ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:176/277)

Placuszki ryżowe z dynią 131

Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoty kolor niewielkie placuszki . Uwaga! Placki trudno przerzucić na drugą stronę. Ma się wrażenie, że się rozpadną, bo mają za mało mąki. Nie dajcie się zwieść. Trzeba je ostrożnie przewracać i nie dosypywać mąki, bo będą za twarde :). Pozdawać z powidłami, sosem dyniowym, cukrem pudrem, jogurtem, sosem śliwkowym i sałatką owocową. *dynię

Rodzinka w kuchni
Naleśniki z malinowym twarożkiem 98

masła roztopionego i ostudzonego olej słonecznikowy (ja używam oleju z pestek winogron) 1-2 łyżki cukru Farsz twarożkowo-malinowy : 250 g twarogu półtłustego jogurt naturalny lub owocowy - użyłam malinowej jogobelli - należy go dodać tyle żeby serek nie był suchy :) maliny ilość zależy od oczekiwanego smaku cukier Wykonanie : Do dużej miski przesiać mąkę, sól i cukier(...)środku zrobić wgłębienie, w które wlewamy jajka i nieco mleka. Powoli ucierać wrabiając coraz więcej mąki. Dolać masło, następnie resztę mleka i ubijać aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przykryć miskę i odstawić na co najmniej 30 minut. Ciasto może być przechowywane do 24 godzin w lodówce, ale należy je wyjąć 15 minut przed rozpoczęciem smażenia

cucinare
Sernik na zimno na jogurcie z jagodami i białą czekoladą 209

ciasta bez pieczenia dla mających ochotę spróbować sernika na jogurcie Składniki na spód: 80g płatków kukurydzianych 50g płatków migdałowych 100g masła 150g białej czekolady Składniki na masę jogurtową: 1200g jogurtu greckiego (3 duże opakowania) 60g żelatyny w proszku  200g cukru pudru 350g jagód (borówek) 50g groszków z białej czekolady lub biała czekolada pokrojona na małe kawałki Składniki na owocową

Mania Wypiekania
Poduszeczki z borówkami 126

ciasta francuskiego wykrawamy radełkiem lub nożem do pizzy prostokąty. Układamy na nich borówki i sklejamy ;) Albo w poprzek i będziemy mieć trójkąty lub wzdłuż i wyjdą poduszeczki:)  Ciastka układamy na blaszce ( ja nie smarują tłuszczem - mam matę do pieczenia ;) posypujemy brązowym cukrem i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Ciasteczka nie są bardzo słodkie, ale pyszne i owocowe

Lawendowe Niebo
Crumble z jabłkami 112

sosami owocowymi, cukrem pudrem i listami mięty. Dodatki są dowolne. My wybraliśmy wersję podstawową z cukrem pudrem i listkami mięty :) Zapraszamy na szybciutki przepis : Składniki: ( na 2 porcje) crumble-kruszonka: 100 mąki 50 g cukru 50 g masła 82% pół łyżeczki cukru waniliowego nadzienie: 4 jabłka pół łyżeczki cynamonu dekoracja: cukier puder listki mięty Przygotowanie: Zagnieść wszystkie składniki ciasta

KreatywnePiny
Placuszki z ananasem bez cukru 197

" Pierwszy egzamin za mną... hmm, nie pytajcie jak mi poszło, bo nie wiem. Przez pierwszą godzinę siedziałam nad pustą kartką, później jakoś się ogarnęłam. Zobaczymy. Moje

Słodkie Przyjemności
Mazurek z daktylami 175

pomocą szprycy. Ciasto należy ponakłuwać widelcem i włożyć na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Podczas pieczenia przygotować masę.Masa daktylowa:1.5 szklanki suszonych daktyli (bez pestek)1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkęsok z połówki cytryny125 ml wodyWszystkie składniki umieścić w rondlu, zagotować i gotować przez około 5 minut pod przykryciem aż do uzyskania owocowej pulpy. Następnie

Food Square
Wakacyjne ciasteczka 165

letnich owocowych klimatów. A że kruche ciasteczka są dobre o każdej porze roku zdecydowałam się na ten właśnie przepis. Do tego dekoracja z kolorowego lukru - e voila! letnie kruche ciasteczka gotowe :)Przepis na kruche ciasteczkaPrzepis na lukier+ barwniki spożywcze, cukrowe koraliki do dekoracjiOprócz foremek poniżej, wykorzystałam także zwykłą szklankę, żeby zrobić ciasteczka w kształcie plastrów arbuzów.Kruche ciasto robimy według

Ciastkozercy
Truskawkowiec 251

Mój truskawkowiec powstał z reszty mrożonych truskawek z zeszłego roku. Znakomicie nadają się do niego truskawki świeże jak i mrożone. Dodatek mięciutkiego biszkoptu i bitej śmietany sprawia, że ciasto jest wyśmienite i nie sposób nie poprosić o dokładkę. Truskawkowiec robiłam wzorując się na mojej ulubionej szarlotce królewskiej - przepis TUTAJ-KLIK . Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej(...)niskich obrotach. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Masa truskawkowa: truskawki rozmrozić i zmiksować,(jeśli używamy świeżych to zmiksować tyle owoców, aby uzyskać 1 litr pulpy owocowej). Przełożyć truskawki do garnka i podgrzać. Gdy będą gorące wsypać 2 galaretki truskawkowe i całość chwilę gotować, ciągle mieszając, by galaretki się rozpuściły. Odstawić do wystudzenia.  Na wystudzony biszkopt

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej + filmik 157

Mój blog pozostaje nadal w klimacie koktajlowo-sokowym . Tym razem proponuję zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej . Jest bardzo ładny i bardzo pyszny , a kolor swój zawdzięcza

Kawa z mlekiem
Kluski kładzione z serem i jagodami 286

"Jeżeli lubicie pierogi z jagodami, ale nie macie czasem czasu na ich przygotowanie, ten przepis na pewno Wam się spodoba. Smak jest świetny, bardzo przypomina smak

Słodkie Przyjemności
Muffiny z malinami 158

"Jeżeli ktoś myśli, że jest już po malinach to się grubo myli! W piątek kupiłam piękną łubiankę malin, które wykorzystam nie tylko w przetworach, ale również

Słodkie Przyjemności
Vegetariańskie Dietetyczne Leczo - prosty przepis. Dieta odchudzająca warzywno-owocowa 14-dniowa kuracja oczyszczająca organizm 198

      14 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa.   Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej.   Vegetariańskie dietetyczne Leczo, świetna potrawa na

IzaGotuje
Budyniowiec śmietanowy z figami 145

cytrynowa- 200ml wrzątku- 500 ml słodkiej śmietanki (fresh cream)- 2 łyżki cukru z wanilią- 4 galaretki o różnych kolorachDodatkowo:- figi 5 szt. (albo inne owoce)- 2 galaretki na wierzch ciasta Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga – masa zwiększy swoją objętość). Do ubitych białek stopniowo dokładamy masę żółtkową. Kolejno – dodajemy przesianą mąkę(...)budyniu dodajemy 340g masła o temperaturze pokojowej, wyrabiamy robotem na niskich obrotach. Dodajemy, po łyżce, 250g serka mascarpone – należy delikatnie go wmieszać. Biszkopt przekrawamy na dwie części, nasączamy sokiem owocowym (np. z marakują), lekko smarujemy kwaśnym dżemem (porzeczkowym) i nakładamy masę budyniową. Teraz kolej na masę śmietanową. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Gdy jest zimna i zaczyna

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania