ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:147/672)

ciasto szpinakowe z wiśniami 108

taka moja wersja bardzo popularnego ciasta leśny mech , które wielokrotnie piekłam, zawsze z efektem "wow" ;-) Ciasto jest lekkie i wilgotne, smak szpinaku praktycznie niewyczuwalny za to zielony kolor zawsze robi wrażenie. Przełożyłam ciasto bitą śmietaną , wierzch udekorowałam wiśniami i galaretką . składniki: 400 g szpinaku mrożonego 3 jajka 1 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka(...)mieszając, wsypałam galaretki. Mieszałam do rozpuszczenia galaretek. Odstawiłam do ostygnięcia, potem wstawiłam do lodówki, żeby całość lekko stężała. Żelatynę namoczyłam w niewielkiej ilości wody, odstawiłam do napęcznienia, następnie rozpuściłam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubiłam z cukrem pudrem, na koniec, cały czas miksując, wlałam rozpuszczoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyłam na schłodzony spód, na wierzch wyłożyłam galaretkę z wiśniami. Ciasto wstawiłam

babka w formie
Ciasto z truskawkami i mascarpone na spodzie brownie 260

Była ochota na ciacho więc powstało z tego co było pod ręką. Miałam czekoladę i padło na brownie które poszło na spód. Do tego krem ze

Monia miesza i gotuje
Torcik z kremem bez pieczenia 149

Pyszny niezbyt słodki torcik z kremem budyniowym to wspaniałe ciasto bez pieczenia na deser. Połączenie kremu z musem truskawkowym, bitą śmietaną, galaretką i owocami sprawia, że trudno zatrzymać się na zjedzeniu tylko jednego kawałka. Ciasto na zimno bardzo łatwo się przygotowuje, gdyż nie trzeba piec, a efekt smakowy powinien zadowolić osoby lubiące ciasta z kremem. Torcik jest kremowy, delikatny(...)się żelatyny ze śmietaną. Śmietanę wyłożyć na mus truskawkowy i wyrównać. Truskawki i borówki umyć, osuszyć, a następnie delikatnie dociskając rozłożyć je na śmietanie. Ciasto wstawić na 5 - 10 minut do lodówki, aby nieco stężało. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gorącej wody, wystudzić i lekko tężejące wylać delikatnie na wierzch ciastaCiasto wstawić najlepiej na całą

Kuchcik gotuje
Śmietanowiec 100

nazwą Jogurtowiec. Wyłożyłam na spód ciasteczkowy. Składniki (na blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm): Spód: opakowanie herbatników/ciasteczek typu digestive (200 g) 5 łyżek masła Ciasto: 3 galaretki  300 ml jogurtu naturalnego 300 ml słodkiej śmietany 30-36 % 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru (jak ktoś lubi słodsze desery można zwiększyć ilość cukru) 1. Każdą galaretkę

Na moim talerzu
jabłecznik z cynamonowym budyniem (bez pieczenia) 378

choć do tradycyjnego jabłecznika mu daleko to warto ten przepis wykorzystać właśnie teraz, latem. Ja pieczone aromatyczne szarlotki zostawiam sobie na jesień i niepogodę a na upały wolę ciasta z galaretką. Zwłaszcza jeśli nie trzeba ich piec. W końcu kto by stał przy piekarniku w taki upał.  *foremka 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników(...)ognia, wsypać galaretki i rozmieszać. Odstawić.  Budynie rozmieszać z cukrem, łyżeczką cynamonu i szklanką mleka.  Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony budyń i ugotować na gęsto. Wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Wyłożyć tężejącą masę jabłkową, przykryć herbatnikami i wstawić do lodówki.  Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Wyłożyć na ciasto 3/4 kremu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pastelowa pokusa 195

mojej kuchni. Ciasto, które dzisiaj prezentuje jest fantastyczne i to z kilku powodów. Deser nie wymaga pieczenia, a i samo przygotowanie jest łatwe. Puszyste, lekkie i wbrew pozorom nie za słodkie. Idealne słodkie przedwiośnie dla łasuchów i nie tylko. Składniki :  700 ml mleka skondensowanego (7,5 %) niesłodzonego  ok. 3 łyżki cukru pudru  4 opakowania galaretek ( u mnie

vaniliowoczekoladowa
Śmietanowiec 140

nazwą Jogurtowiec. Wyłożyłam na spód ciasteczkowy. Składniki (na blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm): Spód: opakowanie herbatników/ciasteczek typu digestive (200 g) 5 łyżek masła Ciasto: 3 galaretki  300 ml jogurtu naturalnego 300 ml słodkiej śmietany 30-36 % 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru (jak ktoś lubi słodsze desery można zwiększyć ilość cukru) 1. Każdą galaretkę

NA MOIM TALERZU
Szachownica z truskawkami i galaretką 126

jajek każdy i pokroiłam każdy na 8 części. W trakcie przekładania zrezygnowałam z ostatniej warstwy i cztery paski zostały mi nie wykorzystane. Stwierdziłam,że ciasto jet już wystarczająco wysokie. Zużyłam też cały przygotowany krem i galaretkę. 3. Galaretka: po 2 opakowania w różnych kolorach.  Galaretki różnego koloru rozpuścić oddzielnie w 3,5 szklanki gorącej wody. Schłodzić. 4. Krem(...)wymieszać z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Ugotować budyń, wystudzić. Masło z margaryną utrzeć, dodawać porcjami wystudzony budyń. Na dnie blaszki ułożyć cztery paski ciasta, przerwy między ciastem wypełniać na przemian truskawkami zalanymi tężejącą galaretką i kremem. Ułożyć następne warstwy tak, aby na przekroju powstała szachownica. Na wierzch wylać cienką warstwę galaretki. Schłodzić

Praktyczna pl
Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym 346

Przepyszny sernik na zimno na bazie mleka skondensowanego z orzeźwiającymi truskawkami. Ciasto reprezentuje typowo letnie smaki, które z pewnością uwiodą niejedno podniebienie. Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym - Składniki:300 ml mleka skondensowanego300 g sera dwukrotnie zmielonego150 ml śmietanki kremówki 30%100 ml mleka2 czubate łyżki żelatyny 150 g truskawek + ok. 150 g na "boki"biszkopt lub okrągłe(...)jasnej masy - wkładamy do lodówki aż lekko stężeje. Po tym czasie wlewamy truskawkową masę, znów umieszczamy w lodówce, wylewamy resztę masy serowej i po jej zastygnięciu Wylewamy przygotowaną wcześniej galaretką. Chłodzimy. *aby mieć pewność,że truskawki stężeją można do nich dodać jeszcze ok. łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wody, mi zastygły bez problemu, jednak mając bardziej wodnistą odmianę truskawek warto

Słodka Strona
Cytrynowa pianka z galaretką z marakui 209

Ciasto jest niezwykle proste oraz ekspresowe w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. Delikatna pianka, która przypomina puszyste ptasie mleczko doskonale komponuje się z galaretką z marakui. Całość jest niezwykle lekka oraz idealna pod względem słodkości. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Pianka: 2 "Śnieżki" - bite śmietany w proszku  400 ml mleka(...)powoli połączyć z zimną oraz płynną galaretką oraz sokiem z cytryny. Całość zmiksować do połączenia się składników i przelać do formy uprzednio wyłożoną warstwą biszkoptów. Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.  Przygotować galaretkę z marakui. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i następnie dokładnie wymieszać z pulpą z marakui. Całość przelać na sztywną piankę. Ciasto ponownie schłodzić w lodówce

Di gotuje
Ciasto Ambasador 146

waniliowym z bakaliamii czekoladą. „Pomarańczą na torcie” (że tak to ujmę;)) są właśnie wspomniane owoce skąpane w pomarańczowej galaretce dodające Ambasadorowi uroku i smaku, pozostawiając uczucie soczystego, słodkiego orzeźwienia i chęci na więcej:P Przekładaniec z gatunku orzeźwiających, deserowych, nieprzesłodzonych ciast. Blaszka 22x 25 cm. Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)rumie dodajemy stopniowo do II  części kremu, delikatnie mieszając. Nasączenie : 100 ml wódki + 100 ml przegotowanej wody+ sok z cytryny+ 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 pomarańcza 1 galaretka o smaku pomarańczowym rozrobiona na 1 ½ szklanki gorącej wody WYKONANIE: blat biszkoptowy+ ½ nasączenia   krem I   blat biszkoptowy+ ½ nasączenia krem II   pomarańcze pokrojone w cienkie plastry   zalewamy tężejącą

Domowe ciasta
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 172

Robi się je bardzo szybko. Jest to bananowiec bez pieczenia. Ciasto składa się z kilku warstw - kakaowe herbatniki-masa-banany-herbatniki-masa -banany oraz galaretka. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI *PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ -2 paczki kakaowych herbatników -2 galaretki pomarańczowe(...)oraz banany. Tym razem banany smarujemy sokiem z cytryny. Ciasto wsadzamy do lodówki na około 1 godzinkę 2 Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wrzątku. Studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto. Ciasto zostawiamy na noc w lodówce. I gotowe :-)  Jest wspaniałe  Dobrze się kroi, i pięknie wygląda. Znacznie lepiej niż na zdjęciach :-)  Smacznego P.S Mój

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bezglutenowy tort cytrynowo - bananowy (bez glutenu, mleka i jajek) 216

Lekki tort z pianką z cytrynowej galaretki i  bananów.  Składniki: Ciasto: margaryna bezmleczna  100 g mąka bezglutenowa mix uniwersalny (lub na ciasto biszkoptowe) 1 szklanka mąka ryżowa 1 szklanka mąka kukurydziana 0,5 szklanki cukier puder 0,5 szklanki mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 1,5 szklanki proszek do pieczenia  2 łyżeczki otarta skórka(...)cytryny lub aromat wg uznania sok z cytryny  1 łyżeczka Pianka cytrynowo - bananowa: mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 2 szklanki banany  2 szt galaretka cytrynowa 1 torebka żelatyna  1 łyżka Przygotowanie: Ciasto: Miękką margarynę (o temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do miski

głodny alergik
TORT DYNIOWY 160

pieczenia, sody i cynamonu szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM: 250 g serka mascarpone, czyli 1 opakowanie 250 ml śmietanki 30% 1 galaretka pomarańczowa + 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru 60 g opakowania śnieżki w proszku PRZYGOTOWANIE CIASTA-TORCIKU DYNIOWEGO: W misce mieszam mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem oraz szczyptą soli. Odłóż na bok. W większej misce ubij(...)puszysta, ale o lekkiej konsystencji. Na koniec wsyp opakowanie śnieżki, ubijaj przez chwilę. Ubitą śmietankę wmieszaj delikatnie w przestudzony, lekko już tężejący płyn z mascarpone i galaretki. Gotowy krem wyłóż na spód ciasta dyniowego, zamkniętego w formie, wyrównaj i odstaw do lodówki na godzinę. Po tym czasie posyp tartą górą ciasta lub nałóż cały górny blat, wstaw do lodówki najlepiej

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z mango i galaretką. 62

Sernik na zimno z mango i galaretką. Ten świeży, lekki, przewiewny sernik z mango i galaretką bez pieczenia to idealne uczczenie lata. Sernik ma lekką, kremową

Zdrowy Styl Joanny
Miętusek 177

Delikatne lekko orzeźwiające ciasto z miętową pianką  biszkopt: 4 jajka  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia      krem miętowy:  3 szklanki mleka  1/2 szklanki wody  300 g landrynek miętowych 3 łyżki cukru  2 op budyniu waniliowego  200 g masła(...)pianka:   500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru  2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym ponadto: duża paczka herbatników czekolada deserowa  Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i przelać na blaszkę (o wym. 26/36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec

Kolorowa kuchnia Elki
Pianka wg Siostry Anastazji 191

Typowe kremowe ciasto. Nazwała bym go jakoś egzotycznie bo zwykła masa z kokosem jest pyszna! Składniki: masa: 0,5 litra mleka 25 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 8 łyżek kokosu 5 żółtek 4-5 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy pianka 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżeczki galaretki czerwonej 3 łyżki(...)utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową. Pianka Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką. Przełożenie ciasta ciasto - połowa masy - owoce ananasa - pozostała część masy - pianka - starta czekolada Źródło: 100 nowych ciast

Pychotkaaa
Mini ptysie z kremem truskawkowym 148

Składniki na ok 14 szt: pół szklanki wody 65  g masła pół szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania