ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:154/672)

Bananowiec z masą śmietanowo - agrestową. 470

łyżeczki proszku do pieczenia 1 l śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 galaretki agrestowe 4  szklanki wody  8 długich bananów 4 łyżki dżemu malinowego Blaszka o wymiarach 27/36 cm Wykonanie ciasta: Białka ubijamy ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym żółtku, olej, śmietankę i przesiewamy mąkę z proszkiem(...)suchego patyczka. Wykonanie masy : Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach przegotowanej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodajemy galaretkę i mieszamy.   Ciasto przecinamy na pół i przekładamy do blaszki.Spód ciasta smarujemy 4 łyżkami dżemu malinowego ja użyłam swojego domowego. Na dżemie układamy przecięte na pół banany, na bananach rozprowadzamy

Sama słodycz i szczypta chili
Piernik z pomarańczową galaretką i marcepanem 185

jednolitej konsystencji.Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Dodatkowo: 400 g masy marcepanowej(w tym przepisie użyłam kupnej,ale własnej roboty jest zdecydowanie smaczniejsza) Składanie ciasta: Na dobrze wystudzone ciasto wylać tężejącą galaretkę pomarańczową i wstawić do lodówki do całkowitego ścięcia.Masę marcepanową rozwałkować na papierze do pieczenia i przełożyć na galaretkę(nie ściągać papieru). Na papier położyć jakieś obciążenie np.desk(...)blachę i odstawić na parę godzin do lodówki.Po tym czasie zdjąć papier i ciasto polać polewą. Po jakimś czasie marcepan przyjmuję półpłynną konsystencję,więc zamiast na galaretkę ,marcepanem można przełożyć przekrojony piernik

Anielskie wypieki
Różowy Shrek 159

będzie zimna i zacznie tężeć dodaj ją do bitej śmietany ubitej z dwiema łyżkami cukru pudru. Miksuj tylko do momentu, aż śmietana dobrze połączy się z galaretką. 3. Przełóż masę na ciasto. Wstaw do lodówki parę minut. 4. Kiedy biała zacznie tężeć wyłóż na niej delicje - każde ciastko wciśnij w masę. 5. Wstaw ciasto(...)ponownie do lodówki. 6. Przygotuj galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć wylej ją na ciasto. 7. Potrzymaj ciasto przez parę godzin w lodówce. Smacznego

cucinare
Różowy Shrek 165

będzie zimna i zacznie tężeć dodaj ją do bitej śmietany ubitej z dwiema łyżkami cukru pudru. Miksuj tylko do momentu, aż śmietana dobrze połączy się z galaretką. 3. Przełóż masę na ciasto. Wstaw do lodówki parę minut. 4. Kiedy biała zacznie tężeć wyłóż na niej delicje - każde ciastko wciśnij w masę. 5. Wstaw ciasto(...)ponownie do lodówki. 6. Przygotuj galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć wylej ją na ciasto. 7. Potrzymaj ciasto przez parę godzin w lodówce. Smacznego

cucinare
brzoskwiniowe wydmy siostry Anastazji 133

ciasto: 8 białek 3 żółtka 200 g cukru 100 g orzechów krojonych 100 g orzechów mielonych 100 g rodzynek 50 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy wymieszane bakalie z kakao oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy(...)Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. dodatkowo: 1 duże opakowanie delicji 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z syropu 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Na wystudzone ciasto wykładamy 1/2 cz. kremu, na którym układamy delicje. Na delicjach rozsmarowujemy pozostały krem. Układamy brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. inspiracja

Domowy Smak Jedzenia
Makowa delicja z kremem 184

szkl mąki 1- łyżkę proszku do pieczenia 1/2 szkl mak suchy Krem : 5 łyżek cukier puder 2 szkl woda gotowana 1/2 l śmietana 36% 2 opak galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: Ciasto 1 Żółtka jaj ubić z cukrem i całymi jajkami , na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach (25x40(...)piec w temp.180 stop. przez ok.30 minut. KREM Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać do śmietany, tężejącą galaretkę , ubić, odstawić do zgęstnienia. Przełożenie ciasta : Pierwszą część biszkopta, posmarować połową kremu, przykryć ciastem makowym, wyłożyć na ciasto resztę kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
Ciasto z kulkami i kremową pianką 216

jedno z moich ulubionych ciast, które wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej. Kruchy spód połączony z delikatną kremową pianką i warstwą galaretki, zawsze zachwyca moich gości prezencją i smakiem. Wymaga trochę pracy, ale naprawdę warto. Ciasto kruche: 2,5 szkl mąki 4 żółtka 1 margaryna 3 łyżki śmietany 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki lub żurawina słoik(...)być gorąca) i cały czas ucieram. Kiedy już uzyskam jednolitą masę, dodaję do niej po łyżce, tężejącą galaretkę (tą rozpuszczoną w szklance wody). Masę wykładam na ostudzone ciasto i polewam drugą galaretką

