ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:654/881)

Cytrynowe babeczki 235

ucieramy z cukrem za pomocą miksera przez 10-15 minut, aż masa zrobi się jasnożółta i puszysta. Przesiewamy do miski suche składniki.  stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe

Luźna Kuchnia
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 128

napełniamy je ciastem do ¾ wysokości (fot.1). Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut.Teraz przygotowujemy krem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje do konsystencji śmietany. Całkowicie wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać budyń z mąki i mleka. Ucierać około 5 minut

Świat Ciasta
Muffinki Czekoladowe - Najlepsze 175

naczyniu ucieramy jajka z cukrem oraz cukrem waniliowym i solą. Następnie dodajemy ostudzone masło z czekoladą oraz kakao i dokładnie mieszamy łyżką do otrzymania gładkiej konsystencji.Do masy dodajemy 1/3 przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem

Słodka Strona
Papatacze drożdżowe z bakaliami 123

ciasto raz jeszcze wyrosło. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do tem 170C, na ok 20-25 minut, do czasu aż się zezłocą. Bakalie do nabycia w sklepie skworcu.com.pl Upieczone ciasteczka oblewamy białym lukrem zrobionego z : 8-10 łyżek cukru pudru 1-2 łyżek wody  sok z cytryny dodawanej wg.potrzeby  Składniki na lukier dajemy do miseczki i ucieramy jak kogel

Apetyczna babeczka
Dietetyczne muffiny! 378

smarować). Nakładamy ciasto do foremek do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu muffiny powinny być dość wilgotne w środku (w końcu mamy tam sporo owoców), przez co dłużej utrzymają swoją świeżość. Przed podaniem możemy posypać je cukrem pudrem zrobionym z cukru trzcinowego (bądź kupionym). Ja cukier trzcinowy ucieram w moździerzu

Mango Papaja
Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka w proszku 59

dodaj cukier puder i wymieszaj – cały czas całość podgrzewaj na najmniejszym ogniu. Jajka rozmieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie dodaj je do masła i cukru pudru. Wszystkie składniki ucieraj mikserem przez 15 minut, cały czas podgrzewając. Na koniec dodaj kakao. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji i zdejmij z ognia. Do jeszcze ciepłej masy dodaj partiami pokruszone wcześniej herbatniki(...)razu przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę wyrównaj i dociśnij łyżką lub ręką do dna formy. Łom kakaowy odstaw do całkowitego wystudzenia. Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka

Via Gusto
Jagodowa rozkosz 355

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa(...)blaty. Jagody blendujemy na mus. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia!) w kuchence mikrofalowej. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Do jednolitej masy dodajemy mus jagodowy, miksujemy do połączenia. Jedną/dwie łyżki masy łączymy z żelatyną (w razie gdyby

Smaki Na Talerzu
Sernik czekoladowy 163

piekarniku zaczęło się niego mocno kopcić jakby ktoś rozpalał ognisko:P A wszystkiemu winna była właśnie nieszczelna forma, przez którą wyciekał topiący się pod wpływem temperatury tłuszcz ze spodu ciasta. Jaki z tego wniosek? Kobieto, leć do sklepu i kup sobie nową formę haha :D Tortownica 24 cm Składniki: Ciasteczkowy spód: 170 gram ciasteczek zbożowych 70 gram stopionego masła(...)miski, dodajemy cukry i miksujemy do dokładnego połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i nadal miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę (nie ubitą) i znów chwilkę miksujemy, dodajemy po jednym jaju, ucieramy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko je schładzamy. Dodajemy do niej 2 łyżki masy serowej (aby ją zahartować) a następnie przekładamy masę czekoladową do sera i miksujemy dokładnie. Autorka sugeruje

My simple kitchen
Tort kawowy z wiśniami 77

minut , do suchego patyczka. Piekarnik wyłączyć, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić w nim ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć je i zostawić do wystygnięcia. Zimne ciasto przekroić na trzy placki, a jeśli nie jest na tyle wysokie, to na dwa. Krem kawowy: Espresso uzupełnić mlekiem do pojemności 500 ml. Odlać ok. 200 ml, resztę przelać do garnka(...)biszkoptu. Resztę soku uzupełnić wodą do 350 ml, zagotować i rozpuścić w nim wiśniową galaretkę. Odstawić, aby galaretka zaczęła tężeć, ale aby dało się ją wylewać łyżką. Miękkie masło ucierać 10-15 minut mikserem na puszystą masę. Następnie miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce kawowego budyniu, za każdym razem dokładnie ją wmieszać przed dodaniem następnej. Wykonanie Dolny blat czekoladowego

niecodziennikpary
Setny wpis - sernikowe szaleństwo. 175

Herbatniki rozdrabniamy. Łączymy z kakao i masłem, starając się uzyskać jednolitą masę. Rozkładamy na spodzie blachy (okrągła 23cm) wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bierzemy się za masę serową. Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, budyń i ubijamy. Gdy uzyskaliśmy jednolitą masę - dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy cukier waniliowy, do drugiej nutellę i opcjonalnie kakao. Mieszamy(...)następnie na nią masę jasną i tak cały czas, aż wykończymy obydwie masy.  Wstawiamy blachę do piekarnika na 180 st i 60 min. Gdy minie godzina studzimy ciasto w uchylonym piekarniku. Gdy już wystygnie możemy przygotować polewę. Nic prostszego. Łączymy wszystkie składniki w rondelku, podgrzewamy aby wszystko ładnie się połączyło i możemy wylewać na ciasto. Następnie studzimy w lodówce

Brzuszki Łakomczuszki
Ciasto czekoladowe z burakami 35

Macie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne. Poza tym pokażcie mi lepszy sposób aby nakłonić dzieciaki i nie tylko do zjedzenia buraczków. Znika tak szybko, że ledwie zdążyłam(...)wrzucić je go garnka z wodą i gotować ok godziny. Po tym czasie powinny być już miękkie. Odstawiamy je na bok aby wystygły. Ostudzone buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. W międzyczasie przygotowyjemy masę czekoladową. Miseczkę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Do miseczki wrzucamy masło i czekolade i czekamy aż wszystko się roztopi. Od czasu

Kulinarna Patilogia
Ciasto czekoladowe z burakami 125

Macie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne. Poza tym pokażcie mi lepszy sposób aby nakłonić dzieciaki i nie tylko do zjedzenia buraczków. Znika tak szybko, że ledwie zdążyłam(...)wrzucić je go garnka z wodą i gotować ok godziny. Po tym czasie powinny być już miękkie. Odstawiamy je na bok aby wystygły. Ostudzone buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. W międzyczasie przygotowyjemy masę czekoladową. Miseczkę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Do miseczki wrzucamy masło i czekolade i czekamy aż wszystko się roztopi. Od czasu

Kulinarna Patilogia
Sernik Delicja 45

Sernik na spodzie z delicji. Pyszny, wilgotny i delikatny deser doskonały na przeróżne rodzinne przyjęcia. Składniki 3 paczki delicji pomarańczowych 1 kg sera z wiaderka 7

Wasze Przepisy
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 547

maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka(...)mleka odlewamy 3/4 szklanki. Resztę zagotowujemy. Pozostałe składniki oprócz margaryny miksujemy z 3/4 szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Gotujemy jak budyń.  Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki krem. I masa gotowa :-) SŁONECZNIK Wszystkie składniki oprócz słonecznika podgrzewamy w rondelku, gdy masło się rozpuści i wszystkie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowo-kokosowe 247

Pyszne, mięciutkie i aromatyczne ciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki na tortownicę 19 cm: 160 g masła 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli 4 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy(...)mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy tak długo, aż powstanie jednolita gładka masa. Następnie wbijamy po 1 jajku, za każdym razem dokładnie miksując. Dodajemy przyprawy, sól i jogurt naturalny. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli dodajemy

My Culinary Art