pyszne ciasto. Robię je co święta. Przede wszystkim jest delikatne i bardzo dekoracyjne. Czy czuć w nim szpinak? Absolutnie nie! Tarta z owocami – przepis z bloga ZarazWracam Uwielbiam tarty. Na przykład te z truskawkami albo malinami czy borówkami. Pomimo to że choć głownie kojarzą mi się z latem i ciepłymi letnimi dniami to tartę owocową warto także zaserwować
Arbuziakiodsłona ucieranego ciasta z olejem, tym razem na miarę "filiżanki" z jabłkiem i konfiturą jagodową. Wykonanie ekspresowe, w sam raz na niezapowiedzianych gości. *Tortownica na 22 cm *Filiżanka o objętości 200 ml Składniki: 1 filiżanka cukru 1 filiżanka oleju 2 filiżanki mąki 3 jajka 0,5 opakowania cukru wanilinowego Płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wkład owocowy: 4 jabłka
Tradycyjna Kuchniastraconego – przygotujcie ciasto bez pieczenia. Na przykład taki grysikowy torcik z truskawkami. Krem jest delikatny, spodoba się wszystkim fanom mas na bazie kaszy manny. Niewtajemniczeni zaś, być może do końca nie połapią się co jedzą;) Do tego pyszne truskawki przykryte galaretką. Jestem pewna, że w kolejnych latach w sezonie truskawkowym, torcik ten będzie punktem obowiązkowym owocowych wypieków. Polecam
Smaki Na Talerzulubią mega owocowe, inni zaś wolą w deserze kremy i inne słodkie dodatki. A jak jest z Wami? Jeżeli należycie do drugiej grupy (albo dziś akurat chcecie trochę zaszaleć) to przepis na muffiny z kajmakiem na pewno Wam się przyda. Babeczki są przygotowane według mojego ulubionego przepisu, który najczęściej wykorzystuje do przygotowania tego wypieku. Do ciasta można dodać owoce
Słodkie PrzyjemnościZdecydowałam się na Wielkanoc zrobić babkę z piwem :) Mam nadzieję, że to nie grzech i Wszyscy Święci mi wybaczą? ;)składniki na ciasto:3 szklanki przesianej mąki tortowej1 szklanka jasnego piwa1 szklanka cukru 1 szklanka oleju4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowego2 garści suszonej żurawinydodatkowo masło i mąka do wysmarowania dna formyskładniki na lukier:3/4 szklanki cukru pudru2(...)wystudzoną babkę polać lukrem.Lukier: Cukier puder utrzeć energicznie łyżką z sokiem z cytryny. babka po upieczeniubabka piwna z żurawiną "Sprawdzone miejsce z sadzonkami roślin owocowych www.naszekrzewy.pl
Bon Appetit MałgorzatySorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak
KorniszonkiAhoj!, mimo że to nie wakacyjny klimat to myślę że śmiało mogę Wam zaproponować smaczny herbaciany koktajl na... ciepło!. Najlepsze jednak jest to że pozwoli on
Kuchnia PROzdrowotnajagodową. Do ciasta oprócz obowiązkowego trio w postaci mąki , oleju i mleka kokosowego trafiły także wiórki kokosowe. Polewa zaś to mus kokosowy z nierafinowanym olejem kokosowym i sproszkowanymi jagodami . Także jeśli wydawało Wam się, że wspomniane trio wyczerpuje możliwości użycia kokosa w jednym przepisie, to z przyjemnością obalam ten mit! Keto deser – donuty kokosowe Donut z owocową nutą Właściwie
Modern Cave Girlpysznym owocowym i lekkim jak piórko nadzieniem :) SKŁADNIKI: 25 dag mąki 12,5 dag zimnego masła 1 jajko (lub 2 żółtka) 3 łyżki cukru pudru PIANKA: mleczko skondensowane niesłodzone- 340 g (z lodówki) galaretka wiśniowa truskawki WYKONANIE: Mąkę i puder przesiewamy, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, siekamy i dodajemy jajko lub żółtka. Szybko zagniatamy ciasto i chowamy
Pani na desertruskawkami Puszyste ciasto maślane z truskawkami Truskawkowe chipsy Truskawkowo waniliowa zebra Knedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie
mojewypiekiinietylkoWłaśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jabłka, jabłka, jabłka moje ulubione owoce! Jak powiedzenie głosi: "Jedno jabłko dziennie uchroni Cię od lekarza". Jak w łatwy sposób przemycić jabłka w swoim dziennym jadłospisie
Truskawkowa Fiestaprodukcji wina owocowego, lub spożywany na surowo z cukrem. Charakteryzuje się kwaskowatym smakiem. Zawiera dużo żelaza, kwas jabłkowy i znaczącą ilość kwasu szczawiowego przez co usuwa z organizmu wapń i tworzy trudno rozpuszczalny szczawian wapnia, który może odkładać się jako kamienie nerkowe. Dzisiejszy wpis rabarbarowy połączony będzie z mandarynkami. Powstała konfitura jest fajnym sosem do deserów, ciast, ale także dobrze
Życie zaczyna się w kuchnisolidnej) łyżce ciasta, a następnie po 1 łyżeczce (*) powideł (lub innego nadzienia). Całość uzupełnić resztą masy (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Posypałam cukrem pudrem.) (*) Nie dodawajcie więcej nadzienia owocowego, ponieważ
Di gotujegładkie ciasto. Cienko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Kieliszkiem wycinać kółka i układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec w 200*C do zarumienienia, czyli około 10 minut. Wystudzone ciasteczka smarować konfiturą i sklejać po dwa. Cukier puder wymieszać z sokiem i polać ciastka. Posypać dekoracyjnym cukrem. *Dzięki firmie Premium Rosa mam przyjemność testowania znakomitych przetworów owocowych marki Nasze
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasła, 1/2 rozpuszczonej czekolady gorzkiej oraz 250 ml kremówki, 70 ml mocnego naparu z herbaty owocowej, np. Teekanne FOREST FRUIT, 4 łyżki cukru, garstka jagód, poziomek i 8-10 truskawek Przygotowanie: Mąkę, płatki, orzechy, jajo, oba cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło za rzadkie - dodać mąki. Zawinąć w folię, schłodzić min. 40 minut. Rozwałkować na cienki
kolorowotorcikowoczeka tam na Ciebie drożdżowy placek z owocami... Uwielbiałaś go ! Cudowny zapach wypełniał starą kuchnię. Słodki, owocowy, drożdżowy ! Taki prosty, a dawał rozkosz niczym najlepsza delicja, niczym najwspanialsza czekolada tego świata. Dlaczego ? On był pieczony z uczuciem, specjalnie dla Ciebie. W tym drożdżowym cieście kryło się serce, miłość, radość i oddanie. Zjadałaś szybko, popijając świeżym mlekiem. Oblizywałaś małe, pulchne paluszki
kolorowotorcikowo