ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:208/386)

Wegańskie razowe ciastka wegańskie 192

płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut. Smacznego

greenscarf
Pełnoziarniste bułeczki z suszonymi pomidorami i posypką 205

posypania: sezam, siemię lniane, słonecznik, ziarna dyni i płatki owsiane. Przygotowanie Połowę mąki przesiać, wkruszyć drożdże, wsypać cukier i wlać wodę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie dodać resztę przesianej mąki, sól, olej z suszonych pomidorów oraz drobno pokrojone suszone pomidory i dowolną ilość wymieszanych ziaren. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od rąk

Z miłości do słodkości
Rolada dyniowa z mascarpone i malinami 200

zmiksować. Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać stopione masło i purre z dyni.  Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, dodać do mąki. Wszystko dokładnie zmiksować. Na koniec ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, przełożyć do miski i delikatnie wmieszać w ciasto. Płaską blachę, ja użyłam tej z wyposażenia piekarnika posmarować olejem i wyłożyć papierem

Gosia gotuje
Ciasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewą 464

dziewczynek. Łączymy Halloween z tradycyjnymi Andrzejkami i zamierzamy smakowicie się bawić. Dynie też już czekają na swoją kolej :) A co do pieczenia. Nie miałam okazji w tym roku piec nic dyniowego, szkoda może zrobię to w weekend. A dziś mam dla Was przepysznie czekoladowo-kawowe ciasto z cudownie czekoladową polewą. Świetnie smakuje na ciepło, jeden kawałek ma na pewno pełno

Słodkie Przyjemności
Produkty pełne magnezu – dla profilaktyki i uzupełnienia niedoborów 76

Aby zapobiegać niedoborom magnezu, warto włączyć do diety produkty bogate w ten pierwiastek. Do najlepszych źródeł magnezu należą orzechy i nasiona, zwłaszcza migdały, nasiona dyni i

Przepiski.pl
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 193

trzeba. Robimy na wyczucie! :) Składniki dokładnie mieszamy i zaczynamy rozrabiać ciasto. - Wszystkie wskazówki dotyczące ciasta bezglutenowego i zwykłego: TUTAJ (w przepisie na pierogi ruskie) DODATKOWO: - Mieszanka Bezglutenowa "EUFORIA" - Mieszanka - Pomidory z Czarnuszką i Czosnkiem Niedźwiedzim. - tarty ser żółty MIESZANKA EUFORIA OD ZIARENKOWO: Prażone ziarna: słonecznik, dynia, konopie siewne - PRODUKT BEZGLUTENOWY: "to prawdziwa rozkosz dla ciała i ducha – tę mieszankę prażonych(...)bogaty w żelazo, potas, wapń i cynk oraz w wit. A, E, D i witaminy z grupy B, dba o naszą skórę, wzmacnia wzrok i reguluje pracę trzustki. Pestki dyni to bogactwo kwasu foliowego, magnezu, potasu, fosforu, żelaza, cynku i miedzi, a także witamin: E, B1 oraz B2. Produkt ten został nagrodzony odznaczeniem "Doceń Polskie", a ponieważ jury przyznało

Wypisz Wymaluj
Gulasz z wołowiną, marchewką, dynią i pieczarkami oraz kluski śląskie 183

gębie! Składniki: 1/2 kg ziemniaków 5-6 łyżek mąki ziemniaczanej (ewentualnie więcej jeśli masa zbyt mocno by się kleiła) szczypta soli 300 gram udźca wołowego 4 marchewki 1/5 dużej dyni (moja była mrożona z poprzedniego sezonu) 200 ml białego wina 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 200 ml bulionu 400 gram pieczarek pieprz, wędzona papryka w proszku, szczypta(...)formujemy kulkę, którą spłaszczamy i tworzymy w niej dziurkę. Tak postępujemy z resztą ciasta. Następnie w dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli, po zagotowaniu wrzucamy kluski. Od wypłynięcia klusek na powierzchnię gotujemy je jeszcze 1 minutę. Gulasz z udźca wołowego z marchewką, dynią i pieczarkami Na oliwie smażymy pokrojone w kostkę mięso z dodatkiem drobno posiekanego ząbka czosnku

Mango Papaja
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 291

aczkolwiek to nie znaczy, że nie będę wcale gotować. Wkrótce będę zabierać się za kupno dyni, gdyż już pojawiają się piękne okazy patrzące i mówiące do mnie "bierz mnie i zrób ze mnie coś dobrego". I owszem, taki mam plan! Zupa-krem, ciasteczka, ciasta, desery, tarty, wszystko zrobię! A już jutro moja kochana Laura ma pierwsze urodzinki i pojawią się

Be Fit Be Strong
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 102

łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać z 500 gr), wymieszać. Odstawić na 10 min, aż rozczyn zacznie bąbelkować, (jeżeli drożdże nie zaczną pracować, to znaczy, że są martwe, wtedy ciasto drożdżowe nie wyjdzie, trzeba zrobić

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 124

łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać z 500 gr), wymieszać. Odstawić na 10 min, aż rozczyn zacznie bąbelkować, (jeżeli drożdże nie zaczną pracować, to znaczy, że są martwe, wtedy ciasto drożdżowe nie wyjdzie, trzeba zrobić

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 154

łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać z 500 gr), wymieszać. Odstawić na 10 min, aż rozczyn zacznie bąbelkować, (jeżeli drożdże nie zaczną pracować, to znaczy, że są martwe, wtedy ciasto drożdżowe nie wyjdzie, trzeba zrobić

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 223

łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać z 500 gr), wymieszać. Odstawić na 10 min, aż rozczyn zacznie bąbelkować, (jeżeli drożdże nie zaczną pracować, to znaczy, że są martwe, wtedy ciasto drożdżowe nie wyjdzie, trzeba zrobić

moj przepis na
Chałka litewska 141

jest delikatna i pulchna. Ta chałka jest nieco inna od tradycyjnej słodkiej, ponoć pieczona była kiedyś w Adwencie i nazywana postną, ponieważ ciasto nie zawiera jajek, mleka i masła. Ja jednak wyłamałam się z tradycji i przygotowałam ciasto na mleku i maśle. Chałka nie jest słodka, dlatego świetnie się nadaje zarówno do dżemu, jak i na kanapki. Piekłam(...)baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) Nocne kajzerki Chałka litewska  Składniki : zaczyn 125g mąki pszennej (dałam 650) 200ml mleka (lub wody) 6g świeżych drożdży (lub 2,5g suszonych) ciasto: cały zaczyn 200g mąki 15g cukru 5g soli 60g miękkiego masła

Obiad gotowy
Bułeczki. 155

Bułeczki z mąką pszenną razową, z otrębami owsianymi i zarodkami pszennymi. Z zewnątrz posypane pestkami dyni.  Nie należą do grupy puchatych bułeczek, są raczej konkretne i bardzo syte.  Składniki: (na 10 sztuk) 265 g mąki pszennej typ 650, 245 g mąki razowej pszennej typ 2000, 30 g zarodków pszennych, 20 g otrębów owsianych, 7 g drożdży instant (saszetka(...)dłonią, i podzielić ciasto na 10 równych części. Z każdej części ciasta uformować bułeczkę, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrastania na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy pestkami dyni. Bułeczki pieczemy około 25-30 minut, do ładnego zrumienienia

Plate of Joy
Dyniowa fantazja 186

ciasto wymyśliłam sama od podstaw i jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Wspaniałe w smaku, piękny wygląd i robi się trochę jak jabłecznik, do tego na zimno. Extra! Składniki na kruchy spód: 10 dag cukru pudru 25 dag zmielonych wafli 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka kurkumy Masa: 1 kg dyni pokrojonej w kostkę 1/4-1/2 szklanki cukru 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej(...)przykryciem do miękkości. Ugotowaną  dynię miksuję na mus, wsypuję galaretkę i odstawiam by wystygło. Kremówkę ubijam na sztywno i dodaje porcjami zimny mus. Masę wykładam na kruchym spodzie i całość wstawiam do lodówki.  Z drugiej kremówki ubijam pianę i dodaję rozpuszczoną i lekko tężejącą galaretkę. Pianę wykładam na wierzch ciasta i ponownie schładzam przez ok 2-3 godziny

Ciasteczkowy Potwór