Coś dla miłośników suchych ciast, a babki mają swoich smakoszy, ta babka oczarowuje pulchnością, mięciutka, jednym słowem przepyszna... Składniki: 5 jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 34
kgwjanczewoBardzo smaczne, czekoladowe ciasto, prosta w wykonaniu, ale smaczna masa, jak również puszysty biszkopt świetnie się komponują. Dobrze wygląda i smakuje doskonale, dobry pomysł na
kgwjanczewoSkładniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao krem 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 kostka margaryny
kgwjanczewoSkładniki: 2 paczki herbatników Banitki 1 budyń śmietankowy 1 łyżkę mąki pszennej 2 łyżki cukru 1łyżkę mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny ''Palma'' 1
kgwjanczewoDla wielbicieli suchych ciast nasza propozycja, babka makowa, doskonała alternatywa na wykorzystanie białek jeśli nam zostają, a tak się przecież zdarza, babka się zawsze udaje, doskonale
kgwjanczewoskładniki na ciasto: 260 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 130 g masła, miękkiego 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki dżemu 3 łyżki kakao
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: cisto jasne 6 białek 1 łyżeczka octu 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej ciasto ciemne 2 całe jajka 6 żółtek 5
kgwjanczewoSkładniki: 3/4 kostki margaryny palmy 4 łyżki cukru 3 żółtka 2 szklanki maki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z cytryny masa serowa 1
kgwjanczewoWspaniałe miodowe ciasto, proste w wykonaniu, smakowite, miodowo-karmelowe z chrupiącymi orzechami, no i ten budyń dodający mu wilgoci i kruchości z każdym dniem czyniąc go
kgwjanczewoBardzo atrakcyjne, kuszące ciasto, przyznacie, że wygląda świetnie, a równie wspaniale smakuje! Połączenie smaku wiśni i czekolady daje wspaniały efekt, a jeszcze wzmocniony nutą użytego cynamonu
kgwjanczewoOto niecodzienna wersja makowca, może nie tyle ciasta, co wersja przygotowania maku do upieczenia tego ciasta jest nie banalna, aczkolwiek bardzo prosta, wygodna i dlatego godna
kgwjanczewoSkładniki: 4 jajka 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa cappuccino: 1 kostka miękkiej margaryny lub
kgwjanczewoA oto wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie
kgwjanczewoSkładniki: 12 jajek 1 1/4 szklanki cukru 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 4,5 łyżki mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 1
kgwjanczewoProponujemy tu ciasto efektowne, proste w wykonaniu , a oto przecież chodzi, w smaku doskonałe, te kokosowo-serowe kulki wspaniale kontrastują smakiem i wyglądem z ciastem bazowym
kgwjanczewoWspaniałe, lekkie, piankowe ciasto, na dodatek kolorowe, polecane dla naszych milusińskich, ale nie tylko, jego lekkość sprawia, że znika w mgnieniu oka! Składniki: 6 jajek 1
kgwjanczewoBardzo efektowne ciasto, wyśmienite w smaku, wilgotne, czekoladowe ciasto z rodzaju ciast tortowych, ciekawy sposób wykonania przekłada się na jego nietuzinkowy smak, spróbujcie! Składniki: 4 szklanki
kgwjanczewoPrawda, że kusi wyglądem?, a na pewno smakiem, polecane dla tych, którzy lubią rozmaitość smaków, tutaj mamy wspaniały przykład czterech smaków w jednym cieście... Składniki: 7
kgwjanczewoWykwintne ciasto tortowe według autorskiego pomysłu, właśnie nazwa mówi, że pochodzi z Janczewa, a zmierzch, bo ciasto ciemne, kakaowe, wybornie smakuje i wygląda. Składniki 6 jaj
kgwjanczewoNietypowy, zielony kolor, dla wielbicieli kulinarnych ciekawostek, to ciasto idealne, zachwyca kolorem, smakiem, jest łatwe w wykonaniu i zawsze się udaje, no i posiada walory zdrowotne
kgwjanczewoSerniczek w wersji łaciatej, czemu nie? smak sernika, z kruchym, czekoladowym spodem i wierzchem urozmaica jego smak, doskonała wersja tego ciasta, proszę jak smakowicie wygląda! Składniki
kgwjanczewoRóżany tort? czemu nie? Proszę, jaka efektowna, naturalna dekoracja! Płatki róż w ulubionym kolorze nadają jeszcze większej apetyczności temu lekkiemu, smacznemu dziełu... Składniki: 5 jajek 3/4
kgwjanczewoCoś pysznego dla smakoszy ciast drożdżowych, wbrew pozorom ciasto drożdżowe nie jest pracochłonne, ani skomplikowane, jego zaletą jest to, że się zawsze się udaje i wyśmienicie
kgwjanczewoLekkie, tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki
kgwjanczewoSernik zdziwiony, dlaczego zdziwiony? dlatego, że jest bardzo płynny kiedy wylewa się na blaszkę i wydaje się, że się nie uda, a mimo tego wrażenia udaje
kgwjanczewoTort, to samo w sobie wykwintne ciasto, zawsze dopracowane, puszyste, pięknie udekorowane, przełożone smakowitą masą , to wszystko sprawia, że stanowi iście królewski kąsek do filiżanki kawy
kgwjanczewoPiękne, efektowne, puszyste ciasto, połączenie tylu składników sprawia, że wygląda znakomicie, a jeszcze lepiej smakuje, godne polecenia, warto się skusić i spróbować na majowe imprezy Składniki
kgwjanczewoPrawda, że wygląda bardzo apetycznie? lekkie, słodkie, prawdziwa beza, pokazowe ciasto, gdyż można dodać koloru w postaci kolorowego kisielu zamiast białej mąki ziemniaczanej i jeszcze bardziej
kgwjanczewoTort makowy, to iście świąteczne ciasto lub na tak zwane lepsze okazje, godny polecenia, lekki, znakomity w smaku, wart zachodu.... Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru
kgwjanczewoSkładniki: 1 kg sera niekwaśnego białego 8 żółtek 30 dag cukru 1/2 kostki masła po 5 dag rodzynek, fig, orzechów laskowych, oraz skórek pomarańczowych Wykonanie: Żółtka
kgwjanczewoProsty sernik, który zawsze wychodzi idealnie, a przy tym niesamowicie puszysty i delikatny. Składniki: 8 jajek 7 łyżek mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1
kgwjanczewoSernik musi być obowiązkowo na Święta. Tym razem w wersji mini. Lubię przygotowywać ciasta w takiej wersji, gdyż nie wymagają krojenia, każdy gość dostaje swoją porcję i jest zadowolony Te serniczki miętowe w wersji mini upiekę na Wielkanoc, tym bardziej, że śniadanie Wielkanocne jest u mojej siostry, więc zabieram ze sobą część potraw przygotowanych z tej okazji. Polecam inne moje
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępierwszy ogień poszła babka, która idealnie wkomponowała się w przedświąteczny klimat Wielkanocy. Masło i margaryna musi być w temperaturze pokojowej. Cukier, cukier waniliowy, masło i margarynę ubić na puszystą masę. Następnie pojedynczo dodawać jajka, nie przerywając ubijania. Do masy dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać kakao, a do drugiej otartą skórkę
Świat CiastaTę babkę robiłam na Wielkanoc 2 lata temu, ale jakoś się nie złożyło i przepis leżał w moim małym archiwum, stąd zdjęcia odbiegają trochę od obecnych
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki:1,3 kg twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie450 g cukru10 dużych jajek, białka i żółtka osobno250 g masła, o temperaturze pokojowej6 łyżek kaszy manny1 opakowanie budyniu
Świat CiastaTak sobie pomyślałam, że już dawno nie robiłam biszkoptu i że powinnam to zmienić ;). Ale nie byłabym sobą jakbym nie spróbowała tego ciasta w jakiejś innej
UgotujmyTo.plWitam kochani, Wielkanoc coraz bliżej Ja właśnie skończyłam piec pierwsze wielkanocne pierniczki :-) Fajne wyszły :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo ciekawym ciastem, które rewelacyjnie wygląda, robi się je łatwo i przyjemnie, a efekt powala :-) Ciasto to funkcjonuje pod nazwą Charlotte Royale, robi się je w misce, która wykłada się pokrojoną na plasterki roladą biszkoptową, a całość wypełnia się dowolnym
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuBabka limonkowa. A właściwie limonkowo-maślana. Niezwykle aromatyczna, bardzo wilgotna, słodka ale lekko kwaskowa. Dobrze pieczona ma złoty kolor do brązowego. Nie kruszy się. Wspaniała nie tylko na Wielkanoc. Składniki: – 300 g mąki – 4 jajka – 250 g masła (nie margaryny!) – 1-1,5 szkl cukru (najlepiej drobnego, ale nie pudru) – 1,5 łyżeczki sody(...)puszysta. Z takiej ilości składników babka limonkowa mieści się w formie o pojemności około 2,3 – 2,5 l. Zwykłą formę trzeba oczywiście wysmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto przelane do formy powinno zajmować około 3/4 jej wysokości (babka mocno rośnie). Piec rozgrzać do 160 stopni i piec przez około godzinę (do suchego patyczka). Można oprószyć cukrem pudrem, polać
Pociąg Do Kuchniciasta francuskiego. Tym razem podpatrzyłam na stronie www.recipebest.com. Kawałki kiełbasy do odrywania i maczania w ulubionym sosie – na Wielkanoc koniecznie sos chrzanowy. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 1/2 pęta białej kiełbasy – długi kawałek Wykonanie: • Rozłożyć ciasto francuskie, na środku położyć kiełbaę i złożyć ciasto na pół. • Docisnąć ciasto
To co kocham