Ciasto na zsiadłym mleku z rabarbarem jest wilgotne i miękkie, jak wszystkie ciasta z dodatkiem kefiru, jogurtu, itp. Wzbogaciłam je o dodatek skórki cytrynowej, która podkreśla
Smakołyki BerenikiCiasto cynamonowe z białą czekoladą i śliwkami przygotowałam na bazie przepisu na ciasto z białą czekoladą i truskawkami. Dodatek białej czekolady sprawia, że wnętrze tego wypieku
Smakołyki BerenikiPuszyste, tureckie ciasto z suszonymi figami i orzechami. Smakuje doskonale. Jest wilgotne, aromatyczne i delikatne. Miks smaków - to tutaj bakalie mieszają się z cynamonem, razem smakując
Domowa cukiernia EwyCiasto z burakami? Buraczkami? Brownie buraczkowe? Brownie burakowe? Buraczkowe ciasto z czekoladą? Buraczkowe ciasto czekoladowe? Cokolwiek wpiszecie w google, traficie na wyśmienite ciasto. Jest całe mnóstwo
bistro mamaW jednym cieście ulubione smaki i czekoladowe i kawowe. Ciasto robi się błyskawicznie, ciasto jest znakomite do porannej kawy czy herbaty, potem równie dobrze smakuje. Upieczcie
Moje Małe Czarowaniepyszne czekoladowe ciasto pełne bakalii SKŁADNIKI tortownica o średnicy 27cm, 2 szkl.mąki, 1 szkl.cukru, 2jajka, 1szkl.mleka, ¼ szkl. oleju, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku
słodki bratekObłędnie czekoladowe ciasto, które trochę w smaku przypomina murzynka. Buraczków w środku nie czuć, ani nie widać. Proponuję zrobić podwójną porcję, gdyż szybko znika z talerzy
słodki bratekPolecam to ciasto,ponieważ jest bardzo łatwe w przygotowaniu a jego zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil. Owoców w sezonie mamy ogromny wybór więc każdy może
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo pyszne ciasto dziś Wam prezentuję! Szczególnie zasmakowało mojemu Mężowi, co niezwykle mnie zaskoczyło. Robiąc to ciasto, miałam spisane tylko składniki i tak "pi razy drzwi
Cakes By Kejtmojprzepisna.pl | Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne W życiu byście nie zgadli, że to ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane
moj przepis naProste, pyszne ciasto pachnące cytryną. Przepis znaleziony na Allrecipes Polska, nieznacznie zmodyfikowany. Polecam. 35 dag
Praktyczna plmojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślankowe ciasto z truskawkami Jest to najprostsze i najszybsze ciasto jakie w życiu robiłam. Jednocześnie jest bardzo smaczne. Lekkie, puszyste, z dużą ilością owoców. Nie
moj przepis namojprzepisna.pl | Bezglutenowe ciasto warzywne FIT Ciasto, które możecie jeść bez ograniczeń. Zawiera marchewkę, buraki i bataty, a poza tym nie ma grama mąki pszennej. Ciasto nie
moj przepis naSkładniki na ciasto mrożony rozdrobniony szpinak, 1 opakowanie 450g cukier, 1 i 1/3 szklanki jajka, 3 sztuki olej, 1 szklanka mąka krupczatka
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na ciasto jajka, 5 szt cukier, 3 łyżki masło, 100g masa krówkowa, 300g mąka pszenna, 180g mąka ziemniaczana, 100g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Gotowanie moimi oczamiZawsze piekę ciasto bananowe dodając rozgniecione banany do środka. Dzisiaj upiekłam ciasto bananowe tak zwane do góry nogami. Banany ułożyłam na dnie formy do pieczenia, a
codojedzeniaMmm... zapach ciasta z przyprawami korzennymi roznosi się po całym domu. Kusi, oj kusi, zatem pozwól proszę, że najpierw skosztuję kawałek, a następnie podzielę się wrażeniami
Domowa Cookierenka AgiLekkie, puszyste ciasto z dużą zawartością naturalnego jogurtu i soczystych, kwaskowych jabłek. Smak podkreślają rodzynki, cynamon i przyrumienione płatki migdałowe. Do przygotowania ciasta potrzebna jest
maniapieczeniaCzas na ciasta z gruszkami nadszedł. Gruszki idealnie nadają się do deserów jesiennych, letnich również ale te jabłka i gruszki jesienne są jedyne i niepowtarzalne. Popróbujcie
Moje Małe CzarowanieJeżeli w cieście jest zielenina, to prawie sałatka, prawda? ;) Jeśli o mnie chodzi, tak dostarczana codzienna porcja warzyw podoba … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniLekkie, delikatne ciasto na maślance z dodatkiem świeżych owoców - u mnie brzoskwini. Niedawno wypróbowałam ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką , a teraz z innego przepisu
