ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:628/932)

Ciasto jogurtowe z morelami 118

Jogurtowe ciasto z morelami jest bogate w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z mąki razowej), który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - wapń (pochodzący z jogurtu) potrzebny do prawidłowej budowy kości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 80 g   Energia: 156,4 kcal    Białko: 5,6 g    Tłuszcze

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Gryczane ciasto czekoladowe 147

żurawiną oraz uprażonymi płatkami migdałów. Ciasto gryczane jest bogate w: - magnez (pochodzący z kaszy i czekolady), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych, - cynk (pochodzący z kaszy), który zapewnia prawidłowy wygląd włosów i paznokci. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 130 g   Energia: 350,9 kcal    Białko

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto czekoladowe 118

mleka). 9. Całość obsypujemy wiórkami czekolady. Ciasto jest bogate w: - magnez (pochodzący z kakao), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych, - błonnik pokarmowy (pochodzący z mąki razowej), który zwiększa perystaltykę jelit i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 75 g   Energia: 231,1 kcal    Białko: 4,8 g    Tłuszcze

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Rogaliki maślane z lukrem cytrynowym 753

soli mleko do posmarowania rogali Lukier: pół białka pół szklanki cukru pudru parę kropel soku z cytryny  Wykonanie: Do misy wlewamy ciepłe mleko,kruszymy drożdże do mleka i cukier, mieszamy do rozpuszczenia.Teraz wsypujemy cukier waniliowy i wlewamy rozpuszczone mleko. Wbijamy dwa jaja, mieszamy wszystko. Teraz wsypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na około 1.1/2 godziny( ciasto

Różowa kuchnia
Tort wiśniowy z cukrowymi płatkami róży 200

upiec go dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając łyżką połączyć z masą jajeczną. Tortownicę (21cm) posmarować tłuszczem i posypać mąką, wylać ciasto i piec ok 30 minut w temperaturze

Smakołyki Asi
Tort gruszkowy dla alergika 194

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie

moj przepis na
Paszteciki drożdżowe 166

wyrośnięcia w ciepłe miejsce.  Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części- rozwałkować, na grubość ok 0,5 cm. Przeciąć wzdłuż na pół. Na każdą część wykładać  farszu. Zwinąć ..  Miejsce złączenia  docisnąć. Pokroić na kawałki, jak kopytka. Umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować  białkiem i posypać oregano Piec w nagrzanym

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Cynamonowiec z jabłkami i migdałami 115

kwaskowe jabłka  3/4 szklanki płatków migdałowych Białka ubijamy na sztywno, dodajemy po trochu cukier, następnie po jednym żółtku. Mąkę, cynamon, proszek i sodę przesypujemy przez sito, mieszamy i dodajemy do masy, na samym końcu dolewamy olej. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki lub w ósemki. Dodajemy do ciasta wraz z płatkami (płatków trochę zostawiamy

Pelusiowa Kuchnia
Z masą budyniową i śliwkami 117

którym zajada się cała rodzinka. Tak wygląda ciasto: A tutaj jest przepis: Biszkopt: 4 jajka pół szkl. mąki pszennej pół szkl. mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: budyń śmietankowy 1 i 1/2 szkl mleka 1/2 kostki margaryny (ja dodałam masło) plus: śliwki Przygotowanie: Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka z cukrem ubić

Motylkowa Kuchnia
Ciasto otrębowe z morelami 118

Przygotowanie: 1. Oddzielić białko od żółtek. Ubić ba sztywną pianę. Kiedy piana będzie już ubita dodaj powoli cukier. Teraz kolej na żółtka. Ubijaj dalej. 2. Do masy dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 3. Teraz dodaj otręby i wymieszaj. 4. Na wysmarowaną blachę wylej ciasto i układaj owoce. 5. Piecz

AZgotuj!
Omleciki kokosowo - owsiane z masłem orzechowym 153

kakao Sposób przyrządzenia jest równie prosty: 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę. 2. Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.  3. Dodajemy 2 łyżki przesianej mąki z proszkiem. 4. Dodajemy kakao, miód, masło orzechowe, wiórki i płatki. Całość mieszamy. 5. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, dzieląc ciasto na 3 placki. Podajemy z jogurtem naturalnym

Mój Smak na Życie
Ciasteczka imbirowe bez masła i cukru 174

jest zbyt suche, dolej odrobiny mleka. 2. Ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka. Jeśli robisz wzorki stemplem, włóż je potem do lodówki na około 30 minut. 3. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C, piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 10 minut, aż ciastka się zarumienią. Energia  (1 ciastko) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 71,6 kcal

Powiedz dietom nie
Torcik czekoladowy z malinami 164

ilości jajek można w pierwszej kolejności ubić białka z cukrem, potem dodawać po jednym żółtko i dalej miksować – nie ma to większego znaczenia dla efektu końcowego, jednak w ten sposób piana ubije się trochę szybciej. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy

Ciastkozercy
Tarta rustykalna Snack Pack z zielonymi oliwkami i czosnkiem 170

włożyć na 5 minut do zamrażalnika by ciasto się schłodziło. 2. Następnie na blasze posypanej bułką tartą uformować okrągły spód z wyższymi brzegami, które zawijamy delikatnie do środka. 3. W czasie podpiekania spodu przygotować masę. Piec: 7-10 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć delikatnie ostudzić Masa: 1. Ubić białko na sztywno. 2. Dodać żółtko nadal ubijając 3. Dodać

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania