ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:321/1217)

ŚWIĄTECZNY SERNIK ALZACKI 377

Do świąt zostało już niewiele czasu, więc warto pomyśleć o potrawach jakie pojawią się na naszym stole lub w świątecznym koszyczku. Przepis ten jakiś czas temu

Smaczne Zdrowe
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 383

jakiejś starej gazety. Sam tort wymaga trochę pracy, ale dlatego smaku warto. Puszystemu czekoladowemu biszkoptowi towarzyszy chrupiąca orzechowa beza, masa kajmakowa, a całość idealnie dopełnia krem kawowy. Co tu dużo pisać po prostu musicie zrobić i ocenić sami. Ciasto czekoladowe: 1 1/2 szkl. cukru 6 jaj 6 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy

Cynamonowe szczęście
Ciasto na oliwie z prażonymi ziarnami pszenicy 138

drugą połowę zachować do kremu). Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy/tortownicy (piekłam w formie do brownie). Piec ok. 1h w 160C (z termoobiegiem) lun 180C (bez termoobiegu), do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu, ciasto ostudzić. Serek wymieszać z miodem i z sokiem z cytryny, który dodajemy stopniowo, wg. własnego smaku. Posmarować ciasto. Posypać prażoną pszenicą. Odstawić do lodówki na minimum

CookYourself
Pizza z oliwkami, pomidorem i groszkiem 149

Letnie mleko wlewamy do mąki i dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto jest bardzo elastyczne i w ogóle nie przykleja się do rąk. Odstawiamy ciasto na 30 minut przykryte ściereczką. Następnie wałkujemy bez podsypywania mąką. Przygotowujemy sos, dodając do koncentratu pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, wodę, oliwę i zioła. Na ciasto układamy oliwki, pieczarki obrane

Aga w kuchni
Beza z kremem czekoladowym 374

przygotowane bezy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 130`C i pieczemy kolejne 40 minut najlepiej z termoobiegiem. Bezę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na całą noc. Zimną śmietankę przelewamy do zimnego, najlepiej szklanego naczynia, dodajemy białą czekoladę i lekko podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie śmietankę wstawiamy(...)kroimy na mniejsze kawałki, owoce do dekoracji pozostawiamy zamrożone. Na wcześniej przygotowane i całkowicie ostudzone blaty nakładamy krem i  pokrojone 3-4 truskawki, Na wierzchu układamy pozostałe owoce. Ciasto trzymamy w lodówce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE 3466

W końcu wiosna postanowiła do nas dotrzeć i przyniosła ze sobą wiele pomysłów na nowe wypieki:) Gofry z bitą śmietaną, z dżemem czy też same, zawsze

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe ciasto bez mąki 184

Dziś przepis na czekoladowe ciasto z wiśniami. Robi się je bez mąki, którą zastępuje się mielonymi migdałami. Nie ma w nim też mleka, ani cukru. Świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie spożywają glutenu, ani produktów mlecznych. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mielonych migdałów 200 ml mleka kokosowego 120 g klarowanego masła 20 g odtłuszczonego kakao 100 g ksylitolu(...)wymieszać. Cukier utrzeć z jajami; dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem. Powoli dodawać mielone migdały, cały czas miksując. Na koniec dodać wiśnie i dokładnie wymieszać. Blachę nasmarować masłem, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec ok. 50 minut. Po wyjęciu z pieca i ostudzeniu, ciasto polać przygotowaną polewą

W SMAK
Sernik puszysty jak chmurka 195

Prosty przepis na najbardziej puszysty tradycyjny sernik bez spodu. Jest przepyszny, lekki o waniliowym smaku. W dodatku poprzez zastosowanie odpowiedniego sposobu pieczenia nie opada i nie pęka. Sernik jest bez spodu, do tej wersji bardzo to pasuje, bo sprawia że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne. Oczywiście możecie zrobić kruche ciasto lub spód z herbatników taki jak tutaj . Czas przygotowania

Słodki Blog
Choinka makowa z ciasta francuskiego 110

Choinka makowa wpadła mi w oko już jakiś czas temu, a ponieważ już wszyscy powoli myślimy o świętach Bożego Narodzenia także i u mnie powoli będą

Mania Wypiekania
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone z orzeszkami ziemnymi 301

Orzechy rozgniatamy i razem z marchewką wsypujemy do ciasta. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem formy o średnicy ok. 23 cm. Pieczemy bez termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone ubijamy około minutę z cukrem pudrem (jedynie do połączenia się składników. Przekrajamy ciasto jak tort i przekładamy serkiem. W kubku mieszamy

ChilliJemy
Makowiec na kruchym cieście 448

Boże Narodzenie bez makowca? Nie ma takiej opcji! Makowiec jest na liście obowiązkowych ciast świątecznych. Dziś mam dla Was przepis, który wynalazłam w zeszytach mojej teściowej. Cienka warstwa kruchego ciasta i duuużo maku. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne, aż czuć już Święta... foremka 23x33 cmKruche ciasto:  3 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 3/4 szklanki cukru

Z miłości do słodkości
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 119

Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy

Ania i Marcin gotują
Jak zrobić ciasto na pizzę 169

odłóż na bok, przykryj ściereczką i odstaw na 45 minut. Kulki powinny zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Piekarnik rozgrzej do 220C. Na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu ułożyć oprószone mąką i zwałkowane ciasto do placków o średnicy około 30 cm. Nałóżcie na ciasto ulubione dodatki i pieczcie do 15 minut

Zasmakuj Kuchni
Babeczki z cukinii 135

u0144skiej (lub innej d\u0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy(...)Wykładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez). W przypadku użycia szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) plastry wędliny układamy w foremce do mufinek tak, by przykryły dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami

Kucharzyca
Cukinia raz, cukinia dwa 145

u0144skiej (lub innej d\u0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy(...)Wykładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez). W przypadku użycia szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) plastry wędliny układamy w foremce do mufinek tak, by przykryły dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania