ciasto z gruszkami - 3088 przepisów (strona:29/206)

Sernik czekoladowy z gruszkami 144

końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra-dół przez około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130oC

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy z gruszkami 234

końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra-dół przez około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130oC

Mała Cukierenka
Jogurtowa tarta z korzennymi gruszkami 119

Krucha tarta wypełniona delikatnym, pieczonym kremem jogurtowym. Charakteru dodają gruszki gotowane w winie z przyprawami korzennymi, których aromat przywołuje długie jesienne wieczory. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 100 g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka KREM JOGURTOWY: 400 g jogurtu naturalnego 1 szklanka śmietany 18 % 3 jajka 1/2 szklanki cukru(...)stopni. Piec ok 30minut. Na wystudzoną tartę ułożyć odsączone i pokrojone na cząstki gruszki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: gruszki , jogurt naturalny , wino , śmietana

https:KKuchniaMniam
Rustykalna tarta z gruszkami 160

jedne z ulubionych owoców mojego Męża. Ja średnio za nimi przepadam, ale wyjątkowo lubię je na ciepło. Ta słodycz jest wtedy trochę inna, delikatniejsza. Moja Mama piekła pyszne ciasto ucierane z gruszkami, najlepsze na świecie. Niestety nie pamiętam ani nazwy, ani przepisu, więc sama upiekłam pierwszą w życiu rustykalną tartę. I choć nieco przypiekła się od spodu, bo mój piekarnik(...)mielonymi migdałami - pozostawić dookoła wolny brzeg około 5 cm. Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, każdą ćwiartkę na dwie - trzy części. Układać jedna przy drugiej, następnie zawinąć wystające ciasto zawinąć na gruszki. Brzeg posmarować białkiem, posypać brązowym cukrem. Piec w 180'C około 25-30 minut

Cakes By Kejt
Tartaletki z gruszką, czekoladą i cynamonem 47

najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe. To chyba zasługa cynamonu. Połączenie smaku gruszki, czekolady i cynamonu tworzy w cieście francuskim pyszny deser, któremu trudno się oprzeć. SKŁADNIKI 3 duże gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 50 g gorzkiej czekolady 20 g masła 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 małe jajko + 1/2 łyżeczki cynamonu + 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego WYKONANIE Piekarnik rozgrzać(...)miseczce rozbełtać jajko z dodatkiem cynamonu i cukru trzcinowego. Gruszki obrać i pokroić na średniej wielkości kawałki. Czekoladę i masło dobrze posiekać i przełożyć do miski. Dodać cynamon i cukier trzcinowy, po czym dobrze wymieszać. Z tak przygotowaną masą połączyć gruszki. Wgłębienia w formie do babeczek wysmarować tłuszczem. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 10 kwadratów. Następnie każdy kawałek włożyć

Passions hobbies life
Cobbler z gruszkami w winie 233

ciasto kruche ), mam nadzieję, że znacie go już doskonale. Jeśli nie, jest okazja go wypróbować.  Składniki (na 6 porcji):   ciasto kruche z mojego przepisu (klik:  ciasto kruche ) 6 gruszek (1 gruszka na 1 porcję) 1/2 butelki czerwonego wina - wybierz swoje ulubione 5 goździków cynamon brązowy cukier  Wykonanie: Gruszki umyj, obierz ze skóry, pozbaw gniazd nasiennych(...)listki.  Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni, program góra/dół.  Na dnie kokilek ułóż gruszki nasączone winem. Posyp je cynamonem i cukrem. Następnie przykryj gruszki okręgiem z ciasta kruchego. Udekoruj wierzch. Wstaw do piekarnika, piecz około 30 minut, aż wierzch pięknie się zarumieni.  Do pieczenia wykorzystałam miseczki ceramiczne zamiast mało oryginalnych kokilek. Myślę, że to ciekawa

Garniec Magalie
Szarlotka jabłkowo gruszkowa na migdałowym spodzie 71

lubi unoszącego się zapachu szarlotki w domu ...? Dziś z dodatkiem gruszek, bo jabłek było za mało, ale wyszła wyśmienicie. Składniki: Ciasto 90 g migdałów całych ze skórką 100 g mąki pszennej 80 g cukru pudru 2 żółtka  150 g miękkiego masła skórka z limonki szczypta solo Nadzienie  300 g  jabłek obranych bez skórki i gniazd(...)szczypta soli  50 g płatków migdałowych do posypania  Przygotowanie: Ciasto W malakserze rozdrobnić migdały. Przełożyć do większej miski, dodać mąkę, cukier puder, masło, żółtka, skórkę z cytryny i szczyptę soli. Wszystko dobrze ugnieść. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Nadzienie Do garnka włożyć jabłka, gruszki, masło, miód, cynamon i kardamon. Gotować na średnim ogniu cały czas mieszając

Niezły Młynek
Gruszkowy Królewicz 308

więc ci co są na diecie, lepiej niech nie patrzą nawet na nie ;) Słodycz ciasta można zrównoważyć gorzką polewą. Ja, aby urozmaicić to ciasto, dodałam cienką warstwę gruszek karmelizowanych na maśle i na miodzie. Trochę obawiałam się efektu, gdyż ryzykownym jest ulepszanie dobrych, sprawdzonych smaków. Na szczęście ten dodatek nie zaszkodził, a jedynie dodał(...)stopić na patelni, dolać miód i gruszki. Przesmażyć lekko na średnim ogniu przez około 2-3 minuty. Pod koniec dodać cynamon i wymieszać.Ciasto składać w następujący sposób:kruchepołowa gorącej masy budyniowej,biszkopt,gruszki,reszta gorącej masy budyniowej,kruche.Placki lekko dociskać podczas składania. Ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej zostawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gruszkowiec z budyniem - ciasto gruszkowe 251

oryginale to ciasto jest z jabłkami, ale gruszki też się świetnie sprawdzają! Najlepiej smakuje lekko schłodzone! Składniki: ok 1,5 kg gruszek, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 250g KASI 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki maki ziemniaczanej, opakowanie cukru wanilinowego, łyżka cynamonu, 3 budynie waniliowe, 1 litr mleka Przygotowanie: Budynie rozrabiamy w litrze mleka wg. dalszych(...)sztywną pianę. Dodajemy stopniowo do ciasta. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy spód blachy. Posypujemy cynamonem. Wykładamy gruszki, które zalewamy gorącym budyniem. Wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut

Lena Gotuje
Gruszki w drożdżowych koszulkach i kremem z chałwy 148

najmniej podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć przez chwilę po czym podziel je na tyle równych (w miarę) części ile masz gruszek. Z gruszek wytnij tylko ogonki. Każdą porcję ciasta rozwałkuj jak najcieniej po czym posmaruj 1 łyżką masy chałwowej i złóż na wzdłuż na pół. Zawiń każdą gruchę, tak aby dupka była odkryta. Umieść wszystkie zawinięte gruchy(...)jest niedopieczone. Tu jeszcze gorące i widać jak masa wypływa. Na drugi dzień ciasto jest jeszcze lepsze i jak widać nic nie wypływa bo pięknie wsiąknęło w ciasto.   Smacznego!   Artykuł Gruszki w drożdżowych koszulkach i kremem z chałwy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasto czekoladowo-gruszkowe na Walentynki 129

biszkopt z mojego niezawodnego przepisu, przekładany masą budyniową na bazie syropu z gruszek. Możecie użyć też innych owoców, np. brzoskwiń lub ananasów, ja zdecydowałam się na gruszki. W masie nie ma mleka więc ciasto mogą jeść osoby uczulone na produkty mleczne. No i efektowne serduszka z galaretki na wierzchu. Koniecznie spróbujcie! Biszkopt czekoladowy (przepis TUTAJ-KLIK ) Masa budyniowo-gruszkowa(...)wlać do gorącego soku. Mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Gruszki pokroić w nieduże kawałki. Dodać do masy i całość pozostawić do wystudzenia. Przegotować ciasto: połowa biszkoptu, masa budyniowa z gruszkami, druga połowa biszkoptu z wyciętymi serduszkami. Gdy galaretka będzie tężejąca wlać ją delikatnie do wyciętych serc. Włożyć do lodówki (najlepiej na noc), żeby wszytko ładnie się schłodziło. (adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 88

ponieważ zostałam obdarowana takimi produktami i jakoś muszę je dobrze spożytkować. A co może być lepszego niż deser, a dokładnie pyszne ciacho? Z dodatkiem świeżych i soczystych gruszek, które nadają wilgotności ciastu oraz kakao, które świetnie przeplata się ze smakiem cynamonu. Trzy główne aromaty, które zapewniają naprawdę świetny efekt. Mimo że ciasto jest na mące bezglutenowej, to dzięki masłu jest(...)wlewamy masę do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.  (Efekt jaśniejszego spodu, to sok puszczony przez gruszki, a nie niedopieczone ciasto.) Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 136

ponieważ zostałam obdarowana takimi produktami i jakoś muszę je dobrze spożytkować. A co może być lepszego niż deser, a dokładnie pyszne ciacho? Z dodatkiem świeżych i soczystych gruszek, które nadają wilgotności ciastu oraz kakao, które świetnie przeplata się ze smakiem cynamonu. Trzy główne aromaty, które zapewniają naprawdę świetny efekt. Mimo że ciasto jest na mące bezglutenowej, to dzięki masłu jest(...)wlewamy masę do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.  (Efekt jaśniejszego spodu, to sok puszczony przez gruszki, a nie niedopieczone ciasto.) Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto kawowe z gruszkami 168

łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody ok. 1,5kg. gruszek średniej wielkości (u mnie było to 9 szt.) 4 łyżki cukru trzcinowego sok z cytryny blaszka 37x22cm. Gruszki obrać i  rozdzielić mniej więcej na 2 równe polowy. 1 część pokroić na średniej wielkości kostkę, 2 część na plastry grube na ok. 1 cm. i wydrążyć gniazda nasienne(...)najniższych obrotach wymieszać ciasto. Na koniec dodać orzeszki, żurawiny i gruszki pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na równomiernie rozprowadzone ciasto ułożyć plastry gruszki. Piec ok. 45min.  w temp. 170-180*C   (sprawdzać patyczkiem). Z pozdrowieniami dla P. Justyny

Lubię to gotuję
Biszkopt czekoladowy z gruszkami 182

małym ogniu. Następnie dodajemy jaja cały czas miksując. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dolewając mleko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przekładamy do foremki i wyrównujemy. Gruszki myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na grube plastry, które układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut (do suchego patyczka

peggiwkuchni
Gruszkowa pokusa - odchudzony torcik 182

ciasto bez cukru może być pyszne. Lekki krem czekoladowy na bazie jogurtu greckiego połączony z dobrą gorzką czekoladą (70% kakao) i gruszkami, na chrupiącym spodzie z płatków kukurydzianych zaskoczy swym smakiem nie jednego łasucha niewyobrażającego sobie ciasta bez cukru. Dodam jeszcze, że ciasto robi się bardzo łatwo i szybko, a wygląda niezwykle efektownie. Spód: 150 g. płatków kukurydzianych(...)tortownicy (średnica 22 cm) ugniatamy i odstawiamy do lodówki na chwilę. Krem: 500 g jogurtu greckiego 3-4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka 100 g gorzkiej czekolady 3-4 gruszki Żelatynę zalewamy mlekiem (dzięki temu, że rozpuścimy ją w mleku, a nie wodzie nie będzie wyczuwalny jej posmak), odstawiamy do napęcznienia, a następnie podgrzewamy w kąpieli wodnej aż się rozpuści

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania