ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:53/278)

Tort czekoladowy z jagodami. 180

łyżką. Suche składniki przesiewamy wprost do piany i delikatnie mieszamy, żeby piana nie opadła. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy łyżką. Biszkopt kakaowy ma tendencję do wybrzuszania się, toteż ja rozgarniam ciasto w ten sposób, że środek jest o 1 cm niższy niż brzegi ciasta, a w trakcie pieczenia i tak się wszystko wyrównuje. Można oczywiście się tym nie przejmować(...)przykrywamy drugim krążkiem biszkopta. Resztą kremu dekorujemy boki ciasta. Z lodówki wyjmujemy zimny mus czekoladowy, miksujemy go chwilę, aż będzie gęsty i puszysty, dekorujemy nim wierzch ciasta. Na mus czekoladowy wysypujemy kilka garści jagód, chłodzimy kilka godzin

Rozpustne gotowanie
Muffiny z jagodami 137

Jeśli nie masz czasu zrobić dość pracochłonnych jagodzianek, zrób takie pyszne i zdecydowanie bardziej ekspresowe muffiny. Wystarczy wymieszać osobno składniki suche, osobno składniki mokre i dodać jagody. Pieczenie jest szybciutkie i już można cieszyć się fantastycznymi muffinkami. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj(...)tych suchych i całość wymieszajcie za pomocą łyżki do połączenia składników. 1 szklankę jagód dodaj do ciasta i bardzo delikatnie wymieszaj. Do formy do muffinów włóż papilotki, a do nich nałóż przygotowanie ciasto na muffinki. Na wierzchu każdej muffinki połóż jeszcze kilka jagód, korzystając z tych odłożonych. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st C przez 23-25 minut

nietylkopasta.pl
Brownie z jagodami 151

Proste, a jednocześnie niezwykłe ciasto na lato. Z mnóstwem pysznej czekolady w środku i świeżymi owocami będzie wspaniałym deserem lub śniadaniem. Nie wymaga nawet wyjmowania miksera! Składniki: kostka masła szklanka mąki 2 tabliczki czekolady 300 g jagód pół szklanki cukru 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia      Masło rozpuszczamy z dodatkiem tabliczki czekolady(...)cukrem na małym ogniu, mieszając aż do dokładnego połączenia się masy, zostawiamy do przestygnięcia. Dodajemy mąkę, drugą czekoladę posiekaną w mniejsze kawałeczki, jajka i proszek do pieczenia. Połowę jagód łączymy z ciastem i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część owoców wysypujemy na wierzchu i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.  Zostawiamy do przestygnięcia

sama złodycz
Jagodowo kokosowa pianka 198

  Muszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z

Cynamonowe szczęście
Leśny mech z malinami i jagodami Hortex 206

Galaretkę rozpuścić w 75ml wrzątku, pozostawić do wystygnięcia. Po tym czasie galaretkę wlać po równo do dwóch miseczek. Do  jednej miseczki dodać rozmrożone maliny, a do drugiej rozmrożone jagody, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Żelatynę zalać 5 łyżkami wody, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać 5 łyżek wody, dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie(...)równych ilościach do miseczek z owocami i dokładnie wymieszać. 3. Na pierwszy blat ciasta szpinakowego wyłożyć masę jogurtowo-jagodową, przykryć drugim blatem szpinakowym, wylać masę jogurtowo-malinową  i posypać rozkruszonym ciastem. Boki ciasta obsmarować bitą śmietaną i obsypać pokruszonym ciastem szpinakowym. Wierzch udekorować malinami i jagodami. Wiosna już za rogiem. Przywołaj ją do swojej kuchni pełnym kolorów

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi z jagodami 141

smaczny i sycący. Mój P. mówił, że zjadłby pierogi z jagodami, którymi postanowiłam umilić mu dzień. Pamiętam takie pierogi z dzieciństwa. Mama przyrządzała je z truskawkami lub jagodami. Do tego śmietana i cukier. Pycha. Jak już wcześniej wspominałam jestem osobą dość zabieganą, rzadko kiedy mam czas robić normalne zakupy, więc ucieszyło mnie, gdy znalazłam stronę CupoNation(...)mniej, należy kontrolować ciasto); - 25 dag jagód (ja użyłam mrożonych i nie rozmrażałam ich wcześniej Wykonanie: Z mąki, żółtka, oleju i wody zagnieść elastyczne ciasto. Wodę należy wlewać powoli, tak, żeby ciasto było elastyczne, nie kleiło się do rąk. Oderwać połowę, a resztę zawinąć w folię, ja zawijam w reklamówkę, żeby nie wyschło. Wałkować ciasto na grubość około

dom-agi.pl
Jagodzianki 288

się przepisem. Z czystym sumieniem polecam! Składniki: Zaczyn: 30 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 jajko 3 żółtka 80 g masła 100 g cukru 300 g jagód Przygotowanie: Drożdże wyjmujemy z lodówki, aby się ogrzały. Kruszymy je i wkładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko, łyżkę cukru, mąki. Mieszamy(...)jeśli chcemy zrobić dość duże jagodzianki) lub 16 (jeśli chcemy aby były nieco mniejsze).  Rozpłaszczamy pierwszy kawałek ciasta w dłoniach na placek, nakładamy około 2 łyżki jagód, dokładnie zlepiamy brzegi ciasta jak na pierogi, następnie formujemy w dłoniach zgrabny wałeczek. Jagodzianki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy

Smakowity Blog Kulinarny
Omlet z piekarnika z jagodami i brzoskwiniami / Blueberry peach oven pancake 230

English Omlet z piekarnika z jagodami i brzoskwiniami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki masła 3/4 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 4 jajka starta skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka mleka 1 duża brzoskwinia, obrana i pokrojona w 0,5 cm plastry 1 szklanka jagód (mogą być mrożone lub można zamienić(...)Wyjmij patelnię z piekarnika i wysmaruj jego brzegi roztopionym w nim masłem, a jego nadmiar przelej do ciasta i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na dno naczynia brzoskwinie i jagody, polej całość ciastem i włóż do piekarnika. Piecz przez około 25 minut, do ładnego zarumienienia. Pokrój na ćwiartki i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego! English version Blueberry peach oven pancake

karmelowy
Jagodzianki 125

wbić jajka, wlać masło, mleko oraz zaczyn. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. W razie potrzeby wlać więcej mleka. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 1-2h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nadzienie: 500 g jagód 2 łyżki bułki tartej 6 łyżek cukru Jagody umyć, osuszyć, a następnie wymieszać z cukrem i tartą bułką. Kruszonka: 2 łyżki masła 3 łyżki(...)cukru 6 łyżek mąki Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Lekko ją schłodzić. Przygotowanie: Ciasto podzielić na 18 równych części. Każdy kawałek rozwałkować, formując okrąg. Na środek kłaść 2 łyżki jagód, a następnie skleić brzegi jak na pierogi. Dłonią uformować bułeczki i układać je sklejonymi brzegami do dołu na blasze pokrytej uprzednio papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na 45 minut

Food Square
WIENIEC Z KRUSZONKĄ Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 205

mojej kuchni zdecydowanie swoje 5 minut. Po pysznych  kukurydzianych, kruchych ciasteczkach  przyszedł czas na ciasto. Upiekłam okrągły wieniec tylko z mąki kukurydzianej z jagodami i kruszonką. Ciasto jest bardzo smaczne, podobne w smaku do klasycznej babki cytrynowej. Dodatkową zaletą jest to, że nie ma ono w swoim składzie odrobiny tłuszczu, co oczywiście obniża jego kaloryczność(...)jogurtu greckiego 180 g cukru 1  cukier waniliowy 16 g. skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1 łyżka soku z cytryny dodatkowo : dowolne owoce (u mnie jagody ze słoika) oraz kruszonka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masą. Dodajemy jogurt, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę i sok z cytryny. Chwilę ubijamy

Walijskie Pichcenie
Torcik leśny mech z porzeczką i jagodami 90

przesianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru paczka rozdrobnionego, mrożonego szpinaku( paczka 400g) Krem 500 ml śmietanki 36 % 2509 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatkowo świeże jagody i czerwone porzeczki, ok 500g Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć na sicie. Następnie zmiksować na gładką masę, odstawić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, następnie porcjami dosypywać(...)ciasto, resztę zostawić. Krem posypać porzeczkami i jagodami. Ułożyć drugi blat ciasta, lekko docisnąć. Wierzch posmarować resztą kremu. Obsypać okruchami ciasta i posypać owocami. Wstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin lub całą noc. Gotowe Smacznego:) Artykuł Torcik leśny mech z porzeczką i jagodami pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Ciasto marchewkowe z kremem jaglano - kokosowym, bez glutenu, bez laktozy, bez jajek, bez cukru 152

krem: mleko kokosowe BIO (gęsta część) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych agawa orzechy włoskie do dekoracji Ciasto: Marchewkę obrałam i starłam na dużych oczkach. Rodzynki i jagody goji zalałam wrzątkiem. Marchewkę wymieszałam z rodzynkami i jagodami goji. Do miski wsypałam mąkę, płatki, proszek do pieczenia, następnie dodałam mleko, olej i agawę. Składniki wymieszałam(...)pomocą miksera. Dodałam odpowiednio przygotowaną marchewkę i ponownie wymieszałam składniki ale już za pomocą łyżki. Ciasto przełożyłam do silikonowej tortownicy. Tortownicę wstawiłam do rozgrzanego piekarnika, temp 180 º  C, na 50 minut. (Gdy ciasto jest zbyt gęste, należy dolać oleju lub mleka; jeśli jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki) Krem: W międzyczasie przygotowałam krem. Kaszę jaglaną wypłukałam zimną wodą

nietadieta
Ciasto jagodowo-serowe 211

Jagody zmiksować razem z cukrami i zagotować. Kiedy się zagotują, zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła. Odstawić do wystudzenia i lekkiego tężenia się. Masa serowa: 0,5 l schłodzonej śmietanki 30%; 750 g sera białego; 2 cukry waniliowe; 8 łyżek cukru kryształu; 6 łyżek żelatyny; 5 łyżek dżemu jagodowego lub zmiksowanych jagód; Żelatynę(...)ciasta: Do wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą formy (tej, w której pieczony był biszkopt) wyłożyć jedną część biszkoptu. Biszkopt ten posmarować cieniutko warstwą masy serowej i wyłożyć na to tężejącą masę jagodową. Wyrównać i wstawić do zamrażarki, by masa szybko zastygła. Następnie na masę jagodową wyłożyć masę serową (trochę odłożyć na wierzch ciasta) i przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta

In my kitchen
Ani wódka, ani wino nie zastąpi Ci "Bambino" 244

coś pomiędzy klasycznymi lodami śmietankowymi, a sorbetem. Warto spróbować!    Jagodowe semifreddo 300 ml jogurtu naturalnego 1 Śnieżka 1,5 szklanki mrożonych jagód herbatniki z czekoladą łódeczki z ciasta francuskiego (do podania) Jagody rozmroziłam i rozdrobniłam z pomocą miksera. W miseczce połączyłam Śnieżkę z jogurtem i zmiksowałam na gładką masę. Delikatnie dodałam jagody i wymieszałam łyżką. Okrągłą(...)foremkę wyłożyłam folią, wlałam masę lodową. Na wierzchu ułożyłam herbatniki. Całość wstawiłam do mrożenia (min. 4h).  Gotowy deser podałam w łódeczkach z ciasta francuskiego

bastalena
Jagodzianki 139

drożdże i zamieszać łyżką. Następnie dodać żółtka roztrzepane z letnią śmietanką i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczone letnie masło. Gotowe ciasto zostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkować je na prostokąt i podzielić je na 12 części. Zamrożone jagody wymieszać z dżemem i nałożyć po czubatej łyżce na środek każdego kawałka ciasta. Szybko

Pieguskowa Kuchnia