W moje ręce trafiły piękne banany. W lodówce czekało wiaderko sera więc trzeba było coś ukręcić. A wiadomo jak u mnie ser w wiaderku to będzie
Monia miesza i gotujerodzaju ciasto jest bananowiec. Powinien się on każdemu udać i nie ma obawy, że biszkopt nie wyrośnie lub się spali. Smakuje wyśmienicie i bardzo polecam. A wy próbowaliście już bananowca? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blachę o wymiarach 25x25cm. Składniki: 35dag herbatników 4 szklanki mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 20dag masła 3/4 szklanki cukru 4 banany 2 galaretki pomarańczowe(...)herbatników. Posmarować ją 1/3 kremu i poukładać plasterki banana, przykryć następną warstwą herbatników i tak samo ułożyć kolejną warstwę. Na wierzchu ciasta ułożyć plasterki banana i zalać tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawić na noc do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciCiasto Niezły Bajerant z masą z kajmakową, warstwą galaretki z malinami i bitą śmietaną na wierzchu jest nie tylko pyszne, ale i świetnie się prezentuje. Ciasto, które jest bazą deseru przypomina biszkopt, choć powstało bez użycia jajek, jeśli więc akurat nie macie ich w lodówce lub z jakiegoś powodu nie możecie ich używać, to coś(...)żelatynę. Spód ciasto wkładamy z powrotem do blaszki i wykładamy na niego krem kajmakowy. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wlewamy do malin i mieszamy dokładnie. Galaretkę wylewamy powoli na masę kajmakową. Całość nakrywamy drugim blatem biszkoptu. Przygotowujemy bitą śmietanę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy
e-PrzepisyKulinarnePrzepis pochodzi od pani Ani. Dziękuję serdecznie za przesłany przepis. Sernik na zimno wygląda bardzo ładnie i musi być apetycznie smaczny. Składniki 2 litry mleka 1
Smaczne PotrawyPrzepis pochodzi od pani Ani. Dziękuję serdecznie za przesłany przepis. Sernik na zimno wygląda bardzo ładnie i musi być apetycznie smaczny. Składniki 2 litry mleka 1
Smaczne PotrawyPamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego
Monia miesza i gotujeBardzo proste, łatwe i szybkie ciasto, które swoim żywo zielonym kolorem przypomina mi, że już za niedługi czas zawita do nas wiosna! :) Na szczęście, bo już mam dosyć mrozów i szarości otaczającej nas z każdej strony. Jabłecznik bez pieczenia, który chcę Wam zaprezentować nie wymaga zdolności kulinarnych, ani poświęcenia. Dodatkowo powiem Wam, z resztą na zdjęciach widać, że będzie się(...)świetnie prezentował na stole wielkanocnym. Potrzebujemy: 300 g herbatników maślanych 6 jabłek 3 galaretki agrestowe rozpuszczone w 500 ml wrzątku 330 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny + odrobina wrzątku Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, na dużych oczkach, gniazda nasienne wyrzucamy. Odciskamy
MamaOskarkaSernik na Walentynki bez pieczenia to pyszny deser , który będzie idealny na każdą okazję i może królować nie tylko w Dzień Zakochanych. Jest
Di gotujeGórę przykrywa pianka z drobinkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, owocowe, idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach lub imprezach. BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklani mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 2 łyżki oleju JABŁKA PRAŻONE: 1 kg twardych jabłek (waga po obraniu) 3- 4 łyżki cukru z wanilią 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka wody PIANKA STRACIATELLA(...)czekoladę i wymieszać. Wyłożyć piankę na biszkopt i wyrównać. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , galaretka , jabłka , kremówka
https:KKuchniaMniamMama będąc na zakupach zawsze bierze pod uwagę moje kulinarne zdolności! ( Ha! ;D ) Tak było i tym razem … Widziała , że z zakupionych amerykańskich borówek powstanie
Ostra na SłodkoSernik bez pieczenia to propozycja dla wszystkich zajętych smakoszy. Nie zawsze mamy czas na spędzanie długich godzin w kuchni, dlatego sernik bez pieczenia to pomysł na pyszne i szybkie ciasto, które przygotujesz bez użycia piekarnika. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1 szklanka cukru 200 ml mleka 2 budynie bananowe 200g masla Sposób przygotowania: W garnku rozpuszczamy masło(...)masę budyń mieszamy z mlekiem wlewamy z serem gotujemy aż zgęstnieje. Na blaszkę wykładamy ciastka herbatniki wykładamy połowę gorącej masy znowu ciastka masa i na wierzch ciastka zalać galaretką. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na noc. Autor przepisu: Hanna Barszcz Artykuł Sernik bez pieczenia z ciastkami i budyniem bananowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyCiasto marzenie każdego łasucha. Przenikające się w nim warstwy kruchego ciasta, owocowej galaretki, śmietankowo-waniliowego kremu oraz migdałowej bezy zadowolą każdego amatora słodkości. Pomimo trwającego już sezonu na bardziej jesienne owoce postanowiłam wykorzystać rosnące jeszcze w naszym ogrodzie ostatnie późne maliny. Całość tworzy wspaniałą kompozycję w sam raz na pożegnanie lata. Przepis z moimi małymi modyfikacjami pochodzi z bloga mojewypieki.com(...)Bezę najlepiej upiec dzień wcześniej aby się dobrze wysuszyła. Czas przygotowania podany w przepisie nie obejmuje okresów chłodzenia i studzenia poszczególnych warstw ciasta
Milion Smakówwyłożoną papierem do pieczenia formę (28cm x 38 cm) i upiecz w temp. 160 st C do suchego patyczka. (około 30 min). Po wystudzeniu przekrój ciasto na 2 blaty. Rozpuść galaretkę z dodatkiem łyżki żelatyny w szklance wody. Odstaw do ostudzenia. Ubij kremówkę. Do serka dodaj zmiksowane truskawki. Dodaj do masy tężejącą(...)galaretkę i ubitą śmietanę. Po wymieszaniu przełóż masą ciasto. Górną część ciasta polej stopioną czekoladą. Przygotuj polewę truskawkową. Jedną łyżkę galaretki rozpuść w 1 łyżce gorącej wody. Dodaj masło i biała czekoladę - rozpuść je mieszając w kąpieli wodnej tak by powstała różowa. Polej ciasto różową czekoladą. Odstaw ciasto na kilka godzin w chłodne miejsce. Podaj
Gotuj Sam!odmian mali, dzięki czemu możemy cieszyć się tymi owocami aż do późnej jesieni! Ja najczęściej wykorzystuję je do ciast i deserów. Tak też było i tym razem. Kruche ciasto, maliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza. Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Ostrzegam: ciasto wciąga i uzależnia!! :) Spód(...)około 15-20 minut w temp. 190st. Ostudzić. Malinowa galaretka: 600g malin, 2 galaretki o smaku malinowym, 3 szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, laska wanilii, 3 łyżki
Z miłości do słodkościSkładniki: Mus I : 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny z górką Mus II : 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki
Ciastka - domowe słodkościubiłam na sztywną pianę,po czym dodawałam po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiałam mąkę powoli i delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam do tortownicy (kwadratowa o śred. 25 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt(...)tego torciku użyłam tylko jeden biszkoptowy placek ,drugi wykorzystałam robiąc inne. warstwa agrestowa: 500 g bardzo dojrzałego agrestu (dałam pół na pół czerwony i biały) 1 szkl. cukru 2 galaretki pomarańczowe Oczyszczony i umyty agrest włożyłam do garnka,zasypałam cukrem i gotowałam do momentu aż agrest się rozpadnie,sok trochę odparuje i powstanie gęstawy dżem. Do gorącego dżemu wsypałam
Kolorowa kuchnia Elki