ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:689/1217)

Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 270

Miałam wielką ochotę na jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru  ale będą równie dobrze pasowały truskawki, jagody. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 185 st. C Czas(...)cukru szczypta soli i mielonej kurkumy skórka starta z cytryny ( opcjonalnie może zostać użyty aromat cytrynowy) 3 jajka 3 żółtka 200 g mąki pszennej budyń śmietankowy bądź waniliowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 - 500 g rabarbaru Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 50 g cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy

Słodkości i nie tylko
Różany mazurek z whisky 127

coś tam" z konfiturą, która smakowała jak ... perfumy. Ohyda. To spowodowało właśnie moją ogólną niechęć do jej smaku do czasu, aż nie posmakowałam tej z Ogródka Dziadunia .  Nie bez powodu jest to produkt z mianem "rarytasu." Tak dobrej konfitury nie jadłam nigdy w życiu i to przyznaję. Wielkie brawa dla jej twórcy, produkt jest wyborny, a smak ... Bajka. Niesamowicie(...)stopni, wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika na 15 minut.  Przestudź spód na kratce.  Herbatniki utrzyj w moździerzu na gładki piasek. Przełóż je do miski, dodaj konfiturę, sok z cytryny oraz whisky. Dokładnie wymieszaj całość. Wyłóż całość na upieczony wcześniej spód.  Białka ubij na sztywną pianę, dodaj skrobię oraz cukier.  Wyłóż bezę na wierzch.  Wstaw całość

Garniec Magalie
Babka marmurkowa 110

przepyszna! Babka z polewą z gorzkiej i białej czekolady, która idealnie dopełnia całość. Dla wszystkich fanów czekoladowo- waniliowych smaków jest to najlepszy przepis. Nie ma idealnych świąt bez tej babki! Składniki ( składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 g masła 1 szklanka cukru pudru(...)studzę. Ciasto dzielę na dwie części, do jednej dodaję czekoladę i dokładnie mieszam. Formę do pieczenia babki smaruję masłem i wlewam część białej masy na przemian z ciemną masę. Formę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 160 stopni i piekę babkę przez 80 minut. Po tym czasie studzę chwilę w formie a potem już na kratce bez formy. Po przestudzeniu dekoruję

Mango Papaja
malinowa pianka bez pieczenia z owocami i galaretką 80

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa + 250 ml wody 2 garstki malin i jeżyn

Domowy Smak Jedzenia
Mini serniczki dla alergika 167

mojprzepisna.pl | Mini serniczki dla alergika Mini serniczki kakaowe dla alergika to propozycja dla tych, którzy co są na diecie pozbawionej glutenu, cukru, tłuszczu, mleka czy jajek

moj przepis na
eton mess z malinami 119

składniki: 500 g malin 60 g bez (ja użyłam domowych, kakaowych) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki octu balsamicznego świeże listki mięty

Domowy Smak Jedzenia
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 255

Mama w pracy, Artur w pracy, wstrętna pogoda, a ja sama siedzę w domu i wciąż nie mam motywacji by zacząć powtarzać anatomię.. Mam takie

Be Fit Be Strong
Chleb jak z duńskiej piekarni 146

kaprysu, najlepiej wypełnić go drożdżowym ciastem, które swym ciepłem zamieni w aromatyczny bochenek, który będzie można, jeszcze ciepły, zjeść na kolację z masłem i ewentualnie odrobiną dżemu. Mam dla Was przepis idealny. Ja co prawda mój bochenek upiekłam w wielkim, szkolnym piekarniku, razem z dwudziestoma pięcioma innymi, jednak w domowym zaciszu również uda się bez problemu. Jest to zwykły chleb(...)wymieszać z solą. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać cukier i wlać 100 ml wody. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie dolać resztę wody i olej, zagnieść ciasto. Gdy zacznie odchodzić od ręki, uformować z ciasta kulę, odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. Z każdej części uformować kulę, ułożyć na blacie oprószonym mąką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszysty jabłecznik 413

oczyszczonych i bez skórki, pokrojonych w ósemki) cukier wanilinowy (opakowanie małe) tłuszcz i bułka tarta lub kasza manna do wysmarowania formy blacha wymiary 28 x 23,5 cm  Przygotowanie: Masło stopić następnie ostudzić. W misce połączyć masło z cukrem, następnie ucierając dodajemy kolejne składniki: jajka, przesianą mąkę, skrobie ziemniaczaną, proszek do pieczenia  i cukier wanilinowy. Ciasto wyrobić

