ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:557/1217)

Deser z nasionami Chia migdałami i winogronem 171

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,

Ekspansja smaku
Kotlety z kaszy jaglanej i sos z pieczonej dyni 162

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,

Ekspansja smaku
Mrożona herbata grejpfrutowa 153

Domowej roboty mrożona herbata z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta, bez dodatku dziwnych składników, które znajdziemy w herbatach butelkowanych. Orzeźwi i skutecznie ugasi pragnienie w

Oryginalny smak
Bezglutenowe wegańskie racuchy 100

Każdy wyobraża je sobie trochę inaczej. Jedni nazywają je jabłkami w cieście, drudzy nie określiliby mianem racuchów placków niższych niż 2 centymetry. Racuchowi smakosze dzielą się

Smakuje zdrowo
Ciasto z kaszą manną, borówkami i truskawkami w galaretce 306

Skoro mąż wprowadził zapas włączania piekarnika podczas upałów, przygotowałam deser bez użycia tego urządzenia. Ze smakowitymi borówkami, truuskawkami i mleczną masą z gotowanej kaszy na spodzie

Czerwień i błękit
Tarta z panna cottą i malinami 154

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Tarta z kajmakiem i bananami 238

Tarta, w której rozsmakował się mój mąż ;) Słodka, ale nie przesłodzona. Bez pieczenia, szybka i łatwa w przygotowaniu. Mnóstwo pysznych warstw, które tworzą wspaniałą, niebanalną całość

Domowa cukiernia Ewy
Żurawina do mięsa, serów i nie tylko - multicooker Redmond i vs tradycyjny garnek 187

To właśnie przepis, o którym pisałem Wam na blogu W pustyni bez puszczy - czyli Arabia Saudyjska oczami Polaka w postach na temat naszej żurawinowej epopei. Paradoksem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z panna cottą i malinami 186

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Drożdżowe ślimaczki z budyniem 287

mikserem z hakami do ciasta drożdżowego, ale można także wyrobić ciasto ręcznie. Wyrobione ciasto przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt, dokładnie i równomiernie posmarować budyniem z rodzynkami i zwinąć jak roladę.Tak przygotowaną roladę pokroić w 2 cm plastry i układać na blasze od piekarnika wyłożonej papierem(...)użyć budyniów o dowolnym smaku, a z dodatku rodzynek całkowicie zrezygnować.Można użyć budyniów z cukrem, lub bez, przy czym w tym drugim przypadku należy dodać ilość cukru wskazaną na opakowaniu.Margarynę można zastąpić masłem.Z uwagi na walory smakowe do ciast drożdżowych zaleca się mleko 3,2%. Ja dałam 0,5%.Przed pieczeniem można dodatkowo bułeczki posypać cynamonem.Źródło

Gospodyni Miejska
KASZA JAGLANA Z DYNIĄ I ROZMARYNEM. 182

"Jak Ty możesz żyć bez mięsa?" - znowu zadajesz pytanie z serii tych głupich. Nie, nie mam ochoty tłumaczyć tego setny raz z rzędu. Nie, nie będę

W kuchni Karmel-itki
Stek wołowy 208

Steki mogłabym jeść codziennie, delikatne, soczyste  mięso rozpływające się w ustach. Ja uwielbiam steki same w sobie bez żadnych dodatków albo z jakimś delikatnym. Dzisiaj

Niezły Młynek
PLACKI Z DYNI 201

Chrupiące na zewnątrz mięciutkie w środku, najlepiej smakują z kwaśną śmietaną. 400 g obranej bez pestek dyni 2 jajka szklanka mąki 5 łyżek śmietany 18% sól

RAROSSA
KRUCHE CIASTECZKA Z MASZYNKI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 707

Jakiś czas temu w oczy rzuciła mi się szprycka do dekoracji ciast z końcówką do robienia ciasteczek. Oczywiście nie mogłam przejść obok niej obojętnie...Natychmiast przypomniał

Smaczne Zdrowe
Sernik z makiem. Seromakowiec 112

Jeśli szukacie innych przepisów na święta to zapraszam : – pyszne ciasta na Święta – ciasta z makiem Święta – serniki Sernik z makiem. Seromakowiec jest pyszny i prosty do zrobienia, wilgotny i miękki po kilku dniach, nawet po 3 dniach smakuje jak świeżo upieczony, Można go zrobić bez spodu tylko masa serowa i masa makowa, ale ja wolę Seremak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię