ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:481/672)

Kaczka z jabłkami i trawą żubrową 119

jabłka, można przygotować z nich pierogi lub po prostu podać je z kaczką (przygotowałam ciasto na pierogi z żółtkami , do jednego pieroga wkładałam cząstkę jabłka), podnieść temperaturę w piekarniku do 180 stopni i piec 30 minut. Podałam kaczkę z pierogami z jabłkami i z galaretką z jabłek z trawą żubrową (500 ml soku z jabłek, garść trawy żubrowe

królestwo garów
Sernik FIT na otrębowym spodzie 304

gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód. dekorujemy truskawkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całe ciasto zawiera: 1039 kcal, 50,6 g białka, 30,3 g tłuszcze, 154,6 g węglowodany

Powiedz dietom nie
SERNIK NA ZIMNO II 212

Lekki, puszysty i nieprzesłodzony.  Taki jest właśnie ten sernik :) bo ciasta niezbyt słodkie lubię najbardziej.  Jest prosty i szybki (nie licząc chłodzenia) do zrobienia, no i niedrogi co w obecnych czasach jest również rzeczą ważna :) Składniki: 1kg białego sera 3 galaretki: ja miałam ametystową, ananasową i malinową 900 ml wody  150 g masła  4,5 łyżki

Walijskie Pichcenie
Śmietanowiec agrestowy na zimno 1115

Latem robię deserki na zimno. Więc dzisiaj zapraszam na deser na bazie śmietany kremówki z dodatkiem galaretki agrestowej. Jest nie za słodki, lekko kwaśny i orzeźwiający

Ala piecze i gotuje
Najlepszy z tortów kawowych 60

torcie czekoladowo - kawowym z nutą powideł ), lub postawcie na swój sprawdzony przepis na biszkopt. W awaryjnej sytuacji można oczywiście skorzystać z gotowej mieszanki do pieczenia ciasta czekoladowego. Czasem wykorzystuję tą firmy Delecta. Ciasto wymaga wówczas 5 minut miksowania, jest pyszne, wilgotne i zawsze się udaje. Biszkpot: składniki powinny mieć temperaturę pokojową 1 pełna szklanka mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao(...)słoika powideł śliwkowych 1 łyżka galaretki cytrynowej Powidła wkładamy do rondelka i mocno podgrzewamy, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy w lodówce, aż powidło delikatnie stężeje. Dodatkowo : 1 paczka okrągłych biszkoptów Składanie tortu: Z czekoladowego biszkopta odcinamy cieniutko wierzch ( przypieczoną skórkę, tak z 2 mm wystarczy ), by ciasto było równe i lepiej poddało się ponczowaniu. Ścięty fragment ścieramy

Kronika Piekarnika
SERNIK NA ZIMNO NA CHRUPIĄCYM SPODZIE Z DODATKIEM NUTELLI 761

warstwę, tzn.wystudzoną, lekko ściągającą galaretkę agrestową. Odstawiamy do lodówki. Truskawki kroimy na małe kawałki i wykładamy na stężałą warstwę zielonej galaretki. Następnie owoce zalewamy lekko tężejącą ostatnią już galaretką malinową (lub truskawkową) i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. W rondelku przygotowujemy polewę czekoladową: wlewamy kremówkę, dodajemy połamaną na kostki czekoladę i podgrzewamy do rozpuszczenia (nie gotujemy). W minimalnej(...)polewa jest już letnia wyjmujemy blaszkę z lodówki i wylewamy na wierzch naszą polewę czekoladową. Rozprowadzamy ją równomiernie, wygładzamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Najlepiej przygotować to ciasto dzień wcześniej. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 117

tego jest mocny rękaw. Mi takie zwykle foliowe jednorazowe pękały. Drugą metodą jest przepuszczenie ciasta przez maszynkę do mielenia mięsa z końcówką do ciastek maszynkowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wychodzące ciasto należy dzielić na kilkunastocentymetrowe paski i układać je na blaszce, zlepiając razem obydwa brzegi i formując kółka. Blachę z tak przygotowanymi ciastkami wstawiłam do rozgrzanego piekarnika i piekłam ciastka kilkanaście(...)ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link

Waniliowe Improwizacje
Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 68

szybko ścinającej się żelatyny. Jeśli lubicie posmak mleka w proszku, który ciasto zawdzięcza białej czekoladzie,  tym bardziej będziecie zadowoleni. Ja użyłam czekolady z dodatkiem pokruszonych czekoladowych ciasteczek,  co dodatkowo urozmaiciło smak sernika. Polewa z dodatkiem alkoholu jest wyraźnym akcentem,  który nadaje całości charakteru,  ale galaretka na wierzchu sernika również się sprawdzi. Składniki: na tortownicę o średnicy(...)reszty polewy. Masa powinna być gęsta ale płynna. Polewamy wierzch sernika i wygładzamy powierzchnię. Starłam dodatkowo kilka kostek czekolady białej i ciemnej, by posypać wierzch.  Gotowe. Wkładamy ciasto na kilka godzin do lodówki. Serniczek ciekawie prezentuje się w przekroju dzięki kawałeczkom ciastek. Pozostawiony dłuższy czas poza lodówką, nie rozpływa się.  Ale, w zasadzie poranki, wieczory coraz częściej

Kronika Piekarnika
Biszkopt z jabłkami i pianką 140

ąki ziemniaczanej ¾ szkl. cukru 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 łyżka masła 1 galaretka Ptasie mleczko: 1 galaretka 1 szkl.wody 1 szkl.mleka skondensowanego Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku.W miseczce wymieszać obie mąki(...)dodać kakao.Gotowe ciasto przełożyć do foremki w dowolny sposób- u mnie było wykładane na przemian białe i kakaowe , a następnie wykałaczką zrobiłam jeszcze dodatkowo takie esy -floresy. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.  Wystudzić i przekroić na połowę. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Podsmażyć , dodać masło i galaretkę [ suchą -bez rozrabiania

Moje domowe kucharzenie
BISZKOPT Z MASĄ SEROWĄ I KOKOSEM 184

ciasta bardzo smakowały,w szczególności to białe....postanowiłam więc upiec je dla Nas i podzielić się z Wami przepisem. Inspirowałam się s Anastazją,która jak zawsze ma niezawodne przepisy. Ciasto jest lekkie,delikatne, nie za słodkie - po prostu pyszne. Składniki na biszkopt:   6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku(...)pudru,dodając połowę tężejącej galaretki. Śmietanę kremówkę ubić ze "Śnieżką",dodać 1 łyżkę cukru pudru, na końcu zaś pozostałą część tężejącej galaretki.Ubitą śmietanę połączyć z serem - wymieszać delikatnie.   Kokos smażony: 10 dag wiórków kokosowych 3 łyżki masła 3 łyżki cukru Składniki wymieszać i lekko podsmażyć.   Dodatkowo:   słoik dżemu    Przełożenie ciasta: Biszkopt - masa serowa - biszkopt

Niespełnione zdolności kulinarne
sernik na zimno z truskawkami 399

słodkości truskawek) 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody ok. 10 szt. biszkoptów, podłużnych wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz truskawki i miksujemy blenderem aby uzyskać gładką konsystencję. Wstawiamy do lodówki aby lekko zgęstniała. Tortownicę (średnica 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dniu układamy biszkopty(...)sztywno śmietankę z cukrem pudrem, dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com

Domowy Smak Jedzenia
Semifreddo z czarną porzeczką 190

kwaskowate, ale idealnie komponują się z deserami czy jako dodatek do ciast. Przy okazji warto pamiętać, że są bardzo bogatym źródłem witaminy C, zawierają jej cztery razy więcej niż pomarańcze. W kuchni robione są z niej też przetwory na zimę w postaci dżemów czy galaretek - mają dużo pektyny, więc szybko tężeją. Są również bardzo smacznym i aromatycznym  dodatkiem(...)Witamina A – 230 IU Witamina E - 1 mg Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Czarna porzeczka na blogu koktajl z czarnej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami domowy kisiel z czarnej porzeczki dietetyczny jogurtowiec na zimno sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki ------------------------------ ------------------------------- Semifreddo z czarną porzeczką Czas przygotowania: Proporcje na keksówkę Składniki: 3 białka

Kulinarne przygody Gatity
Galaretka z czarnej porzeczki 200

narzekali na pestki, które wiecznie wchodziły gdzieś, gdzie nie powinny:) Galaretkę robi się błyskawicznie, najbardziej czasochłonne jest usuwanie szypułek i przebieranie, gdyby nie to, byłby to najszybszy przetwór na świecie:) Porzeczka zawiera dużo naturalnych pektyn, więc nie trzeba dodawać żadnych żelfiksów. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa, serów, twarogów, naleśników, ciast...Takie lato w środku zimy... Dodatkowo po przeciśnięciu owoców przez(...)doprowadzamy do wrzenia. Wystarczy że cukier rozpuści się a całość zagotuje się( czyli maksymalnie 3-5 minut). Jeśli w tym czasie na powierzchni pojawia się piana, należy ją zebrać. Galaretkę przekładamy do czystych, wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Smacznego

na moim stole...
Sernik konopny z batatem. 102

podania: czereśnie galaretka z czarnej porzeczki miód konopny 1% CBD Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, mąkę konopną, ekstrakt i syrop klonowy Ponownie zmiksować. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Piec około 25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść

Poranek na słodko
Ciastka arachidowe 101

pokrojone na kawałki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie ciasto wyjęłam i ulepiłam z niego kulki trochę mniejsze niż orzech włoski. Każdą kulkę spłaszczyłam widelcem na krzyż tworząc ciastko o grubości ok. 0,5-0,7cm i jednocześnie robiąc(...)ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania