Ciasto marcepanowo-jabłkowe

Ciasto marcepanowo-jabłkowe

Ciasto marcepanowo-jabłkowe

Uwielbiam takie niepozorne ciasta! Bo przyznajcie sami, że wygląda zwyczajnie. Ot, ciasto z jabłkami. Ale pozory mylą :) Ciasto jest przepyszne, wilgotne i - niestety czy stety - po spałaszowaniu kawałka ma się od razu ochotę na drugi. A sprawcą zachwytu jest dodatek marcepanu - delikatnie wyczuwalna migdałowa nutka w połączeniu z jabłkami i cynamonem to strzał w dziesiątkę! Przekonajcie się sami :) Składniki (wszystkie o temp. pokojowej): 180 g masła 170 g cukru 170 g marcepanu 4 duże jajka 1 łyżeczka ekstrakt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.