rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto King Ciasto "marzenie" Ciasto z jabłkami Kostka czekoladowa z bananami Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami Ciasto Salceson Ciasto Ambasador Ciasto cappucino bez pieczenia Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Kubanka Ciasto Kilimandżaro
Lena Gotujewcześnie próbowałam wyjąć ciasto, ale udało mi się je uratować. Ursa jeszcze raz dziękuję za przepis. Składniki (tortownica 20 cm z kominkiem) 100 g białej czekolady 125 g masła 125 g drobnego cukru (dałam 100) 2 jajka 185 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka 1 puszka gruszek w syropie(...)dodawać naprzemiennie mąkę i mleko i mieszać. Białka ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie z pozostałymi składnikami. Połowę ciasta przełożyć do formy i wyrównać. Położyć na ciasto gruszki pokrojone w plastry. Wyłożyć pozostałe ciasto i wyrównać. Wstawić do piekarnika i piec przez około 40 - 45 minut (do suchego patyczka). Pozwolić ciasto ostygnąć
Sto kolorów kuchnipopołudniowej herbatki proponuję pyszne ciastka francuskie gruszką. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Warto w kilka chwil przegotować te pyszne ciasteczka. SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 gruszki, PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na prostokąty. Gruszkę obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. 2. Kawałki gruszki układam na cieście francuskim. Pozostałe ciasto kroję w cienkie
Tradycyjna kuchnia Kasibasenem czy jacht. Ja jednak nie jestem zachłanna i wystarczy mi dobre ciacho z dobrą kawą w dobrym towarzystwie 😊 Dzisiaj dzielę się z Wami takim własnie ciastem: cudnie czekoladowym i naszpikowanym gruszkami. Smacznego! Składniki (okrągła forma o średnicy 25 cm) : 200 g masła 3/4 szklanki cukru 150 ml wody 6 łyżek dobrej jakości gorzkiego kakao 3 łyżki drobno mielonej kawy(...)stopni przez około 40-50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto dobrze się upiekło. Po upieczeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Lubicie ciasta z gruszkami
Codzienna kuchnia niecodziennaKlasycznego murzynka wzbogaciłam gruszkami, które przykryłam warstwą kremu karpatkowego i domową polewą. Słodycz przełamałam kwaśnymi domowymi powidłami śliwkowymi. W efekcie wyszło fajne wilgotne domowe ciasto, takie zwyczajne ale smaczne. *foremka 25*34 Składniki: na ciasto: 4 szklanki mąki 250 g masła lub margaryny 1,5 szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody 4 łyżki(...)chwila i ostudzić. Mąkę połączyć z sodą, przesiać przez sitko. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i wszystko wymieszać mikserem do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto. Gruszki obrać i pokroić w średniej wielkości kostki, ułożyć je na cieście, lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut. Wystudzić. W międzyczasie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacałość posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tartaletki z masą migdałową i gruszką → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami → Próżniak
Oryginalny smakłyżki cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń, wylewamy gorący na ciasto. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut. KARMELIZOWANE GRUSZKI : 3 duże gruszki 3 łyżki dżemu ( morela, gruszka lub inny(...)kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy masło, miód i cukier, dodajemy gruszki i smażymy aż lekko się karmelizują. Na upieczoną tartę rozsmarowujemy dżem, na to układamy ozdobnie ostygnięte gruszki. Ciasto chłodzimy około 2-3 godziny. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliciasto z gruszkami Soczysty i słodki smak dojrzałych gruszek, idealnie komponuje się z aromatem pieczonego drożdżowego ciasta. Nic tylko siadać i zajadać. składniki 0,5 kg mąki 3-4 gruszki 3 jajka 25 g drożdży 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju dodatkowo cukier puder do posypania ciasta sposób przygotowania Do miski wlewamy letnie mleko, wsypujemy pokruszone drożdże(...)dzielimy je na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Średniej wielkości blachę wykładamy pergaminem lub smarujemy masłem, ostatni raz wyrabiamy ciasto i wykładamy je na blachę. Na wierzchu ciasta, dosyć gęsto wciskamy kawałki gruszek i zostawiamy całość pod przykryciem, do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 130 stopni na dziesięć minut (niższa temperatura na początku pieczenia pozwala
Miód i pieprzwieczora. Doszła więc do wniosku, że częściej powinnam przygotowywać łakocie, bo to sprawdzona recepta na słonecznie dni. Coś w tym jest ;-) Tarta migdałowa z gruszkami składniki: przepis na ciasto 5 gruszek 2 jajka 50 g cukru 75 g mielonych migdałów 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 pomarańcza 1 cytryna 250 ml wody karmel 150 g cukru 3 łyżki wody(...)masła do dekoracji: garść płatków migdałowych wykonanie: Ciasto przygotowujemy według przepisu. Gruszki obieramy, kroimy na pol i wycinamy gniazda nasienne. Wodę wlewamy do garnka, wyciskamy do niej sok z pomarańczy i z cytryny, dodajemy 100 g cukru i gotujemy. Do gotującego się syropu wkładamy gruszki i gotujemy przez 5 minut. Po tym czasie gruszki wyciągamy i odstawiamy na bok. Jajka
Przysmaki KarolkiCzas na ciasta z gruszkami nadszedł. Gruszki idealnie nadają się do deserów jesiennych, letnich również ale te jabłka i gruszki jesienne są jedyne i niepowtarzalne. Popróbujcie upiec a sami się przekonacie. Ciasto jogurtowe z gruszką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieŚwieże kawałki gruszek zanurzone w budyniu, otulone delikatnym kruchym ciastem, a do tego wyraźnie wyczuwalny aromat wanilii – takie domowe wypieki smakują wyjątkowo dobrze. Zawsze byłam podatna na uroki tego ciasta, a piekłam je jeszcze zanim przeszłam na roślinną stronę mocy. Wszystkie odzwierzęce składniki zastąpiłam roślinnymi: w miejsce masła roślinna margaryna najlepszej jakości, zamiast żółtek jaj przecier z mango (równie dobrze(...)mleka wlej do rondla i zagotuj. Kiedy mleko zacznie wrzeć, wlej rozcieńczony budyń z cukrem i gotuj aż zgęstnieje. Od razu wlej go tortownicy i rozprowadź na gruszkach. Wierzch ozdób pozostałą 1/3 ciasta. Jeżeli masz aspiracje artystyczne, możesz zrobić z ciasta ruloniki (jeśli kleją się do blatu, posyp mąką) i ozdobić wierzch kratką. Jeżeli mnie masz na tyle cierpliwości, rozwałkuj
Roślinna - blog wegańskiilość złego cholesterolu w organizmie zawarty w nim resweratrol działa rozkurczowo a także posiada właściwości przeciwnowotworowe katechina zwalcza wolne rodniki A czego potrzebujemy do zrobienia gruszki winnej 4 gruszki op. ciasta francuskiego 2 szklanki wina półsłodkiego 1/2 szklanki wody 5 łyżek cukru laska cynamonu kilka goździków Gruszki obieramy. Dół gruszki podcinamy aby stabilnie stały. Wino z wodą, cukrem goździkami(...)cynamonem doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy do gotującego się wina na 20 minut (na małym ogniu). Gruszki wyciągamy a wino gotujemy do momentu aż powstanie gęsty syrop. Po wystygnięciu gruszek z ciasta francuskiego wycinamy cienkie i długie paski. Każdym paskiem owijamy gruszkę aby zrobć taki płaszcz. Wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Podajemy z syropem
Kuchnia w oparachocet jabłkowy 1/4 szklanki KREM: budyń śmietankowy 1 opakowanie, mleko 450 ml, cukier 3 łyżki, masło lub margaryna 15 dag, żółtka 2 sztuki DODATKI: gruszki 6 sztuk/ w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba do tego ciasta najlepiej sprawdza się forma silikonowa, nie trzeba jej natłuszczać i obsypywać i ciasto się nie przykleja i łatwo można je z formy wyjąć, użyłam(...)zalać wodą z 2 łyżkami cukru i łyżeczką soku z cytryny, gotować z 5 minut, na sitku odcedzić ciasto lekko nasączyć wodą z gruszek, rozsmarować cały krem na cieście, ułożyć gruszki lekko je wciskając w krem, posypać posypką kolorową, schować do lodówki - ciasto jest pyszne i w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrobione bardzo często w domu rodzinnym . Pasuje na co dzień jak i od święta . Prezentuje się na stole wspaniale, nie jest słodkie przez dodatek gruszek i wiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :) Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki(...)mąkę i margarynę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i mleko i wymieszać. Gruszki obrać , pokroić w ósemki , wiśnie osączyć z kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową
Różne smaki w kuchni