ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:624/932)

Białkowe naleśniki z ricottą, truskawkami i sosem orzechowym 153

niebo. Spróbujcie koniecznie! Tak pysznego sposobu na przemycenie białka w diecie jeszcze nie było... Zakochacie się! Składniki: 2 łyżki ricotty 2 jajka 1 łyżka odżywki białkowej o smaku czekolady i orzechów Whey Protein 1 łyżeczka otrębów Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować. Można smażyć je w silikonowych foremkach lub normalnie wylewając ciasto na patelnię. Sos orzechowy: 2 łyżeczki masła orzechowego

Chocolate Muffin Blog
Pierniki - smak świąt 119

razu wałkować i wykrawać ciasteczka. Jeśli ciasto okaże się za suche i będzie się kruszyć, to można dodać łyżkę śmietany. Pieczemy tak samo - przez około 10 minut w 200 stopniach.  Pierwszy raz robiłam lukier - bajecznie proste wykonanie! Teraz gotowego lukru już nie kupię :) Szklanka cukru pudru, pół białka i troszeczkę wody - ucieramy i gotowe! Pyszny, słodki

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Naleśniki pod bezową pierzynką 169

rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Ser 250 twarogu 3 łyżki cukru (lub według własnego smaku) 2 łyżki śmietany 1 łyżka rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej i cytrynowej Ser ugnieść widelcem dodać pozostałe składniki i wymieszać Beza 4 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyka mąki ziemniaczanej

O kuchni z uczuciem
Różane babeczki drożdżowe na Wielkanoc! 192

ciasta w foremkach, smarujemy je roztrzepanym żółtkiem. Odstawiamy jeszcze na 12 minut i wstawiamy do ciepłego pieca.  Pieczemy: duża babka- godzinę, babeczki po 35 - 40 minut. Temp. 170 stopni C. Studzimy całkowicie. LUKIER NA BABECZKI: - 3/4 szklanki cukru kryształ - 1 duże białko - barwnik Cukier mielimy na puder w młynku, za pomocą trzepaczki ucieramy lukier z białkiem

SMYKWKUCHNI
Walentynkowy tort - czerwony biszkopt z kremem i różami 198

earl grey (bez cukru) żywe róże do dekoracji Białka miksujemy na puszystą pianę, pod koniec dodajemy partiami cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy po jednym żółtku, miksujemy jeszcze minutę po dodaniu ostatniego żółtka. Dodajemy połowę czerwonego barwnika, miksujemy. Resztę barwnika dodajemy partiami, do uzyskania pożądanego koloru ciasta. Odkładamy mikser.  Tortownicę dokładnie smarujemy masłem, obsypujemy

Gotowanie i blogowanie
Tort potrójnie czekoladowy 183

przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze zwykłym cukrem i cukrem z wanilią na sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 żółtku. Miksować na niskich obrotach. Pod koniec wlać olej i dodać przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao. Całość ze sobą połączyć. Przygotowane ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec

Ugotować
groszkowe pancakes 182

razem super "odchudzona" wersja amerykańskich pancakes.. Ciasto z banana, groszku i otrębów orkiszowych- samo zdrowie. Nie musimy się przejmować, że zjemy całą porcję, ponieważ są to same dobre kalorie. Pancakes można podać z owocami, jogurtem, dżemem, masłem orzechowym- z czym chcemy:D SKŁADNIKI: szklanka zielonego groszku 2 białka jajka banan 3 łyżki otrębów orkiszowych WYKONANIE: groszek blendujemy

healthy dreams
OPONKI SEROWE 173

oleju 1/2 szklanki cukru kryształu Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem i cukrem migdałowym na sztywno, dodać żółtka i ubić na puszystą masę.  Następnie dodać pokruszony ser i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy serowo-jajecznej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrabiać. Ciasto powinno być miękkie i odchodzić od ręki. Rozwałkować

Prosto i Smacznie z Anetą
Tort tiramisu 202

adwokatu 1 filiżanka mocnej rozpuszczalnej kawy Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier, po jednym żółtku oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.  Biszkopt pieczemy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut. Upieczone ciasta odstawiamy do ostygnięcia, po czym kroimy na 3 blaty

Salonik smaków
Biszkoptowe z kremem dyniowym 169

oczyszczonej Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier, a następnie żółtka. Wlać całą wystudzoną mieszankę i dokładnie zmiksować na wolnych obrotach miksera. Dodać mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika, proszkiem i sodą. Wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przelać do formy o wymiarach 25x40, wyłożonej papierem

kulinarnyswiatdomi
Ciasto "Lion" 361

lekkie i ja zapisuję je w kategorii ciast świątecznych:) Przepis znalazłam na blogu CYNAMONOWE SZCZĘŚCIE. Zamieniłam krem budyniowy na śmietanę kremówkę. Polecam bardzo.   Biszkopt na blaszkę o wym. 33x25 cm: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki tortowej 1 łyża mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle ubijając

Maślane ciasteczko
Kuferek kardamonowych pierniczków 139

podanych składników wyrób ciasto. Rozwałkuj na 0,5 cm grubości i wykrawaj dowolne kształty Piecz w piekarniku nagrzanym w 180 stopniach po 10 minut. Posyp cukrem pudrem. Lub jeśli masz czas i chęci polukruj: Lukier  szklanka cukru pudru, sok z cytryny  - ok 1 łyżka, białko. Wystudzone pierniczki maluj pędzelkiem

AZgotuj!
Tort śmietanowy z truskawkami 190

proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju szczypta soli Białka ubić z solą na sztywno, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 169

kakao Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z pyszną masą budyniową 260

mlecznej  50 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania