ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:20/278)

Krucha tarta z jagodami, malinami i truskawkami 188

prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w zagnie\u015b\u0107 zwarte ciasto. \r","Je\u015bli trzeba, ciut dosypa\u0107 m\u0105ki.\r","Ciasto owin\u0105\u0107 w foli\u0119 i schowa\u0107 na 30 min do lod\u00f3wki.\r","Ciasto wyjmujemy, rozwa\u0142kowujemy i wylepiamy blaszk\u0119.\r","Ciasto nak\u0142uwamy widelcem i obci\u0105(...)schować na 30 min do lodówki. Ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy i wylepiamy blaszkę. Ciasto nakłuwamy widelcem i obciążamy (kasza, groch lub specjalne kulki) Pieczemy w 180 stopniach, do zezłocenia. Wyjmujemy z piekarnika. Nadzienie Mąkę, cukier wymieszać z odsączonymi owocami. Nadzienie nałożyć na podpieczony spód. Jeśli odłożyliśmy trochę ciasta, można na górze tarty ułożyć kratkę. Ciasto dopiec w piekarniku

Mieszam w Garnku
O kuchennym zauroczeniu i jagodach z budyniem 157

Ciasto: 1. Przesiej mąkę, cukier puder i pokrojone na kawałki masło włóż do misy miksera i miksuj mieszadłem aż z ciasta zrobią się okruszki (można też posiekać masło z mąką na stolnicy). 2. Dodaj jajko oraz wanilię i zagnieć ciasto. 3. Ulep kulę z ciasta, zawiń w przeźroczystą folię i włóż do lodówki na 1/2 godziny. 4. Schłodzone ciasto rozwałkuj(...)tłuszczem i wysyp mąką. 6. Formę dokładnie wyłóż ciastem, dociskając brzegi. 7. Ciasto nakłuj widelcem, przykryj papierem do pieczenia i obciąż, wysypując na papier groch, lub fasolę. 8. Piecz przez 15min. w 180*C. 9. Zdejmij z tarty papier i obciążenie i piecz jeszcze przez 8-10min. do zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CIASTO RAFAELLO 316

Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem polecam  CIASTO JAGODY . Jest przepyszne

Pani na deser
Jogurtowe ze śliwkami! 148

jogurtem naturalnym. Blaszkę (29*35cm) posmarować masłem i wyścielić papierem do pieczenia. Masę wylać na blaszkę, poukładać śliwki, lekko je wciskając w masę. Na koniec poukładać maliny i jagody. Ciasto piec w temp. 170 stopni C przez 45 min. Smacznego

Receptura smaku
ODRYWANE BUŁECZKI 171

mamy taki pochmurny dzień, takie bułeczki z pewnością poprawią nam humor.   SKŁADNIKI Nadzienie: 200 g sera w kostce 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki jagód Ciasto: 20 g świeżych drożdży 100 ml mleka 3 łyżki cukru ok 250 g mąki 1 jajko 50 ml oleju szczypta soli WYKONANIE  Farsz: Wszystkie składniki miksujemy w blenderze

słodki bratek
ciasto ucierane z borówkami i kruszonką 163

składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 150 g cukru, drobnego 125 g masła, w temperaturze pokojowej 125 ml mleka 3 jajka otarta skórka z 1

Domowy Smak Jedzenia
MUFFINKI Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 142

łyżki jagód, 4 kostki czekolady gorzkiej WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2 misce. Czekoladę siekamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy czekoladę gorzką oraz jagody. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 min w 180 stopniach

słodki bratek
Jogurtowe ciasto z jagodami i polewą z chia 232

gotowe. Do zrobienia ciasta nie potrzeba ani wagi ani miarki bo wystarczy kubek od jogurtu który powinien mieć na taką ilość ciasta 200 g. Zapraszam na Jogurtowe ciasto z jagodami i polewą z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pleśniak 392

"Pleśniak" - popularne ciasto, którego nazwa niezbyt pozytywnie się kojarzy - przynajmniej mi... ...jednak smak tego wypieku w pełni rehabilituje niezbyt apetyczną nazwę. Kruche, puszyste ciasto, niezwykle delikatna