Kto ugości moich gości?Małe czarne ciasto, bardzo wilgotne i mocno czekoladowe.Do tego kilka truskawek zatopionych w środku i kilka na wierzchu oprószonych cukrem pudrem.Moje małe prywatne przyjęcie pożegnalne dla
bistro mamaPrzepis na ciasto wygrzebany na szybko, po haśle męża "rodzice dziś przychodzą". Aaaa, no przecież ma imieniny, a ja jakoś tak od dziecka jestem
bistro mamaSkładniki na ciasto:3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 ubite szklanki marchwi startej na tarce 1 szklanka oleju 4 jajka 2 łyżki kakao 1
Świat CiastaSkładniki na ciasto:50 dag mąki pszennej 15 dag margaryny 1 jajko 5 żółtek 7 g drożdży suszonych instant 3 łyżki cukru 3/4 szklanki mleka 10
Świat CiastaSkładniki na ciasto:1 kg jabłek 180 g cukru 7 łyżek cukru do piany z białek 1 kostka margaryny 220 g mąki 100 g wiórków kokosowych
Świat CiastaSkładniki na ciasto:4 jajka 1 czubata szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g margaryny - roztopionej i ostudzonej 2 łyżeczki ekstraktu
Świat CiastaSkładniki na ciasto:120 g czekolady gorzkiej3 łyżki mleka150 g miękkiego masła150 g miałkiego cukru do wypieków3 jajka200 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao
Świat CiastaHerbatniki kruszymy i mieszamy z rozpuszczonym mas\u0142em.\r","Blaszk\u0119\u00a0wyk\u0142adamy papierem do pieczenia i na niego wyk\u0142adamy herbatniki.\r","Ugniatamy sp\u00f3d ciasta.\r","\r","Masa\r","Ucieramy ser z mlekiem skondensowanym i cukrem waniliowym.\r","\u017b\u00f3\u0142tka oddzielamy od bia\u0142ek.\r","Dodajemy po jednym \u017c\u00f3\u0142tku, a\u017c dok\u0142adnie po\u0142(...)łyżki masła 1/2 szkl. śmietanki kremówki Sposób przygotowania Spód Herbatniki kruszymy i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na niego wykładamy herbatniki. Ugniatamy spód ciasta. Masa Ucieramy ser z mlekiem skondensowanym i cukrem waniliowym. Żółtka oddzielamy od białek. Dodajemy po jednym żółtku, aż dokładnie połączy się z masą. Z białek ubijamy pianę. Do masy dodajemy mąkę
Mieszam w Garnkuziemniaczanej - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 250 g masła - 1 łyżka mąki pszennej oraz - jagody ( u mnie rozmrożone) Przygotowanie: Na początku zabieramy się za upieczenie ciasta. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku oraz stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Ciasto dzielimy na dwie części(...)krem. W połowie szklanki mleka mieszamy żółtka i mąkę pszenną. Resztę mleka zagotowujemy dodając cukry. Następnie dodajemy roztrzepane żółtka z mąką i gotujemy budyń. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodając przestudzony budyń. Na przestudzone ciasto przekładamy połowę kremu, jagody oraz drugą połowę kremu. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową. Źródło inspiracji: Wielka księga ciast Siostry Anastazji
Zainspirowana w kuchnidolewamy odrobinę mleka/wody. Powinno być dość gęste. kruszonka 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Wszystkie składniki ucieramy za pomocą dłoni do powstania kruszonki. Przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej natłuszczonej i oprószonej płatkami tortownicy. Na wierzch wrzucamy porzeczki i posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni
Kuchnia Elliesztuk: Ciasto 150 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru szczypta soli 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 2 torebki suszonych drożdży 500 ml letniego mleka 850 g maki pszennej Nadzienie: 200 g miękkiego masła 150 g brązowego cukru 3 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 1 jajko 50 ml ciepłego mleka gruby cukier do posypania Wykonanie: Masło ucieramy na puch(...)mleko. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto wkładamy do naoliwionej miski, przykrywamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Składniki masy dokładnie ucieramy. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypany mąką blat i wałkujemy na prostokąt o grubości około 0,5 cm, który smarujemy maślaną masą. Ciasto składamy wzdłuż na trzy na zakładkę i ponownie delikatnie wałkujemy
Kulinarne przygody Gatity