ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:163/672)

Śmietanowiec z wiśniami 130

puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i delikatnie połączyć. Tortownicę o średnicy 21 cm natłuścić i oprószyć mąką. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Składniki na masę: 500 g wiśni 2 galaretki wiśniowe 375 ml śmietany(...)łyżki cukru pudru płatki kokosowe Wiśnie umyć i wydrylować. Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody, wymieszać z wiśniami, odstawić do lekkiego stężenia. Na wystudzone ciasto wyłożyć lekko stężałą galaretkę z wiśniami, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, połączyć. Na galaretkę wyłożyć ubitą śmietankę, udekorować płatkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z kisielową pianką – biedronka 250

Przyznam się, że najbardziej podkusiła mnie do wykonania tego ciasta pianka kisielowa. Nie mogłam przejść obojętnie obok masy wykonanej z połączenia kremówki z kisielem i galaretką – musiałam jej spróbować. Wyszło coś na kształt ptasiego mleczka (choć byłam jedyną osobą, która miała takie skojarzenie;) Co mogę stwierdzić z pełną stanowczością, to to, że masy wychodzi(...)dużo, dzięki czemu zwykły biszkopt nabiera niezwykłego, delikatnego oblicza. Natomiast strona wizualna ciasta, czyli wykrawanie kółek przywodzących na myśl tytułową biedronkę, to dla mnie zbyteczny efekt. Ciasto i bez tego, przykryte w całości galaretką smakowałoby równie dobrze, a byłoby dużo bardziej podzielne;) Osobiście ciasto źle mi się w tej formie kroiło i następnym razem z pewnością nie bawiłabym się

Smaki Na Talerzu
Ciasto "Gruszki z miodem" 123

gruszek (waga po obraniu) 5 łyżeczek żelatyny cukier do smaku - według uznania Masa śmietanowa: 330 g śmietany 30% 1 łyżka cukru (ja dałam 3 łyżki) 1 galaretka cytrynowa Składniki na ciasto miodowe zagnieść na jednolite gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na wielkość blaszki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec każdy placek osobno około(...)gruszek dodać ciepłą żelatynę, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Galaretkę zalać 1 szklanką gorącej wody i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec dodać tężejącą galaretkę i chwilę miksować. Na ciasto miodowe wyłożyć po połowie masy śmietanowej i gruszkowej, przykryć ciemnym ciastem. Następnie wyłożyć resztę masy śmietanowej i gruszkowej, przykryć drugim ciastem miodowym. Polać polewą. Polewa

talerz przyjemności
Delicja pomarańczowa 92

cóż to było za ciasto - migdałowy biszkopt, galaretka pomarańczowa i do tego mus czekoladowy oblany czekoladową polewą. Istna delicja tylko dużo lepsza od tych sklepowych i odrobinę większa. Ciasto idealne na święta i specjalne okazje, a my łasuchy takie okazje potrafimy znaleźć każdego dnia. Jeśli nie macie mąki migdałowej lub uznacie, że jest dla Was za droga z powodzeniem możecie(...)połączą się z pianą, na koniec wsypujemy mąkę i całość ostrożnie mieszamy na najmniejszych obrotach miksera, lub łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 22 cm i  pieczemy ok 25 minut w 170 st. C. Galaretka pomarańczowa: 1/2 litra soku pomarańczowego (użyłam świeżo wyciskanego, ale może być sklepowy) 4 łyżeczki żelatyny w proszku opcjonalnie cukier do dosłodzenia Żelatynę

Cynamonowe szczęście
Tarta ze śliwkami i winogronami pod owocową pianką. 109

Dziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy nieśpiesznie pitej w promieniach chłodnego już październikowego słońca. Zaletą tego wypieku jest to, że smak ciasta możemy dowolnie modyfikować zmieniając rodzaj użytej galaretki i owoców, choć ja polecam tę wersję, z owocami wczesnej jesieni(...)wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, zdejmujemy folię i wykładamy nim wysmarowaną tłuszczem formę. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku na jasno złoty kolor. Studzimy. NADZIENIE: 1 białko z dużego jajka 50 g przesianego cukru pudru 400 ml zimnej wody 1 galaretka np. malinowa, o smaku owoców leśnych lub inna odpowiednia do użytych

