ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:160/672)

Ciasto mojego dzieciństwa - biszkoptowe z galaretkami 357

również je uwielbiają, dlatego sama też robię je swoim dzieciom. Jest pyszne, lekkie z kremem budyniowym. Wilgotności i lekkości w smaku nadają mu galaretki. Raz spróbujecie i się zakochacie ;-) A tu nieco inna wersja tego ciasta z biszkoptem orzechowym KLIK . Składniki (blaszka 34x23cm): Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka(...)Galaretki powinny być lekko tężejące. Przełożyć ciasto (od dołu): biszkopt kakaowy połowa masy budyniowej rzędy pasków biszkoptowych - zrobić odstępy na galaretkę tężejąca galaretka między biszkopty, kolorystycznie na przemian Posmarować biszkopt kakaowy od spodu pozostałą masą budyniową i ułożyć na cieście masą do dołu. Na wierzch można zrobić polewę. Ciasto schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na 2, a nawet 3 dzień

Kuchnia domowa Ani
ciasto karmelowe z jabłkami 169

Ciasto Marlenka  tak nam ostatnio smakowało, że postanowiłam te karmelowe placki wykorzystać także w inny sposób. Przełożyłam je masą budyniową i jabłkami z galaretką. Lubię tego typu ciasta za to, że ładnie się kroją i są bardzo podzielne. A najlepiej smakują na trzeci dzień po upieczeniu, choć wtedy to już niewiele z nich zostaje... *duża blaszka(...)Masa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zasypać cukrem i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki i dokładnie rozmieszać. Kiedy masa zacznie tężeć wyłożyć połowę na blat ciasta i przykryć drugim blatem. Na nim rozsmarować masę budyniową (3 łyżki odłożyć), przykryć ciastem i wyłożyć resztę jabłek. Przykryć ostatnim blatem ciasta i rozsmarować resztę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym 173

spodu z mąki kokosowej dodałem kakao i przygotowałem waniliowy krem pâtissière. Tartę wieńczą oczywiście najlepsze czerwcowe truskawki. Dodatkowo, jeśli macie ochotę, na wierzch możecie przygotować cienką warstwę galaretki. Koniecznie wypróbujcie, bo takie ciasto bez cukru, nabiału i glutenu całkowicie niweluje wyrzuty sumienia. ;) * SKŁADNIKI Spód: 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka kakao 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu 3 białka(...)przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aby budyń zgęstniał. Przed samym podaniem udekoruj ciasto owocami. Truskawki umyj, osusz, odkrój szypułki i wyłóż je na gotowy krem. Ciasto możesz dodatkowo polać galaretką. * * Przepis powstał specjalnie dla Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ . Najnowszy nr 16 – Lato 2017 znajdziecie po kliknięciu w obrazek

Food Square
CIASTO PAWIANA 223

wystudzenia. Ser ubijamy, dodajemy cukier puder do smaku i wlewamy zimną galaretkę. Masa szybko wiąże i od razu wlewamy na biszkopt z lodami. Równo rozprowadzamy. Ciasto chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do przestudzenia. Śnieżki ubijamy razem z mlekiem na sztywno. Dolewamy zimną galaretkę i dobrze ubijamy. Masę równo wykładamy na masę serową(...)tarce ścieramy czekoladę. Ciasto dobrze schładzamy. Jeśli użyjemy śmietany 30%, należy galaretkę pomarańczową rozpuścić w połowie szklanki wody. Ubić śmietanę z cukrem pudrem do smaku na sztywno, dodać lekko tężejącą galaretkę. Wyłożyć na masę serową i posypać czekoladą. Schłodzić. Smacznego

Pani na deser
Ciasto barbórkowe 184

kolejne ciasto siostry Anastazji z jej książki "100 nowych ciast..."  Łasuchom czekolady, kakao i galaretki zapewne będzie smakowało... Składniki na biszkopt: 4 jaja; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia; 1/2 szklanki mąki pszennej; 2-3 łyżeczki kakao; Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny to należy(...)cukru pudru; 5 łyżeczek żelatyny; 3-4 łyżeczki kakao; Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier, kakao, na końcu letnią żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt-połowa tężejącej galaretki-połowa masy z bitej śmietany-połowa masy tężejącej galaretki-połowa masy z bitej śmietany-wierzch udekorować tartą śmietaną

In my kitchen
Biszkopt z jogurtową pianką 193

mikser wszystko zepsuje). Blaszkę (u mnie keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nań ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut lub do "suchego patyczka". Studzimy i nasączamy niewielką ilością alkoholu. Składniki na masę jogurtową: - 2 duże jogurty greckie - 2 galaretki o dowolnym smaku (u mnie cytrynowa(...)jeszcze jedna na wierzch o innym smaku Przygotowanie masy jogurtowej: 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzamy i przy użyciu miksera łączymy z jogurtami. Powstałą masę wylewamy na ciasto. Schładzamy. Trzecią galaretkę robimy według opisu na opakowaniu. Przestudzamy. Gdy masa jogurtowa stężeje, wylewamy na nią ostatnią galaretkę i raz jeszcze chłodzimy. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Kora brzozy 446

Pyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto wydaje się pracochłonne ale przy dobrym rozplanowaniu prac wykonuje się je dość sprawnie. Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3/4 szkl cukru 200 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynków 100 g wiórków kokosowych(...)dołu . Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem.Posmarować kremem. Na kremie ściśle poukładać brzoskwinie (na tzw. "dachówkę") i zalać galaretką (poczekać aż galaretka zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze taką konsystencję ,że da się rozprowadzić). Schłodzić ciasto w lodówce

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort dyniowy z masą serową i brzoskwiniami 182

więc i ja korzystam z jej obfitości. Tort nie jest wymagający technicznie, ale trochę czasu musicie mu poświęcić jeśli macie ochotę po delektować się jego smakiem do porannej kawy. Ciasto pieczone w tortownicy o średnicy 24 cm: 25 dag mąki  25 dag musu z dyni 20 dag masła 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)cukrem pudrem na gładką masę, następnie dodajemy wystudzony ser i ponownie miksujemy na gładką masę. 4. Odlewamy syrop z brzoskwiń, gotujemy i rozpuszczamy w  nim galaretkę.   5. Z powstałych składników składamy ciasto w formie tortownicy układając: ciasto pierwsza część, połowa masy serowej, pokrojone brzoskwinie, tężejąca galaretka, druga połowa masy serowej, druga część ciasta. Zostawić na kilka godzin zanim

Apetyczna babeczka
Czekoladowe ciasto z truskawkami 377

blatem Wierzch smarujemy resztą kremu. Truskawki myjemy. wyjmujemy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i układamy je na cieście. Foremkę z ciastem wkładamy do lodówki . Wcześniej przygotowaną , tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Posypujemy posiekanymi pistacjami . Chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik brzoskwiniowy 277

pieczenia. Porcjami dodawać do ubitych białek. Tortownicę 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec 15 minut, wyjąć odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinię osączyć z syropu. Dwie połówki odstawić do dekoracji, resztę pokroić w małą kostkę. Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z cukrem(...)dokładnie wymieszać, wylać na biszkopt i odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Pozostawione brzoskwinie pokroić w plasterki, udekorować wierzch ciasta, całość zalać galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin. Życzę smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 140

śmietanki 36 % 250 g mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód(...)wszystko do reszty masy i jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 196

śmietanki 36 % 250 g mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód(...)wszystko do reszty masy i jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Malinowy pocałunek pod chmurką. 815

dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wykładamy ją na papier do pieczenia w wymiarach zbliżonych do upieczonego wcześniej ciasta kruchego. Bezę pieczemy w temp 140 stopni ok 60 min. Beza musi być wypieczona, popękana i chrupiąca. Kiedy jest gotowa wyjmujemy ją i studzimy. Galaretka z malinami: 600 g malin (świeże/mrożone) 3 galaretki malinowe 3 szkl wrzącej wody opcjonalnie(...)budyniu. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na białą puszystą masę. Kiedy jest gotowe dodajemy partiami wystudzony budyń i całość dokładnie ucieramy. Wyjmujemy z lodówki ciasto kruche z galaretką i malinami. Wykładamy na nie masę budyniową i całość przykrywamy bezą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na min 3-4 godz najlepiej na całą noc. Ja życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Cygańskie ścieżki 2553

łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka oleju, 1 łyżka kakao, 3 łyżki suchego maku, 1 opakowanie kisielu wiśniowego, Masa: 400 g serka homogenizowanego waniliowego, 5 opakowań galaretek o różnych kolorach. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję cukier oraz cukier waniliowy. Nadal ubijając dodaję naprzemiennie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Miksuję. Ciasto dzielę(...)środka i nakładam w to samo miejsce, tak aby powstały kolorowe kręgi. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu zdejmuję papier i przekrawam ciasto na dwa blaty. 3. Masa: Cztery galaretki rozpuszczam w 1 szklance wrzątku (każdą osobno). Galaretki wylewam na płaskie naczynia i odstawiam do stężenia. Następnie kroję je w kosteczkę. Ostatnie opakowanie galaretki także rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Malinowe z bezą 195

serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe Dodatkowo: 500 g malin 3 malinowe galaretki Przepis:   Składniki na ciasto zagnieć i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach 25 x 30 cm. Galaretki rozpuścić 3 szklankach wody(...)schłodzone połączyć z malinami. Wylać na upieczone ciasto. Składniki na krem ubić. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą połączyć z kremem. Wyłożyć na stężoną galaretkę z malinami. Białka ubić z odrobiną soli, wsypywać powoli cukier, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać i rozsmarować na blaszce pergaminem z wyciąganym dnem, bezę posypać płatkami migdałowymi

Gotowanie-uk

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję