Czas czytania: 2 min Dziś przemycimy trochę egzotyki do naszego klimatu! Lody piña colada przygotowane są na mleczku kokosowym i soku z ananasa oczywiście najlepszy będzie
SprawdzonaKuchnia.plsztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodajemy cukier. Następnie, cały czas miksując, dodajemy żółtka, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. 4) Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 35 minut. 2. Przygotowujemy krem michałkowy(...)czekoladowe drażetki i wierzch przykrywamy wyciętym kółkiem. Tak przygotowany tort wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. 6. Przygotowujemy krem maślany do obłożenia tortu: 1) Masło ucieramy aż masa stanie się jasna, a następnie dodajemy mleko skondensowane i miksujemy na najwyższych obrotach. Gdy składniki się połączą, na koniec zmniejszamy obroty miksera i kilka minut miksujemy na najniższych
Na kulinarnym poligonieInternet “zasypuje” nas w maju cukrem.. nie takim zwykłym, bo cukrem aromatyzowanym kwiatami bzu. Pracy przy tym nie za wiele, więc warto spróbować
Tajemnice SmakuSKŁADNIKI : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem
Dziś Ja gotujeSkładniki : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem
Dziś Ja gotujeSkładniki Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem
Dziś Ja gotujeAkcesoria do francuskiego deseru crème brûlée komponowałam od dłuższego czasu. Najpierw pojawiła się opalarka gazowa, jakiś czas później kolorowe kokilki. Jednak ciągle coś innego, pilniejszego było
niecodziennikparyprzyprawy: pomidory, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoików,- ziarna: słonecznika, siemię lniane, sezam, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoikówDodatkowo:- 5 słoiczków w kształcie walca.WYKONANIE:ucieramy żółtka z cukrem, w osobnym pojemniku blendujemy banany z serkiem Arla Apetina India, łączymy z masą żółtkową, dodajemy masło, dokładnie miksujemy, dodajemy mąki i dokładnie wszystko mieszamy, białka ubijamy(...)macie ochotę na coś słodkiego, czy może bardziej coś wytrawnego za Wami chodzi. Macie więc, dwa w jednym.Chlebek wyszedł magiczny! Te smaki, zdecydowanie określić można bajkowymi! Delikatne, kremowe, wilgotne ciasto, które pokroić możemy na maleńkie kanapeczki rozpływa się w ustach i uwalnia po kolei nowe smaki. Zdecydowanie indyjski chlebek dodaje pozwala rozkoszować się melodią smakowych doznań. Kolejne nuty tworzą utwór
Wypisz WymalujWitajcie w niedzielę :) Szczerze napiszę, że ten sernik wyszedł mi pyszny i taki mocno owocowy, taki właśnie chciałam, ale spokojnie frużelinę malinową można przygotować
IzabelawkuchniSernik ten tak naprawdę nie miał znaleźć się wśród przepisów, przynajmniej jeszcze nie teraz. Jakiś czas temu mogliście przeczytać na Facebooku, że właśnie się piecze, ale
Kuchnia w czekoladzieDzisiejszy przepis uczestniczy w X akcji Lubelskiego Kociołka! TAK to już 10 raz się spotykamy w Lubelskim Kociołku! Jest to naprawdę fantastyczna akcja lubelskich blogerów która
sierotka maRysia w kuchniNadeszła pora wielkiego otwarcia jeszcze większej książki kucharskiej, w którą od wielu lat wpisywałyśmy nasze receptury. Przeglądanie zapisanych kart miało być inspiracją do odnalezienia tego, co
Wypisz Wymalujmnie, więc dzisiaj nadrobię nieco zaległości i zapodam przepis na obłędnie kremowy i niezwykle smaczny sernik różany. Ostatnio rozkochałam się w wodzie różanej i do deserów i do ciast, mogłabym jej używać wszędzie. Święta Wielkiej Nocy tuż, tuż więc poczyniłam mały trening w kwestii wypieków. Sernik pieczony w kąpieli wodnej idealnie wyrasta nie pęka podczas pieczenia(...)robocie i dolewamy przestudzone masło. Masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Masy łączymy. 3.Dwa budynie przesiewamy i mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy wodę różaną i mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy
vaniliowoczekoladowaPrezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni
Podróż w kulinariaWitajcie Grudzień zaczyna się mroźni i szaro, a na taką aurę najlepsze jest pyszne ciacho czekoladowo kokosowe. Lekko gorzkawy biszkopt jest przełamany słodyczą masy kokosowej, a
Cynamonowe szczęście