Słodka Strona
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 380

stało się ......urlop się skończył i trzeba wrócic do obowiązków ;) na poprawienie humoru upiekłam ciasto drożdżowe z jagodami i pyszną chrupiącą kruszonką. Ciasto jest puszyste , idealne do kawy. Nie ma potrzeba długiego wyrabiania. Bardzo polecam do wypróbowania. Blaszka wymiary : 37 x 25 cm Czas pieczenia: ok. 55 minut Temp. pieczenia : 185 C Składniki: pół kg jagód 1 szkl(...)Dodaj pozostałe masło oraz ostatnie jajko. Zagniec kruszonkę . Włóż ją do lodówki. Jagody umyj. Blachę posmaruj tłuszczem i oprusz bułką. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniec. Przełóż na przygotowana blaszkę, dokładnie wylep ciastem jej spód. Na placek wysyp jagody. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 20 minut , aby ciasto znowu podrosło. Placek równomiernie posyp migdałową kruszonką. Blachę wstaw do piekarnika

Słodkości i nie tylko
PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką 620

waniliowej) 3/4 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 500g drobnych, umytych, obranych owoców (użyłam 200g czerwonej porzeczki, 200g jagód i 100g agrestu)     Kruszonka: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, cukier z wanilią i masło. Rękoma zagnieść kruszonkę ( patrz FILM ). Ciasto: 2. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i sodę, wymieszać. 3. Jajka ubić z cukrem na kremową, puszystą

Mała Cukierenka
Czekoladowo-Jagodowa tarta z kruszonką i borówkami 176

niego jagody i delikatnie mieszamy. Gotowe i schłodzone ciasto należy rozwałkować do wielkości blaszki ale żeby nie miało wysokich brzegów, masa też się upiecze i fajnie wygląda jak wylewa się nad ciasto. Podsuszamy spody z ciasta w temp 180-200 stopni przez 15 min, oczywiście obciążone. Na gotowe spody wylewamy po połowie naszego ciasta z jagodami, wrzucamy

Kuba Gotuje
Jagodzianki najlepsze z najlepszych (test 4-ech przepisów) 3987

wlać rozczyn, dodać jajko, żółtka, pastę waniliową i zagnieść ciasto dodając po troszku płynnego masła i reszty mąki. Ciasto ma być miękkie i elastyczne, trzeba je wyrabiać ok. 10 min., aż będzie odchodziło od dłoni i miski. Przykryć miskę ściereczką i zostawić na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.  Jagody przebrać, opłukać i pozostawić na sicie do odsączenia. Następnie(...)drożdże, sól i cukier. Wymieszać. Dodać jajko i ciepłe mleko. Lekko zagnieść. Stopniowo dodawać stopione masło. Wyrobić gładkie, miękkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5-2 godz. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jagody przebrać, opłukać i pozostawić na sicie do odsączenia. Następnie wymieszać delikatnie z cukrem, by nie rozgnieść owoców

Domowa Cookierenka Agi
Naleśniki z jagodowego ciasta w jeziorku jagodowym 150

Wczoraj wracając z Podlasia w okolicach Długosiodła zakupiłam od lokalnych sprzedawców jagody.  Zrobiłam więc  jagodowe ciasto naleśnikowe, jagodowe nadzienie i jagodowe jezioro. Jagody 0,5 litra Składniki: Ciasto: szklanka mąki 3/4 szklanki wody sól jajko cukier waniliowy z prawdziwą wanilią  1//3 szklanki soku jagodowego Jeziorko jagodowe: gotuj jagody z trzcinowym cukrem(...)woda a sos jagodowy zrobi się gesty. Nadzienie jagodowe: 250 gram sera białego opakowanie cukru waniliowego z prawdziwą wanilią ugotowane jagody bez soku, które otrzymasz z gotowania jagód 1. Z ciasta smaż fioletowe naleśniki, jeśli trzeba dodaj mąki, gdyby ciasto było za rzadkie. 2. Gdy lekko ostygnie dodaj do środka nadzienie. 3. Na talerz wylej

AZgotuj!