aż utworzą się grudki. W razie potrzeby dodać jeszcze suchych bądź mokrych składników. Wstawić do lodówki. Ciasto. Mąkę połączyć z drożdżami, dodać

coolinarnastrefa.blogspot.com
GOTOWANE PIEROGI Z JAGODAMI 163

jagody świeże- ok 3 szkl śmietana 18 % cukier Wykonanie: Mąke przesypujemy do miski, dolewamy wodę, mieszamy łyżką drewnianą. Jak ciasto bedzie gęste zaczynamy zagniatać, jesli jest lepiące do rąk, dosypujemy mąki. Wyrabiamy dokładnie. Rozwałkowujemy cienko, szklanka wycinamy kółka. Jagody oprószamy cukrem, na każdy pierożek nakładamy po łyżce farszu, składamy na pól,widelcem dociskamy brzegi. W garnku zagotowujemy lekko(...)wrzucamy pojedyńczo pierogi, tak żeby nie przerywać wrzenia. Od momentu wypłynięcia pierożków gotujemy 5 minut. Wyjmujemy, odkładamy na talerz. Śmietanę mieszamy z cukrem, polewamy nim pierogi, posypujemy też świeżymi jagodami

Z Majeczką w kuchni
Marmurkowy mieszaniec jagodowo śliwkowy 128

szklanki mąki tym 405  8 jajek  1 szklanka cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  pół łyżeczki sody  10 sztuk śliwek  1 szklanka jagód  pół szklanki mleka  2 łyżki mleka  4 łyżki oleju  1 zapach śmietankowy  Wykonanie  Na wstępie  oddzielamy białka od żółtek , z białek ubijamy pianę(...)białka i delikatnie łyżką łączymy naszą masę jajeczną z białkami tak aby nie stracić puszystości .  Jak już mamy ciasto gotowe , tortownicę wykładam papierem do pieczenia i lekko smaruję masłem , następnie wylewam ciasto a na wierzch ciasta wykładam śliwki i jagody , i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na grzanie góra dół na 180 stopni na 35 minut , od czasu sprawdzając

Mój Smak
Muffiny z Borówkami 130

cukru waniliowego 2,5 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jagód Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy. Jajka, mleko i masło mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie miksujemy. Jagody dodajemy do gotowego ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wstawiamy

Przepiski.pl
Malinowy sen – Dream Poke Cake 473

Ciasto Malinowy Sen w każdym kawałku smakuje słonecznym latem :). Zaletą tego ciasta jest to, że można je zrobić w dowolnej wersji smakowej, z ulubionymi owocami np. jagodami. Jeśli lubicie takie ciasta, to z pewnością zasmakuje Więcej... Artykuł Malinowy sen – Dream Poke Cake pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Pierogi z twarogiem i jagodami 187

Pierogi z twarogiem i jagodami to przepis idealny na letni obiad. Lepienie pierogów jest niestety trochę czasochłonne, jednak ich smak wszystko wynagradza. Jagody warto lekko zmrozić, aby podczas lepienia pierogów nie tryskały sokiem. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania chłodnika owocowego lub truskawkowego .  Składniki na około 60 pierogów: 3 szklanki(...)jagód 4 łyżki zwykłego cukru do podania: jogurt naturalny/śmietana Najpierw przygotować ciasto na pierogi - do miski wsypać mąkę i sól. Wymieszać i zalać wrzącą wodą. Całość wymieszać i przełożyć na blat, wyrobić ciasto (musi być gładkie). Przygotowane ciasto przełożyć do woreczka i odstawić na 15-20 minut (po tym czasie ciasto powinno uzyskać konsystencję plasteliny). Twaróg, jagody

Ugotować
Tartalettki z jagodami i kremem waniliowym 192

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1,5- 2 szklanek jagód 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietany 10% 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę

Humanistka w kuchni
Drożdżowe jagodzianki z kruszonką 109

mąki pszennej • 300 ml mleka – 1 i 1/4 szklanki • 1/2 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 jajka • 125 g masła • 50 g drożdży • szczypta soli Jagody • 2 szklanki jagód • 5 łyżek cukru lub więcej, jeśli wolicie słodsze • 2 łyżki bułki tartej Kruszonka • 100 g mąki • 60 g masła • 60 g cukru pudru Glazura • 1 jajko • 2 łyżki(...)dodać rozpuszczone masło. • Pozostawić ciasto do wyrośnięcia. • Połowę wyjąć na stolnicę, podsypać mąką, rozwałkować na ok. 1,5 cm grubość i wykrawać szklanką ciasto. • Kłaść po łyżce jagód wymieszanych z cukrem i bułką tartą i zlepiać bułeczki. • Odłożyć na chwilę do wyrośnięcia. • Posmarować jagodzianki jajkiem roztrzepanym z mlekiem. • Posypać

To co kocham
Rustykalna tarta z jabłkami, berberysem, migdałami i cynamonem. Trendy w smakach Kamis w 2017 roku. 200

smaku. Wiem, że mało osób zna berberys. To drobne, suszone czerwone jagody, używane w kuchni perskiej. Ze względu na dużą ilość witaminy C nazywany jest „polską cytryną”. W smaku jest cierpki i kwaskowaty. Idealnie zagra w daniach słonych jak i słodkich. Składniki: Ciasto Crostata: 175 g mąki pszennej 50 g płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru ¼ łyżeczki(...)godzinę do lodówki. Nadzienie: W misce wymieszaj cukier puder, mąkę, cynamon i sól morską. Dodaj jabłko, berberys i ekstrakt waniliowy, całość dokładnie wymieszaj. Wyjmij jabłka oraz część jagód berberysu i odstaw. Ciasto: Schłodzone ciasto rozwałkuj na kształt krążka, następnie przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200 C (góra – dół). Nadzienie wyłóż na ciasto, zostawiając

Moja pasja smaku