ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:216/386)

Kolorowa sałatka z tofu 76

zielony kalafior romanesco i fioletowa marchew. Natomiast uczucie sytości na długo zapewnia kasza gryczana ugotowana z pestkami dyni oraz tofu marynowane. PRZEPIS KOLOROWA SAŁATKA Z TOFU Składniki: 1 cukinia 150g kalafiora romanesco 0,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 1 bułka z ciasta francuskiego z nadzieniem pomidorowym 50g tofu marynowanego 1 marchew fioletowa 1 marchew pomarańczowa kawałek papryki żółtej sól ulubiona

Dorota Smakuje
Sałatka grecka (keto, low carb) 84

Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème

WegePrzepis
5 powodów dla których warto piec chleb w domu 88

kuchni. Ogromne znacznie ma tutaj również dobry i sprawdzony przepis. Nie musicie mieć maszyny do wyrabiania ciasta, zrobicie to przy pomocy dłoni. Można eksperymentować – możecie przygotować chleb z dowolnymi składnikami i ziarnami, jakie lubicie. To może być połączenie słonecznika i dyni, albo chleb z suszonymi pomidorami, cebulką i oliwkami. Satysfakcja – to ta radość, kiedy każdy kolejny bochenek chleba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłkowo-cynamonowe scones 82

wypiekania. Każda z nich daje różne możliwości wykorzystania sezonowych warzyw i owoców. Jesień to jabłka , gruszki, dynia, a późną wiosną rabarbar, truskawki. Za każdym razem kiedy sięgam po takie produkty to już wizualizuję sobie pyszne, pachnące wypieki. Nawet latem wypiekam ciasta, bo i tak robię to rano, a nie ma nic piękniejszego niż poranne, rześkie powietrze roznoszące zapachy z piekarnika

rabarbarowo
DYNIOWY ŚMIETANOWIEC bez pieczenia 96

jesteśmy zauroczeni tym ciastem. Jest proste, szybkie i zawsze wychodzi. A smakuje obłędnie. Inspiracja - przepis Anety G.    śmietana 30 % 600 ml serek mascarpone 300 g puree z dyni 380 g cukier puder 6 łyżek + cukier waniliowy 1/2 łyżki żelatyna 2 lekko czubate łyżeczki gorąca woda 1/4 szklanki ( 60-62 ml ) herbatniki kakaowe z dodatkiem czekolady czekolada gorzka

Smaczne moje
Mus dyniowy z imbirem i pomarańczą 117

Aksamitny i kremowy mus dyniowy, nie zbędny w przygotowaniu pysznych deserów, naleśników oraz ciast ale można go po prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Przepis ten jak i wiele innych znajdziecie w jesiennym numerze Aromat. Składniki: 4 kg dyni 2 szklanki cukru 1 szklanka wody Korzeń imbiru ok. 3 cm sok wyciśnięty z 4 pomarańczy i skórka z 4 pomarańczy Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto „Arbuz” 214

zastąpić chocolate chips, a nawet pestkami dyni czy słonecznika. Jeśli jednak zależy Wam by było świeżo i orzeźwiająco, wybierzcie borówkę amerykańską – to moim zdaniem najlepszy wybór Co do galaretki to wybrałam tę o smaku Arbuzada – ma taaaaki śliczny różowy kolor i idealnie mi tutaj spasowała <3 Przygotowując to ciasto nawet w połowie nie przypuszczałam, że będzie

Smaki Na Talerzu
ODCHUDZONY PIERNIK DYNIOWO-ORKISZOWY 177

pierników oraz szczyptę soli, mieszamy i odstawiamy do drugiej miski dodajemy mokre składniki czyli puree z dyni, mleko, olej oraz jajko, mieszamy do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy do połączenia składników, na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz krótko mieszamy ciasto przekładamy do formy keksowej (30x11cm)wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45 minut

Słodkie zapomnienie
Dżem dyniowo-pomarańczowy 129

Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: ok. 10 słoiczków (po +/- 400g) Drukuj Dżem dyniowo-pomarańczowy By Piotr 13 listopada 2018 Składniki: dynia - 3kg sok z pomarańczy

Pogotujmy.pl
Bułki orkiszowe 118

jajko. 50g miękkiego masła, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, garść ziaren (słonecznik, dynia, siemię lniane) Sposób przygotowania bułek orkiszowych: Mąkę, drożdże, wodę, masło, jajko sól   cukier oraz większą część ziaren łączę ze sobą i wyrabiam gładkie ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1,5 – 2 godziny. Wyrośnięte ciasto zagniatam przez chwilę, dzielę

Gotuj Się Kto Może
Wytrawne muffiny dyniowe 190

imbiru 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 6 kulek mini mozzarelli wykonanie: W misce mieszamy razem pure z dyni, jajka i oliwę. W drugiej misce łączymy mąkę, parmezan oraz przyprawy i sodę. Mokre składniki przewalamy do suchych i energicznie łączymy ze sobą. Ciastem wypełniamy foremki do muffinek. Do każdej wkładamy na środek kulkę mozzarelli. Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 199

mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki pestek dyni sałata dwukolorowa 3 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oleju 2 lyżki miodu 3 lyżki octu winnego

codojedzenia
CIASTECZKA DYNIOWO-CZEKOLADOWE 162

moich dyniowych przepisów :) CIASTECZKA: Do miski wsyp wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj puree z dyni i ostudzone, rozpuszczone masło oraz groszki czekoladowe lub posiekaną w kosteczkę czekoladę.. Wymieszaj całość chwilę drewnianą łyżką, po czym wyrób rękami jednolite ciasto.  Nabieraj rękoma kawałki ciasta wielkości dużej śliwki i układaj na blasze, lekko dociskając ciastka od góry

Słodko-Słony Świat Ilony
Placuszki dyniowo-cukiniowe z imbirem 169

zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Do miski przełożyć odciśniętą z soku cukinię,dynię,cebulę. Dodać starty imbir,kurkumę,jajka,obie mąki,doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,kłaść po 1 łyżce ciasta i smażyć placuszki na rumiano z obu stron. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło z ulubionym sosem

Kolorowa kuchnia Elki
CIASTO Z BATATÓW (proste) 240

Wraz z końcem lata na moim talerzu zrobiło się bardzo pomarańczowo - jem teraz dużo dyni, marchwi i batatów. Te ostatnie smakują mi zwłaszcza w wersji słodkiej. Regularnie robię mus z tego przepisu - klik , a wczoraj zdecydowałam się na ciasto. Dobrze, że upiekłam niedużą porcję, bo wszystko od razu zjadłam ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Ciastka pełne ziarenek - bez mąki 135

ulubione ciasteczka - pełne ziarenek i miodu, bez mąki i bez cukru. Składniki: 100g ziaren słonecznika 100g ziaren dyni 100g suszonej wiśni 150g otrąb owsianych 2 jajka 2 łyżki miodu Wszystkie składniki mieszamy, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce wykładamy łyżkę ciasta, formujemy ciasteczko. Masa będzie bardzo luźna, ale po upieczeniu i wystudzeniu ciastka będą zwarte.  Pieczemy przez

Gotowanie i blogowanie
Chleb ciemny wieloziarnisty 117

lnianego 6 łyżek łuskanego słonecznika 1/2 szklanka otrąb pszennych lub żytnich 3 łyżki sezamu 2 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka soli 25 g świeżych drożdży 1/2 litra wody Mąkę, ziarna, sól  i pokruszone drożdże wymieszać dokładnie. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Wyrobić ponownie

Kubki smaku
Ozdoby z masy solnej – z kawą i cynamonem 202

miski. Kawę rozpuścić w wodzie, dolać całość do suchych składników i dobrze wymieszać. Stolnicę oprószyć mąką, ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wycinać kształty : gwiazdki, serduszka, dzwonki lub inne świąteczne kształty. Udekorować np. pestkami jabłka, pieprzem kolorowym, pestkami dyni itp. Suszenie : Gotowe dekoracje ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem i suszyć w temperaturze

Niebieski kubek z kawa
Kruche ciasteczka z orzechami i migdałami 139

rodziny! 300g mąki 200g margaryny 100g cukru pudru żółtko szczypta soli jajko do posmarowania migdały, orzechy, pestki dyni do dekoracji  Mąkę i cukier puder przesiać, dodać szczyptę soli, margarynę i posiekać. na koniec dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Układać

Smakołyki Asi
Batoniki marchewkowe 125

  Składniki marchewka, 500g płatki owsiane, 200g maka pszenna, 160g orzeszki ziemne niesolone, 100g pestki dyni, 50g pestki słonecznika, 100g sezam, 50g rodzynki, 50g żurawina suszona

Gotowanie moimi oczami
Muffiny z dynią, jabłkiem i pigwowcami 115

dolać maślankę. Ponownie zmiksować. Dosypać suche składniki. Szybko zmiksować tylko po to, by składniki się połączyły. Dodać dynię i jabłko, wymieszać łyżką. Przełożyć po łyżce masy do foremek na muffiny. Do każdej foremki włożyć teraz po łyżeczce marmolady. Dopełnić foremki resztą ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. pół godziny. Muffiny są wilgotne w środku. Najlepiej smakują

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe bajgle - przepis 231

wody letniej  1 jajko do posmarowania  ziarna do posypania (mak, sezam, czarnuszka, pestki dyni, słonecznika, itd.) ok 2 litrów wody do parzenia  SPOSÓB WYKONANIA :  Mąkę, sól, drożdże 1 łyżkę cukru wsypujemy do miski, dodajemy wodę i wyrabiamy ciasto na gładkie i elastyczne. Jeśli mąką wchłonęła wodę i ciasto jest zbyt suche, dolejemy jeszcze odrobiny wody. Przykrywamy

Basia w kuchni
Ricottowy muffin nadziany jesienią. 154

soli coś do osłodzenia porządna łyżka masła orzechowego (im więcej tym lepiej :D) porządna łyżka pure z dyni hokkaido (z 50g) szczypta soli, ew. coś do posłodzenia, cynamon (wszystko porządnie wymieszać) Suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy mokre i miksujemy, przekładamy ciasto do foremki/papilotki, wypełniając ją do połowy, nakładamy farsz(ew. wtykamy kilka malin)* i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy

More food, love and dreams
Żytni chleb na drożdżach 184

wody 3 łyżki oliwy 1 łyżka melasy 1 łyżka soli 100 ml pestek słonecznika 100 ml pestek dyni 50 ml nasion siemienia lnianego W pojemnej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz nasion. Pozostaw na 30 minut, po czym dodaj nasiona i wymieszaj. Ciasto powinno być dosyć luźne. Przełóż ciasto do dwóch form wyłożonych papierem do pieczenia, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia

codojedzenia
Dyniowe kluski kładzione na mleku - pierwszorzędne jesienne śniadanie 162

małe kawałki i ścieram każdy do momentu natrafienia na skórę i ten patent zawsze się sprawdza. ;) Startą dynię przekładamy na lnianą ściereczkę i dokładnie odciskamy sok. Odsączoną przekładamy do miski. Dodajemy jajko, szczyptę soli oraz kardamonu i mąkę. Dobrze mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie (powinno dać się dobrze formować, ale nie być ścisłe) można podsypać je większą ilością mąki

Kuchenna Kontrrewolucya
934. Gofry trochę inaczej. 173

    Dyniowe gofry z rukolą, camembertem oraz orzechami;  z sosem miodowo-musztardowym  ... bo nie samymi ciastami człowiek żyje..a po głowie chodzą mi

More food, love and dreams
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 243

cieście ułożyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi piec 10 minut. Zdjąć obciążenie i papier, podpiec jeszcze 5-7 minut. Masa serowa 500 g twarogu na sernik zmielonego trzykrotnie 250 g mascarpone 180 g drobnego cukru 2 żółtka 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 375 g puree z dyni 2-3 łyżki

Pełny talerz
Chleb pszenny z sezamem 147

przykryj folią spożywczą i odstaw na 30-40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  4. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części i przełóż do przygotowanych foremek, odstaw do ponownego wyrośnięcia na ok 30 minut. Wierzch chleba posyp sezamem, słonecznikiem lub dynią. 5. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do tem. 200C. Na ostatnie 10 minut chleb przełóż na spód piekarnika

Apetyczna babeczka
Chleb dyniowy 118

mleka 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 50 g masła 500 g   puree z dyni    Masło roztapiamy i studzimy. Mleko podgrzewamy. Mąkę przesypujemy do dużej miski, dodajemy drożdże i mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.   Gdy ciasto ładnie wyrośnie przekładamy

kulinarnyswiatdomi
Chleb z serem i pestkami dyni 103

świeżych ziół (u mnie oregano, majeranek, tymianek, bazylia) 100 g pestek dyni (u mnie od Polskich Młynów ) 100 g żółtego sera sól Najpierw kroimy ser żółty w drobną kostkę. Do miski wsypujemy mąkę. Później dodajemy sól, posiekane zioła, drożdże i cukier. Następnie dolewamy połowę wody i zaczynamy wyrabiać ciasto. Później dodajemy pokrojony ser i resztę wody. Chleb wyrabiamy(...)minut, aż będzie gładki i zwarty (ja użyłam do tego robota kuchennego z hakiem). Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie keksówka). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 220°C (góra-dół) z pojemnikiem z wodą na dnie. Pieczemy chleb przez około 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę

PatiGotuje
Owsiane ciasto ze śliwkami i migdałami 154

śliwki już dawno się zaczął sezon, a już widzę, że pojawiać się zaczyna dynia na blogach – no na to nie jestem jeszcze mentalnie gotowa i odmawiam:) Tymczasem cieszę się śliwkami i zajadam je w różnych konfiguracjach. Dziś mam dla Was super proste i przepyszne owsiane ciasto ze śliwkami mi migdałami, które upiekłam w zeszły deszczowy weekend ku pokrzepieniu. Robi

Cooking for Emily
Owsiane ciasto ze śliwkami i migdałami 155

śliwki już dawno się zaczął sezon, a już widzę, że pojawiać się zaczyna dynia na blogach – no na to nie jestem jeszcze mentalnie gotowa i odmawiam:) Tymczasem cieszę się śliwkami i zajadam je w różnych konfiguracjach. Dziś mam dla Was super proste i przepyszne owsiane ciasto ze śliwkami mi migdałami, które upiekłam w zeszły deszczowy weekend ku pokrzepieniu. Robi

Cooking for Emily
Chleb wieloziarnisty na drożdżach 222

mąki pszennej typ 750 200 g mąki pszennej z pełnego przemiału typ 1850 1 łyżka soli 1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/2 szklanki pestek z dyni 1/4 szklanki maku Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z miodem i z ok 1/2 szklanki ciepłej, ale nie gorącej wody. Zbyt gorąca woda zaparzy drożdże i chleb nie wyrośnie. Przykryć ściereczką(...)pieczenia. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika, ciasto posmarować z wierzchu wodą. Piec w 220 stopniach przez 30-40 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na kratce. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Chleby na drożdżach , Pieczywo Tagged: drożdże , len , mak , miód , mąką pełnoziarnista , pestki dyni , słonecznik

https:KKuchniaMniam
Bułgaria na talerzu. GULASZ JAGNIĘCY Z DYNIĄ I PAPRYKĄ. 163

chciał, że się zakwalifikowałam. Wcześniej prezentowałam ciasto bułgarskie CAPRISE , które także przyrządzone  zostało specjalnie na konkurs. Dziś natomiast prezentuj ę danie główne, konkursowe. Mam nadzieję, że zasmakuje nie tylko wielbicielom nietypowych połączeń. Wybaczcie za fatalne zdjęcie, ale niestety swoje gdzieś posiałam i nie mam pojęcia gdzie. Sycący i rozgrzewający gulasz jagnięcy z dynią i papryką . Dodatek powideł śliwkowych wzbogaca

W kuchni Karmel-itki
Pszenne bułeczki 144

najmniej kilkadziesiąt razy i przez ten czas troszeczkę  zmodyfikowany. Ostateczny przepis poniżej. Z takich proporcji wychodzi ok 20 średniej wielkości bułeczek. Ja często dzielę już wyrośnięte ciasto na połowę i jedną część przeznaczam na bułeczki a z drugiej formuję niewielki bochenek chleba nacinam w poprzek w paru miejscach i lekko oprószam mąką. Połowa pieczywka znika zanim jeszcze zdąży(...)posmarowania ewentualnie ziarna do posypania (sezam, otręby, mak, słonecznik, pestki dyni - co kto lubi) Drożdże rozetrzeć w dość dużym naczyniu (rozczyn zwiększy swą objętość kilkukrotnie) z cukrem, 1/4 szkl. wody i łyżką mąki. Pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 5min. Do dużej misy w której będzie wyrabiane ciasto wsypać połowę mąki, sól, rozczyn z drożdży, mleko i wyrabiać, najlepiej robotem

