Składniki: biszkopt: 5 jajek 100 g cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem kokosowy: 1 budyń śmietankowy 2 szklanki
czarrna od kuchniOwocowa góra lodowa – ciasto bez pieczenia to super pomysł, gdy potrzebujemy deseru na szybko lub nie mamy w domu piekarnika.Zachwycą swoim smakiem przyjaciół i
Smaczne PotrawyLekkie jak chmurka, mało słodkie i pyszne ciasto z pewnością będzie idealnym deserem na ciepłe dni. Czy jest fit? Poczytajcie! Artykuł Proste ciasto jagodowo – truskawkowe
Pieprzyć z Fantazjąrozpływaniu się nad szarlotkami i ciastami kruchymi, dla odmiany proponuję sernik. Zrobiony w sierpniu, kiedy to z komputerem byłam w separacji. Dziś miałam możliwość wykorzystania ostatnich dni tegorocznego urlopu i całkiem znośnej pogody. Pomyślałam o Ostrawie. I serniku. Tym do kategorii bezkonkurencyjnych zaliczonym, od kiedy go po raz pierwszy spróbowałam. Niestety plany zostały zweryfikowane. Przyjemne popołudnie w tak dobrze(...)miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Masę wylewamy na spód ciasteczkowy przygotowany w tortownicy. Ciasto wkładamy do lodówki i przygotowujemy galaretkę w dowolnym smaku i kolorze, na jego wierzch. Oczywiście można pod galaretkę wyłożyć owoce - brzoskwinie z puszki, winogrona. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto, ponownie umieszczamy je w lodówce. Niestety, kilka godzin trzeba się wstrzymywać przed krojeniem. Może się mylę, ale przekonałam
Kronika Piekarnikaczasie kwarantanny, gdy nie wychodziłam z domu. Z produktów, które miałam w spiżarni. 1 warstwa : formę do ciasta (u mnie kwadratowa o boku 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą – łatwiej będzie wyjąć gotowe ciasto. Przyrządzić galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odstawić do ostudzenia. Biszkopty maczać w przestudzonej galaretce i układać na dnie formy. Galaretkę odstawić, aż zacznie
królestwo garówCiasto Leon to mega pyszne miodowo – biszkoptowe ciasto z jabłkami i masą budyniową. Przyznam, że nie spodziewałam się aż takiego głośnego odzewu przez kosztujących tę
Pieprzyć z FantazjąRolada śmietanowa z borówkami to lekkie ciasto na upalne dni. Przygotowuje się ją naprawdę bardzo szybko. Gdy ciasto już się upiecze trzeba szybko je zwijać ze
Pieprzyć z FantazjąEldorado Delikatne bez pieczenia ciasto z serków homogenizowanych, galaretek, gruszek, ozdobione bezami i pokruszonymi orzechami. Składniki: · 185 g herbatników kakaowych · 2 galaretki czerwone · 2 galaretki żółte · 2 galaretki niebieskie · ½ kostki(...)serki homogenizowane miksujemy mikserem z niebieskimi galaretkami, następnie mieszając łyżką dodajemy rodzynki i wykładamy masę na herbatniki, chłodzimy chwilę i układamy pokrojone w kostkę gruszki i zalewamy czerwoną galaretką. Ponownie chłodzimy aż galaretka stężeje. 4. Pozostałe serki homogenizowane miksujemy mikserem z żółtymi galaretkami i wylewamy na ciasto tworząc następną warstwę. 5. Na wierzch układamy bezy, czekoladę
Kulinarna ChwilaŚnieżny Puch to ciasto pyszne, delikatne i lekkie. Dodatkową jego zaletą jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, trzeba tylko poczekać cierpliwie aż stężeje i
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: biszkopt: 5 jajek 100 g mąki pszennej 80 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza orzechowa: 5 białek 80 g cukru 240 g orzechów
czarrna od kuchniŚwięta zbliżają się coraz większymi krokami, a ja spieszę z kolejną recepturą na mazurek. Tym razem jest to przepis na mazurek pachnący pomarańczami.
Przepisy KulinarneCałość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą, wystudzoną ,przygotowanymi w 750 ml gorącej wody galaretkami brzoskwiniowymi. Ciasto schłodzić w lodówce całą noc.Najlepiej smakuje na 2-3 dzień,kiedy placki zrobią się lekko wilgotne, Smacznego
Swojskie jedzonkogotujemy cukinię z syropem przez 15 minut. Gorącą wkładamy do słoiczków i szybko zakręcamy. Cukinia jak ananas przepis doskonale sprawdzi się jako dodatek do tortów z bita śmietaną, ciast z galaretką oraz słodkich deserów. Artykuł Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni
sierotka maRysia w kuchniPyszne ciasto - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno
Moja Galeria Smaku