ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:627/932)

Biszkopt z truskawkową pianką 90

truskawkowym. Uwielbiam takie proste, kilkuskładnikowe ciasta na biszkopcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z truskawkową pianką 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 12 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 260 kcal Klasyczny biszkopt z truskawkową pianką ze śmietanki, zmiksowanego koktajlu truskawkowego i galaretki. Proste ciasto z musem truskawkowym. Składniki: BISZKOPT(...)pszennej 60 g skrobi ziemniaczanej TRUSKAWKOWA PIANKA 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 500 g truskawek świeżych lub mrożonych 2 galaretki truskawkowe 100 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: BISZKOPT Białka ubij na sztywno. Cały czas miksując dodawaj po odrobinie cukru i po 1 żółtku. Ubijaj do momentu całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru. Do jajek przesiej przez sito mąkę pszenną

ProstePesto.pl
Tort bezowy z kremem i owocami 227

TUTAJ . Dzisiaj trochę zmieniony przepis na dwuwarstwowy tort bezowy z kremem i owocami. Składniki: Beza- zgodnie z przepisem z bloga na  Bezę z kremem mascarpone i malinami : szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem: słodka śmietanka 30% lub 36%, kartonik 300 ml opakowanie serka mascarpone, ok 250 g płaska łyżeczka cukru waniliowego(...)składników wg przepisu z linku  TUTAJ . Maliny i borówki myjemy, a jeśli macie również osoce kompotowe, blendujemy je bez dodatku cukru. Są bardzo fajnym dodatkiem, który przełamuje słodycz ciasta. Polecany zwłaszcza dla osób, które nie bardzo lubią słodkości. Następnie przystępujemy do przygotowania kremu. W tym celu w pierwszej kolejności ubijamy śmietankę do momentu, aż mikser zacznie w niej zostawiać

Taste Of My Day
Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną 264

ciasto lepiej wyrasta przy pieczeniu . Dodać cukier, szczyptę soli oraz rozczyn maślano-mleczno-drożdżowy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić na gładkie, elastyczne, ale dość zwarte ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, tylko koniecznie z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków.   Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej z powrotem ciasto. Przykryć(...)odstępach, gdyż mocno urosną przy pieczeniu .  Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia.  Następnie posmarować roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco, ja się zagalopowałam i wyjątkowo białka nie użyłam, mimo że miałam je przygotowane, ech pamięć dobra ale krotka... - i posypać po wierzchu ziarnami czarnuszki.   Wstawiać do rozgrzanego

Grunt to przepis!
CUSZIMA 142

słodkości.Ciasto,które prezentuje czekało na specjalną okazję bo i ono jest specjalne.Kiedy tylko pojawią się truskawki musi się u Nas pojawić również Cuszima s Anastazji.Każdy chwali,znika bardzo szybko.Podaję Wam przepis z moimi zmianami. Biszkopt ciemny: 7 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2-3 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić(...)szklanki wody.Śmietanę ubić,dodać cukier i tężejącą galaretkę lub śmietan-fix. Dodatkowo:   duża paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe truskawki na wyłożenie na wierzch   Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto Pijana wiśnia 642

przepis na Ciasto Pijana Wiśnia;) Bardzo proste a zarazem smakowite;)U mnie w domku zrobiło furorę;)Można przygotować  wersję dla dzieci bez alkoholu. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Białka ubić ze szczyptą(...)strużkami żelatynę.  Na upieczony biszkopt wykładamy cienką warstwę pianki. NA piance układamy wiśnie i zalewamy frużeliną. Na zastygnięta frużelinę dajemy resztę pianki i dekorujemy:) Zdjęcia nie mam, ponieważ ciasto błyskawicznie zniknęło ze stołu

Moje Słodkie Piekiełko
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 462

dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, łyżka po łyżce dodawać cukier, partiami – kolejną łyżkę dać po 2 minutach miksowania, mikser ustawić na minimalne obroty po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki i kakao. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu

moj przepis na
Sernik na zimno z porzeczkami 99

ubijam mikserem białka. Dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam aż cukier się rozpuści. Na końcu dodaję żółtka po jednym i już tylko mieszam chwilę aż masa się połączy. Maki przesiewam, dodaję kakao, proszek do pieczenia i wsypuję stopniowo mieszając od spodu delikatnie. Blaszkę o wymiarach 29*23 cm wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto . Wstawiam

wesoła kuchnia
Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym 155

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym Składniki :  Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Poncz Podwójne espresso(...)ubitej śmietany kremówki 36% Wykończenie około 250 ml śmietany kremówki 36% kilka łyżeczek cukru pudru do smaku kakao(opcjonalnie) Sposób wykonania: Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku, mąki wymieszane z kakao oraz kawą. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do prostokątnej formy(wysmarowanej masłem

Smaki Natalii
Tort Urodzinowy Mój :) 206

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder ciągle miksując. Następnie dodajemy żółtka. Na końcu do masy jajecznej przesiewamy mąki i proszek do pieczenia i łyżką musimy wmieszać składniki. Mieszamy szybko i energicznie, tak aby napowietrzyć masę. Masę wykładamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez max. 40 minut. Po tym  czasie ciasto wyciągamy

