ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:737/932)

Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 117

natłuściłam patelni, pizza ani trochę nie przywarła! Pizza melanzane z patelni Składniki: Zaczyn 20 g. świeżych drożdży 200 ml. lekko ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 3 łyżki mąki pszennej Ciasto właściwe zaczyn 270 g. mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek Wierzch 1/2 bakłażana 3 mniejsze pomidory 125 g. mozzarelli w kulce 5 łyżek gęstej passaty pomidorowej(...)cukrem i mąką. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Do wyrośniętego zaczynu dodaj mąkę wymieszaną z solą i oliwę. Wymieszaj drewnianą łyżką, następnie ciasto wyłóż na blat i wyrób elstyczne ciasto rękami. Włóż kulkę ciasta z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Passatę połącz z cukrem i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem

Delicious Place
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 149

natłuściłam patelni, pizza ani trochę nie przywarła! Pizza melanzane z patelni Składniki: Zaczyn 20 g. świeżych drożdży 200 ml. lekko ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 3 łyżki mąki pszennej Ciasto właściwe zaczyn 270 g. mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek Wierzch 1/2 bakłażana 3 mniejsze pomidory 125 g. mozzarelli w kulce 5 łyżek gęstej passaty pomidorowej(...)cukrem i mąką. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Do wyrośniętego zaczynu dodaj mąkę wymieszaną z solą i oliwę. Wymieszaj drewnianą łyżką, następnie ciasto wyłóż na blat i wyrób elstyczne ciasto rękami. Włóż kulkę ciasta z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Passatę połącz z cukrem i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem

Delicious Place
Rurki z kremem budyniowym 142

się nieco połączą następnie dodać śmietanę i w miarę szybko zgnieść cisto. Można też użyć robota kuchennego z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 i pół godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 2 mm  wycinać cienkie paski o szerokości 1-1,5 cm. (można użyć np. radełka do pizzy(...)nożem) Paseczki zawijać na foremki zaczynając od węższej strony kierując się ku górze tak aby każda warstwa lekko zachodziła na poprzednią. Przed nawijaniem ciasta foremki warto lekko posmarować olejem. Tak przygotowane rurki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik wcześniej nagrzać do 190-200 stopni  i piec rurki aż nabiorą złotego koloru około  10-13  minut

Andzia Pichci
Chleb bezglutenowy 3 ziarna 178

wszyscy znają, a chia to nasiona należące do superfood, o których pisałam przy okazji tego przepisu. Babka płesznik lub śródziemnomorska zawiera sporą ilość śluzu, białka, oleju, steroli oraz aukubiny, która działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, wpływa także osłaniająco na wątrobę. Wszystkie te nasiona wytwarzają dużą ilość śluzu i absorbują wodę, przez(...)łyżecka cukru • 1 łyżeczka soli • 500 ml ciepłej wody Wykonanie: • Wymieszać wszystkie suche składniki razem w misce miksera. • Dodać składniki mokre i wymieszać hakiem do ciasta drożdżowego na wolnych obrotach. • Ciasto przełożyć do dwóch małych keksówek i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 40 minut. Ja wstawiam do lekko

To co kocham
Ciastka z ciecierzycy (i krem) 224

należą do typu tych kruchych, są miękkie i mocno orzechowe.  Z podanych składników (pomijając proszek do pieczenia) można przyrządzić pyszny krem/smarowidło. Takie zdrowe słodycze zawierają dużo białka roślinnego (z cieciorki i masła orzechowego) oraz błonnik, który pozytywnie wpływa na nasz organizm. Ciecierzyca posiada niski indeks glikemiczny, więc słodząc ciastka/krem syropem z agawy - mogą je spożywać diabetycy(...)masy formować (zwilżonymi dłońmi) kulki - większe od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nieco spłaszczyć - do grubości około 2 cm i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Ciasta podczas pieczenia nie tracą kształtu, nie rozpływają się. Jedynie lekko podrosną.) Piec około 15 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu odczekać (mniej więcej 1 godzinę), aż stężeją. Dodatkowo ciastka (przed

Di gotuje
Torcik truskawkowy 180

Doskonały torcik na każdą okazję, a że dzisiaj wypada moje małe święto to Was nim częstuję :) Prosty i nieskomplikowany, ale prezentuje się wspaniale :) A masa truskawkowa

Na Ciasteczkowych Papierach
Torcik kakaowy z mascarpone i dżemem śliwkowym 162

Pyszny torcik z masą z serka mascarpone z bitą śmietaną - smak przełamany kwaskowym dżemem śliwkowym, dzięki czemu nie jest mdły, a jednocześnie dżem trochę nawilży biszkopt

Kolorowy Przepisownik
Dwukolorowy sernik na zimno 344

Jestem zachwycona tym ciastem. Smakuje rewelacyjnie. Przepis udostępniła mi Magdalena , która prowadzi bloga Domowa cukierenka . Polecam wszystkim smakoszom serników . Praktycznie ściągnęłam wszystko od początku do końca , zmieniając wierzch z bananów na borówki :) Tortownica : wymiary : średnica 26 cm Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia : 170 C Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/4 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1/4 szkl. kakao(...)użyć 3 łyżeczki żelatyny ) Warstwa bananowa: 1/2 kg sera w wiaderku  3 banany galaretka cytrynowa Wierzch: 1 pudełko borówek galaretka cytrynowa albo pomarańczowa Sposób wykonania : Biszkopt: Ubić białka na sztywną pianę z cukrem i ze szczypta soli.  Następnie dodać stopniowo po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać i pomału wsypywać

Słodkości i nie tylko
JAJKA Z PASTĄ SURIMI. 212

  Hasają zajączki po wystawach sklepowych. Kurczaczki biegają w głowie, gonią się z myślami. Wydmuszki turlają się po stole, czekają na pomalowanie. Słońce oświetla zamyślone twarze

W kuchni Karmel-itki
Biszkopt z kremem i malinami 168

kogo: dla mających dość biszkoptu z truskawkami :) dla fanów malin dla lubiących lekkie, owocowe ciasta Składniki na biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Do małej miski przesiej mąkę i proszek. Wymieszaj. W dużej misce ubij białka na sztywną pianę (tak by dało się ją odwrócić do góry nogami). Dodawaj stopniowo cukier, aż masa będzie gładka i lśniąca. (możesz włożyć palce i sprawdzić

Mania Wypiekania
Domowy batonik Mars 275

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak

moj przepis na
Sobota w kuchni 155

pozostałą sól i lubczyk. Gdy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień. Z masy mięsno-serowej formujemy małe kulki, które wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok. 5-10 minut. Ciasto bananowe Danie Ciasto , Przekąski , Słodkie przekąski , Śniadaniowo Kuchnia Słodkości Składniki 90 g mąka żytnia razowa 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 garść rodzynki 1 garść orzechy włoskie lub dowolne inne 1 łyżka erytrol(...)Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 500 g śliwki 75 g mąka kokosowa 1 szklanka mleko 1 łyżka erytrol lub inne słodziwo 1/2 łyżeczka proszek do pieczenia 2 białko jaja 1 łyżeczka esencja wanilii Sposób przygotowania Umyte śliwki kroimy na cząstki i wykładamy nimi formę do pieczenia. Pozostałe składniki mieszamy dokładnie i wykładamy na śliwki. Pieczemy

Kucharzyca
Sernik bez sera 186

jednej ręce filiżanka z kawą, w drugiej na talerzyku delikatne w smaku ciasto ..  polane czekoladą.  Sadowię się na kanapie przy komputerze Odpoczynek po pracowitym dniu.. Łyk kawy ..  a następnie łyżeczkę zanurzam w pachnącej, brązowo, żółtej masie mmm~~~   Delikatny  miękki, puszysty sernik ... Taki jak lubię.. Przepis  na ten smakołyk znalazłam   TUTAJ(...)wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. . Żółtka utrzeć z  cukrem pudrem,   dodać jogurty ,  budynie  , olej, cukier waniliowy i krótko zmiksować. Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp. 160-170 st. C. , na dole ustawić dużą blachę i napełnić ją gorącą wodą

Na słodko lub wytrawnie
Sernik wiedeński 213

Sernik upieczony według przepisu Macieja Kuronia zamieszczonego w biedronkowej ulotce z 2007 roku, którą przypadkiem znalazłam u mojej mamy. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ 24 CM: 0,5

Kuchenne zapiski Edyty