jest też miejsce i czas na kawałek ciasta przy kawie czy muffinkę upieczoną z córeczką. Jednak zdrowie przede wszystkim. Moja rodzina uwielbia owoce i warzywa, co mnie ogromnie cieszy. Tak samo też pokochali ich zdrową suszoną wersję. Dziś zapraszam Was nie tylko na pyszny i zdrowy deser z chia i suszonym jabłkiem, ale również chciałabym podzielić się z Wami moją(...)plasterki. A ja poza jabłuszkami tworzę sałatki z plastrami pomidora. Nawet moja córeczka się domaga takiej przekąski Miseczka jabłuszek i buzia się uśmiecha Aktualnie w ofercie znajdziecie: suszone krążki jabłka suszone krążki jabłka premium suszone krążki jabłka z cynamonem suszone krążki jabłka ze skórką suszona kostka jabłkowa suszone plastry buraka suszone plastry pomidora Zapraszam na stronę
Słodkie okruszkiPysznie smakuje i pięknie się prezentuje. Ciasto, które nie należy do skomplikowanych a mimo to zachwyca swoim smakiem. Wspaniałe w swojej prostocie :) Zapraszam! Szarlotka królewska Składniki: biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2galaretki pomarańczowe masa śmietanowa: 500 ml śmietany
Tagebuch po polskuproblemów ze sklejeniem należy posiłkować się śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wykrawać foremkami kształty, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około dwóch centymetrów. Piec ok. 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 170'C. Po upieczeniu wystudzić. Przełożyć do plastikowej miski. Wraz z ciastkami ułożyć jabłko przekrojone na 4 części ( ja dodatkowo umieściłam
kawawszklancesię tym. W Turcji podaje się to ciasto z bardzo słodkim syropem, zrobionym z wody, cukru i soku z cytryny lub pomarańczy. Bardzo smaczne i zdecydowanie mniej słodkie jest bez niego. Świetny przepis na lato – lekki i orzeźwiający. Jeśli najdzie Was w zimie ochota na ten prosty sernik, zróbcie go z jabłkami obtoczonymi mielonym anyżem gwiaździstym i cynamonem. Proporcje
Karo in the KitchenSałatka ze szpinakiem i kabanosem to ekspresowa sałatka o oryginalnym smaku. Można ją przygotować w przysłowiowe 10 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wystarczy wyłożyć na talerz świeży
Przepiski.plBardzo smaczna, zdrowa i przede wszystkim prosta oraz szybka w wykonaniu, idealna do niedzielnego schabowego i nie tylko :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej
To co lubię - gotuję i polecamPomidorowego szaleństwa ciąg dalszy. Dzisiaj ketchup, każdy kto próbował domowego ketchupu wie, że smakuje o niebo lepiej od tego kupowanego. Przepis na 4 słoiczki 0,25
To co lubię - gotuję i polecamskładniki: 200 g płatków owsianych 60 g goldenberry miechunki suszonej Helio 50 g orzechów włoskich 40 g siemienia lnianego 100 g płatków migdałowych 1 jabłko, obrane
Domowy Smak JedzeniaLubicie dżemy, powidła czy smarowidła? Ja staram się codziennie na śniadanie wcinać jedną małą kanapeczkę na słodko. Taki nawyk. Jak wiecie dynia jest świetnym warzywem, które
Niezły Młynekliczymy na więcej wariantów smakowych. Przy okazji pamiętajcie, że z kodem „candypandas” macie 10% rabatu na zakupy online w sklepie SFD. Nazwa: mus owocowy truskawka-jabłko / bananowy Firma: SFD Skład: Truskawka-jabłko – truskawki (60%), przecier jabłkowy (20%), substancja słodząca: erytrytol, woda, błonnik cytrusowy, koncentrat soku z truskawki, koncentrat z czarnej marchwi, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja(...)Banan – puree bananowe (85%), substancja słodząca: erytrytol, woda, błonnik cytrusowy, aromat, barwnik: karoteny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja słodząca: sukraloza. Masa netto: 500g Wartości odżywcze: Truskawka-jabłko: 100g/ 41 kcal, tłuszcz <0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g, węglowodany – 21g w tym cukry – 6,6g, w tym poliole – 14g, błonnik – 3,4, białko
Candy Pandasgruszką. Ciasto przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to bez użycia miksera. Wystarczy wszystko wymieszać i ułożyć skąpane w miodzie i cynamonie owoce. Potem już tylko chwila cierpliwości, gdy ciasto jest w piekarniku i… można się cieszyć pysznym deserem. Do tego ciepła herbata z miodem i imbirem i… nic mi więcej nie trzeba. Spróbujcie. Składniki: (na prostokątną blaszkę(...)dżemu* 3 jajka klasy M 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 czubata łyżka ciemnego kakao 3 łyżki przyprawy do piernika (płaskie) 1 łyżeczka sody 3 gruszki azjatyckie (tzw. jabłko-gruszki) lub 2 zwykłe gruszki 3 łyżeczki miodu lipowego Huzar duża szczypta cynamonu *u mnie konfitura z czarnej czereśni, zamiennie dodaję dżem lub konfiturę z czarnej porzeczki Przygotowanie: Owoce obieramy
Słodkie okruszkibardziej jak planuję podjąć drugi kierunek. Ale żeby w życiu coś osiągnąć, nie można siedzieć i nic nie robić :). A tymczasem, powoli zaczynam myśleć jakie to by ciasto upiec dla mojej mamusi z okazji zbliżającego się święta.. Hmm, na pewno musi to być coś z kokosem! Gdy już coś wymyślę, zaprezentuję Wam na blogu, a nóż widelec ktoś skorzysta(...)bardzo puszyste, a jabłuszka komponują się z nimi idealnie. Wychodzą 2 porcje, 1 ok. 63g = 88kcal. Składniki: - 3 łyżki płatków owsianych - 2 jajka - 2 łyżki jogurtu naturalnego - pół jabłka - pół łyżki ksylitolu - szczypta soli Jajka oddzielamy na białka i żółtka. W jednej miseczce białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Jabłuszko (ja dałam ze skórką, aczkolwiek można obrać
Be Fit Be StrongJabłko o pięknej, katalogowej aparycji czekało już kilka dni, by stać się jednym ze składników rolady biszkoptowej. Roladowy plan był bliski realizacji, gdy zmieniłam koncepcję. Po wyciągnięciu biszkoptowego placka z piekarnika nie zrolowałam go. Wykorzystałam nową keksówkę. Przecięłam biszkopt na trzy prostokątne kawałki o szerokości keksowej blaszki. I skomponowałam trójwarstwowy torcik jabłkowy. Pomiędzy waniliowe biszkopty trafiło delikatnie(...)Ciasto wkładamy do lodówki, schładzamy kilka godzin przed pierwszym krojeniem. By nadać mu ładną oprawę, wierzch proponuje oprószyć cukrem pudrem. Jest zbyt lekki, by wykańczać go ciężkimi polewami lub lukrem. Ja nie wykończyłam mojego torcika niczym, nie musiał być reprezentacyjny. Przygotowany z myślą o zastosowaniu wewnątrz - domowym, bez przeznaczenia na poczęstunek proszący o elegancką oprawę. W zastępstwie jabłka
Kronika Piekarnikatrochę się zjadło. A na resztę trzeba było coś wymyślić. Myślałam, myślałam i wymyśliłam. Jakiś czas temu robiłam szarlotkę z połówkami jabłek. Wszystkim bardzo smakowała. Więc postanowiłam zamienić jabłka na brzoskwinie. I powiem Wam, że wyszło bardzo smaczne ciacho. Znikło bardzo szybko. Dobrze, że zapas brzoskwiń jeszcze jest. Długo zastanawiałam się czy brzoskwinie obierać ze skórki(...)jajko, 20-25 połówek brzoskwiń (ilość zależy od wielkości) Lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka śmietany 12% Wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części jedną rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę tak aby zakryło dno i połowę wysokości boków blaszki. Na to układamy przekrojone na pół brzoskwinie (oczywiście bez pestek
Passion of Cookingliczbą wartsw biszkoptu i polewami. Ten makowiec jest w wersji odwracanej – masę makową najpierw zapiekamy, następnie wlewamy na nią biszkopt i pieczemy już razem. Potem ciasto wystarczy odwrócić. Ciasto można po prostu posypać cukrem pudrem, ale ja najbardziej lubię je polać rozpuszczoną (z kilkoma łyżkami kremówki) gorzką czekoladą, a następnie obsypać wiórkami kokosowymi. Masa makowa: 400 g mielonego maku(...)najlepiej lekko podgrzany) miód i rozpuszczone masło ( może być ciepłe, ale nie gorące). Mieszamy. Dodajemy cukier z wanilią, rozkruszone na pył (można rozkruszyć w malakserze lub wałkiem) herbatniki, starte jabłka oraz drobno pokrojone orzechy (ja najbardziej lubię miks włoskich, laskowych i migdałów). Mieszamy do połączenia. Białka ubijamy w osobnej misce na sztywno. Dodajemy po trochu białek do masy makowej
Poezja smaku