Arbuz to najlepszy owoc na upały. Można się najeść i napić przy okazji. Ostatnio zakupiliśmy jednego olbrzyma i nie mogliśmy go przejść więc część wykorzystałam do
Monia miesza i gotujeWitam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka (szkl 250ml(...)masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam kaktusy,mam małą kolekcję :) Kilka dni temu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Galaretki rozpuszczamy według przepisu(...)opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Kolejną warstwą ciasta są mrożone wiśnie które rozprowadzamy na płatkach migdałowych. Na wiśnie wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę a następnie ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Artykuł Ciasto Filadelfia bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniamasła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 600 ml śmietany 30% 3 galaretki pomarańczowe ( smaki galaretek są dowolne, można zastąpić innymi) 2 galaretki cytrynowe ok 450 gram kruchych ciasteczek paluszków ( ja użyłam półtorej opakowania ciasteczek Bonitki z biedronki) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier,, proszek do pieczenia, mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy(...)zarumieni, po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia, cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia, gdy pomarańczowe galaretki już ostygną , ubijamy na sztywno śmietanę, następnie cały czas miksując wlewamy pomału nasze zimne galaretki, powstałą masę mieszamy, następnie wylewamy na kruchy spód, czekamy chwilę
Blog kulinarny S9.PLŚmietanowiec z galaretkami zrobiliśmy po raz kolejny, do tej pory do śmietany dodawaliśmy jogurt naturalny. Tym razem wykorzystaliśmy maślankę, którą mieliśmy w lodówce, gdyż zgodnie z
niecodziennikparywyłożyć folią spożywczą. Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami. Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką. Udekorować ciasto czekoladowymi serduszkami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusipapierem do pieczenia. Posmarować masłem. Na tak przygotowaną blachę wyłożyć każdą część ciasta. Ja posiadam jedną taką blachę, ale formuje sobie ciasto wg niej i piekę na oddzielnej blaszce. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 0 C przez 20 minut. Składniki na krem: ½ litra słodkiej śmietany 36% bez 4 łyżek 250 g mascarpone 100 g białej czekolady(...)wody Wykonanie mazurka: Na spód wyłożyć krem z mleczną czekoladą (zostawić parę łyżek do ozdobienia mazurka), przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posmarować marmoladą malinową i wyłożyć tężejącą 1 galaretkę. Przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Wyłożyć na nie połowę kremu z białą czekoladą. Wyłożyć drugą tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki. Po stężeniu galaretki udekorować tak jak na zdjęciu lub według uznania. Smacznego
Przepisy BabciBardzo dobre lekko kwaskowate ciasto. Uwielbiam ciasta z wiśniami, są przepyszne. Wykonanie biszkoptu- patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ To jest najlepszy biszkopt. Polecam go zawsze bez najmniejszych obaw. Wykonanie ptasie mleczka – mrożone owoce rozmrozić, następnie przetrzeć przez sitko. Powinno powstać 500 ml przetartych owoców. Jeżeli jest mniej to dolać soku wiśniowego lub innego. Dodać cukier i wymieszać. Żelatynę wsypać(...)wstawić do lodówki aż całkowicie zgęstnieje. Galaretkę zalać wrzącą wodą i odstawić do ostygnięcia. jak już galaretka zacznie gęstnieć wylać na wiśnie i wstawić do lodówki. Jak już galaretka jest gęsta ciasto jest gotowe do jedzenia. Ciasto pyszne, polecam
Kuchnia Pokoleńgodziny. PO tym czasie wykładamy na tortownicę wcześniej wysmarowaną masłem i wyłożoną pergaminem. Podpiekamy ok 15-20 minut w 170* do zarumienienia się ciasta. Odstawiamy do ostygnięcia. Maliny w galaretce: 3 galaretki truskawkowe lub malinowe rozrabiamy 3 szklanki wody 0,5 kg malin świeżych lub mrożonych (z mrożonych odcisnać w miarę możliwości sok) Galaretki przygotowujemy w 3 szklankach(...)lekka pianka była w środku. Przygotowując to ciasto polecam zacząć właśnie od bezy, żeby sobie wyschła spokojnie i wystygła. Później robimy ciasto kruche i ressztę. Na spód ciasto kruche, malinyw galaretce, masa śmietanowa, beza
Moje Słodkie PiekiełkoI przyszła pora na ostatni majowy serniczek , tym razem z musem malinowo-śmietanowym . Jest delikatny i wilgotny dzięki kąpieli wodnej ,rozpływa się w ustach ,mus
Wypieki ReneOd jakiegoś czasu zastanawiałam się nad wykorzystaniem mascarpone do mas sernikach na zimno czy do musów. Wpadł mi w oczy ten przepis na Kwestii
Plate of JoySzybkie ciasto idealne do weekendowej kawy. Cudownie chrupią w nim borówki. Jest wspaniałe. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy(...)której się piekł, na spód wykładamy masę, wykładamy na masę 500 g borówek, wciskamy borówki w masę, przykrywamy drugim biszkoptem, wylewamy na biszkopt borówki i później wylewamy tężejącą galaretkę. Artykuł Ciasto z borówkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plmasła 1/4 łyżeczki sody Na początku przygotowujemy galaretkę. Rozpuszczamy ją w 400 ml wrzątku i odstawiamy do przestudzenia. W płaskim naczyniu (np. formie na ciasto) układamy stokrotki lub inne jadalne kwiaty i zalewamy je wystudzoną galaretką. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Przyrządzamy budyń. Z 0,5 l mleka odlewamy pół szklanki i rozpuszczamy w niej zawartość opakowania. Resztę mleka zagotowujemy(...)uszkodzić jasnych kropeczek. Jeszcze raz przewracamy biszkopt na drugą stronę i rozsmarowujemy na nim masę budyniową. Na jednym brzegu układamy pokrojona w długie paski galaretkę (cała się nie zmieści więc resztę zjadamy :) ). Ciasto zwijamy na roladę i przekładamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions
Mienta blogLipiec to czas na jagody więc u mnie dziś jagodowy sernik. Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g mlecznej czekolady Herbatniki
Kolorowa kuchnia Elki