Przepis na : deser
Tegoroczna pascha pomarańczowa nie wymaga ubijania żółtek w kąpieli wodnej, jest więc szybsza i łatwiejsza do przygotowania. O tej wersji wielkanocnej paschy można powiedzieć, że jest pysznym serniczkiem na zimno, wzbogaconym o pomarańczowe akcenty. Każdy kęs zachęca do delektowania się kolejnym kawałkiem i naprawdę ma się wrażenie, że pascha pomarańczowa za szybko znika z talerza. Udostępnij Pascha pomarańczowa – składniki 500 g sera białego z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 100 ml soku z pomarańczy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...