Cynamonowe szczęście
Zielony przekładaniec 177

pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową. Składanie ciasta biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
1436. Ciasto "arbuzowe" z migdałowym spodem 229

odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy.Nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym  do 170 stopni przez  20-25 minut. Wystudzić. 0,5 l jogurtu naturalnego ćwiartka małego arbuza 2-3 łyżki żelatyny + 1/4 szkl.wody cukier do smaku 3 dowolne galaretki Arbuza obrać ze skóry i pozbyć się pestek , pokroić(...)dodać jogurt , cukier i zmiksować.Masę połączyć z żelatyną - wlewać powoli ciągle mieszając.Dodać pokrojone galaretki i znów wymieszać.Masę przelać na upieczony i ostudzony spód z ciasta kruchego.Zalać tężejącą galaretką i odstawić do zastygnięcia

Moje domowe kucharzenie
Bananowa delicja- bez pieczenia 4055

Lubię ciasta bez pieczenia, to nie ulega wątpliwości:) Bananowa delicja jest jednym z nich, delikatne połączenie herbatników, delicji, kremu, bananów i galaretki stanowią pyszny deser! Składniki: Na blaszkę 35cm x 24cm: 3 opakowania ciastek delicje (pomarańczowe 147g) 2.5 opakowania herbatników (200g jedno) 5 bananów 2 kostki masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 szklanki mleka 3 budynie waniliowe(...)dzielimy na 3 części. Pierwszą wylewamy na delicję, układamy plasterki banana i przykrywamy warstwą herbatników. Znowu kolejna porcja kremu, banany i herbatniki. Ostatnia warstwa kremu, banany i tężejąca galaretka pomarańczowa. 5. Ciasto odkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. Ja robiłam wieczorkiem więc całą noc leżało w lodówce- tam mu najlepiej

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Balladyna 116

Słowackiego pt. „Balladyna” i garnek malin? Obowiązkowa lektura w szkole podstawowej czy gimnazjum, to już zależy od lat nauki. To właśnie przez te maliny ciasto ma swoją nazwę. Do zrobienia galaretki z malinami można użyć malin mrożonych. Ja używałam również takich. … Czytaj dalej Ciasto Balladyna Artykuł Ciasto Balladyna pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Torcik serowy 196

zamrażalki. Do każdej części sera, dodać po 1/2 szkl stężałej galaretki, utrzeć na masę.  PIANKA  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając po łyżce tężejącej galaretki truskawkowej.  PRZEŁOŻENIE CIASTA  Pierwszy krążek ciasta, wyłożyć na tortownicę, nasączyć ponczem, wyłożyć na ciasto masę wiśniową. Przykryć drugim krążkiem ciasta, nasączyć i wyłożyć masę agrestową. Pierniczki zanurzyć w ponczu, ułożyć(...)masie agrestowej. Przykryć masą z czarnej porzeczki. Na masie ułożyć 3 krążek ciasta, nasączyć i wyłożyć piankę truskawkową, rozsmarować wierzch i boki tortu. Udekorować tort galaretkami z woreczka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Truskawkowe orzeźwienie 143

Ciasto idealne na ciepłe wiosenne i letnie dni. Mocno truskawkowe z orzeźwiającą galaretką o smaku kiwi. Foremka 24x29 cm Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu waniliowego Masa: 100 g margaryny 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody 2 łyżeczki żelatyny(...)nich truskawki i żelatynę. Czekamy aż delikatnie masa stężeje i przelewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na wierzchu ciasta. Całość zalewamy przestudzoną galaretką kiwi (rozrobioną w 1,5 szklanki wody). Ciasto chłodzimy w lodówce. Najlepiej całą

VioletoweKucharzenie
łatwe ucierane ciasto z malinami i galaretką... 150

pieczenia 1 łyżeczka, mrożone maliny 1 opakowanie, galaretka 1 opakowanie/poziomkowa miękką margarynę, cukier, startą skórkę z cytryny, jajka mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale taka ma być wsypać obie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mikserem krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy dać(...)ciasto piec około 45-50 minut do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić galaretkę poziomkową lub o innym smaku rozmieszać w 450 ml gorącej wody, tężejącą galaretkę wylać na zimne ciasto, schować do lodówki do stężenia - ciasto jest pyszne smakowo i szybko znika z talerza..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię