ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:353/956)

BABECZKI Z MASĄ MAKOWĄ 143

jest na około 18 ciasteczek. SKŁADNIKI :   4 szklanki mąki tortowej 250 g margaryny lub masła 3/4 szklanki cukru pudru  1 jajko  1 łyżka śmietany ( dodatkowo gdyby ciasto nie chciało się zagnieść )  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)margarynę kroimy w kostkę, przekładamy na stolnicę lub do misy robota, dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy elastyczne gładkie ciasto, gdyby się kleiło to dosypujemy mąki a jak nie chce się zagnieść to dodajemy łyżkę śmietany. Ciasto chłodzimy około 1-2 godzin. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, następnie w misce mieszamy masę makową, jabłka, jajko i mąkę ziemniaczaną

Kulinarne Fantazje Marioli
Bezglutenowe muffiny z jabłkami 195

jajka, olej, cukier i puree z dyni. Dodajemy suche składniki i mieszamy całość do otrzymania jednolitej masy. Na końcu dodajemy starte jabłka i krótko mieszamy. Gotowe ciasto za pomocą łyżki przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 180°C (bez termoobiegu) , do suchego patyczka(...)Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej sprawdzonych słodkich pomysłów, to zapraszam Cię do słodkiej grupy na FB: ‘Słodki Pomysł na tort, ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj

Słodki Pomysł
Szarlotka z budyniowa pianka 200

żółtek. Żółtka wlewamy do dołka zrobionego w mące, a białka wstawiamy do lodówki. Margarynę lub masło siekamy na mniejsze kostki. Jak najszybciej wyrabiamy ciasto. Wkładamy do woreczka i do lodówki na 1 godzinę lub dłużej. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i na talarki. Zasypujemy cukrem oraz dodajemy przyprawy. Tortownicę o średnicy 28 cm lub blachę o podobnych(...)ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy budyń i mieszamy na jednolitą masę. Na samym końcu, nie przerywając miksowania powoli wlewamy olej. Na podpieczonym blacie układamy jabłka i przykrywamy pianką. Na wierzch ścieramy pozostawioną część ciasta oraz posypujemy migdałami. Wstawiamy do piekarnika na 35 minut. Po upieczeniu studzimy i wedle uznania posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Muffinki z jabłkami i czekoladą - miękkie i wilgotne 240

drugi dzień są jeszcze lepsze! Idealnie nadają się na wszelkie przyjęcia, pikniki, kinderbale, a także na wycieczki lub drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Smak jabłek nie jest wyraźnie wyczuwalny a nadają one ciastu wspaniałej wilgotności. Do tego cudownie rozpuszczające się w ustach kawałeczki czekolady. Zdecydowanie jest to jeden z tych przepisów, który będę często powtarzać. SKŁADNIKI: (wyszło(...)sodę i sól. 2. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: jajka, olej, mleko i jogurt. Całość wlać do miski ze składnikami suchymi, wymieszać.  3. Dodać jabłka i czekoladę, wymieszać dokładnie. 4. Ciasto wyłożyć do silikonowych foremek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem (lub 190*C bez termoobiegu) i piec ok 25-30 min. Wystudzić

Kto ugości moich gości?
Szybkie i proste racuchy z jabłkami (bez mleka) 377

jabłek łyżeczka proszku do pieczenia do smażenia olej kokosowy lub smalec (opcjonalnie) cukier puder do posypania Jabłka obieramy, wycinamy z nich gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości około 0,5 cm. Składniki na ciasto mieszamy, aż konsystencja(...)będzie jednolita. Powinno ono mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki. Dodajemy jabłka i mieszamy. Na rozgrzany olej kokosowy lub smalec kładziemy porcje ciasta starając się, by w każdej z nich był kawałek jabłka. Smażymy z obu stron aż racuchy się nie zarumienią. Gotowe racuchy możemy posypać cukrem pudrem

Dieta bez mleka
SZARLOTKA Z KISIELOWĄ PIANĄ I KRUSZONKĄ 461

Łatwe … szybkie … i jak zawsze niesamowicie smaczne!SKŁADNIKI:( blacha 28×24 cm )CIASTO:* mąka – 3 szklanki* margaryna – 250 g* cukier – 4 łyżki* żółtko – 5 szt* proszek do pieczenia – 3 łyżeczki* cukier wanilinowy – 2 łyżkiNADZIENIE:* jabłka – 1 kgPIANA KISIELOWA :* cukier – 3/4 szkl* kisiel brzoskwiniowy(...)białko – 5 sztSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :CIASTO :Mąkę , margarynę , 4 łyżki cukru , cukier wanilinowy , proszek do pieczenia i żółtka dokładnie razem siekamy i wyrabiamy ciasto.1/3 ciasta wkładamy do mrożenia.Resztę rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Posypujemy po całości odrobiną bułki tartej i układamy obrane i pokrojone w ósemkę jabłka ( lub w cienkie plasterki ).PIANA KISIELOWA :Białka ubijamy

Ostra na Słodko
domowe pierogi z serem i jabłkami 152

farsz: ok. 500 g białego sera 2 jabłka ok. 150 g rodzynek cukier do smaku opcjonalnie cynamon do smaku wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy ser, rodzynki, cynamon oraz cukier. Wszystko mieszamy. składniki na ciasto pierogowe: ok. 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto z brzoskwiniami. 102

Kruche ciasto z brzoskwiniami. To ciasto z brzoskwiniami jest łatwe do przygotowania, lekko chrupiące i bardzo pyszne. Cudownie jest mieć pod ręką przepis na pyszne ciasto z brzoskwiniami , zwłaszcza gdy jest jeszcze na nie sezon i mamy w zasięgu ręki pyszne, soczyste brzoskwink i. Jest to pyszne letnie ciasto z wykorzystaniem świeżych brzoskwiń , ale jeśli nie mamy ich pod ręką(...)śmiało możemy użyć na przykład śliwek, jabłek lub gruszek . Idealne ciasto na przekąskę lub deser . Brzoskwinie są słodkie, soczyste, delikatne aksamitne, o wspaniałym kolorze zachęcają do zjedzenia. Są bardzo zdrowe i warto je włączyć do codziennej diety. Brzoskwinie mają mało kalorii i sporą dawkę witamin. Są ratunkiem dla osób cierpiących na zaparcia, ponieważ zawierają sporo błonnika i mają lekkie

Zdrowy Styl Joanny
Krążki jabłek w cieście naleśnikowym wg Aleex 87

pieczenia. Wymieszać rózgą lub zmiksować na jednolitą masę. 2. Jabłka obrać ze skórki. Owoce pokroić na plasterki o grubości ok. 7 mm. Wyciąć gniazda nasienne z plastrów. Oprószyć je resztą cukru wanilinowego i – jeśli lubimy - cynamonem. 3. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Plastry jabłek zanurzać w gęstym cieście naleśnikowym. 4. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron

W mojej kuchni
Ucierane ciasto z owocami i kruszonką 286

Dzień dobry! Na zewnątrz mamy już ostatnie przebłyski lata, zaczyna się jesień, a z jesienią przychodzą jesienne ciasta z jabłkami, dynią i śliwkami. Dzisiaj przepis na pyszne ucierane ciasto, właśnie ze śliwkami i chupiącą kruszonką na wierzchu. Nie pożałujecie! :-) Przepis pochodzi z Moich Wypieków. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem 171

cukru, 90ml oleju, 2 jajka, 2 łyżki mleka, 1 łyżeczka kakao, 1 jabłko, 1 łyżka rodzynków, cukier puder. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem i olejem. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi - mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto podzielić mniej więcej(...)pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać dokładnie. Do ciemnego ciasta dodać rodzynki - wymieszać. A do ciasta jasnego dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłko. Na dno każdej papilotki włożyć ciemne ciasto, a następnie jasne. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C ok.25 minut - piec do tak zwanego suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia

W kuchni u Moniki
Makowiec japoński / makowiec z jabłkami 215

Makowiec z jabłkami znany również jako makowiec japoński to ciasto, które w swoim składzie ma tylko pięć łyżek mąki. Podstawą ciasta jest mak lub też jak w moim przypadku gotowa masa makowa. Makowiec jest wilgotny, aromatyczny, stworzony by zagościć na świątecznym stole jako pozycja obowiązkowa. :-)  800-900g gotowej masy makowej 2 5 0g masła 5 łyżek mąki(...)łyżek kaszy mannej  2 lyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek L 1/2 szklanki cukru 3 jabłka 1 tabliczka mlecznej czekolady  100g kandyzowanej mieszanki owocowej 100g wiśni kandyzowanych 1. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Oddzielamy żółtka od białek. Mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą.  2. Miękkie masło i cukier

Szefowa kuchni
Drożdżówki z makiem 241

być to będzie. Zapraszam na drożdżówki z makiem , jabłkami i bakaliami:) Pyszne i puszyste oraz mocno nadziane :D Składniki: 50 g drożdży 600 g mąki pszennej 300 ml mleka 150 g cukru 100 g masła 4 żółtka 1 jajko Nadzienie:  200 g maku 100 g cukru 1 jabłko 1/2 szklanki zmielonych orzechów 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki wiórek(...)gładkie i lśniące.  Ponownie nakrywam ściereczką i odstawiam do podwojenia objętości. Mak zaparzam - mielony tylko osaczam, niemielony mielę dwukrotnie - mieszam z cukrem, dodaję starte na tarce jabłko oraz bakalie.  Wyrośnięte ciasto wykładam na blat podsypany mąką, odgazowuję, uderzając kilkukrotnie dłonią i rozwałkowuję cieniutko. Na połowę ciasta wykładam masę makową i zwijam jak roladę. Kroję na plastry o szerokości

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka z okruchów 159

cukru 8 łyżek stopionej margaryny [ około 13 dkg] 1 kg jabłek 1/2 szk.cukru 50 g rodzynków Kresto 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich BackMit Okruchy ciast pokruszyć , dodać cukier i wymieszać.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać cukier, rodzynki , posiekane orzechy i wymieszać.Układać w tortownicy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy na przemian

Moje domowe kucharzenie