Blondynka Gotuje
Ciasto podwójnie malinowe 139

galaretek  Jedną galaretkę przygotować według przepisu i rozpuścić w 500 ml wody, drugą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, odstawić do wystudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem. Potem dodawać porcjami żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i olej. Dokładnie wymieszać, masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy(...)Śmietankę ubić, dodać do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody, dokładnie wymieszać mikserem. Do masy dodać 1/3 malin, delikatnie wymieszać i wyłożyć na wystudzone ciasto. Wstawić do lodówki do stężenia. Potem na wierzchu ułożyć resztę malin i zalać pozostałą galaretką, wstawić do lodówki do ponownego stężenia

Monia miesza i gotuje
Pączki z budyniem 186

znalezione w internecie, przesłanie: „Jednym „złym” posiłkiem nie przytyjemy, a jednym „dobrym” nie schudniemy” . Ostatecznie Tłusty Czwartek jest raz w roku, więc… Pączki z budyniem.     Składniki na ciasto (ok. 30 pączków): - 4 szklanki mąki tortowej - 6 żółtek (z dużych jaj) - 3 czubate łyżki cukru do wypieków - 50g masła - 30g drożdży suchych (lub 60g świeżych) - szklanka – 250ml letniego(...) (białka można zużyć, np. na bezy ). Do żółtek dodajemy pozostały cukier (2 łyżki) i ubijamy robotem na puszystą masę. Mąkę przesiewamy do miski – dodajemy sól, ubite żółtka, wyrośnięty zaczyn, pozostałe mleko (letnie) oraz alkohol. Wszystko wyrabiamy robotem z hakami. Gdy składniki się połączą wlewamy schłodzone masło i ponownie wyrabiamy do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Jeżeli

mojewypiekiinietylko
Pyszne ciasto z colą i masą herbatnikowo-orzechową :-) 674

Ciasto jest proste w przygotowaniu, bardzo pyszne i ładnie wygląda. Polecam Wam przygotowanie. No to zaczynamy: SKŁADNIKI:     * przepis na dużą blaszkę BISZKOPT: -6 jajek -6 łyżek cukru -6 łyżek mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki  coli -2 łyżki oleju -3 płaskie  łyżki kakao -trochę coli do nasączenia biszkopta Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy wciąż miksując cukier.  Następnie dodajemy po żółtku. Kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy bardzo delikatnie miksując. Następnie dodajemy olej oraz colę.  Wszystko dokładnie miksujemy.  Biszkopt wylewamy do posmarowanej margaryną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z jabłkami na walentynki 176

drobną kostkę- ale spokojnie może być 50 dag cynamon, łyżka wiórek kokosowych Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo olej, ucieramy Dolewamy mleko, dosypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem - miksujemy Białka ubijamy na pianę i dodajemy ostrożnie do całości - mieszamy Masę przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzch wykładamy pokrojone jabłka posypane cynamonem Posypałam(...)przez 40- 50 min. ( w prodiżu też się udaje), sprawdzać patyczkiem. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym Gazety wyborczej- Palce lizać. Zrobiłam je trochę po swojemu :) W tamtym przepisie ciasto posypano 35 dag porzeczek ( wypróbuję w sezonie ), ale zrobiono je jeszcze z mniejszej ilości składników. Ja już je podwoiłam. Ciasto wyszło bardzo pyszne, a ważne, że robi się je dość szybko

Proste Potrawy
Biszkopt ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 228

biszkopt: 4 jajka  12 dkg cukru 16 dkg mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka na sztywną pianę z odrobiną soli, dodać do ubitego białka cukier oraz żółtka. Następnie ubić wszystko na jednolitą masę , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na tortownicę (obłożoną folią lub papierem do pieczenia). Piec(...)każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć umyte i pokrojone truskawki.  Truskawkowe galaretki rozpuścić w 750 ml wody i pozostawić do stężenia ,a następnie wylać na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawić do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego

Aromatyczne Podróże
Tarta z czekoladowym musem 146

kolei żółtka na zmianę z ubitymi białkami. Mus wyłożyć na schłodzony wcześniej spód czekoladowy. Całość włożyć do lodówki na minimum kilka godzin – najlepiej na całą noc. Tartę z czekoladowym musem można udekorować bitą śmietaną, ewentualnie owocami i listkami mięty. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z wędzonym

Pociąg Do Kuchni
Tort Szwarcwaldzki (Czarny Las) 127

poprzednia się już ubije z białkami). Na koniec dodajemy kakao z mąką (najlepiej stopniowo – w trzech partiach) i mieszamy je z ubitą masą bardzo delikatnie za pomocą drewnianej łyżki, starając się nie zniszczyć ubitej piany, ponieważ im mniej piana nam opadnie, tym większy i bardziej puszysty będzie nasz biszkopt. Ciasto wylewamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

psgotujemy