dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając na najmniejszych obrotach połączyć z masą jajeczną. Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać mąką, wylać ciasto i piec ok 30 minut w temperaturze
Smakołyki AsiA dokładniej szejk czekoladowy z pyłkiem kwiatowym, który jest obłędnie pozytywny dla naszego organizmu. Ma działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, antyoksydacyjne, zawiera aminokwasy, białka, witaminy i
Słodki sentymentDeser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180
wesoła kuchniamogłam zjeść więcej niż dwa kawałki więc może jednak to ciasto nie jest aż tak bardzo niezdrowe :) a zresztą co tam jesień, smętna pogoda, co będziemy sobie żałować :) Szybkie smaczne i banalnie proste to co robimy :) Składniki (na małą kwadratową blaszkę) : 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 1/2 szklanki cukru (najlepiej takiego drobnego do wypieków) 1/2 łyżeczki
zdrowa vege kuchniaPodejście kolejne. Nie zliczę już ile było ciast warzywnych i w jakich kombinacjach. Jest kolejne, nie pierwsze i na pewno nie ostatnie :) 100 g wiórki z buraka 150 g erytrol 80 g kakao 70 g mąka ryżowa 50 g masła klarowanego 1 jajko Białko jaja ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki mieszamy do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodajemy pianę
Kucharzycawiórek kokosowych (płaskich) Dodatkowo: 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia Białka z cukrem (ksylitolem) ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć
Di gotujemąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, na przemian dodaję po jednym żółtku i po 2 łyżki cukru. Mąkę przesiewam przez sito i delikatnie mieszam z masą jajeczną. Blaszkę o wym 24x36 cm wykładam papierem do pieczenia, przelewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego
Ciasteczkowy PotwórZupa z czerwonej soczewicy to jedna z moich ulubionych zup. Jest nie tylko smaczna i pożywna, ale również bardzo wartosciowa. Soczewica jest cennym źródłem białka
kuchnia doskigałkę muszkatołową, sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do reszty i mieszamy. Na dużą blaszce z piekarnika dajemy papier do pieczenia, przekładamy na niego masę szpinakową i równomiernie rozkładamy drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach jakieś 20 minut. Ciasto ma się nam troszkę zarumienić. Po upieczeniu studzimy. Ostudzone ciasto smarujemy
kruche babeczkiBędziecie zachwyceni! Kremowa masa o smaku tiramisu, kawałki czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla
Chocolate Muffin BlogSkładniki 300 g ekologicznej mąki z migdałów SYMBIO 3 białka 300 g cukru pudru + mniej więcej tyle samo na obtaczanie ciastek 1 łyżka miodu migdały do dekoracji lub np.wiśnie kandyzowane,lemon curd,dowolne konfitury Wszystkie składniki zmiksuj na gęstą plastyczną masę, nie martw się, ciasto będzie się lepiło niemiłosiernie do ścianek. Nie dodawaj żadnej mąki
Z Kuchni Do Kuchnicukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier i utarte żółtka. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego
Pyszności Słodkościcieście układamy kawałki gruszek i oprószamy cynamonem. 5. Ciasto pieczemy w 180⁰C przez ok. 50 min. Gruszotka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 185 g Energia: 310,3 kcal Białko: 8,4 g Tłuszcze
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachcieście układamy kawałki gruszek i oprószamy cynamonem. 6. Ciasto pieczemy w 180⁰C przez ok. 50 min. Gruszotka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 186 g Energia: 314,8 kcal Białko: 8,5 g Tłuszcze
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPrzepyszny, niezwykle miękki omlet w smaku przypominający najlepsze ciasto marchewkowe. Strukturą przypomina puszysty biszkopt pachnący cynamonem i... tak właśnie - świętami :) Mam nadzieję, że jeszcze nie macie dość tych smaków :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki żytniej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać cynamon i mąkę. Wylać
Chocolate Muffin Blog