Maślane ciasteczko
Prosty przepis na chleb domowy 93

jeden z najprostszych do przygotowania a jednocześnie bardzo smacznych chlebów, potrzeba mu jedynie czasu. Pieczywo to potrzebuje metody pieczenia w rozgrzanym naczyniu żaroodpornym, dzięki której ma chrupiącą skórkę. Ciasto na chleb należy zaczynić jednego dnia (po prostu wymieszać wszystkie składniki) a drugiego lub trzeciego dnia po prostu go przełożyć do formy i upiec. PROSTY PRZEPIS NA CHLEB DOMOWY Składniki: 250g(...)soli morskiej 2 łyżeczki siemienia lnianego 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion słonecznika Jak zrobić prosty przepis na chleb: Najpierw w misce mieszamy mąkę, drożdże (jeśli używamy świeżych rozpuszczamy je w wodzie) i sól. Potem dodajemy pestki, mieszamy. Następnie dodajemy 500ml chłodnej wody. Mieszamy wszystko łyżką. Potem powstanie ciasto dość luźne, będzie wilgotne i lepkie. Następnie ciasto zostawiamy

Dorota Smakuje
Chleb żytni na zakwasie z ziarnami 41

świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można(...)szklanki ziaren siemienia lnianego 1/3 szklanki łuskanych pestek słonecznika 1/3 szklanki łuskanych pestek dyni 1 łyżeczka soli Mąki wsypujemy do miski. Dodajemy do nich zakwas, dodatki, sól i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką). Masa będzie klejąca, uprzedzam. Keksówkę cienko smarujemy olejem, ciasto przekładamy do keksówki (można je delikatnie wyrównać palcami lekko posmarowanymi olejem). Przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy

Kardamonovy
Chleb żytni na zakwasie z ziarnami 62

świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można(...)szklanki ziaren siemienia lnianego 1/3 szklanki łuskanych pestek słonecznika 1/3 szklanki łuskanych pestek dyni 1 łyżeczka soli Mąki wsypujemy do miski. Dodajemy do nich zakwas, dodatki, sól i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką). Masa będzie klejąca, uprzedzam. Keksówkę cienko smarujemy olejem, ciasto przekładamy do keksówki (można je delikatnie wyrównać palcami lekko posmarowanymi olejem). Przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy

Kardamonovy
drożdżowe bułeczki z ziołami prowansalskimi 201

posmarowania bułek - pestki dyni do posypania Mąkę wsypać do miski ,Z drożdży ,cukru i części mleka zrobić rozczyn i wlać do zagłębienia w mące, obsypać odrobiną mąki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10minut  po tym czasie wrzucić resztę składników i mieszać 10 minut na wolnych obrotach a jeśli wyrabiamy ciasto ręcznie to dłużej(...)czasie ciasto  wyrabiamy ręcznie ok minutę i dzielimy na 11-12 kawałków ,formujemy bułki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,robimy po dwa ukośne nacięcia na każdej bułce , ,przykrywamy i odstawiamy jeszcze na 40 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni , Wyrośnięte bułki smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy pestkami dyni i pieczemy 18-20 minut . Wykładamy

Wypieki Rene
Florentynki 93

wszystko jest dla ludzi, byle z rozsądkiem, bo jeśli będziemy zjadać całą blachę ciasta na raz to żadne magiczne tabletki na odchudzanie nie pomogą. Składniki: 2 małe jajka 100 g erytrytolu ( możecie użyć cukru) 200 g słonecznika  120 g płatków migdałowych 50 g pestek dyni 30 g sezamu 30 g siemienia lnianego 30 g suszonej żurawiny  Wszystkie składniki

Cynamonowe szczęście
Fit ciasto dyniowe z ziarnami 166

tego ciasta jestem bardzo dumna. Powiem nieskromnie, że to najlepsze ciasto tego typu jakie jadłam. Wilgotne, mięciutkie a ma sporo ziaren i suszonych owoców. Blaszka ( u mnie 23x23) wyłożona papierem i wysmarowana olejem I. 1/2 szklanki płatków owsianych 5 sztuk śliwek kalifornijskich 5 sztuk suszonych moreli najlepiej niesiarkowanych 50 gram orzechów pekan lub włoskich 3 łyżki siemienia lnianego mielonego(...)pieczenia i sodę oraz przyprawy. Następnie dodać startą dynię i jabłko. Całość wymieszać delikatnie łopatką. Dodać składniki z I. Wymieszać. Przełożyć do blaszki, wyrównać wierzch. Piec w 180 stopniach godzinę. Wyjąć i wystudzić. Gorzką czekoladę ( wzięłam 50 gram) rozpuśćić w kąpieli wodnej dodać łyżeczkę oleju i położyć na wierzch ciasta. Posypać posiekanymi orzechami i żurawiną ( dodałam także listki greckiej bazylii

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania