prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w zagnie\u015b\u0107 zwarte ciasto. \r","Je\u015bli trzeba, ciut dosypa\u0107 m\u0105ki.\r","Ciasto owin\u0105\u0107 w foli\u0119 i schowa\u0107 na 30 min do lod\u00f3wki.\r","Ciasto wyjmujemy, rozwa\u0142kowujemy i wylepiamy blaszk\u0119.\r","Ciasto nak\u0142uwamy widelcem i obci\u0105(...)schować na 30 min do lodówki. Ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy i wylepiamy blaszkę. Ciasto nakłuwamy widelcem i obciążamy (kasza, groch lub specjalne kulki) Pieczemy w 180 stopniach, do zezłocenia. Wyjmujemy z piekarnika. Nadzienie Mąkę, cukier wymieszać z odsączonymi owocami. Nadzienie nałożyć na podpieczony spód. Jeśli odłożyliśmy trochę ciasta, można na górze tarty ułożyć kratkę. Ciasto dopiec w piekarniku
Mieszam w GarnkuCiasto: 1. Przesiej mąkę, cukier puder i pokrojone na kawałki masło włóż do misy miksera i miksuj mieszadłem aż z ciasta zrobią się okruszki (można też posiekać masło z mąką na stolnicy). 2. Dodaj jajko oraz wanilię i zagnieć ciasto. 3. Ulep kulę z ciasta, zawiń w przeźroczystą folię i włóż do lodówki na 1/2 godziny. 4. Schłodzone ciasto rozwałkuj(...)tłuszczem i wysyp mąką. 6. Formę dokładnie wyłóż ciastem, dociskając brzegi. 7. Ciasto nakłuj widelcem, przykryj papierem do pieczenia i obciąż, wysypując na papier groch, lub fasolę. 8. Piecz przez 15min. w 180*C. 9. Zdejmij z tarty papier i obciążenie i piecz jeszcze przez 8-10min. do zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBiszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem polecam CIASTO JAGODY . Jest przepyszne
Pani na deserjogurtem naturalnym. Blaszkę (29*35cm) posmarować masłem i wyścielić papierem do pieczenia. Masę wylać na blaszkę, poukładać śliwki, lekko je wciskając w masę. Na koniec poukładać maliny i jagody. Ciasto piec w temp. 170 stopni C przez 45 min. Smacznego
Receptura smakumamy taki pochmurny dzień, takie bułeczki z pewnością poprawią nam humor. SKŁADNIKI Nadzienie: 200 g sera w kostce 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki jagód Ciasto: 20 g świeżych drożdży 100 ml mleka 3 łyżki cukru ok 250 g mąki 1 jajko 50 ml oleju szczypta soli WYKONANIE Farsz: Wszystkie składniki miksujemy w blenderze
słodki bratekskładniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 150 g cukru, drobnego 125 g masła, w temperaturze pokojowej 125 ml mleka 3 jajka otarta skórka z 1
Domowy Smak Jedzeniałyżki jagód, 4 kostki czekolady gorzkiej WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2 misce. Czekoladę siekamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy czekoladę gorzką oraz jagody. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 min w 180 stopniach
słodki bratekgotowe. Do zrobienia ciasta nie potrzeba ani wagi ani miarki bo wystarczy kubek od jogurtu który powinien mieć na taką ilość ciasta 200 g. Zapraszam na Jogurtowe ciasto z jagodami i polewą z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie"Pleśniak" - popularne ciasto, którego nazwa niezbyt pozytywnie się kojarzy - przynajmniej mi... ...jednak smak tego wypieku w pełni rehabilituje niezbyt apetyczną nazwę. Kruche, puszyste ciasto, niezwykle delikatna
Słodka Stronastało się ......urlop się skończył i trzeba wrócic do obowiązków ;) na poprawienie humoru upiekłam ciasto drożdżowe z jagodami i pyszną chrupiącą kruszonką. Ciasto jest puszyste , idealne do kawy. Nie ma potrzeba długiego wyrabiania. Bardzo polecam do wypróbowania. Blaszka wymiary : 37 x 25 cm Czas pieczenia: ok. 55 minut Temp. pieczenia : 185 C Składniki: pół kg jagód 1 szkl(...)Dodaj pozostałe masło oraz ostatnie jajko. Zagniec kruszonkę . Włóż ją do lodówki. Jagody umyj. Blachę posmaruj tłuszczem i oprusz bułką. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniec. Przełóż na przygotowana blaszkę, dokładnie wylep ciastem jej spód. Na placek wysyp jagody. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 20 minut , aby ciasto znowu podrosło. Placek równomiernie posyp migdałową kruszonką. Blachę wstaw do piekarnika
Słodkości i nie tylkowaniliowej) 3/4 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 500g drobnych, umytych, obranych owoców (użyłam 200g czerwonej porzeczki, 200g jagód i 100g agrestu) Kruszonka: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, cukier z wanilią i masło. Rękoma zagnieść kruszonkę ( patrz FILM ). Ciasto: 2. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i sodę, wymieszać. 3. Jajka ubić z cukrem na kremową, puszystą
Mała Cukierenkaniego jagody i delikatnie mieszamy. Gotowe i schłodzone ciasto należy rozwałkować do wielkości blaszki ale żeby nie miało wysokich brzegów, masa też się upiecze i fajnie wygląda jak wylewa się nad ciasto. Podsuszamy spody z ciasta w temp 180-200 stopni przez 15 min, oczywiście obciążone. Na gotowe spody wylewamy po połowie naszego ciasta z jagodami, wrzucamy
Kuba Gotujewlać rozczyn, dodać jajko, żółtka, pastę waniliową i zagnieść ciasto dodając po troszku płynnego masła i reszty mąki. Ciasto ma być miękkie i elastyczne, trzeba je wyrabiać ok. 10 min., aż będzie odchodziło od dłoni i miski. Przykryć miskę ściereczką i zostawić na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Jagody przebrać, opłukać i pozostawić na sicie do odsączenia. Następnie(...)drożdże, sól i cukier. Wymieszać. Dodać jajko i ciepłe mleko. Lekko zagnieść. Stopniowo dodawać stopione masło. Wyrobić gładkie, miękkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5-2 godz. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jagody przebrać, opłukać i pozostawić na sicie do odsączenia. Następnie wymieszać delikatnie z cukrem, by nie rozgnieść owoców
Domowa Cookierenka AgiWczoraj wracając z Podlasia w okolicach Długosiodła zakupiłam od lokalnych sprzedawców jagody. Zrobiłam więc jagodowe ciasto naleśnikowe, jagodowe nadzienie i jagodowe jezioro. Jagody 0,5 litra Składniki: Ciasto: szklanka mąki 3/4 szklanki wody sól jajko cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 1//3 szklanki soku jagodowego Jeziorko jagodowe: gotuj jagody z trzcinowym cukrem(...)woda a sos jagodowy zrobi się gesty. Nadzienie jagodowe: 250 gram sera białego opakowanie cukru waniliowego z prawdziwą wanilią ugotowane jagody bez soku, które otrzymasz z gotowania jagód 1. Z ciasta smaż fioletowe naleśniki, jeśli trzeba dodaj mąki, gdyby ciasto było za rzadkie. 2. Gdy lekko ostygnie dodaj do środka nadzienie. 3. Na talerz wylej
AZgotuj!