ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:555/1217)

Czekoladowo - kokosowe babeczki 140

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo - kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a nastraja również świątecznie jak pieczenie pierników

pink envelope
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 149

Jestem kobietą (tak, wiem; po długości większości postów można się tego domyślić bez większego trudu), i lubię być adorowana. Oczywiście, w granicach rozsądku i przyzwoitości, a najlepiej to przez mojego C. Czasem jednak ciężko jest mi uwierzyć w jego obiektywizm (powiedzenie, że miłość jest ślepa , ma w sobie sporo prawdy); gdy więc ktoś zupełnie obcy i niezobligowany wykazuje uznanie, robi(...)kobiece ego umościło się na miejscu z nieskrywanym ukontentowaniem.  Choć prawdę powiedziawszy, i tak wolę, kiedy chwalone są moje wypieki. Pozostając w temacie kobiecości, mam dzisiaj dla Was ciasto na cześć kobiety nazwane. Kobiety nie byle jakiej, bo brytyjskiej królowej Wiktorii. Słyszał o nim chyba każdy; ja dopiero niedawno spróbowałam go po raz pierwszy. Sięgnęłam po przepis Marian Keyes

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z AWOKADO, PISTACJAMI i LIMONKOWYM LUKREM 147

LUKIER 150 g cukru pudru około 5 łyżek soku z limonki 4 łyżki posiekanych pistacji WYKONANIE CIASTO : Keksówkę o długości ok. 25 cm. smarujemy masłem i oprószamy mąką. Piekarnik rozgrzewamy do 175°C z włączoną funkcję grzanie góra i dół bez termoobiegu. Awokado myjemy, przecinamy na pół, usuwamy pestkę, wkładamy do wysokiego naczynia, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy. Dolewamy(...)przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy posiekane migdały. Mieszamy. Do masy jajeczno-maślanej na przemian dodajemy zmiksowane awokado i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksujemy. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok. 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Aby uniknąc przypalenia  na około 20 minut przed końcem pieczenia  wierzch ciasta przykrywamy folia aluminiową

cool and minty
Ciasto Shrek 350

Zielone ciasto znane na pewno wielu osobom. Jednak może zrobić wrażenie. Wygląda ciekawie i smakuje doskonale. Ciasto wymaga trochę pracy, ale cóż to jest w porównaniu z efektem , który zagości na stole. Wzbudzi zachwyt i pochwały dla gospodyni. Polecam. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 16 g 5 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju(...)zielony budyń: 1 duży, zielony sok  PYSIO ( może być inny zielony) 3 budynie śmietankowe bez cukru. Masa śmietanowa: ½ l śmietany kremówki 30 % 1 płaska łyżka cukru pudru 2 galaretki agrestowe 1 szklanka wody Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 2 opakowania delicji WYKONANIE: Ciasto: Białka ubijamy ze szczyptą soli. dodajemy  cukry i cukier waniliowy. Dalej ubijając dodajemy żółtka. Miksujemy

W kuchennym oknie Ewy
CIASTO MIODOWO - MIGDAŁOWE 89

orzechy i mieszając poczekać, aż całość zacznie się karmelizować.   Schłodzonym ciastem "wykleić" wyłożone papierem do pieczenia formy. (Jeśli mamy jedną blaszkę to pieczemy najpierw jeden blat, później drugi) Na jeden z placek wylać masę orzechowo-karmelową i rozprowadzić dokładnie po całości. Dwa placki (jeden z orzechami drugi bez) piec 10-15 minut w temp. 220 stopni. W 1/2 szkl

Kuchnia w opałach
Chleb bez wyrabiania dla nowicjuszy 152

debiutantów, ale i dla zaprawionych piekarzy również. Przyszło mi upiec chleb na "wyjeździe" bez dostępu do robota kuchennego. Zawsze ratował mnie wówczas zwyczajny ręczny mikser. Niestety, staruszek odmówił posłuszeństwa. Przypomniałam sobie o przepisie, z którego korzystałam przed laty, a pochodzi  stąd . Nie musisz wyrabiać ciasta, a pieczenie jest niekłopotliwe i nie zajmuje tyle czasu co z tradycyjnego przepisu. Przepis(...)przekroju 20 cm gdy ciasto wyrośnie, a foremka się nagrzeje przełożyć chleb razem z papierem i piec 15 minut w 250`C, następnie zmiejszyć temperaturę do 210`C i piec jeszcze 30 minut. Gdy chleb pieczesz w naczyniu z zamknięciem, pierwsze 20 minut piecz z pokrywą, następnie zdejmij pokrywę i dopiekaj jeszcze 20-25 minut bez przykrycia. Chleb jest gotowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marlenka 431

kajmaku 200 g masła Wykonanie kremu: Budyń ugotować na mleku, według przepisu na opakowaniu ( bez dodatku cukru, bo masa byłaby zbyt słodka), wystudzić. Miękkie masło utrzeć z kajmakiem a następnie ucierając dodawać po łyżce budyniu. Masa nie będzie zbyt gęsta ale taka ma być. Wykonanie ciasta: Do  garnka włożyć  masło, miód, cukier puder. Gotować  na średnim ogniu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
KARPATKA AJERKONIAKOWA. I wieczorne rozmowy. 202

Kwitnie bez.- Wiesz, czasem myślę sobie, jakby to było wnieśc się w powietrze,tak wysoko do góry i polecieć.- Poleciec? A gdzie?-Nie wiem. Gdzieś, gdzie nie ma tego całego zgiełku. A bieganinaza pieniędzmi, karierą nie istnieje. Gdzie spokój jest najważniejszy.Cisza. I miłość.- Też bym chciała... KARPATKA  AJERKONIAKOWA.(inwencja twórcza mnie poniosła xd )ciasto:szklanka wody1/2 kostki masła4

W kuchni Karmel-itki
Kruchy placek morelowo budyniowy 148

kruchy placek morelowo budyniowy niech będzie tego namacalnym przykładem.     Składniki na ciasto kruche:   - 500 g mąki krupczatki- 125g cukru pudru-  250g masła- 2 żółtka- 1 łyżka kwaśniej śmietany- 1-2 łyżki lodowatej wody- 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaDodatkowo:- 1 kg świeżych moreli- 3 budynie waniliowe bez cukru- 4 łyżki cukru- 900ml mleka Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek

mojewypiekiinietylko
Tarta ze szpinakiem i pieczonym łososiem 143

kolację :) Składniki (na ok. 8 porcji): Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła (schłodzonego) 50 g startego parmezanu 1 jajko 1-2 łyżki zimnej wody szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku mrożonego (liście lub siekany) – można też użyć świeżego ok. 400 g filetu z łososia (ze skórą lub bez) 1-2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła klarowanego(...)Piekarnik z kolei rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Po tym czasie na cieście układamy arkusz papieru do pieczenia, na który wsypujemy fasolę (przeznaczoną do obciążania ciasta lub kulki ceramiczne). Ciasto pieczemy przez 15 minut, następnie wyjmujemy je z piekarnika, zdejmujemy obciążenie wraz z papierem i ponownie wstawiamy na 5 minut. Farsz: Łososia myjemy i osuszamy. Skrapiamy go sokiem z cytryny

MyCookBook.pl
Bułki paprykowo serowe 151

pachnące ,dzięki zawartości sera i papryki  można je wcinać bez niczego ,na sucho :)   Co do kształtu to mi wyszło 7 dość sporych bułek i 12 małych i nie formowałam ich jakoś specjalnie ,jak wyszły tak wyszły i w tym też jest ich urok :) Składniki : Ciasto : - 400 g mąki pszennej typ 750 - 200 g mąki pszennej razowej(...)łyżeczki papryki w proszku - 5 g soli - 240 g mąki typ 750 Paprykę wyczyścić i umyć, ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia ,i jeden ząbek czosnku bez obierania , piec 20minut na 200 stopni, wyjąć ,przykryć ściereczką do wystygnięcia ,zdjąć skórkę ,czosnek obrać i zblendować razem z papryką. Masę paprykową przekładamy do garnka ,wyciskamy surowy ząbek czosnku, doprawiamy

Wypieki Rene
Runo leśne z biszkoptem szpinakowym 62

biszkoptu. Spróbuj koniecznie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Leśny Mech ze szpinakiem i granatem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 350 kcal Ciasto szpinakowe z granatem i kremem śmietankowym. Biszkopt śmietankowy przypominający Leśny Mech ozdobiony ziarenkami granatu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BISZKOPT SZPINAKOWY(...)u00f3wka","szpinak","runo le\u015bne","ciasto runo le\u015bne","le\u015bny mech","ciasto le\u015bny miech","ciasto szpinakowe","biszkopt szpinakowy","biszkopt ze szpinakiem","placek ze szpinakiem i kranatem","ciasto z kremem \u015bmietankowym"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-02-23T12:52:56+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield

ProstePesto.pl
Słodkie burgery z frużeliną 144

ciasto do lodówki do zastygnięcia. Uformuj potem 28 kulek ze schłodzonego ciasta i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między kulkami. Ciastka rozrastają się. Piecz ciastka przez około 12 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka powinny być jakby lekko niedopieczone. Po ostygnięciu będą gotowe. Beza 3 duże białka 180 g cukru 1 łyżeczka kukurydzianej lub ziemniaczanej skrobii

codojedzenia
Sernik z kubusiowym budyniem 159

pewno jeszcze nieraz go upiekę :) Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g cukru 1 jajko 80 g masła 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Kubusiowy budyń: 2 i 3/4 szklanki soku marchwiowego typu "Kubuś" 2 czubate łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru  Warstwa sernikowa: 500 g mielonego sera  120 g cukru

Na Ciasteczkowych Papierach
38 Najlepszych przekąsek na Sylwestra 183

Nutella" z awokado Bezy i pianki z ksylitolem Placek z awokado i mango Jaglane placki z gruszką Jaglane "Raffaello" "Nutella" z daktyli Dyniowe muffinki ryżowe Gryczane muffinki z buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus buraczany Żołnierzyki z owoców z dipem Frytki z batatów Różyczki z ciasta francuskiego Przekąska

Be Fit Be Strong