ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:732/932)

BEZGLUTENOWY CHLEB RAZOWY 160

ziarna i co tylko dusza zapragnie! :) Z wody, drożdży i części mąki robimy zaczyn - pamiętając by dodać też cukier i sól. Gdy zaczyn urośnie, dorzucamy resztę mąki i wyrabiamy ciasto. Czekamy, aż urośnie. Znów delikatnie wyrabiamy i przekładamy do foremki natłuszczonej oliwą (można przełożyć do formy nie nasmarowanej, ale wysypanej mąką - tak jak przygotowujemy blaszkę do pizzy). Przykrywamy ściereczką(...)mąkę: 1. Schar Bread Mix - mąka razowa - Dunkel (skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik pokarmowy). 2. Schar Bread Mix B (skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łubinu, błonnik jabłkowy) Temat mąk był ostatnio w wielu miejscach wałkowany i pojawiały się bardzo negatywne opinie MIXów (m.in dlatego, że występuje w nich substancja zagęszczająca), ale my jesteśmy

Wypisz Wymaluj
Olej rzepakowy w dietetycznym TORCIE kakaowym z soczewicy i ryżu :) 126

końcu! Zrobiłam ciasto z soczewicy, które już dawno miałam w planach, a to dzięki odbywającemu się obecnie konkursowi „BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO”. Wiecie o nim? Bierzecie udział? Główna nagroda jest moim, a także mojej Mamy wielkim marzeniem. Nie ukrywam, że taki sprzęt, jak KitchenAid Artistan bardzo by się przydał w naszej skromnej kuchni :) Od razu poszerzyłby się zakres możliwości(...)czyli oleje, masła roślinne, oliwa z oliwek, a także inne  produkty mające w składzie tłuszcz. I to jest BŁĄD! Tłuszcz w codziennej diecie jest tak samo potrzebny jak białka i węglowodany. Nie można go całkowicie wyrzucić z jadłospisu. Oczywiście, warto go ograniczyć, ale nie do zera! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto

Zdrowie na języku :P
Dziki łosoś z dodatkami i pianą z piwa AIPA 206

Kolejne danie restauracyjne będzie bardzo różnorodne. Prócz porcji dzikiego łososia znajdziemy w nim młodą rzodkiewkę z kiełkami i dressingiem mojito. Mozzarellę roztopimy z drobno kruszonymi pistacjami

Kuchnia PROzdrowotna
Większa sprawa - tort 170

Masa to lekko zmodyfikowana propozycja z  Ciast i deserów nr 1/2011. Krem pod polewę czekoladową znalazłam na stronie  Kasi , a kokardę wykonałam według instrukcji z książki Niezwykłe ciasta czekoladowe, 20 przepisów na wyjątkowe okazje Toma Phillipsa (w której to książki użycie, szczerze mówiąc, nie wierzyłam - są tam cuda wydające się być zdecydowanie poza moim zasięgiem). Całość jest bardzo(...)polewa czekoladowa: 200 g ciemnej czekolady (50%) 80 ml śmietany kremówki (38%) 45 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego dekoracja: czekoladowa kokarda 1/5 łyżeczki złotego barwnika w proszku Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Partiami dodawać cukier, nie przerywając miksowania. Po jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu partiami wsypywać przesianą mąkę z kakao, miksując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomarańczowe brownie 106

Wszystkim Babciom i Dziadkom chciałam życzyć przede wszystkim zdrówka i dużo uśmiechu każdego dnia. A dla osłody podrzucam czekoladowe brownie :) Składniki: - 200 g gorzkiej czekolady - skórka

Zainspirowana w kuchni
Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką 260

wiedzieliście, że… ? Pistacje, zwane też zielonymi migdałami, jako jedyne orzechy zawierają luteinę i zeaksantynę . Ponadto ze wszystkich orzechów to właśnie pistacje zawierają najwięcej potasu . Są też doskonałym źródłem białka, błonnika czy witamin z grupy B . Przepis na kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką Składniki: Na kruche babeczki: 150 g mąki pszennej 100 g masła(...)wersja z solą morską kilka pistacji Pakman Przygotowanie: Jak przygotować kruche babeczki? Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, cukier puder, żółtko i posiekane masło. Szybko zagniatamy składniki, robimy z ciasta kulę, owijamy w folię i schładzamy 30 minut w zamrażalniku lub 1 godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na lekko podsypanym mąką blacie i wycinamy kółkami ciut większe od średnicy naszych

Słodkie okruszki
BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY 235

     Lubię słodycze, a w szczególności czekoladę. Zresztą któż jej nie lubi? Najlepszy poprawiacz nastroju, humoru, co dostarcza potrzebnej w zimowe i długie popołudnia

W kuchni Karmel-itki
Żytnie ciasto czekoladowe z buraczkami 169

Składniki: (tortownica o średnicy 23 cm) 3 buraczki, starte na tarce o dużych oczkach 0,5 szklanki mąki pszennej 2,5 szklanki mąki żytniej 2 czubate

KreatywnePiny
Dekorowanie pierników? - nic prostszego! 274

wszystkie pozostałe przybory :) Zadbajcie o to aby wasze pierniki miały ciekawe i różnorodne kształty. Można wycinać je foremkami lub zrobić samodzielne szablony z bloku technicznego i obrysowaywać je na cieście np. nożem do pizzy, w ten sposób możemy stworzyć pierniki o unikalnych wzorach lub zaoszczędzić na drogich foremkach. Ja nie mogłam znaleźć nigdzie wystarczająco dużej foremki w kształcie serca, więc(...)jest lukier królewski! Co to takiego? To najlepszy z możliwych lukrów, wręcz stworzony do dekorowania pierników i tworzenia na nich przecudnych wzorów. Składa się z cukru pudru i białka z kurzego jaja, opcjonalnie z kilku kropli soku z cytryny. Dla osób, które boją się surowych jajek, spokojnie można zastąpić go albuminą, czyli suszonymi , sproszkowanymi białkami. Pierniki

DefinicjaSmaku
Piegusek 164

Piegusek Składniki: (na spora tortownicę) - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka maku - 1,25 szklanki cukru  - 4 jajka - kostka margaryny lub masła  - 1 szklanka

Gotuj Z Muzyką
Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka 181

Delikatny mus z mintaja polany sosem z wędzoną nutką… Elegancka i pyszna przystawka na imprezę, która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki

Oryginalny smak
waniliowo-cytrynowy sernik z dynią w galaretce... 177

Składniki: 4 sztuki jajka "L", 3/4 szklanki cukier cytrynowy Royal Brand, 1/4 szklanki cukier zwykły, 1 opakowanie cukier wanilinowy, 1 kg wiaderko ser na sernik, 1

W Mojej Kuchni Lubię
Czekolada z orzechami laskowymi, bez cukru, Magnetic - Biedronka 62

białko – 10g, sól – 0,37g Deserowa – 100g/ 536 kcal, tłuszcz – 45g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 23g, węglowodany – 26g w tym cukry – 1,3g, błonnik – 12g, białko – 9,7g, sól – 0,04g Biała – 100g/ 534 kcal, tłuszcz – 39g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 19g, węglowodany – 43g w tym cukry – 19g, błonnik – 2,0g, białko – 11g, sól(...)chrupiące i bardzo dobrej jakości. Ocena: Przyznamy się, że kiedy tylko te czekolady pojawiają się w Biedronce to zawsze kupujemy kilka sztuk aby mieć gotowe tabliczki na polewę do ciast. Do zjedzenia solo do kawki chętnie otwieramy deserową ale mleczna czy biała u nas ma zastosowanie głównie jako dodatek do ciast i deserów bez cukru, które często robimy. Skala: deserowa

Candy Pandas
Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą 184

Decorada (Delecta) dodatkowo: cukier puder WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mak i krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)połączenia składników. Ostudzony biszkopt rozciągnąć, posmarować marmoladą, następnie cienką warstwą śmietany i ponownie zawinąć. Zawiniętą roladę posmarować pozostałą śmietaną dodając jej najwięcej na samej górze. Na koniec całość ciasta posypać różowymi kulkami zbożowymi Decorada

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania