ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:19/278)

Jagodzianki rolls! Idealne jagodzianki zwijane z lukrem z białej czekolady 188

cukru 50 g zimnego masła  Dodatkowo:  50 g masła do posmarowania płatu ciasta 2 łyżki kaszy manny  1 jajko Jak zrobić idealne jagodzianki rolls?  Ciasto: W misie układamy wszystkie składniki ciasta oprócz masła. Zaczynamy wyrabiać lepkie ciasto. Najlepiej i najlżej to robić za pomocą robota kuchennego. Kiedy wszystkie składniki się połączą dodajemy masło w temperaturze pokojowej(...)lekko lepkie ciasto. Przekładamy do lekko natłuszczonej misy. Przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odstawiamy do wyrośnięcia do lodówki na 5-6 godzin, albo w temp. pokojowej na 2 godziny i potem godzinę w lodówce, aby ciasto się schłodziło. Wtedy będzie miało poprawną konsystencję. Nadzienie:  Kiedy ciasto już porządnie urośnie, wtedy zabieramy się za nadzienie. Jagody myjemy, osuszamy

Kuchnia Łukasza
Słodka rewelka . 330

Witajcie :) Zapraszam Was na pyszne ciasto kakaow o , biszkoptowe z  kisielem z jagód i kremem budyniowym .  Ciasto wyśmienicie smakuje i szybko znika z talerza :) D o kisielu użyłam przepysznych jagód z sokiem z firmy Ogródek Dziadunia  .   Zapraszam :)   Składniki na ciasto : 5 jajek  1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao gorzkiego  1 cukier(...)Ciasto kakaowe przeciąć na pół. Blaty ciasta można nasączyć dodatkowo wodą z cytryną i cukrem . Warstwy ciasta : 1. Spód ciasta ciemnego posmarować dżemem z czarnej porzeczki lub jagód 2. Masa budyniowa 3. Ciasto jasne  4. Kisiel jagodowy 5. Druga połowa   ciasta kakaowego 6. Cukier puder      Cia sto odstawić na noc do lodówki .   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Babka marmurkowa 154

dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do 1 dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Każdą warstwę jasnego ciasta posypywać jagodami. Wyrównać ciasto, patyczkiem do szaszłyków delikatnie wymieszać,aby powstał wzorek. Piec ok. 45-50 min w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Placuszki jogurtowe z jagodami 227

Placuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne,  puszyste i bardzo mięciutkie. Dobry pomysł na leniwe śniadanie, podwieczorek lub słodki obiad. U nas cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem. Posmakują nie tylko dzieciom! Składniki: 250 g jogurtu greckiego 2 jajka L 2 łyżki(...)jagód cukier puder do posypania jogurt Wykonanie: odmierzyć mąkę i wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników mieszając mikserem do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 10-20 minut do napuszenia wykładać ciasto na rozgrzaną patelnię delikatnie posmarowaną olejem licząc po 1 łyżce na placuszek. Smażyłam po 4 placki równocześnie. Gdy placuszki urosną rozsypać na cieście jagody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ucierane ciasto z jagodami i wanilią 229

pachniało. Aromat unosił się już od samych drzwi i wędrował z nami aż do domu... Chrupiąca skórka, mięciutki środek i słodkie jagody. Coś wspaniałego - a teraz do zrobienia w domowych warunkach! Szczerze powiem, że to chyba najszybsze ciasto jakie kiedykolwiek robiłam. Miksowanie zajmuje 5 minut :) Potem pozostaje tylko oczekiwanie na nasz kawałeczek ciasta :) Składniki: 3 jajka 200 g masła(...)szklanka jagód, np. mrożone Rozgrzać piekarnik do 180*C. Jajka (w całości) oraz oba cukru ubić na jasną, puszystą masę. Dodać obie mąki, proszek i mleko. Wyrobić odpowiednimi końcówkami do wyrabiania ciasta lub krótko zmiksować.  Tortownicę o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować masłem. Wylać ciasto i wyrównać. Na wierzchu ułożyć jagody. Piec 40 minut

Chocolate Muffin Blog
Ciasto jagodowe 179

Sezon na jagody powoli umyka, więc korzystając jeszcze z niego zrobiłam ciasto jagodowe własnego pomysłu. Wyszło pyszne, ale sami to oceńcie ;-) Robiąc to ciasto od razu przypomniała mi się scena z książki Johna Flanagan'a "Zwiadowcy. Oblężenie Macindaw", w której jeden z bohaterów prosi o ciasto jagodowe, bo tak bardzo mu smakowało. "(...) A z wczoraj nie zostało choć trochę(...)górę biszkoptu. Można zamiast przygotowywania masy jagodowej, posmarować biszkopt dżemem jagodowym. Na tak przygotowany biszkopt nałożyć tężejącą masę jagodową, wyrównać górę i rozrzucić kilka, kilkanaście jagód lekko je wpychając w masę palcem. Włożyć ciasto do lodówki i zostawić do stężenia. Można podawać na zimno z lodówki lub w temperaturze pokojowej. Kilka uwag. Po wyciągnięciu biszkoptu z piekarnika i jego ochłodnięciu

Passions hobbies life
Fioletowe naleśniki z serem i malinami 128

różne owoce, rodzaje mąk i nadzienia. Czasem są gofry szpinakowe, czasem placuszki ryżowe, a czasem kolorowe naleśniki – jak ostatnio. Naleśniki o pięknym, wyrazistym fioletowym kolorze uzyskamy dodając do ciasta jagody – wraz z serem i malinami stanowią udaną kompozycję. Takie naleśniki będą zarówno udanym śniadaniem dla całej rodziny jak i lekkim obiadem. Fioletowe naleśniki: 2 jajka(...)jagód (świeżych lub rozmrożonych) mniej niż ½ szklanki wody gazowanej 2 łyżki oleju szczypta soli i cukru olej do smażenia Farsz: 500 g twarogu (kostka, klinek) 4 łyżki gęstej śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru lub miodu 1 łyżka cukru waniliowego ok. 1 szklanka świeżych malin duża szczypta cynamonu Naleśniki: Jajka, mleko, olej, mąkę i jagody

Poezja smaku
Jagodowe rożki 169

jagód -cukier do smaku -jogurt lub śmietana    Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Jagody posypujemy cukrem.    Smażymy naleśniki.    Placek naleśnikowy z jednej strony podwijamy pod spód. Nakładamy jagody i zwijamy rożki.    Dekorujemy jogurtem lub śmietaną. Posypujemy cukrem i jagodami. Smacznego

Maminek kulinarny
Maślane jagodzianki z kruszonką 145

pokruszyć drożdże, dodać cukier, cukier  wanilinowy i ciepłe mleko. Odstawić na 10 min. Dodać żółtka, masło, mąkę i wyrobić ciastoCiasto przełożyć do miski oprószonej mąką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. W osobnej misce jagody delikatnie wymieszać z cukrem i mąką. Ciasto wyłożyć na prószony blat i rozwałkować na grubość ok 0,5 .  Wycinamy(...)krążki ok średnica 9-10 cm W środek wkładamy 2 duże łyżki jagód,, sklejając ciastem i formując bułkę. Bułki układamy na dużej blasze, w odstępie 5 cm. Posypujemy kruszonką. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 minut. Podawać po ostudzeniu. kruszonka: Wszystkie składniki wymieszać robotem kuchennym, aż pojawią się grudki.  Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką 216

ustach owoce i chrupiąca kruszonka - NIESAMOWITE ! Koniecznie trzeba przygotować je w sezonie na truskawki i rabarbar, a poza nim można wykorzystać także inne owoce - brzoskwinie, borówki czy jagody. :) Ciasto drożdżowe: 500 g mąki tortowej 2 opakowania suchych drożdży (14 g) 150 ml mleka 80 g cukru 100 g masła 2 jajka - najlepiej w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru

Cooking Monster
Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 828

Pani Magda Gessler robiła podobne pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory moje ulubione pierogi, oczywiście oprócz tych z serem i jagodami :-) Ciasto zagniata jest rewelacyjnie, jest mięciutkie i super się z nim pracuje. Farsz -czyli biała kiełbasa z dodatkiem czosnku, masła i cebulki- jednym słowem mniam :-) Także zaczynamy :-) SKŁADNIKI CIASTO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
JAGODOWA KOSTKA Z MICHAŁKAMI 165

skończy. Oczywiście ciasto można przygotować w sezonie, kiedy mamy świeże jagody. SKŁADNIKI Ciasto( forma 26x22 cm) 4 jajka, 3/4 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru, 1/4 szkl. zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jagodowy: 500 ml serka waniliowego 1/2 szkl. jagód, 2 łyżki żelatyny Krem michałkowy: 1 szkl. śmietany(...)rozgrzanym piekarniku w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy likierem. Krem jagodowy: żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Serek miksujemy z jagodami, następnie dodajemy wystudzoną żelatynę. Wylewamy na ciasto, przykrywamy 2 plackiem Krem michałkowy: cukierki rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietankę, dodajemy cukier, usztywniacz i mascarpone. na końcu dodajemy cukierki, delikatnie mieszamy. Kremem smarujemy ciasto. Wierzch

słodki bratek
Ciasto z fasoli z sezonowymi owocami 234

Ciasto jest bardzo delikatne a zarazem wilgotne i rozpływa się w ustach. Słodkie chociaż nie zawiera cukru. Z jabłkiem i cynamonem oraz sezonowymi owocami smakuje wyśmienicie. Polecam! 300 g fasoli wrzawskiej 2 jabłka łąckie 2 łyżki podkarpackiego miodu spadziowego 3 małe jajka 100 ml maślanki 40 g mąki kasztanowej łyżka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia wiśnie nadwiślanka maliny jagody(...)miksujemy po czym dodajemy ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy i przelewamy do keksówki o wymiarach 25 x 10 cm. Na wierzchu układamy wypestkowane wiśnie oraz maliny i jagody. Ciasto pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie Blog ze Znakiem Smaku :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

Mienta blog
Ciasto z jagodami i masą karpatkową (bez pieczenia) 84

Super prosty przepis na puszyste i pyszne ciasto z jagodami i masą karpatkową. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód – herbatniki I warstwa – masa karpatkowa (ja dałam gotową, więc przygotowana zgodnie z przepisem z opakowania) Na to warstwa powideł z ciemnych owoców, na powidła warstwa biszkoptów białych (także z paczki) II warstwa – śmietanka 36%, o ile dobrze(...)był to mały kartonik 200ml + paczuszka śmietanfix, aby się lepiej trzymała Na górę posypałam jagódki Wszystko wstawiamy do lodówki na 5-6h. Autor przepisu: Kamila Skrajda Artykuł Ciasto z jagodami i masą karpatkową (bez pieczenia) pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy