ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:479/672)

Ciasto poezja smaku 1597

Przepyszne ciasto o delikatnym wyglądzie           Składniki Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Krem - 1 l mleka - 3 budynie - 6 łyżek cukru - 300 g masła Galaretka - 3 galaretki truskawkowe - 3 jabłka posypka kokosowa - 300 g kokosu - 150 g masła - 4 łyżki cukru

W królestwie smaków Beaty
Moje propozycje na świąteczny stół 182

pomarańczowe ciasto kawowe z czekoladą,orzechami i gruszkami puchaty sernik Helenki ciasto czekoladowe na białkach Mięsa: karkówka Adama kurczak na butelce roladki drobiowe boczek pieczony w folii wieprzowina w carry karczek pieczony w rękawie pieczeń z selera  - dla tych co nie jadają mięsa klops z mięsa mielonego galaretka z mięsa wieprzowego gotowanego w szybkowarze klops z jajkami karczek pieczony

Proste Potrawy
Tarta alzacka z czerwonymi owocami i wanilią czyli poWeekendowe Łakocie odc.20 183

Mówiąc szczerze nie przepadam za ciastami z owocami. Tzn są takie, które uwielbiam ale muszą być naprawdę wyjątkowe. Jabłeczniki i drożdżowe z owocem kocham, ucierane robię tylko Małżonowi bo sama raczej nie przepadam, za sernikami na zimno również, i biszkoptem z galaretką także. A tart nie wykonałam zbyt wielu gdyż jem je właściwie tylko ja i też nie każda mnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO Z KASZY MANNY BEZ PIECZENIA. 1366

internetach" bardzo fajną, a przede wszystkim szybką i łatwą alternatywę. CIASTO Z KASZY MANNY Z BRZOSKWINIAMI /źródło: Kuchnia na Obcasach ;/ na blaszkę 23x30 cm 2-3 paczki herbatników 750 ml mleka 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 80-90 g masła 1/3 laska wanilii 2 galaretki brzoskwiniowe  650ml wrzątku puszka brzoskwiń w syropie lub 4-5 świeżych Rozpuszczam

W kuchni Karmel-itki
Jogurtowiec z truskawkami 161

pieczenia ciasta na niedzielę ..a raczej nie pieczenie..bo miało być ciasto bez pieczenia lub deser ..każdy robił co chciał..aby było bez pieczenia..ja zastanawiałam cię co zrobić...a że nazbierałam jeszcze trochę truskawek..był jogurtowiec...i jak czasem bywa było z przygodami...za szybko wylałam galaretkę..i wyciekła mi z tortownicy...nowa tortownica , ale jak widać niezbyt szczelna

Moje domowe kucharzenie
Jagodowa straciatella 263

Znowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj  i przygotowałam pyszny deserek na zimno, tym razem z jagodami. Wystarczą dwie galaretki, śmietanka i trochę

Monia miesza i gotuje
Ciasto-pianka z owocami 305

składniki: 250 g margaryny 4 jajka 1 szklanka mleka 1 niepełna szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny 2 łyżki kakao 1 galaretka o dowolnym smaku 100

Monia miesza i gotuje
Szybki sernik bez pieczenia z malinami 650

bazie sera, za to z małą ilością cukru i tłuszczu. Do tego powtykane tu i ówdzie malinki Jeśli nie jesteście przekonani do tego ciasta, to jest to najszybciej znikające ciasto w moim domu. My jadamy je w wersji bez polewy, bo jest ciut za słodkie, ale goście często sięgają po dodatkowe porcje. Tak, tak, poniosło mnie artystycznie. Żart Dzięki takiemu(...)galaretkę czy też położyć same owoce. I tak będzie smacznie. W każdym razie zrobienie tego sernika to jakieś 10-15 min roboty, o ile użyjecie dobrej jakości sera. Tak, wiecie jaki ja używam Powinni mi już płacić za reklamę. Można użyć odsączonego serka wiaderkowego lub zmielonego sera białego tłustego. Kwestia herbatników. Jak po latach robiłam Domek Baby Jagi, ciasto

Mieszam w Garnku
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 193

łyżeczki octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju szczypta soli Masa jabłkowa: 1 kg jabłek sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki cukru 1 op. galaretki cytrynowej Masa orzechowa: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 wafelek orzechowy typu Princessa (ok. 40 g) Bita śmietana(...)Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Następnie wrzucamy do garnka, dodajemy niewielką ilość wody, sok z cytryny, cukier i dusimy na małym ogniu, aż jabłka  rozmiękną. Następnie do gorącej masy jabłkowej dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczna babka z mango, kardamonem i galaretką 244

pięknie rośnie więc nałóżcie ciasta do 2/3 wysokości formy. Będziecie potrzebowali: 170 g masła 4 jajka (średnie lub 3 duże) 375 g mąki uniwersalnej  140 g cukru do wypieków 2 łyżeczki proszku do pieczenia 420 puree z mango (użyłam gotowej pulpy z puszki) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu   Na galaretkę  150 g puree

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z Ricottą i Wiśniami na ciastkach 141

jajka 1 kubeczek jogurtu ( 125g ) waniliowego 2 kubeczki cukru 1 kubeczek mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy szczyptę soli suche ciasteczka na spód cukier puder wiśnie opakowanie galaretki wiśniowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jako miarki użyć kubeczek od jogurtu 125g. W mikserze malakserze ubić białko z 3 jajek ze szczyptą soli poczym przełożyć ubitą pianę do innego pojemnika. Do tego użytego(...)pozostałe składniki : twaróg ricotta, aromat waniliowy, jogurt,mleko z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać. Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie suchymi ciasteczkami. Na ciastkach ułożyć odsączone z soku wiśnie ( zostawić kilka do dekoracji ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową

zielonacukinka
Kokosowo – malinowa fantazja 226

przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje w głowie nowe przepisy. Potem rano wstaje, biegnie do sklepu po maliny i piecze. Efekty bezsenności przelane na pyszne ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania(...)dokładnie, aby galaretka całkowicie się rozpuściła. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Przełożenie Na biszkopt wykładamy tężejącą masę malinową. Wstawiamy do lodówki, aby masa zastygła. Następnie wykładamy krem kokosowy i równamy wierzch. Przykrywamy blatem kokosowym i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. * można użyć zarówno świeżych jak i mrożonych owoców Notes - ciasto przed podaniem należy

Wędrówki po kuchni
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 254

brzoskwini w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe  3 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dekoracje owoce: winogrono, mandarynki, kiwi 1 galaretka pomarańczowa Przygotować dużą blachę z wyposażenia piekarnik i na niej ułożyć obręcz regulując boki na wymiar jaki ma mieć tort - czyli ok. 40x25 cm.  Blachę i obręcz wysmarować tłuszczem(...)obręcz na biszkopt dostosowując boki ciasno do ciasta. Odlać 3/4 szklanki soku kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, gotując budyń. Jeszcze gorący wylać na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Masę jeszcze gorącą przykryć druga połówką biszkoptu. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu

Jadło i czytadło
Fit deser jogurtowo – truskawkowy. 108

Fit deser jogurtowo – truskawkowy. Nieustannie szukam zdrowych i fit deserów w szczególności w letnich miesiącach, gdy mamy do dyspozycji świeże i sezonowe owoce . Jeśli chodzi

Zdrowy Styl Joanny
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 235

mascarpone (500g) 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka wiśniowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) 3 łyżeczki żelatyny( namoczonej w 0,5 szklanki wody) oraz: słoiczek dżemu wiśniowego lub wiśni w galaretce 3 kieliszki wódki lub likieru wiśniowego wiórki kokosowe lub płatki migdałowe(do posypania boków) kandyzowane wiśnie Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę ze szczyptą soli.  Małymi(...)Przesiewamy obie mąki i partiami dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką.  Spód tortownicy (o średnicy 26cm) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170° C na 40 minut.  Zaraz po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z piekarnika i nie wyciągając z tortownicy – rzucamy na podłogę (najlepiej podłożyć chodniczek) z wysokości

Luźna Kuchnia