Witam Kochani Sezon truskawkowy jeszcze trwa, więc zapraszam na bardzo efektowne, łatwe i pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami w roli głównej. Sernik ma nietypową formę-formę kopuły, robimy go w misce :) Jest lekki, wygląda i smakuje świetnie. Przygotowanie go jest szybkie, bo bez pieczenia, polecam gorąco i zapraszam :) SKŁADNIKI *ja robiłam sernik w misce o średnicy 20cm, wysokości 12cm(...)dajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, na koniec dodajemy resztę pokrojonych truskawek. Masę delikatnie przekładamy do miski. Na górę dajemy namoczone w ponczu podłużne biszkopty. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki by wszystko stężało. I gotowe. Następnie do miski przykładamy talerz, odwracamy ja do góry dnem i zsuwamy. Odklejamy folię i gotowe :) Ciasto na prawdę pięknie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwarsztat z odpowiednim fachowcem na posterunku. Więc moje truskawki zostały wykorzystane do ciasta przypominającego w strukturze tiramisu, czego niezaprzeczalnym świadectwem jest zamieszczone zdjęcie. Jeśli lubicie szybkie uproszczone wersje, to przepis idealny. Jeśli macie więcej czasu i sprawny piekarnik - zróbcie wersję na blacie upieczonym i zalejcie górę galaretką. Z truskawkami oczywiście. Choć, w sumie, w zasadzie to nie takie oczywiste. Może(...)wodą z cytryną i cukrem. Na dno blaszki wyłożonej papierem wyłóżcie jedną warstwę ciasteczek, na nich rozsmarujcie 1/2 masy, później drugą warstwę naponczowanych biszkoptów i resztę masy. Gotowe ciasto trzeba włożyć do lodówki, przynajmniej na kilka godzin i gotowe. Najlepsze po nocy spędzonej w lodowce, gdy biszkopty odpowiednio zmiękną i zwilgotnieją
Kronika Piekarnikamięciutkiego biszkoptu i bitej śmietany sprawia, że ciasto jest wyśmienite i nie sposób nie poprosić o dokładkę. Truskawkowiec robiłam wzorując się na mojej ulubionej szarlotce królewskiej - przepis TUTAJ-KLIK . Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa truskawkowa: 1litr mrożonych truskawek (najlepiej zmiksowanych) 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany(...)zmiksować tyle owoców, aby uzyskać 1 litr pulpy owocowej). Przełożyć truskawki do garnka i podgrzać. Gdy będą gorące wsypać 2 galaretki truskawkowe i całość chwilę gotować, ciągle mieszając, by galaretki się rozpuściły. Odstawić do wystudzenia. Na wystudzony biszkopt wyłożyć zimną masę truskawkową (najlepiej jak jest już tężejąca). Wyrównać i wstawić do lodówki. Masa śmietanowa: żelatynę rozpuścić w małej ilości
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewina, bo tak to jest jak się bierze człowiek za pieczenie ciast, po ciężkim dniu i w środku nocy i w środku tygodnia, gdzie na następny dzień należy wcześnie wstać. Ale uwierzcie mi, że na pewno zrobię go jeszcze raz i wtedy będzie piękny. Wstępnie miał być z galaretką na wierzchu, ale z powodu pęknięcia, postanowiłam dodać jagodowy sos. Sernik(...)łyżki budyniu śmietankowego - 2 szklanki jagód - 1 laska wanilii * sos jagodowy: - 1 szklanka jagód - 1-2 łyżki wody - 1 łyżka cukru (lub więcej - w zależności od smaku) Przygotowanie spodu ciasta: Jajka ubić z cukrem na białą i puszystą masę. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Cienkim strumieniem wlać do masy jajecznej. Ubijać na wolnych obrotach miksera. Dodać przesianą mąkę
CookYourselfsuchego patyczka.. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i w blaszce rzucić na podłogę z wysokości około 30-40 cm. Wstawić do otwartego piekarnika i pozostawić do ostudzenia . Boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od blaszki dopiero po jego wystudzeniu. Składniki na masę 500 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g śmietany 36 % 2 galaretki bezsmakowe,lub smakowe jak lubicie(...)szklankach wody,odstawić do tężenia. Żelatynę rozpuścić. Połączyć tężejącą galaretki z żelatyną ,wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół szklanki moreli pół szklanki żurawiny 1,5 szklanki wiśni z soku Wykonanie wszystko zblendować
mojej kuchnisuchego patyczka.. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i w blaszce rzucić na podłogę z wysokości około 30-40 cm. Wstawić do otwartego piekarnika i pozostawić do ostudzenia . Boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od blaszki dopiero po jego wystudzeniu. Składniki na masę 500 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g śmietany 36 % 2 galaretki bezsmakowe,lub smakowe jak lubicie(...)szklankach wody,odstawić do tężenia. Żelatynę rozpuścić. Połączyć tężejącą galaretki z żelatyną ,wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół szklanki moreli pół szklanki żurawiny 1,5 szklanki wiśni z soku Wykonanie wszystko zblendować
w mojej kuchniprzepadłam. Lekko kwaskowate jabłka, słodka masa budyniowa i polewa na wierzchu. Ciasto rodem z PRL, według mnie rewelacyjne. Pychotka Składniki: Biszkopt: 5 jaj łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek mąki 3 łyżki cukru Jabłka: 1,5-2kg jabłek lub 1,5 dużego słoika smażonych jabłek 2 galaretki cytrynowe Krem: 0,5 litra mleka 1 budyń waniliowy kostka masła szklanka(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec około 25 min. w temperaturze 180 st. C. Wystudzić. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usmażyć, odparować , wsypać cukier. Na końcu dodać galaretki. Ostudzić. Ugotować budyń. Cukier rozpuścić w budyniu. Masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wszystkie składniki polewy rozpuścić i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Układać: biszkopt (można usunąć skórę
Cukiernia Pychotkiwystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Do mleka dodać cukier, cukier waniliowy, budynie i dokładnie wymieszać. Wszystko ugotować na budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu stale ucierając. Masa truskawkowa: 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Truskawki(...)Masa śmietankowa: 1/2l śmietany kremówki (36%) 1 czerwona galaretka 2 łyżki cukru pudru Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę z cukrem ubić na sztywno i dodać tężejącą galaretkę. Polewa 130 g masła 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny 5 łyżek kwaśnej śmietany Cukier, kakao i masło umieścić w kubeczku
O kuchni z uczuciemcoś słodkiego, ale nie jest to tradycyjne ciasto pieczone. Nie jest to też ciasto bez pieczenia. Nie mniej jest to coś równie pysznego i super wyglądającego, coś co przypadnie do gustu zwłaszcza dzieciom. A mowa o deserze na zimno z dwóch składników: galaretek i śmietanki, przypominającego wyglądem pokrojonego na kawałki arbuza. Pomysł na ten deser zaczerpnęłam ze strony smaker.pl (link
Waniliowe ImprowizacjeBrzoskwiniowa Nutka Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa. Tortownica 24 cm x 24 cm Składniki: · 2 żółte galaretki · 2 brzoskwiniowe galaretki · 3 śmietany
Kulinarna Chwilaaromatyczne w smaku. 4. Karp w galarecie. Chcecie poznać patent na idealnie klarowną galaretkę? Zajrzyjcie do przepisu. 5. Ryba po grecku - danie, które składa się z kawałków białej ryby, farszu warzywnego i sosu pomidorowego. 6. Ryba po japońsku , czyli smażona ryba w cieście naleśnikowym zalana pomidorowym sosem wraz z dodatkiem papryki i ogórków konserwowych. 7. Śledzie
Ugotowaćletnie upały najlepszym deserem będzie ciasto bez pieczenia. Z racji tego, że uwielbiamy serniki, tym razem padło na sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka w proszku 5 łyżek
Smakołyki Asijogurtach greckich z truskawkami i borówką amerykańską. Robi się sprawnie, najwięcej czasu zajmuje schładzanie, ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Idealne na upały. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x23 cm Składniki: 800 g jogurtu greckiego 200 ml śmietanki 30% biszkopty podłużne 2 galaretki truskawkowe 3 galaretki krystaliczne truskawki borówka amerykańska 1. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku
kruche babeczkiBardzo lubię wykorzystywać cytrynę do ciast i deserów – dzięki temu uzyskuję pyszne, świeże i bogate w witaminę C przepisy Jeśli również uwielbiasz smak cytryny, to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu. Połączyłam galaretkę i krem cytrynowy na bazie mleczka kokosowego. Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku z przepisem // Składniki (na 2 duże desery): twarda część
Via Gustozastygnięcia lukru. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: RÓŻOWA KUCHNIA - Jagodzianki TERESA WALCZAK [FB] - Ciasto jogurtowo-jagodowe ESMERALDA ZE SMAKIEM - Tort "trzy czekolady" z borówkami MARCEPANOWY KĄCIK - Jagodowa Panna Cota DORCIA W KUCHNI [FB] - Sernik z borówkami LIDIA WESOLOWSKA [FB] Biszkopt z galaretką z jagody kamczackiej, ptasim mleczkiem z jogurtu naturalnego
Grunt to przepis!