ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:730/881)

Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 162

ciasto robię najczęściej w sezonie truskawkowym bo jest przez nas uwielbiane. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 60 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 1. Biszkopt: białka(...)pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy mleko zakipi, wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. 4. Przekładamy: biszkopt smarujemy kremem, układamy na nim umyte i wyszypułkowane truskawki i zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż galaretka dobrze

Kuchnia u Bietki
SEROWE CAPPUCCINO 2451

tego stopnia posmakowało rodzince , ze teraz jest to jedno z tych ciast , które najczęściej goszczą u mnie w domu – czy to na rodzinnych imprezach czy na osłodę szarych dni. Ciasto nie wymaga pieczenia , dlatego też przygotowuje się e błyskawicznie.Efekt końcowy wynagrodzi to , że trzeba na nie troszkę poczekać aż zastygnie.Biszkopty nasączone słodką kawą cappuccino pokryte puszystą serową pianką(...)odtawiamy do przestudzenia.Blachę ( u mnie 20×24 ) wykładamy folią spożywczą.Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty.Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka.Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy.Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy.Masę wylewamy na blachę , wygładzamy

Ostra na Słodko
Omlet biszkoptowy na wytrawnie z mozzarellą, pecorino i szpinakiem. 134

czerownej - 3 płaskie łyżki mąki pszennej lub orkiszowej typ 700 - 1/2 kulki mozzarelli - 4 łyżki startego na tarce pecorino Do dzierży robota planetarnego wybijam jaja, białka razem z żółtkiem, ucieram aż prawie potroją swoją objętość, będą bardzo puszyste i sztywne, dodaje mąkę i mieszam na "1" przez 30 sekund.  Rozgrzewam - tak do połowy- patelnię, dodaję masło, cebulę czerwoną(...)pierwszy omlet to zrób go z dwóch jaj, aby było Ci łatwo go obrócić, użyj małej patelni -omlet ma być wysoki. Może Ci się spodobać również: 1. Jabłka w cieście  2. Jajka po turecku 3. Omlet ze szparagami i pstrągiem 4. Czekoladowy omlet z kremem 5. Zestawienie 25 pomysłów na śniadania

SMYKWKUCHNI
Ciasto Owocowe Trio 183

bazie budyniu oraz orzeźwiających galaretek, w których ukryły się biszkopty udające połówki brzoskwiń:)Ciasteczka również nasączyłam lekko ciepłą galaretką, by były mięciutkie i tworzyły spójną całość. Jeśli lubicie lekkie ciasta na bazie biszkoptu z nutą owocowego wariactwa- polecam- słodkie, orzeźwiające- deserowe trio. Składniki na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia Mąki przesiewamy(...)mąki ziemniaczanej 2 żółtka 250 g masła Mąkę i żółtka roztrzepujemy w ½ szklanki mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami. Do gotującego mleka wlewamy roztwór mąk z mlekiem. Studzimy. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodając przestudzoną masę. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka agrestowa  galaretka cytrynowa WYKONANIE: blat biszkoptowy+ masa jabłkowa krem biszkopty galaretka agrestowa ( wylana pomiędzy biszkopty) galaretka cytrynowa ( wylana

Domowe ciasta
Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers 139

Pyszne ciasto przełożone kremem budyniowym, posypane orzeszkami ziemnymi, posmarowane masą krówkową i polane roztopioną czekoladą. Składniki Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 300 gram orzeszków ziemnych(...)pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Na biszkopt wykładamy krem. 4. Krem posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi. 5. Na orzeszkach rozsmarowujemy masę krówkową kajmakową. 6. Masę kajmakową polewamy roztopioną czekoladą

Kuchnia u Bietki
Galaretka z płatków róży 68

płatków róży trafiła u mnie do niewielkich słoiczków. W ten sposób będę mogła ją szybko wykorzystać, dodając ją chociażby do herbaty. Świetnie też sprawdzi się jako dodatek do przełożenia ciast i ciasteczek. W takim przypadku wystarczy najzwyklejszy biszkopt. A może macie inne pomysły na wykorzystanie takiej galaretki? Czekam na wasze propozycje w komentarzach. Galaretka z płatków róży – przepis Składniki(...)cytryny i rozetrzyj płatki (np. w moździerzu lub makutrze), tak aby uzyskać w miarę jednolitą masę. To jak dokładnie to zrobisz, zależy od twoich indywidualnych preferencji. Ja ucieram płatki nieco mniej dokładniej niż w przypadku konfitury różanej, bo lubię kiedy w galaretce są widoczne kawałki płatków. W niedużym garnuszku doprowadź do wrzenia sok malinowy z dodatkiem reszty cukru. Gotuj przez

okolicepalnika.pl
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 153

książką i szklanką koktajlu. Ale czegoś Ci brakuje. Nie możesz skupić się na tekście powieści, ciągle myślami odbiegając gdzieś w bok. A dokładniej do kuchni sąsiadki, skąd pachnie świeże ciasto. Wstajesz i pędzisz do kuchni, by też coś zmalować. Ten sernik, który dziś Wam proponuję, już nie raz pojawiał się na blogu. Jest jedynym przepisem, który notorycznie powtarzam w swojej(...)aluminiową folią. Sernik: Białka oddzielam od żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodają pod koniec ubijania połowę cukry tak, aby piana stała się twarda i lśniąca. Ser mielę, ucieram z żółtkami i pozostałym cukrem. Dodaję budyń, mleko, miksuję. Następnie cienkim strumieniem wlewam olej, miksując na najmniejszych obrotach, a na samym końcu za pomocą szpatułki, łączę całą masę z białkami, delikatnie

W kuchni Karmel-itki
Delikatne Ciacho Śmietanowe Cappuccino 179

WYMIARY BLACHY : 39cm x 23cm BISZKOPT: SKŁADNIKI: - 6 jaj - 1 szkl. cukru kryształu - 1 szkl. mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: Białka ubić na sztywno

Dziś Ja gotuje
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 199

    Podobno puszysta i pulchna babka symbolizuje bogactwo ;-), dlatego nie może jej zabraknąć wśród świątecznych wypieków. U mnie na świątecznym stole stanie babka z serkiem

Passion of Cooking
Sernik waniliowy z pomarańczową nutą. 60

Pyszny, mokry, rozpływający się w ustach, z wyraźną nutką wanilii i posmakiem pomarańczy. Poezja smaku! I ta polewa… Ah! Co nam trzeba? 1 kg białego

Latosiowydom
Koktajl truskawkowo-bananowy 62

Cześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu

Pieprzyć z Fantazją
ROLADA Z WAFLA 164

Pyszna rolada bez pieczenia z dwoma kremami i galaretką w środku. Polecam :) SKŁADNIKI NA 3 ROLADY: 3 wafle opakowanie galaretki wiśniowej MASA 1: 30 dag masła

Pani na deser
Tort komunijny – Księga 190

biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem waniliowy Do schłodzonej śmietany dodajemy schłodzone mascaropne i ubijamy do momentu, aż krem będzie sztywny. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt z wanilii. Frużelina truskawkowa Truskawki kroimy(...)się cukru. Miskę zdejmujemy z palnika i ubijamy białka na najwyższych obrotach miksera, aż masa będzie lśniąca i gęsta. Trwa to około 10 minut. Stopniowo dodajemy masło, nie przerywając ucierania. Po pewnym czasie zauważymy, że masa robi się rzadsza i wyglądem przypomina zważony krem. Ale nie panikujmy, tak ma być. Dalej miksujemy, aż krem wyraźnie zgęstnieje. Gotowa masa charakterystycznie "mlaska

Wędrówki po kuchni
SZYBKA KREMÓWKA NA BISZKOPCIE 1050

ciastka kremówki ? Ja bardzo! Przypominają mi one dzieciństwo i sobotnie wyprawy do sklepu po kremówki i eklerki dla babci. Dziś mam dla Was przepis na taką błyskawiczną kremówkę. Zamiast ciasta francuskiego alb półfrancuskiego – biszkopt. Pokryty wspaniałą, kremową, budyniową masą tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * mąka pszenna – 3 czubate łyżki * mąka(...)cukrem, w reszcie rozrabiamy mąki, budyń oraz żółtka na gładki krem. Całość wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia , studzimy. Masło ucieramy na puch, dodajemy łyżka po łyżce budyń oraz ziarenka wanilii – mieszamy. CAŁOŚĆ: Sok z cytryny rozrabiamy z ciepłą wodą, , nasączamy blaty biszkoptowe i przekładamy kremem. Wstawiamy do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
SERNIK TIRAMISU 146

 przepyszny sernik bez pieczenia, poleca się na letni deser SKŁADNIKI   Spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła Krem jasny: 250 g mascarpone, 150 g

słodki bratek