Barmar w swojej ofercie posiada wysokiej jakości, ekologiczne Bio musli Adama, z tej samej serii pochodzi również czekoladowe ciasto Adama, o którym pisałam tutaj :). Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków :) Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze(...)pierwszym miejscu w składzie musli znajdziemy płatki sojowe, produkowane oczywiście z soji, odznaczające się wysoką zawartością białka. Następnie: orzech włoski, płatki migdałów, sezam, płatki dyni, słonecznik, maliny, czarna porzeczka, wiśnia, wiórki kokosowe. Skład mówi sam za siebie, musli musi być pyszne i takie jest! :D 100 g mieszanki dostarcza: kcal: 396 białko: 36,4 g węglowodany
Zdrowie na języku :Pnależy stosować ją z umiarem. W przeciwnym razie produkt końcowy będzie przesuszony. Ma lekko wyczuwalny posmak kokosa , przez co niektórzy nie stosują jej w wytrawnych potrawach. W deserach oraz ciastach , a także omletach sprawdza się jednak wyśmienicie. Tłuszcz Tutaj właściwie wybór należy do Was. Nada się każdy tłuszcz, który nadaje się do obróbki termicznej. Ja z reguły używam masła klarowanego(...)schłodzeniu puszki mleka kokosowego . Alternatywnie, można zastąpić ją także jogurtem kokosowym . Keto ciastka maślane z cynamonem Cynamon Istotny składnik wszelkich jesiennych kreacji, w tym zwłaszcza tych na bazie dyni . Podstawowy składnik przyprawy do piernika (przepis na domową wersję znajdziecie tutaj ). Obie idealnie sprawdzają się w dyniowych wypiekach i deserach . Najlepiej korzystać z cynamonu cejlońskiego , który – w przeciwieństwie do zwykłego cynamonu
Modern Cave GirlLubię te popołudnia kiedy mogę zamknąć się w kuchni i rozpocząć spektakl improwizacji kulinarnych. Tym razem padło na sałatkę. Do jej przygotowania potrzebujemy: 1 opakowanie
Emskie Smakiugotowaniu można przetrzeć przez gęste sitko, aby pozbyć się większych drobinek dyni.Nie jest to jednak konieczne. Stosować jako dodatek do kawy lub do deserów, na przykład lodów czy też ciast. Można zrobić większą ilość tego syropu. Wrzący przelać do wyparzonych słoiczków, a te odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Zimą przyda się taki syrop na pewno. Może to też być(...)także syropu imbirowego , który a pewno rozgrzeje Was w chłodne dni lub piernikowego syropu nie tylko do kawy. * Dyniowe puree można zrobić na dwa sposoby: można dynię ugotować po rozdrobnieniu lub upiec w piekarniku pokrojoną w mniejsze kawałki, a następnie zmiksować blenderem. Przepis dodaję do cotygodniowej akcji " Błyskawiczne piątki ". Zapraszam do dołączenia do otwartej grupy facebookowej , gdzie
Codzienna kuchnia niecodziennadyni 1 płaska łyżeczka cukru 1 i 1/2 czubatej łyżeczki soli 350 ml ciepłej wody 1. Drożdże rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody wraz z 1 łyżeczką cukru i odstawiamy do lekkiego ruszenia. 2. W misce umieszczamy mąkę i pozostałe składniki wraz z lekko podrośniętymi drożdżami, całość dokładnie mieszamy/wyrabiamy, przykrywamy folią i odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Po wyrośnięciu, ciasto
Gotowanie...to proste !łyżka cukru • 1,5 łyżki oleju • 1,5 łyżeczki soli • 1/2 szklanki ziaren słonecznika • 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego • 1/2 szklanki pestek z dyni Sposób przygotowania: 1. Przygotować keksówkę o długości 30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia i posmarować olejem. Może to być nieco mniej niż przewidziane 1,5 łyżki(...)miseczki rozkruszyć drożdże, posypać je cukrem i rozetrzeć, aż się rozpuszczą. 3. Drożdże dodać do pozostałych składników. Wsypać ziarna. 4. Wymieszać je dokładnie łyżką na jednolitą masę. 5. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki. 6. Wierzch chlebka wygładzić łyżką zwilżoną wodą. 7. Chlebek odstawić do wyrośnięcia pod przykryciem (rośnie bardzo szybko). 8. Piec na złoty kolor w opcji góra-dół
W mojej kuchnigratisie ;p) Po wyrobieniu ciasta odłóż 4 łyżki do słoika i zostaw w lodówce – przydadzą ci się do kolejnego wypieku chleba. Przechowuj je nie dłużej niż 3 tygodnie. Dwie blaszki (keksówki) lub jedną dużą prostokątną posmaruj olejem i obsyp bułką tartą. Wyłóż chleb do blaszek. Wygładź wierzch ciasta ręką zmoczoną w wodzie. Możesz ciasto posypać ziarnami słonecznika lub makiem(...)żytniej 3/4 kg mąki pszennej wrocławskiej około 7 szklanek wody 2 łyżki miodu 1 łyżka soli 1/2 szkl. otrąb żytnich 1/2 szklanki płatków owsianych garść ziaren słonecznika garść ziaren dyni garść ziaren siemienia lnianego garść ziaren sezamu garść ziaren żurawiny zakwas Wykonanie ZAKWAS Pierwszego dnia, najlepiej rano wsyp do miseczki mąkę i wlej wodę. Zamieszaj łyżką, żeby uzyskać jednolitą masę
Eat me! Fit me!dyni - ja użyłam Bio Pestek z Polskich Młynów 1/4 szklanki pestek słonecznika -ja użyłam Bio Słonecznika z Polskich Młynów 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli WYKONANIE Przygotowanie tego chlebka jest bardzo proste.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w naczyniu do uzyskania gładkiej masy.Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy trochę więcej wody. Tak przygotowane ciasto odstawiamy
Mała w garnku mieszaTego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron spaghetti z małżami to danie, które nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi czy pomysł na romantyczną kolację z najbliższą osobą. Małże bogate są w wapń
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dyni oraz migdały uprażyć lekko na suchej patelni. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Miód lekko rozpuść i wymieszaj wszystkie pozostałe składniki (oprócz czekolady). Przełóż masę do blaszki do pieczenia wysmarowanej olejem oraz wysypanej lekko mąką. Upiecz w piekarniku (około 30 minut – do zarumienia) w 180ºC. Na koniec na wierzch wylej rozpuszczoną czekoladę i odstaw do ostygnięcia. Ciasto pokrój
wysmienitydyni 2 łyżki nasion chia 2 łyżki siemienia lnianego Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do garnka z założonym mieszadłem wlewamy wodę, dodajemy pokruszone drożdże oraz cukier i łyżkę mąki. Ustawiamy prędkość 4, temp. 35⁰C i czas 2 minuty. Po tym czasie dodajemy przesiane obie mąki, sól, oliwę oraz ziarna. Ustawiamy prędkość 7 i czas 2 minuty. Gotowe ciasto przekładamy
Kuchnia w czekoladziedyni, sezam Drożdże rozkruszyć i włożyć do miseczki, zasypać cukrem i rozetrzeć. Dodać łyżeczkę mąki pszennej, połowę ciepłej wody i wymieszać. Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypać obie mąki, sól, oliwę, resztę ciepłej wody i wyrośnięty rozczyn z drożdży. Wymieszać łyżką, a gdy masa będzie zbyt gęsta dodać 2-3 łyżki wody. Miskę z ciastem chlebowym
Pieguskowa Kuchniadyni 1 łyżka siemienia lnianego Dodatkowo żółtko + trochę mleka do wysmarowania chleba. Wykonanie: Ciepłą wodę i mleko wlać do miski, dodać pokruszone drożdże i cukier. Wymieszać, przykryć ściereczką i zostawić na 15-20 minut żeby drożdże zaczęły pracować. Następnie wsypać ziarna, sól i wymieszać. Dodać mąkę. Wyrobić mikserem z hakami. Można trochę podsypać mąka, ale nie dużo. Wyrobione ciasto
Agusiowe smakołykidyni 1 jajko 200 ml mleka 60 g masła 65 g miodu 200 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło z miodem rozpuścić, przestudzić. Dodać mleko, roztrzepane jajko i dyniowe puree, połączyć. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sól i cynamon, wymieszać. Do suchych składników wlać mokre, dokładnie wymieszać. Nakładać porcje ciasta
Pożeraczka, czyli raz adobrze