Niezły Młynek
Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 52

budynie waniliowe bez cukru po 40g każdy  Mus truskawkowy:   • 900 ml wody  • 3 galaretki truskawkowe  • 400 g mrożonych truskawek  Sposób przygotowania:   Przygotowanie sernika warto rozłożyć na 2 dni: popołudniu jednego dnia upiec sernik, aby wystygł przez noc, a drugiego dnia rano zrobić mus truskawkowy I schłodzić ciasto w lodówce.   1. Piekarnik rozgrzać

W mojej kuchni
Krajanka z masłem orzechowym i czekoladą 154

słodki i kaloryczny przepis na pewno Wam się przyda. Ciasto jest bardzo łatwe w pieczeniu, niesamowicie aromatyczne….uwielbiam zapach fistaszkowego masła. Krajanka z masłem orzechowym to kolejne ulubione ciasto, które smakiem przypomina krajankę snikers . Krajanka z masłem orzechowym Składniki: na prostokątną foremkę 18 cm x 25 cm 90 g masła 150 g brązowego cukru 90 g białego cukru(...)pszennej mąki ½ łyżeczki soli 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru do posypania Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. W miseczce zmiksuj masło z masłem orzechowym, jajkami, cukrem (białym i brązowym) oraz wanilią. Przesiej mąkę z proszkiem

codojedzenia
Crepes 163

gianduiotto . Zasiadłam wtedy wygodnie pod parasolami i zamówiłam sobie normalnie NALEŚNIKA , sztuk jedna. Przybył naleśnik złożony na pół, w środku czekolada z rozpuszczonych gianduiotto- niesamowity smak. Posypany cukrem pudrem. Bez orzeszków. Zjadłam tego jednego naleśniczka i... zawału mało nie dostałam kiedy kelner za tego naleśnika z małej patelni zaśpiewał mi calutkie 5 euro i 2.70 euro za espresso! Dodam(...)Miksujemy wszystko razem.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców  Owocowa Rozkosz płatki migdała  Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym  100 % owoców bez cukru Owocowa Rozkosz Polej gorącą

Z Kuchni Do Kuchni
Babka drożdżowa 126

dziecięcej buzi i oczekując słodkiego smaku, nadział się na gorzki smak mąki. Koniec prywaty, wracamy do babki. Zrobić dobrą babkę drożdżową, to nie lada sztuka Chodzi o to, aby ciasto nie było zbyt suche i szybko nie wysychało a jedzenie babki było przyjemnością również 2 i 3 dnia po pieczeniu. Z przepisu wyszła baba bardzo dobra. Mój mąż pałaszował(...)podobnie jak wszystkie tego typu wypieki. Do środka możecie dodać do co lubicie – rodzynki, skórkę pomarańczową. Samą babkę możecie ozdobić zarówno lukrem, posypać cukrem pudrem lub też pozostawić bez żadnych dodatków – i tak obroni się smakiem. Drukuj Babka drożdżowa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 300 g + 100 g (opcjonalnie) mąki 50 g drożdży 6 żółtek

Mieszam w Garnku
Tort czekoladowy z wiśniami 195

roku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają, a wszelkie masy do ciast nie rozpływają :) Dziękujemy Wam, kochani czytelnicy, że do nas zaglądacie, korzystacie z przepisów, zadajecie pytania, lajkujecie, szerujecie i jesteście. Odzew z Waszej strony to najpiękniejszy prezent dla nas :) Życzymy Wam wszelkiej(...)powinny być schłodzone. 200 g gorzkiej czekolady 500 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 500 ml śmietanki 30 - 36% Wiśnie w alkoholu: 300 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 200 ml wiśniówki Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt kakaowy: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy

W kuchni Katie