ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:236/444)

Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia 74

Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta z zielonymi szparagami i boczkiem 99

sera żółtego 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.  Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy rozwałkowanym ciastem aż po brzegi. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy sam spód w piekarniku ok. 15 min. w temperaturze 180 st. Składniki na ciasto: 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 kubeczek jogurtu naturalnego(...)solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, dodajemy boczek i mieszamy. Na ułożone w formie ciasto wylewamy przygotowaną masę, na wierzchu układamy kawałki szparagów.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kolejne 15 minut (masa jogurtowo-jajeczna powinna się ściąć). Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

bistro mama
Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze 98

pływały. Kiedy olej jest już wystarczająco gorący, każde jajko moczyć w przygotowanym cieście po czym wkładać na rozgrzany olej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu jajka wykładać na papierowy ręcznik celem osączenia jajek z nadmiaru oleju. Podawać na zimno same albo z dodatkiem słodkiego sosu chili. Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze Smacznego! O czym

mecooks
Deser z chia, truskawkami i mlekiem kokosowym 120

Niestety dziś za oknem deszczowo, więc trzeba sobie poprawić humor słonecznym deserem. Jako, że wielkimi krokami zbliża się sezon na truskawki warto przypomnieć sobie sprawdzone pomysły

Programista w kuchni
Naleśniki z wędzonym łososiem i ricottą 151

wiele sposobów. Na słodko, słono, ciepło czy  zimno.  Dziś mnie właśnie naszła taka wielka  ochota  na  naleśniki. A że w lodówce był  wędzony łosoś i ricotta, tak więc powstały  naleśniki z łososiem i  ricottą.  Powiem tylko  było pysznie. Składniki: ciasto na naleśniki tu 250 g wędzonego łososia 200 g serka

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto francuskie z salami i serem 147

ciasta francuskiego Na każdy krążek ciasta nałożyć plasterek salami,sera i przykryć drugim krążkiem ciasta francuskiego Układać na papierze do pieczenia , posmarowac rozmąconym jajkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekać w rozgrzanym do 180°C piekarniku do uzyskania złotego koloru ( około10-15minut ) Spożywać na gorąco lub na zimno SMACZNEGO

zielonacukinka
Tatar z czarnym czosnkiem, czarną quinoą i czarną truflą 149

pieprzu 4-6 ostrych papryczek aji chrapita 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno bio  3 łyżki wody mineralnej pieprz sól świeże listki mięty do ozdoby Wykonanie: Wołowinę siekamy drobno, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z olejem i wodą. Staranie wyrabiamy przez chwilę, jak ciasto.  Obórek obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę, tak samo siekamy, rzodkiewki

Quinoa Raz!
Minipavlove z granatem 194

Urodzinowych deserów ciąg dalszy :) Oprócz tortu jednorożca i sernika na zimno , zaplanowałam też minipavlove z granatem. Chciałam, żeby pracę można było rozłożyć sobie na części, dlatego bezy upiekłam wcześniej, a krem dodałam w dniu przyjęcia. Do kremu możecie użyć dowolnego aromatu do ciasta, ja użyłam jaśminowego, który przywiozłam sobie z wakacji (po nie-tylko ciastkowe kadry zapraszam na instastory ). Składniki

Ciastkozercy
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI 148

razem mieszamy. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i wykładamy na nim równomiernie gotowy farsz. Ciasto zwijamy w rulon i ostrym nożem kroimy w plastry ok. 1 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. w temp. 200 stopni. Podajemy na ciepło lub na zimno

Kuchnia MagdaLeny
Kutia – kuchnia podkarpacka 126

dodaje się również śmietanę. Tam też niekiedy pszenicę zastępuje się upieczonymi kuleczkami z ciasta drożdżowego, skropionymi mlekiem i posłodzonymi miodem. W innych rejonach kraju pszenica bywa zastępowana pęczakiem, który po ugotowaniu w smaku i wyglądzie bardzo przypomina pszenicę. Kutię podaje się na ciepło lub na zimno. Przepis pochodzi z przygranicznego Stubna (powiat przemyski), a został opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji

Trzeci talerz
Deser z chia, truskawkami i mlekiem kokosowym 438

Niestety dziś za oknem deszczowo, więc trzeba sobie poprawić humor słonecznym deserem. Jako, że wielkimi krokami zbliża się sezon na truskawki warto przypomnieć sobie sprawdzone pomysły

Programista w kuchni
zielony sernik na zimno 153

Lato się kończy a ja nie robiłam jeszcze sernika na zimno. Nadrabiam więc zaległości wykorzystując przypadkowo kupiony dżem agrestowo-kiwi.  Fajnie sprawdził się w masie serowej, bo dzięki niemu nie tylko miała oryginalny smak ale też całość nie była zbyt słodka. Ciasto lekkie i orzeźwiające, w sam raz na upały.  *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Podpłomyki z cukinią i czarnuszką 128

jeśli potrzeba, dodajemy więcej mąki lub wody. Przekładamy na stolnicę obsypaną mąką. Z ciasta formujemy wałek. Dzielimy na podobnej wielkości kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy na podobną grubość. Placki smażymy na suchej patelni, z każdej strony, aż powstaną brązowe plamki. Podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakują jeszcze gorące posmarowane masłem z cukinii lub domowej roboty pesto

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) 142

nagrzanego do 200 st C piekarnika na 30 min. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozprowadź na nim sos pomidorowy i ułóż ulubione dodatki. Zwiększ temperaturę piekarnika do 220 st i włóż pizze na ok 10-12 minut.  Po pieczeniu zostawić do ostygnięcia, najlepiej smakuje na zimno :) Smacznego

wegujemy

Proponowane wyszukiwania