ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:320/518)

Owsiane pancakes (bezglutenowe) z owocami 138

blendujemy w blenderze na mąkę. W misce mieszamy jogurt, jajka, cukier, masło orzechowe i wodę lub mleko. Następnie dodajemy mąką owsianą i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Na jeden placuszek potrzebujemy około 2 łyżek ciasta. Smażymy z obydwu stron na złocisty kolor. Gotowe placuszki podajemy z jogurtem

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka owsiane 163

Przygotowanie Do miski wsypujemy płatki owsiane i jaglane, dodajemy bakalie, masło orzechowe, cukier/miód i wlewamy mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Następnie wlewamy olej i wsypujemy posiekaną czekoladę. Dosypujemy mąkę z sodą i wszystko łączymy. Najlepiej zagniatać całość dłonią, aby uzyskać jednolite ciasto. Następnie odrywamy po kawałku, formujemy kuleczki i układamy w odstępach na blasze wyłożonej

Analiza Smaku
Ciasteczka owsiane jeżyki bez pieczenia 658

rondelku miodu, gorzkiej czekolady i masła orzechowego. Kiedy miód, czekolada i masło orzechowe są już dokładnie połączone, mieszamy je z płatkami owsianymi. Płatki owsiane muszą być porządnie otoczone rozpuszczoną masą czekoladową, aby się nie rozpadały, tylko dobrze do siebie kleiły. Z tak przygotowanej masy nabieramy po łyżce "ciasta" i w dłoniach formujemy okrągłe spłaszczone ciasteczka jeżyki. Talerzyk ciasteczek owsianych Owsiane

MamaOskarka
Orzechowe fit pralinki 172

miodu 70 g oleju kokosowego 50 g preparowanej kaszy jaglanej Masło orzechowe, miód i olej kokosowy podgrzewamy w kąpieli wodnej do momentu, aż uda nam się je całkowicie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. Masę łączymy z kaszą jaglaną, robimy to bardzo dokładnie, najlepiej dłońmi. Powstałe "ciasto" upychamy do foremki na lód, najlepiej silikonowej, żeby łatwo było wyjąć z niej

MamaOskarka
Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka 189

podkarpacka Ciastka Kasztanki to dwa delikatne kruche ciasteczka z bezą, przełożone maślano-orzechowym kremem. Boki ciastek obtoczone są mielonymi orzechami. Całość jest lekka, krucha i bardzo smaczna. Pewnie większość z Was zna tego typu ciasteczka, ale uwierzcie na słowo, te są wyjątkowe :) Składniki na około 80 sztuk: ciasto: 500 g mąki pszennej 500 g margaryny (lub masła) 3 żółtka

Trzeci talerz
Karmel wegański bezglutenowy 233

jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika!  Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na godzinę. Namoczone

CookYourself
Karmel wegański bezglutenowy 193

jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika!  Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na godzinę. Namoczone

CookYourself
Rogaliki marchewkowe z nadzieniem orzechowym czyli Slodki Czwartek odc.74 196

miałam dzisiaj pyszne drugie śniadanie!!! Rogaliki marchewkowe z  nadzieniem orzechowym nadzienie: 150 g rozdrobnionych orzechów włoskich ( ja rozwalam je w moździerzu) 125 g cukru pudru kilka kropli ekstrakty waniliowego 1/3 szklanki śmietany do deserów 36% Orzechy mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną. ciasto: 200 g marchewki startej na drobnych oczkach 250 g  masła

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka orzechowe- ulubione 204

piecu złoci się kolejna blacha  pysznych ciastek.  Ciasteczka orzechowe 30dag mąki 10dag cukru 20dag masła 10dag orzechów włoskich 2 żółtka Orzechy uprażyłam lekko na patelni i zmieliłam na proszek. Mąkę przesiałam na stolnicę, dodałam cukier, zmielone orzechy i żółtka. Margarynę posiekałam i zagniotłam ciasto. Całość wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu formowałam z ciasta wałeczki

Zapiski Młodej Żony
Sernik Snickers 32465

cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia się składników. Do masy dodać pokrojone drobno batony, wymieszać. Masę wylać na przygotowany spód. Nakładać łyżeczką kleksy z kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp

Z miłości do słodkości
Orzechowo -śmietanowa rozpusta 284

dwie części. Delikatnie nasączyć wodą z cytryną i ew alkoholem Masa orzechowa : Czekoladę rozpuścić , Śmietanę ubić , dodać serek , krem i rozpuszczona ale nie gorącą czekoladę  , Wyłożyć na spodnią część biszkoptu. przykryć drugim . Masa śmietanowa : Śmietanę ubić na sztywno z cukrami , dodać serek. Wyłożyć na wierzch naszego ciasta  ,  udekorować wg uznania . Schłodzić kilka godzin w lodówce Smacznego

Malinowa Kawiarenka
Wegańskie babeczki czekoladowo-cytrynowe 98

moje wegańskie babeczki okazały się sukcesem. Niepotrzebnie obawiałam się - wyszły miękkie i puszyste, ale nie suche. Do kubka kawy, herbaty lub kakao - idealne! Polecam również inne przepisy na muffiny: Orzechowo-kakaowe muffinki  Czekoladowe muffiny ze śliwkami i czekoladą Babeczki z sercem Malinowe babeczki Muffinki z truskawkami (najlepsze) Kokosowe muffinki z ananasem Babeczki ajerkoniakowe Bananowo-czekoladowe muffinki Muffinki cytrynowo-jagodowe(...)Wymieszać mąkę z proszkiem, sodą i skrobią.  Osobno wymieszać jogurt, olej, sok z cytryny i cukier. Wsypać mąkę, wymieszać niezbyt dokładnie, zostawiając grudki.  Połowę czekolady posiekać. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i posiekaną czekoladę, do drugiej - skórkę z cytryny, wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej nakładać na przemian po łyżeczce jasnego

Obiad gotowy
Czekoladowe ciasto z ciecierzycy - wegańskie :) 203

ciecierzycy! Ciasto wyszło genialne! Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne, aksamitne! Słodziutkie, z akcentem kokosowym i waniliowym. Czekolada odgrywa tu główną rolę i występują pod postacią kakao oraz tabliczki czekolady. Coś pysznego! Polecam 😀 Składniki: 1 puszka ciecierzycy  50 g gorzkiego kakao 1 duży, mocno dojrzały banan 50 g cukru kokosowego  60 g oleju kokosowego  60 g masła orzechowego(...)momentu uzyskania jednolitej konsystencji.  Masę wylej do formy (u mnie keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarniku i piecz przez 60 minut.  Ciasto wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.  Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto, a wierzch obsyp plastrami kokosowym

Zdrowie na języku :P
Najłatwiejsze ciasteczka orzechowe i o tym dlaczego warto kupować na Bee.pl 255

Najłatwiejsze ciasteczka orzechowe i o tym dlaczego warto kupować na Bee.pl Stali czytelnicy bloga wiedzą jak uwielbiam ciasteczka. Niektórzy nawet myśleli, że stąd wzięła się nazwa bloga O tym jak było naprawdę przeczytacie w zakładce „Kilka słów o mnie i o blogu” Ale… to że uwielbiam ciasteczka, ciasta i inne desery oraz ogólnie wszystko co związane(...)koszyka Zakupy w sklepie są niezwykle szybkie, proste i intuicyjne. Wszystko jest podzielone na odpowiednie kategorie, dobrze opisane. I co najważniejsze w sklepie znajdziemy naprawdę duży wybór produktów. Kremy orzechowe i inne , ta kategoria jest przeze mnie niezwykle często odwiedzana Bee.pl bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Wybór był naprawdę duży! Ostatecznie kupiłam pyszną pastę orzechową, z której upiekłam tytułowe najłatwiejsze ciasteczka

Słodkie okruszki
Nadziane muffiny w orzechowych beretach 217

dłonie! Dodatkowo, jeżeli chcecie, możecie się zaopatrzyć online w bakalie (w tym nerkowce do tego kremu) w sklepie Agnex i skorzystać z poniższej promocji :D Nadziewane muffiny kakaowe w orzechowych beretach ok. 10 szt. Potrzebujesz: 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju(...)pudru Nadzienie: 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki dobrej jakości (najlepiej domowy) Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki na muffiny umieść w misce i miksuj do czasu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. 2. Foremki na babeczki wyłóż papilotkami lub posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie wypełnij ciastem do końca. 3. Piecz muffiny w 180*C przez ok. 25min. Krem: 1. Orzechy

Kuchnia w Słońcu Skąpana