połączenie tworzy naprawdę znakomite ciasto, słodkie, ale nie mdłe, idealne na rodzinną uroczystość, albo spotkanie przy ulubionej kawie :) Składniki na blachę o wymiarach 22x33 cm: Biszkopt: 4 jajka 180 g cukru 70 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao Do przełożenia: ok. 0,5 słoiczka dżemu truskawkowego 5 dużych bananów(...)sztywną pianę. Nie przestając miksować dodać cukier, a następnie żółtka. Odłożyć mikser. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wsypywać do masy, jednocześnie mieszając łyżką. Wymieszane ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto powoli ostudzić do temperatury pokojowej. Ostygnięty biszkopt przekroić
Simply Foodmusu truskawkowego 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny krem ciemny: 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka musu truskawkowego 1 galaretka truskawkowa pozostałe: 20 dkg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 70 g czekolady gorzkiej 40 % Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Do miski wbijam białka, i ubijam na sztywno. Dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam. Na końcu dodaję żółtka(...)ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 15 minut. Krem jasny: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z pudrem. Żelatynę namaczam w 1/4 szklance wody zimnej i rozpuszczam w mikrofalówce. Jak lekko przestygnie ale będzie jeszcze płynna dodaję do niej dwie łyżki śmietany i mieszam. Wlewam do śmietany pozostałej cały czas miksując, wlewam mus truskawkowy. Wstawiam
wesoła kuchniazmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową. 7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. 2. Posypać je pokruszonymi herbatnikami. 3. Dekorować serkiem mascarpone połączonym
KreatywnePinyjajka, a część jako muffiny. Ciasto wyszło wspaniałe w smaku i dodatkowo rozwarstwia się kolorystycznie. Na górze jest jaśniejsze, niżej zaś ciemniejsze. Najlepiej sprawdźcie sami:) Składniki: 1 kostka margaryny 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 płaska łyżka sody 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki dżemu ( truskawkowy) o dowolnym smaku(...)wysokości. Na wierzch wrzucam po kilka rodzynek. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 170'C na 30 min. Upiekłam 10 sztuk w kształcie jajka, a do reszty ciasta dosypałam garść rodzynek, wymieszałam i przelałam do formy na muffiny. czas i temperatura takie same- wyszło 12 muffin. Łącznie 22 ciasteczka
Ciasteczkowy Potwórtylko jeść. To ciasto jest tak proste, że często przygotowuję je wspólnie z moją małą córeczką. Ona uwielbia pomagać mi przy wypiekach. W końcu nie ma nic lepszego niż domowe wypieki. Jeśli szukacie czegoś proste i pysznego do popołudniowej kawy czy herbaty, to taki murzynek z dżemem będzie idealny. Spróbujcie. W przepisie użyłam dżemu truskawkowego Bartfan , który słodzony jest(...)odwiedzin fanpage Bartfan (produkty można kupić tutaj) Składniki: (na tortownicę 26 cm) 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru trzcinowego 5 pełnych łyżek dżemu – użyłam truskawkowy słodzony fruktozą Bartfan 3 jajka klasy M 1,5 łyżki naturalnego kakao (niesłodzonego) 1 szklanka mleka pół szklanki oleju 1 łyżeczka sody Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół
Słodkie okruszkiCiasto na naleśniki: 115 g mąki pszennej np. tortowej, 2 duże jajka, 300 ml mleka, 2 łyżki cukru, szczypta soli, 30 g roztopionego masła. Nadzienie serowe: 250 g sera mielonego z wiaderka, 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 1 jajko, 4 łyżki dżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków migdałów(...)miałam pojęcia, że dodanie proszku budyniowego do masy serowej, tak bardzo zmieni ją na lepsze :) Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami, to doskonały pomysł na weekendowy obiad. Przygotować ciasto na naleśniki. Do miski przesiać mąkę, dodać jajka, mleko, cukier, sól oraz roztopione masło. Zmiksować na jednolite ciasto, przykryć i odstawić na około 30 minut. Przed smażeniem ponownie zmiksować. Usmażyć
Świat Domowej Kuchnikiedy go kroiłam był jeszcze ciepły. Do ciasta użyłam mąki luksusowej pszennej Młynomag . Zapraszam :) Składniki : 3,5 szklanki mąki pszennej luksusowej Młynomag 250 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżki słodkiej śmietanki 30 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 kg jabłek 2 galaretki truskawkowe 1/2 szklanki cukru w zależności od słodkości(...)jarzynowej o dużych oczkach, dodajemy cukier, cukier waniliowy i cynamon, smażymy na małym ogniu około 10 minut, następnie wsypujemy galaretkę i chwilę mieszamy aż się rozpuści. Masę jabłkową studzimy. Ciasto wyciągamy z lodówki, robimy wałek i odcinamy 1/4 ciasta, resztę rozwałkowujemy na podsypanej mąka stolnicy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175/180 stopni
Sama słodycz i szczypta chiliCiasto biszkoptowe z budyniem i owocami to świetna, słodka przekąska. Smaczne, delikatne idealne do kawki i nie tylko, polecam. BISZKOPT 5 dużych jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej ( 150 g ) 1/2 szklanka oleju 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)budynie waniliowe po 40 g bez cukru 4 łyżki cukru 3/4 kostki masła + 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO : 2 galaretki truskawkowe kubek słodkiej herbaty z cytryną 1 słoiczek dżemu truskawkowego 300 g świeżych truskawek 3 banany
Kulinarne Fantazje Marioliwilgotne, mokre i ciężkie. Szpinak sprawia, że ciasto ma piękny zielony kolor, ale jest słabo wyczuwalny, więc dla tych co nie lubią szpinaku nie powinno to sprawić problemu. Ciasto piekłam już kilkakrotnie i nie poprzestanę na tym razie. Jest na prawdę smaczne i efektowne, a z owocami smakuje jeszcze lepiej. SKŁADNIKI: JAJA 6 SZT. CUKIER PUDER(...)TORTOWA 2 , 1/2 SZKL. SODA OCZYSZCZONA DELECTA 1 ŁYŻECZKA PROSZEK DO PIECZENIA DELECTA 1 ŁYŻECZKA SZPINAK MROŻONY SIEKANY 400 G. ŚMIETANA KREMÓWKA 36 % 300 ML. GALARETKA TRUSKAWKOWA DELECTA 1 OP. WODA 2/3 SZKL. TRUSKAWKI OK. 300 G. CUKIER PUDER 1 ŁYŻKA METODA: BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAĆ STOPNIOWO CUKIER
Kuchnia Paulettesrobi furorę wśród rodziny i znajomych... Ciasto jest naprawdę rewelacyjne w smaku, a dodatkowo niezwykle proste w przygotowaniu. Niezbyt słodka pianka idealnie komponuje się z dodatkiem bitej śmietany oraz chrupiącymi bezikami. Aj... koniecznie spróbujcie! (Tortownica o średnicy 26 cm) Masa kefirowa: 800 ml kefiru 150 ml wody 2 galaretki (u mnie truskawkowe) Bita śmietana: 250 ml śmietanki(...)warstwę dowolnych ciasteczek. Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. W międzyczasie przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i równomiernie umieścić na chłodzącym się cieście. Na wierzchu ułożyć kilka ciastek oraz delikatnie pokruszone beziki
Di gotujeKto nie lubi piernika? Raczej, kto lubi?! Co prawda to nie jest długo-dojrzewający, ale coś w sobie ma! To jest zupełnie inny, bo z batatem
Truskawkowa FiestaJest lato, więc trzeba wykorzystać dary w postaci smacznych i słodkich owoców. Jednych z nich są maliny, które zawierają cenne składniki dla zdrowia. Zachęcam do upieczenia
Truskawkowa Fiestadeser, idealny na każdą okazję. Ciasto jest proste w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować smakowo poprzez użycie różnokolorowych galaretek oraz ulubionych owoców. składniki na tortownicę 26 cm 350 g pierniczków w czekoladzie 800 g jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe dodatkowo 500 g truskawek 2 banany 2 galaretki truskawkowe, malinowe lub poziomkowe przepis Obie(...)wlewamy chłodną galaretkę a następnie całość dokładnie łączymy mikserem. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na pierniczki i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 500 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko
Smakowite Danialaski wanilii łyżeczka ekstraktu waniliowego Masa truskawkowa: 300 g mrożonych/ świeżych rozdrobnionych truskawek szklanka świeżych truskawek do dekoracji 1/5 szklanki wody + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut
Słodkie Przyjemnościopak Galaretka do zalania galaretki truskawkowe - 2 opak woda gotowana - 800 ml Owoce do ułożenia truskawki Sposób przygotowania: Biszkopt: Odzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając po jednym żółtku, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę
Kuchnia Danusi