Rozpustne gotowanie
Ciasto Lodowiec 199

delikatnie nasączać w galaretce, i układać pojedyńczą warstwę na dnie tortownicy. Na nie wyłożyć jasny krem, wyrównać. Na kremie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, namoczonych delikatnie w galaretce. Przykryć je kremem kakaowym, wyrównać. Ciasto schłodzić w lodówce, aż kremy stężeją(...)Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać żurawinę (mrożonych owoców nie trzeba wcześniej odmrażać). Owoce dodać do galaretki, wymieszać (uwaga, z mrożonymi owocami galaretka bardzo szybko tężeje!) Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 155

Pyszny mały torcik z idealnie czekoladowymi blatami ciasta z dodatkiem budyni. Krem jest aksamitny i bardzo mleczny. Przełamaniem smaku jest pomarańczowa galaretka, która dodatkowo nadała ciastu koloru. Polecam na rodzinne spotkania, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy można delektować się rodzinnymi chwilami. Budyniowy biszkopt (tortownica 20 cm): 4 jajka Szczypta soli ¾ szklanki białego cukru 4 łyżki oleju ¾ szklanki mąki pszennej(...)puszystą masę. Stopniowo wlewamy wystudzone mleko. Cały czas ubijając wsypujemy partiami mleko w proszku. Ucieramy jeszcze chwilę, aż krem będzie jednolity i gładki. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do wystygnięcia i delikatnego stężenia. Poszczególne blaty ciasta nasączamy słodką herbatą z cukrem. W tortownicy umieszczamy pierwszy biszkopt. Smarujemy go mlecznym kremem. Następnie wylewamy stężałą galaretkę. Tortownicę wstawiamy do lodówki aby galaretka

VioletoweKucharzenie
Królowa śniegu ciasto bez pieczenia 486

Spód ciasta 170 g ciastek herbatników 90 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć dno tortownicy (o średnicy 26 cm.) i mocno ubić. Włożyć na 15 minut do lodówki. Warstwa serowa 1 kg sera twarogu (dałam wiaderkowy) 400 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 1 niebieska galaretka około(...)ciastka, a na wierzch ułożyć biszkopty. Do drugiej części dodać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody i przestudzoną .Wszystko zmiksować. Wyłożyć masę na biszkopty i wyrównać. Dekoracja ciasta 2 niebieskie galaretki 1 szklanka śmietany kremówki  cukier puder do smaku posypka  Galaretki rozpuścić w 2,5 szklankach wrzącej wody i poczekać aż będzie gęstnieć i wlać na ciasto. Śmietanę

O kuchni z uczuciem
Szarlotka z połówkami jabłek 382

Nawijamy na wałek i przenosimy do blaszki wykładając dno  i boki. Układamy połówki jabłek obok siebie,  wypukłą częścią do góry. Ja zużyłam 20 połówek. Jabłka posypujemy suchą galaretką. Wałkujemy drugą część ciasta i pokrywamy jabłka, łącząc ze sobą brzegi ciasta (zrobiłam to widelcem). Wierzch ciasta delikatnie nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy ok. 45 minut(...)puder ucieramy ze śmietaną na gładką masę). Wierzch posypałam niesolonymi, rozdrobnionymi  orzeszkami pistacjowymi.Szarlotka z połówkami jabłek przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Cudownie kruche i delikatne ciasto otulające ukryte wewnątrz jabłko, zabarwione na zielono dzięki dodatkowi galaretki o smaku kiwi nadało wyrazistości i aromatu. Już mnie nie dziwi, gdy czytam, że to ciasto bywa pieczone po 5 razy w tygodniu. Mogę tylko

mojewypiekiinietylko
Żelatynowe kwiaty 3D w kieliszkach do szampana 225

Galaretki z kwiatami wykonanymi z płynnej żelatyny wyglądają wyjątkowo i niecodziennie.

Przepisy Kulinarne
Ciasto Blue 117

Ciasto Blue to kolejna propozycja na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia , które przygotujecie w kilka chwil. Ciasto pięknie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, lub na większą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Blue jest prosty, szybki i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość zapewne znajdziecie w swojej kuchni, a resztę dostaniecie(...)połączenia. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć delicje. Ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki do lekkiego stężenia. Niebieską galaretkę rozpuścić w 400 ml wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto i całość ponownie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej mamy dla was dodatkowo krótki filmik, w którym

Przepiski.pl
ARE YOU READY TO FREDDIE? I znowu konkurs 164

zimne mleko. Wsypałam zawartość torebki z bitą śmietaną. Miksowałam na najwyższych obrotach przez 3 min. Pod koniec dodałam rozpuszczoną żelatynę i miksowałam kolejną minutę. Całość wylądowała obok galaretek w lodówce.   Ciasto przygotowałam minimum 4-5h później. Najpierw rozpuściłam czekoladę w kąpieli wodnej. W osobnej miseczce rozpuściłam masło. Białka ubiłam na pianę ze szczyptą soli. Żółtka zmiksowałam z cukrem(...)formy (uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia,  o średnicy 18 cm). Zapiekałam 50 min. w 150st.. Wystudziłam. W czasie wystudzania ciasto standardowo pięknie opadło. Powstałą dziurę wypełniłam bitą śmietaną, a górę "obsypałam" kostkami kolorowych galaretek

bastalena
Ciasto Smerfetka 57

Ciasto Smerfetka to pomysł na pyszne i niesamowicie proste do przygotowania ciacho bez pieczenia, z którym każdy sobie poradzi. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt 6 jaj 1 szkl. cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić i dodawać kolejno pozostałe składniki. Piec przez ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym(...)Masa ze śmietaną 2 galaretki 400 ml śmietany 30% Galaretki rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietanę i dodać galaretkę. Wylać na biszkopt i włożyć do lodówki. Galaretka z owocami 2 galaretki borówki Rozpuścić galaretki w 400 ml gorącej wody. Owoce ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Cytrynowiec z delikatną pianką 677

Delikatne ciasto z domowej cukierenki Apetycznej Babeczki, idealnie swoją świeżością wpisuje się w pierwszy dzień wiosny. Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki cukru kryształu - 4 łyżki mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżki budyniu waniliowego - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii - skórka otarta z całej cytryny - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cytrynowa pianka: - 2 opakowania śnieżki - 1/2 litra mleka(...)zupełnego rozpuszczenia, odstawiamy do wystudzenia. 2. Mleko łączymy ze śnieżką, ubijamy wg. przepisu, następnie łączymy z tężejącą galaretką, miksujemy i wylewamy masę na wystudzony biszkopt. Odstawiamy ciasto do lodówki. Wykonanie galaretki: 1. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, mieszamy i studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na warstwę pianki cytrynowej, a następnie ciasto wstawiamy z powrotem do lodówki. Wykonanie

Apetyczna babeczka
ciasto z kruszonych pierniczków z wiśniami 258

Przepyszne ciasto z lekko piernikową nutą, pianką i wiśniami w galaretce. Spód jest dość nietypowy, bo zamiast mąki dodajemy rozdrobnione pierniczki. Daje to bardzo fajny efekt, ciasto dzięki temu jest oryginalne.  Chociaż dopiero zaczęła się jesień to myślę, że na świątecznym stole też mogłoby się pojawić.  *foremka 23*28 cm Składniki: na ciasto: 5 jajek 250 g pierniczków(...)około 20-25 minut. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty, górny pokruszyć. Dwie galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wystudzić. Śnieżkę ubić z mlekiem, wlać galaretki. Do tej masy dodać pokruszone ciasto i od razu wyłożyć je na piernikowym spodzie. Wiśnie odsączyć (sok zachować) i ułożyć je na piance, lekko dociskając. Sok z wiśni uzupełnić wodą tak, żeby było

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania