ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:151/672)

Rolada śmietanowa z borówkami 124

Rolada śmietanowa z borówkami to lekkie ciasto na upalne dni. Przygotowuje się ją naprawdę bardzo szybko. Gdy ciasto już się upiecze trzeba szybko je zwijać ze

Pieprzyć z Fantazją
Bezowe Eldorado 423

Eldorado Delikatne bez pieczenia ciasto z serków homogenizowanych, galaretek, gruszek, ozdobione bezami i pokruszonymi orzechami. Składniki: ·        185 g herbatników kakaowych ·        2 galaretki czerwone ·        2 galaretki żółte ·        2 galaretki niebieskie ·        ½ kostki(...)serki homogenizowane miksujemy mikserem z niebieskimi galaretkami, następnie mieszając łyżką dodajemy rodzynki i wykładamy masę na herbatniki, chłodzimy chwilę i układamy pokrojone w kostkę gruszki i zalewamy czerwoną galaretką. Ponownie chłodzimy aż galaretka stężeje. 4.    Pozostałe serki homogenizowane miksujemy mikserem z żółtymi galaretkami i wylewamy na ciasto tworząc następną warstwę. 5.    Na wierzch układamy bezy, czekoladę

Kulinarna Chwila
Śnieżny Puch – ciasto 197

Śnieżny Puch to ciasto pyszne, delikatne i lekkie. Dodatkową jego zaletą jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, trzeba tylko poczekać cierpliwie aż stężeje i

Pieprzyć z Fantazją
Przekładaniec z kremem budyniowym 205

Składniki: biszkopt: 5 jajek 100 g mąki pszennej 80 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza orzechowa: 5 białek 80 g cukru 240 g orzechów

czarrna od kuchni
Mazurek pomarańczowy 146

Święta zbliżają się coraz większymi krokami, a ja spieszę z kolejną recepturą na mazurek. Tym razem jest to przepis na mazurek pachnący pomarańczami.

Przepisy Kulinarne
Kora orzechowa z brzoskwiniami 234

Całość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą, wystudzoną ,przygotowanymi  w 750 ml gorącej wody galaretkami brzoskwiniowymi. Ciasto schłodzić w lodówce całą noc.Najlepiej smakuje na 2-3 dzień,kiedy placki zrobią się lekko wilgotne, Smacznego

Swojskie jedzonko
Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 173

gotujemy cukinię z syropem przez 15 minut. Gorącą wkładamy do słoiczków i szybko zakręcamy. Cukinia jak ananas przepis doskonale sprawdzi się jako dodatek do tortów z bita śmietaną, ciast z galaretką oraz słodkich deserów.   Artykuł Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto z musem truskawkowym 738

Pyszne ciasto  - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno

Moja Galeria Smaku
sernik cytrynowy bez pieczenia 217

Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, przestygniętą wlewamy do masy serowej i chwilkę miksujemy. Całość przelewamy na schłodzony spód herbatnikowy i wstawiamy do lodówki do stężenia masy. składniki na wierzch ciasta: 1 galaretka cytrynowa 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy wystudzenia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki do całkowitego

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowe dyniowe naleśniki z korzennymi gruszkami w różanym kompocie! 178

ZDROWA JESIEŃ NA TALERZU! To na pewno nie gęste sosy ze śmietaną, ciasta z galaretkami, drożdżówki z cukrem, ani dania z makaronem. Zdrowie nie ma nic wspólnego z wysoka podażą węglowodanów i tłuszczy. Podstawa to dobrze zbilansowana dieta, dobór składników, które wzmocnią nasz układ odporności, jedzenie w tym okresie musi nam dostarczać nie tylko odpowiedniej dawki energii, ale też powinno

SMYKWKUCHNI
Truskawkowa chmurka 405

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Truskawkowa chmurka 405

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 172

również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych), a także przygotowania ciast i galaretek. Warto odkryć dla siebie ten smak i znaleźć najlepsze połączenie. Szczepanówka http://soki.lublin.pl/ http://szczepanowka.pl/ Gospodarstwo Ogrodnicze Kolonia Świdnik Mały 28A 20-258 Lublin Telefon: 663 728 003 E-mail

Obiad gotowy
Mus czekoladowy z awokado 153

kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje deserem, są świeże, dobrej jakości owoce

Moja smaczna kuchnia